Fortællersken II – Eventyret

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Og er vi Fortællersker, allierer vi os med fortællingens kraft og inviterer gerne eventyr med ind i skriveprocessen også.

Eventyrets kraft og et særligt sprogbrug

Gennem eventyr kan vi nemlig få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen særlige kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det daglige sprog ikke er i stand til. Det bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne løfter os simpelthen op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere.. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Og de historier, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet. De læses med hjertet, de modtages af hjertet.

Et eventyr er som en symbolsk og ofte poetisk præsentation af en spirituel sandhed. Det sprog, du bruger, har nemlig direkte effekt på, hvordan du har det, hvad du føler og hvordan du møder livet.

“Den måde, man beskriver og forstår sit liv på er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever livet på”, siger terapeut og skrivemanduktør Mandy Aftel.

Man er bogstavelig talt sit eget livs forfatter.

Eventyrlige kvinder

Jeg har nu igennem 5 år haft kvinder i skrivecirkelforløb, på skrivekursus og intuitiv skriveworkshop, og er dér en genre og lyd, som går igen uden at vi har gjort noget særligt for det, så er det eventyret.

Det er som om, at hvert eneste kvinde gemmer på et hemmeligt eventyr-gen, en nøgle, der kan åbne døre som andre nøgler ikke kan. Det sker helt naturligt og i processen. Og når eventyret kommer til syne i skrivelandskabet, ændrer stemmen sig. Lyden bliver en anden og sjælen begynder at lytte og forstå.

Some scholars believe that historically fairy tales were used
to pass on survival tips and life wisdom to the next generation.
– Alison Davies –

Mit solhvervsord – eventyr

Selv har jeg også en veludviklet eventyrerske i blodet og jeg kan mærke, hvordan jeg åbner op og får lettere ved at lytte og instinktivt forstå, når en fortælling får et eventyrligt tilsnit. Måske er det fordi, at vi genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier, fortællinger og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige made?

Men uanset hvad og hvilke forklaringer, vi kan komme op med, så er tiden kommet til at tage næste skridt og det skridt har været undervejs længe. Lige siden jeg ved Vintersolhverv fik mit solhvervsord og har ladet det simre. Eventyr.

Fortællersken II - Eventyret

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Til januar 2020 lancerer jeg FORTÆLLERSKEN II, som er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og symbolik ind i skriveprocessen.

FORTÆLLERSKEN II får således et eventyrligt fokus.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du erfaren skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

I Fortællersken II går vi direkte til biddet, hvilket betyder, at du ikke får den ellers så gode introduktion til intuitiv skrivning og arbejdet med fortællingens kraft som du gør i Fortællersken I.

Jeg forudsætter med andre ord, at du er bekendt med

 • Intentionens kraft
 • Din indre censor (du er velkommen til rekvirere min eBog – den er gratis)
 • Intuitiv skrivning – du er i stand til at komme ud af hovedet og skrive intuitivt fra sjæl og hjerte ELLER du har mod på bare at gøre det – for du kan nemlig godt!
 • Den kreative proces og alle dens facetter (opture, nedture, ebbe og flod)

Og at du

 • Har tillid til dig selv i den kreative proces
 • Er spirituelt forankret i din skriveproces (du ved, at skrivning og kreativitet i høj grad også er et åndeligt anliggende)
 • Har mod på og lyst til at skrive og lege med eventyr
 • Er i god kontakt med din indre pige ELLER har en intention om at komme det gennem leg og eventyr
 • Er glad for eventyr, symbolik og mytologi
 • Er indstillet på at hengive dig til skriveprocessen i hele forløbet (kurset varer 4 måneder) og samtidig være en del af skrivecirkel (hemmeligt rum på Facebook), hvor vi deler af fortællinger, eventyr og proces OG bevidner hinandens rejse.Deling er heling og i Fortællersken er skrivecirklen og det hjertevarme, kreative fællesskab her en forudsætning for et virkelig givende forløb for alle.
 • har en god skrivedisciplin ELLER du er indstillet på at øve dig og finde en god vej og måde, som fungerer for dig. Du ved, at disciplin åbner op for magi eller som Gabrielle Roth siger det: Do you have the discipline to be a free spirit.Jeg hjælper dig hjertens gerne på skrivevej!
 • Du er i stand til at blive hos dig selv og respektere de andres processer. Du ved, at du skal hverken skal fixe eller guide de andre på deres vej i skriveforløbet her. Du er et kærligt vidne.

FORTÆLLERSKEN forløbene er ikke terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN I –
introduktion til intuitiv skrivning & invitation til at vække din indre fortællerske

Hvis du gerne vil have den gode introduktion til intuitiv skrivning og har brug for at vække din indre fortællerske først, så kom med på Fortællersken I, som starter den 5. september.

Klik her for invitation og detaljer, du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli så længe pladser haves.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Flere detaljer følger i løbet af de kommende måneder, men du kan allerede nu sikre din plads på Fortællersken II – Eventyret ved at skrive til mig skrivehuset@gmail.com og tilmelde dig.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II-holdet og pladserne gives efter først-til-mølle.

Varighed 4 måneder
Start 15. januar 2020

Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage, forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og rytme.

RAVNERABAT VED TILMELDING senest 1. november 2019
DKK 2500,-

Pris efter 1. november 2019
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

Fortællersken II - Eventyret

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: