Skrivekurser og workshops

Nedenfor finder du en introduktion til mine skrivekurser, cirkler og intuitive skriveworkshops, som alle er en del af det, jeg kalder Skriverejsen.

Den intuitive skriveworkshop finder sted her i Skrivehuset ved Ringsted, men ellers er de fleste andre skriveforløb online kurser, som du kan deltage i uanset hvor i landet eller udlandet, du bor. For kvinder med skrivelyst og længsel uanset alder. Hjertelig velkommen.

Intuitiv skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel

INTUITIV SKRIVEWORKSHOP for kvinder med skrivelængsel

Året rundt holder jeg intuitive skriveworkshops for kvinder med skrivelængsel her i min spisestue i Skrivehuset. Giv dig selv en helt særlig skrivedag for sjælen.

I 2017 kan du vælge mellem 3 intuitive skriveworkshops (1 dags workshops) som alle er forankret i et særlig tidspunkt på årshjulet. Klik her for datoer og detaljer.


SKRIVECIRKLERonline skrivegruppeforløb

Jeg tilbyder løbende online skrivegruppeforløb, skrivecirkler, til dig og din skrivelængsel.  Her bliver du en del af et skrivende netværk i cirkel med andre skrivende kvinder. Forløbet, skrivecirklen, er altid forankret i den givne årstid og følger årshjulet og den naturlige cyklus.

I forløbene vil du modtage skriveopgaver, afsæt og andet fra mig, som inspirerer og styrker dig i din skriveproces. Du vil få en god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas på den indre rejse og folde din skrivelængsel ud i takt med årstiden rytme og cyklus. En unik skriveoplevelse for sjæl og hjerte.

Årshjulet, den naturlige cyklus og skrivecirklerne

På samme måde som man bl.a. i shamanistisk praksis arbejder med den energi, der er i naturen alt efter årstid, har jeg valgt at gøre det samme i forhold til de skriveworkshops og aktiviteter, som jeg tilbyder.

Hver årstid og særlige tidspunkter på årshjulet inviterer til forskellige fokusområder i vores liv. Og selvom det selvfølgelig altid handler om at skrive, når du kigger indenfor hos mig i Skrivehuset, så kan skrivningen ikke stå alene. Skrivningen er vores transportmiddel på rejsen, men når vi møder op, så lægger vi ikke livet bag os eller skriver os væk fra det, der er. Tværtimod. Vi forankrer os i nuet og vi er med det, der er. Det er vores udgangspunkt, vi starter dér hvor vi er og ikke hvor vi ønsker at være. Vi skriver i livet.

Årstidens energi er også din energi

Derfor vælger jeg bevidst at bruge årstidens energi og den naturlige cyklus som afsæt til mange af de skriveøvelser, jeg byder på i skrivecirklerne. Du får mulighed for at hengive dig ikke alene til skriveprocessen, men også til din egen indre proces og du vil opdage, at det hele smelter sammen. Lad ordene, din intention og fortællingens kraft føre dig på vej. Jeg viser dig hvordan.

Skrivecirklerne er online skrivegruppeforløb, vi mødes ikke fysisk. Vi nærer det indre og vores egen proces, selvom vi naturligvis deler, løfter og støtter i cirklerne. Vi leger med ord og stemninger, men vi gør det hjemme fra vores egen skrivehule eller det, jeg kalder dit magiske, hellige skriverum. Vi ærer processen og vi gør det på en forholdsvis langsom og godgørende måde. Der er ingen deadlines eller blinkende lygter, ingen frister og det er aldrig for sent at være med. Skrivelængsel har ingen alder. Skriveglæde er for alle.

Ingen andre end du

Ingen andre end du kan skrive den vej og på den måde, der er din. Og det allerbedste skriveråd er altid at møde op og skrive. Værktøjer, redskaber og nye åbninger dukker op undervejs og i processen. Du mangler ikke noget for at gå i gang. Du har allerede alt, hvad du skal bruge.

De fleste veje, værktøjer og løsninger opstår organisk undervejs og i processen. Du får præcist det, du skal bruge, hvis du altså møder op og begynder at skrive. Og jeg er med som skrivecoach og underviser til at holde rummet og støtte, løfte og hjælpe dig på din skrivevej.

Når vi lærer at holde øje med os selv i processen, sker der noget

Jeg holder skriverum, hvor du kan danse frit og prøve dig frem. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. I stedet for at lære at skrive på en bestemt måde, lærer du at skrive på din egen måde og efterhånden vil du opleve, at du skriver mere frit og ubesværet. I skrivecirklerne lærer du dig selv at kende i samspil med den kreative proces, ebbe og flod, opture og nedture.

For når vi lærer at holde øje med og betragte os selv i processen, sker der noget. Vi bliver bevidste om kreativitetens ebbe og flod, naturens rytmer og vores egen dans og deltagelse. Vi opdager, at vi er en de af et større billede, uanset hvor alene og ensomt vandrende, vi måske kan føle os til tider.

Kreativitetens dans

Når vi danser med kreativiteten, Kilden og naturens ebbe og flod, når vi lærer energien at kende og kan mærke os selv i den energi, så begynder vi at kunne skrive frit. Ikke at vi altid kan eller skal skrive, sankning, pauser og stilhed er også en vigtig del af den kreative proces, men det er i accept af den skiftende rytme, de vekslende toner, dur og mol, at vi begynder at føle os hele, både som kvinder og som skabende væsener.

Fortællingens kraft

I alle skriveforløb arbejder og leger vi med fortællingens kraft. Fortællinger er som broer og deres kraft går gennem tid og rum. De åbner steder i os, som før var lukkede. De hjælper os med at finde tilbage til vores vej, hjælper os til at huske og forbinder os med vores sjæl og dybeste ønsker for det liv, vi ønsker at leve.

