Dit magiske rum – Skriveafsæt

Sæt dig med pen og papir. Jeg vil nu invitere dig til at lave en lille skriveøvelse i hånden. Der er nemlig en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi skriver i hånden.

Skriv dig ind. Prøv at komme ud af tankerne og ind i sjæl og hjerte. Det gør du ved at acceptere følelser og tanker af frygt, modstand og “jeg kan ikke” uden at lade dem bremse dig. Du lader blot den slags tanker og følelser passere som skyer på himlen og så skriver du videre.

Inden du starter skriveøvelsen!

Formuler din intention med skriveafsættet
Eks. Min intention med denne skriveøvelse er at skrive mig ind i mit magiske rum og sætte ord på det sted i mig selv, hvor jeg kan skrive frit, flydende og fra sjæl og hjerte

Varm gerne op og skriv løs i 5 minutter, hvor du blot tømmer hovedet for tanker og overfladevand. Sæt dit stopur og giv skrivende slip på lidt af det, der tynger på øverste etage. 5 minutter. Så er du klar til den egentlige skrivning.

Sæt ord på dit magiske rum

Sæt dig ned og luk øjnene lidt. Prøv at skabe et indre billede af dit magiske rum, et billede, der både rummer farver, lyde, dufte og stemninger. Se ind i rummet, forestil dig gerne, at du går helt ind og får øje på så mange detaljer som muligt.

Start gerne med en liste

Din opgave er nu at beskrive rummet. Du kan eventuelt starte med at lave en liste over alt det, du får øje på og sanser, når du ser ind i dit magiske rum eller endnu bedre, rent faktisk står derinde. Skriv alle detaljerne på en liste og skriv minimum 10-12 ord/sætninger.

Lister er gode, når vi ønsker at komme det tomme papir til livs.

Skriv dig ind i dit magiske rum

Med listen som udgangspunkt eller med billedet for dit indre beskriver du nu dit færd ind i det magiske rum.

Forestil dig, at du faktisk åbner døren. Hvordan føles det? Hvad mærker du? Beskriv også gerne døren, se den for dig, hvad farve har den og er der et nøglehul og en ganske særlig nøgle? Hvor er nøglen henne, bærer du den om halsen eller?

Få så mange detaljer med som muligt.

Støvet rum

Fortællingen om dit magiske rum

Din opgave er nu er skrive en fortælling om dit magiske rum baseret på det, du allerede har skrevet og forberedt. Du kan tage udgangspunkt i listen eller du kan starte lige her, for din underbevidsthed har allerede suget til sig og på nuværende tidspunkt har du ganske sikkert en særlig fornemmelse af, hvad dit magiske rum er for et sted.

Start på et nyt ark papir eller i et nyt dokument og lad ordene flyde fra din pen. Sæt dit stopur på 25-40 minutter og skriv løs. Strander du, så bliv alligevel ved med at skrive og gentag det sidste ord, du skrev, indtil du skriver videre.

Uanset hvad din fortælling handler om, så prøv at VISE dig selv gennem ordene, hvordan dit magiske rum ser ud og hvordan det føles at være dér. For du er dér jo nu, du sidder og skriver.

Læs højt for dig selv og lyt

Læs nu det højt for dig selv, som du har skrevet. Lyt til den stemme, der læser fortællingen op og lyd til tonerne mellem linjerne.

Hvis du har lyst, kan du eventuelt optage (på din telefon) din oplæsning og lytte til den med lukkede øjne bagefter.

Næste gang du befinder dig udenfor det magiske rum og døren er låst

har du nu en ide om, hvordan du skal låse den op. For dér findes en fortælling om dit magiske rum og du har selv skrevet den. Læs den igen, lyt til den og sæt dig så gerne i meditation eller visualisering og kom til stede i rummet. Det sted, hvor du dypper pennen i sjæleblæk og skriver fra hjertet.

Frygt, modstand og indre censor hører med

Husk på, at frygt og modstand er helt normale følgesvende på skriverejsen. Den indre censor vil altid gerne holde dig skakmat i din komfortzone. Din opgave er at vide, at der findes veje og måde, hvorpå du kan snyde dig til at få skrevet alligevel.

Til inspiration, læs gerne mere i “Tilbage til det magiske rum”.

God fornøjelse med skriveafsættet. Må du finde guld og skriveglæde i dit magiske rum.

Kærlig hislen
Lene

Lene Frandsen (c) 2018

Høsten og efterårets skrivekurser

Kom med i et af mine høst- og efterårsforløb.

Gør skrivning til en del af din indre rejse, skriv din sjæl og sæt ord på din længsel. Lige nu får du sommer- og ravnerabat på samtlige forløb, så hvorfor tøve, hvis du kan mærke længslen kalde?

Between Stories Høst

Between Stories Høst – starter samme dag, som de lyse nætter ender

Between Stories – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Start 7. august 2018

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk søndag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

SOMMERRABAT
Booker du din plads på Between Stories høst senest den 1. juli, får du forløbet til sommerpris DKK 750,-

Beløbet er inklusive moms.

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene. Svar på spørgsmål og inspiration i den forbindelse udgives i en ganske særlig eBog, som skrives specielt til dig og de andre deltagere i forløbet og som udleveres efter endt forløb.
 • eBogen “Between Stories”
 • I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

En hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord og fortællinger

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Du finder invitation og detaljer til Between Stories i linket her

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN – online skrivecirkelforløb for kvinder

Har du derimod lyst til at blive en del af en skrivecirkel med andre kvinder, så kom med i Fortællersken. Her starter skriverejsen den 5. september.

Klik for invitation og detaljer

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om

Som medlem af Fortællersken får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig (september, oktober, november, december). Vi starter skriverejsen (online) i Fortællersken den 5. september 2018.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration, hvad både livet og skriverejsen angår. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Efterårsholdet starter den 5. september 2018

Pris DKK 1800,-
for 4 måneders skriverejse (online)

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli 2018
DKK 1600,-

Prisen er inklusive moms.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Tilmelding sker på e-mail til skrivehuset@gmail.com og betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Du finder link til invitation og detaljer her.

Støvet rum

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: