Fortællersken Eventyret

FORTÆLLERSKEN EVENTYRET

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2023
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af fortællinger og eventyr. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med eventyret som drivkraft og oplever magien i fortællingens kraft.

Fortællersken Eventyret er et selvstændigt online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Hvad kan eventyret

At fortælle en historie eller et eventyr trænger gennem skjold og barrierer. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Fortællersken Eventyret er delt op i 4. kapitler. Her får du inspiration, læring og værktøjer til at skrive dine egne intuitive eventyr.

Heltindens Rejse – 1. del

I Heltindens Rejse kaster du dig ud i det. Du lærer om de 3 faser på Heltindens Rejse og skriver dig ind, mens du sætter din egen heltinde fri. Du lytter til eventyrets hjerteslag og hvordan du kan bruge de store følelser til at guide dit eventyr på vej.

Heksens Univers – 2. del

I Heksens Univers lærer du heksen at kende på en ny måde. For i eventyret er heksen ofte en personificering af det onde.

Men hvad nu hvis det at være heks i virkeligheden er noget positivt og kraftfuldt for en kvinde ikke mindst, når hun bliver ældre? Og hvad nu hvis du kan finde nogle af de kræfter og magiske evner frem i dig selv? Måske ved at skrive dig ind?

Du lærer om eventyrets struktur og hvordan du kan bygge bro mellem sektionerne og føre din fortælling videre. Du får forståelse af eventyrets krisepunkt (point of crisis) og så lærer du heksens Book of Shadows at kende, hvis du da ikke allerede gør det.

Eventyrets arketyper – 3. del

Eventyr er fulde af arketyper. Det går vi på opdagelse i i 3. del af Fortællersken Eventyret.

Her handler det også om skyggen, for vi ved ofte instinktivt, at vi selv rummer alle delene i eventyrerne og er alle de karakterer, vi skriver om. På den måde kan vi få stort udbytte af og blive overrasket over at lære flere (nye) sider af os selv at kende, sider som måske tidligere har gemt sig i skyggen. I Fortællersken Eventyret lader vi skyggerne danse.

Det er ikke et studie i arketyper, men du får lejlighed til intuitivt at skrive nogle af arketyperne ind i dine eventyr. Til det får du ledetråde, nøgleord og andre remedier og igen er legen og eventyret den afgørende faktor.

Hverdagsmagi – 4. del

Sidste kapitel i Fortællersken Eventyret handler om hverdagsmagi.

Her får du lejlighed til at afprøve og teste noget af alt det, du har skrevet og lært i de forgangne måneder. Du samler op og får øje på budskaber og ledetråde.

Du opdager, hvordan magien findes i hverdagen og leger lidt med, hvordan du helt bevidst kan implementere magien i din hverdag.

Fortællersken Eventyret

Selvom der er masser af læring i Fortællersken Eventyret, er det stadig en intuitiv skriverejse. VI fremkalder eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom vi bevæger os omkring genren eventyr, er det ikke en bestemt skriveform, du skal tvinge din skrivning ind i.

Vi skriver moderne eventyr, vi skriver gammeldags eventyr, vi skriver det, der kommer til os. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, vi tager imod det, der kommer.

Som deltager i Fortællersken Eventyret får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Du får 4 skrivebreve med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration, som udsendes hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessioner.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske i eventyrets verden og deler af viden, visdom og inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af eventyr, proces og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din eventyrlige skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med forskellig symbolik, mytologi og gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg vil bl.a. introducere deltagerene for eventyrkort og symboler, som kan afprøves, bruges og leges med i processen.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer eventyrets kraft ind i cirklen.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken Eventyret i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Fortællersken Eventyret, vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • vil opleve en anderledes tilgang til det at skrive
 • har lyst til at invitere eventyrets kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • længes efter at finde din egen eventyrstemme
 • gerne vil lære at bruge dine egne eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse og blive dit eget eventyr
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • ønsker at invitere intentionens, fortællingens og eventyrets kraft ind i dit liv
 • ønsker inspiration og eventyrlige skriveafsæt til at starte din skriverejse ind i eventyrets verden
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • vil give dig selv en ganske særlig gave
 • er vild med magi og eventyrlige fortællinger
 • har en intention om at genfinde din sjæl gennem eventyr og eventyrets helende kraft

Deling er heling

Fortællersken Eventyret består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken Eventyret på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter.

FORTÆLLERSKEN Eventyret, forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 15. september 2023
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2700,-

Pris ved tilmelding senest den 15. august 2023
DKK 2450,-

Beløbet er inklusive moms

Tilmeldingslink følger i løbet af foråret. Du kan reservere din plads på holdet allerede nu ved at skrive en e-mail til skrivehuset@gmail.com

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Andre siger

Tak til dig Lene, for at skabe dette fantastiske univers. Du er virkelig god til at inspirere, vejlede og udfordre. Jeg tager nogle rigtig gode værktøjer med mig herfra, og en stor portion selvtillid oven i. (Ulla Søgaard Andreasen).

Klik her for at læse flere anmeldelser af mine skrivekurser og workshops

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: