Vintersolhverv og en tur ud

SKRIVEAFSÆT – Vintersolhverv og en tur ud
I år falder vintersolhverv den 21. december kl. 17:28

Vintersolhverv er en glædens dag, fordi den er symbolet på lysets tilbagevenden i vort liv. Vintersolhverv er solårets nytår og det vendepunkt, hvor lyset fødes af vintermørket på den længste nat.

Invitation

Jeg vil nu invitere dig til at skrive en fortælling om Vintersolhverv og det helt særlige og magiske tidspunkt på året, hvor lyset helt symbolsk vender tilbage i vores liv.

En tur ud alene

Start gerne dette skriveafsæt med en tur ud alene. Har du mulighed for det, så tag gerne en tur ud i ”uforstyrret natur” eller hvor, det føles rigtig for dig, og skab gerne dit helt eget ritual omkring vintersolhverv i samråd med naturen. Måske har du endda allerede et ritual fra tidligere år og fejringer?

Vigtigt! Formuler en hensigt med din tur og sig den højt. Hvad er din intention med at gå ud? Lad naturen og/eller det særlige sted, hvor du søger hen, vide, hvorfor du er kommet.

Formuler på forhånd en hensigt med din tur ud og sig den gerne højt, når du er ude i naturen. Lad naturen og stedet vide, hvorfor du er kommet, så du kan få den hjælp, der er til dig. Og gå så blot med din intention i hjertet, lyt og lad dig gribe af det, der sker.

Prøv at gøre dig så åben og modtagelig som mulig uden at forcere. Lyt og lad komme, gå intuitivt og prøv at lade være med at tænke (for meget). Bare gå, lyt og sig din intention som et mantra, når tanker og mentale forstyrrelser tager over.

SKRIV OM DET

Når du kommer hjem og det, du fik med dig på turen ud, har bundfældet sig, er din opgave nu at skrive om det, du oplevede og måske at tage imod en fortælling

  1. Måske vil din fortælling efterfølgende handle om det, der skete, da du gik ud i naturen for at sige tak og trådte over tærsklen til det nye solår.
  2. ELLER måske vælger du simpelthen bare at se bort fra ritualet, fordi du er blevet inspireret til en helt anden slags fortælling om vintersolhverv.
  3. ELLER noget helt tredje.

Gør det, du instinktivt føler for og skriv ud fra det.

Hvad giver du slip på? Hvad tager du med dig videre?

I løbet af det forgangne efterår har du måske givet slip på noget af det, der ikke længere tjener dig og du ved sikkert, mere eller mindre, hvad du ønsker at tage med dig ind i det nye år. Det nye år, som i naturen starter ved Vintersolhverv.

Du kan med fordel bruge skriveøvelsen til at tydeliggøre overfor dig selv, hvad du nu

  • Giver slip på
  • Og hvad du tager med dig videre ind i det nye år

Vælg den indgangsvinkel, som du instinktivt kan mærke er rigtig for dig og skriv dig så ind.

Du kan naturligvis fravælge den fysiske tur ud, hvis det ikke er muligt for dig at komme ud lige nu. Lad det ikke bremse dig, du kan sagtens skrive dig ind alligevel. Men har du mulighed for det, vil jeg varmt anbefale at du tager turen ud først.

OPVARMNINGSØVELSE

Har du brug for at varme op og skrive dig ud af tankerne, inden du begynder på den egentlige fortælling? Det er ofte en god ide.

Klik på linket her, så får du en lille opvarmningsøvelse til netop det formål. Den tager kun 5 minutter.

Må du få en fortryllende Vintersolhversfejring og må du at skrive dig ind og lade dig gribe af fortællingens kraft.

Glædelig Vintersolhverv. Winter Solstice Blessings.

Kærlig hilsen
Lene

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: