Skrivehuset

Huset_november_morgenmåne

Velkommen.

Kom indenfor. Nu skal jeg tage din frakke. Her dufter af kaffe og stearinlysene blafrer. Vi samles i spisestuen, i rummet som jeg har gjort klar til skrivedagen. Vi mediterer, vi samler os og kommer til stede. Og så åbner vi os for det indre eventyr.

Jeg er spændt på rejsen. Ligeså spændt som du. For på samme måde som vi aldrig helt kan planlægge vores skriverier og det, der opstår mellem linjerne, kan skriveeventyret indledningsvis kun have en slags cirkulær struktur omkring det, der vil opstå, når vi tager af sted. Jeg har afsæt, øvelser og værktøjer, jeg deler af egen erfaring og øser af det, jeg ved, men vejen bliver til, mens vi går. Og skriver. For vi kan ikke tænke os til, hvad der vil opstå og folde sig ud, når vi først sætter pennen på papiret.

Vi er åbne, nysgerrige og spændte. Vi er på en skrivende pilgrimsvandring. Via afsæt i form af forskellige skriveøvelser tager vi af sted velvidende at når dansen først er i gang, så skal vi blot improvisere. Vi kender nogle trin, vi har noget med os, men mest af alt skal vi give slip og danse.

For der sker noget magisk, når vi giver slip. Og den magi kan bruges i alle livets kroge og hjørner. Det at skrive og give sig selv lov til at være med Kilden og det, der kommer, er som at forankre sig i nuet. Vi er til stede, nærværende og skrivende og det ene øjeblik folder det andet ud. Et ord af gangen.

At skrive er som at leve

Vi møder op og vi gør det. Lever. Eller skriver. Vi giver os selv tilladelse til at begå fejltrin og vælge tilsyneladende forkerte veje på vores vej. Og vi opløser alle de fantastiske mål, vi satte os, blot for en stund, fordi målet faktisk kan være en direkte hindring for at vi opnår det, vi egentlig søger. Der er nemlig noget paradoksalt ved at sætte sig faste mål, men det kan vi altid snakke mere om senere.

Vi sidder i spisestuen med udsigt til markerne. Udenfor driver skyerne forbi og et glimt af månen træder frem i det første skridt mod aften. I kaminen buldrer ilden og omkring spisebordet sidder vi med vores ord og fortællinger. Vi er på opdagelse. Vi har lovet os selv og hinanden at give slip og tage imod det, som kommer. Vi er kærlige og sårbare lige dér, men vi åbner vores arme og vores hjerter og med nysgerrighed betragter vi det, der folder sig ud, når vi slipper kontrollen og forventningerne om, hvordan det burde være.

Giv slip og lad skrive

Reglerne er simple. Vi møder op og vi giver slip. Vi kaster os ud i eventyret med nysgerrighed og med glæde. Vi fortrylles over de fortællinger, der dukker op og vi giver dem plads, vi leger og udforsker. Kommer vi for langt væk fra Kilden og forbindelsen, samler vi os igen. Vi mediterer, vi kommer til stede i rummet og accepterer blot de tanker og følelser, der pludselig har travlt med at forføre os. Vi taler om modstand, indre censor og frygt for den kreative proces, vi skriver os igennem, men mest af alt lytter vi.

Lyt

At lytte er et af de vigtigste værktøjer på skriverejsen. For når skrivningen bliver en lyttehandling, så forsvinder egoet ligeså stille ud af det. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvad vi vil skrive, det handler om, hvad der ønsker at blive skrevet gennem os.

Vi er instrumentet, der lytter til musikken og spiller det, vi hører. Vi bliver vores egen musik og smelter sammen med ordene. Og i øvrigt lytter vi også til hinanden, for når vi har skrevet og taget imod, læser vi højt i den skrivecirkel, vi har dannet. Vi lytter og siger tak. Vi kommenterer ikke, vi giver ikke kritik.

Vi øver os i at lytte begge veje og vi lader os fortrylle af det, der opstår, når vi blot er til stede med hele vores væren. I nærvær, fordybelse og accept. De fortællinger, der strømmer fra det sted, er næsten som kærlighed. Det er en forløsende og dyb healende følelse af kreativitet, der strømmer gennem os og ud fra os. Vi opdager, at vi er skabt til at skabe og give plads til vores sjæls fortællinger.

Intuitiv skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel – kom og vær med

Kærlig hilsen
Lene

 

Your vision will become clear only when you look into your Heart.
Who looks outside, dreams.
Who looks inside, awakens.
– Jung –

cropped-2011-november-003_b.jpg

3 thoughts on “Skrivehuset

Add yours

  1. Utrolig spennende og inspirerende å lese bloggen din. Jeg lest litt av den, gleder meg til å lese videre på bloggen din.
    Bloggen din er anbefalt på en lukket fb gruppe som heter skriverne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: