Fortællersken og underviseren

 

Som menneske og fortællerske er jeg dybt inspireret af naturen, landskaber, skiftende lys, årstider, fugle og andre dyr.

Jeg søger visdom og vejledning i naturen og den naturlige cyklus hos det, der altid har vakt dyb genklang i mig og som har forbundet mig til min sjæl.

Min vej er til dels den keltiske, jeg har lige fra jeg var en lille pige følt mig både forbundet med og inspireret af den keltiske tradition og draget af landskab, fortællinger og mennesker fra både Irland og Skotland. Jeg har boet 2 år i Glasgow, Skotland.

Jeg skriver ofte om det keltiske årshjul, fordi det skaber dyb resonans i mig, men du finder de samme tidspunkter i den nordiske tradition.

Kald det, hvad du vil, lad det runge og skabe dyb genklang

Kald det, hvad du vil og lad det runge, skabe genklang og skænke dig den forankring, du længes efter. Herfra kan du skrive og dyppe pennen i det, der føles kraftfuldt og rigtigt for dig.

Fortælling ved Vintersolhverv

“Når vinden danser” eller “Fortælling ved Vintersolhverv”

er arbejdstitlen på den bog, jeg skriver på nu. Det, jeg troede skulle blive en slags skrivebog og almanak, vil nu skrives som roman. Det skrivearbejde er jeg nu i færd med og hengiver mig til processen.

“Fortælling ved Vintersolhverv” fortæller ørnens historie. 

Kvinder_Skriverejsen

Fortællingens kraft

I alle forløb og på alle skriveworkshops arbejder jeg med fortællinger som omdrejningspunkt; de fortællinger, der kommer til os, når vi møder op, åbner os og gør os modtagelige. Jeg bruger blandt andet mindfulness og meditation som redskaber og inddrager mine egne erfaringer som skriverejsende og fortællerske. Jeg har et coachingcertifikat og er uddannet mindfulness practitioner.

I øvrigt er jeg clairvoyant og evnen til at se og fornemme, hvad der er på spil og hvad det egentlig drejer sig om, bruger jeg selvfølgelig også flittigt i min undervisning og skrivecoaching.

Fortællingens og intentionens kraft er grundstene i alle forløb, jeg tilbyder.

Læs også: Pigen der fortalte eventyr

Jeg inviterer til skriveøvelser, der blandt andet handler om at forbinde os til vores intuition og til den verden af visdom, der findes i vores egen sjæl. På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og nærende måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv.

Vi genfinder vores livsglæde og skrive med en styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver mentalt fra sindet. Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejser skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl.

Du lærer at lytte og finde din indre stemme gennem ordene og det, du skriver. Du møder måske din indre “Wise Woman” og lader efterhånden hende føre pennen.

Men have their own story-making and myth-telling, but in the old Gaelic traditions, women were bards and poets too. Still, today, the voices of women are quieter, and our stories are less often heard. The Wise Woman is a woman who has reclaimed her stories and has found the voice with which to tell them. The Wise Woman is remaking the world.
– Sharon Blackie

Ravnerabat Sommercirklen

Skrivecoach, underviser og fortællerske

Min rolle som fortællerske, skrivecoach og underviser er at skabe rum fuld af åbenhed, magi og kærlighed, hvor blandt andet fortællinger kan opstå og guide os på vej. Rum, som åbner op og giver tilladelse til nærvær og fordybelse.

Skrivelængsel er et symptom og handler faktisk sjældent om, at vi partout skal skrive en bog eller give noget videre til offentligheden. Det handler om vores længsel efter os selv, vores sjæl og den visdom, der bølger dybt i os. Længsel efter at hengive os til vores kreativitet og skaberkraft og tage det igen, som vi har mistet undervejs. En visdom og en vej, som vi kan skrive og som bliver til, mens vi gør det; skriver og hengiver os til processen.

Jeg bruger fortællingerne fra min egen Skriverejse aktivt i mit virke. Du finder dem bl.a. på bloggen her (husk at tilmelde dig, så får du inspirationen direkte i din mailboks).

Fortællinger fra sjælen

Fortællinger fra sjælen har en helt særlig genklang og når vi skriver fra sjælen, mærker vi forskellen. Det kræver ingen særlig anstrengelse. Det risler som en kilde og overrasker os gang på gang med dyb indsigt og en helt særlig tone. En melodi vi på sælsom vis allerede kender. Vores livssang.

Fortællinger er som broer og deres kraft går gennem tid og rum. De åbner de steder i os, som før var lukkede. De hjælper os med at finde tilbage til vores vej, hjælper os til at huske og forbinder os med vores sjæl og dybeste ønsker for det liv, vi ønsker at leve.

Læs mere om SKRIVEREJSEN her og om mine skrivekurser, cirkler og workshops her. Alle forløb, cirkler, kurser og skriveworkshops er som udgangspunkt for kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

2 thoughts on “Fortællersken og underviseren

  1. Pingback: Sjælens fortællinger | Lene Frandsen

  2. Pingback: At skabe et rum | Lene Frandsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s