Levende fortællinger og kærlig energi

Og hvem ved, måske er fortællinger i virkeligheden levende ånder, som kommer til stede for at hjælpe os og bygge de broer, vi har brug for, så vi kan komme over kæmpemæssige voldgrave af frygt, modstand og tilbageholdenhed? I nogle kulturer tror man på, at den levende puls i en historie udsøger sig visse mennesker, gennem hvilken den ønsker at blive skrevet. Og min egen erfaring, både på egen skriverejse og i min rolle som skrivecoach og underviser, siger det samme. Det forholder sig faktisk sådan.

Fortællingerne er levende, de er energi og ofte er de gjort af sjælens sandhed og kærlighed. Det gør godt at møde op, lytte, skrive og tage imod. Det er historiemedicin for sjælen.

Forløbene foregår online, men du modtager altid dine skriveopgaver og inspiration pr. e-mail og jeg vil opfordre til indre nærvær og fordybelse i din skriveproces og i dit eget skriverum. Du vil opleve at jeg ligefrem inviterer til skrivetid og nærvær, hvor du slukker for al elektronisk udstyr og bare er med dig selv, ord og skriverier. Forløbene er således en dans mellem inde og ude. Bevidst nærvær er en af nøglerne og du får skrevet fra sjæl og hjerte.

Hoestcirklen

Næste skrivecirkelforløb er Høstcirklen med start den 7. august. Forløbet varer 3 måneder. Du opnår early bird rabat ved tilmelding senest den 7. juli, en måned før start. Klik på billedet ovenfor for at se invitationen, din plads reserverer du ved at skrive til mig på skrivehuset@gmail.com.

Deltagere i skrivecirklerne
Kvinder med skrivelyst og -længsel. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du bor. Norske og svenske skrivesjæle er også hjertelig velkomne. Eneste krav er, at du kan læse og forstå dansk, eftersom forløbene foregår på dansk. Men du skriver selvfølgelig på dit eget sprog.

Skrivecirkler, efterår og vinter 2017
Høstcirklen – starter den 7. august (når de lyse nætter ender) – varighed 3 måneder
Vintercirklen – starter den 7. november og varer indtil udgangen af februar 2018

Skrivecirklerne er helt i tråd med Julia Camerons “Den Hellige Cirkel”. Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør den anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed. – Julia Cameron –

gudindecirklen

Gudindecirklen er et nyt online skrivegruppeforløb for kvinder og gudinder i alle aldre. Væk din indre fortællerske og Gudinden i dig selv. Et skrivegruppeforløb for sjæl og hjerte.

I Gudindecirklen arbejder og leger vi med fortællingens kraft og ud fra devisen: Alle kvinder har en indre fortællerske, som blot venter på at blive vækket og skrevet frem. Du kan også kalde hende Tornerose, for måske har hun sovet i 100 år, men det er aldrig for sent at vågne og fatte pennen. Skrivelængslen kalder og den har gaver med til dig. Hvis du altså møder op og skriver.

Forårsforløbet er i gang, Gudindecirklen finder sted igen til efteråret. Dato følger.

Du finder invitation og detaljer ved at klikke her

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe rum.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces. Skriveafsæt, som er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. Du vil opleve, at naturen spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb. På den ene eller anden måde.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Til det skaber jeg rum. Til de fortællinger åbner jeg min skrivestue og laver onlineforløb, så du kan øve dig og gennem ordene danse med det, der er. Uden dom og bedømmelse. De første kreative spirer skal leve, vokse og gro, ingen får lov til at rykke op dem med rod før tid.

Kreative, magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har i det kreative, magiske rum. Det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke duer til noget og at du ikke kan skrive.

Skrivemor, din guide i skrivebjergene

Jeg er skrivemor og din guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Ord for ord.

Med næb, kløer og kærlighed

Jeg er dedikeret til en anden slags skrivning, som i høj grad også er et spirituelt anliggende. Jeg kalder det skriverejsen. Og der er brug for den slags rum. Verden har brug for de kvindelige fortællinger og stemmer for at genskabe balancen. Det har jeg dedikeret mit virke til og til det holder jeg rum. Med næb, kløer og kærlighed.

Kom og genfind din skriveglæde. Lær at danse i processen, for at skrive fra sjæl og hjerte er i høj grad som en slags dans. Når først vi lytter, kan vi nemlig høre musikken.

Du kan være med uanset intention. Kvinder i alle aldre er velkomne. Og du behøver ikke have særlig skriveerfaring i forvejen.

Er du løbet tør for ord og inspiration?

Du er strandet i et skriveprojekt, du føler dig måske skriveblokeret og er løbet tør, selvom du til daglig arbejder med at skrive. Du har brug for en anderledes tilgang til “det at skrive” og har lyst til at give slip på kontrollen og blive inspireret på en helt ny måde.

Du ønsker at mærke kreativitet og skriveglæde risle, at skrive fra sjæl og hjerte.

Mine skriveforløb og intuitive skriveworkshops kan også hjælpe dig her.

Husk at tilmelde dig min blog

Tilmeld dig min blog på siden her, så er du altid opdateret på nye skrivekurser, workshops og tiltag og du får masser af inspiration til din skriveproces og den indre rejse.

Nye kurser og skriveworkshops for kvinder er undervejs og i støbeskeen, bl.a. et forløb der som arbejdstitel hedder: Intuition, natur og kvindelige fortællinger. Her mødes vi ude i naturen med pen og notesbog, lytter og tager imod det, natur og kraftfulde steder fortæller os. Vi forbinder os til det, der også kaldes “Soul of Place”.

Til inspiration, læs også gerne:

Vejen til den vise kvinde
Når Tornerose vågner
Skriverejsen
Den stille stemme