Fortællersken og underviseren

Min navn er Lene. Jeg er fortællerske og underviser.

Som menneske og fortællerske er jeg dybt inspireret af naturen, landskaber både de indre og de ydre, årstider, fugle, dyr og andre skønne væsener.

Jeg søger visdom og vejledning i naturen og den naturlige cyklus hos det, der altid har vakt dyb genklang i mig og som har forbundet mig til min sjæl.

Min vej er til dels den keltiske, jeg har lige fra jeg var en lille pige følt mig både forbundet med og inspireret af den keltiske tradition og draget af landskab, fortællinger og mennesker fra både Irland og Skotland. Jeg har boet 2 år i Skotland.

Jeg skriver ofte om det keltiske årshjul, fordi det skaber dyb resonans i mig, men du finder de samme tidspunkter i den nordiske tradition. Jeg har deltaget på et par shamanistiske grundkurser og været med på trommerejser, noget jeg selv ofte bruger i min egen praksis.

Men uanset, hvad du tror på og i hvilken tradition, du måtte være forankret, er du velkommen på Skriveskolen for Fortællersken. Det handler ikke om at have en bestemt tro eller religion, men ofte handler det om at være spirituelt forbundet i sin skrivning.

Min uddannelse

Jeg er uddannet coach og mindfulness instruktør og har taget flere kurser indenfor kommunikation og mindfulness på Metropolitan University College.

Derudover har jeg en bachelor i engelsk og tysk  fra Copenhagen Business School og har arbejdet i mere end 20 år med kommunikation, sprog og voksenundervisning.

Selv har jeg været på skriverejse siden 2009 og bruger dagligt fortællinger som guide(r) på den indre rejse.

Jeg elsker at skrive.

Intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder på mine online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker.

Og jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende. Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det sikkert og vist. Der er ord i din jord.

Når vi skriver intuitivt, øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

Rumpasser i det magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

Jeg er intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Jeg holder rum i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

Historiemedicin

Historiemedicin virker. Den er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Fortællingens kraft

I alle forløb og på alle skriveworkshops arbejder jeg med fortællinger som omdrejningspunkt; de fortællinger, der kommer til os, når vi møder op, åbner os og gør os modtagelige.

Jeg bruger blandt andet mindfulness og meditation som redskaber og inddrager mine egne erfaringer som skriverejsende og fortællerske.

I øvrigt er jeg clairvoyant og evnen til at se og fornemme, hvad der er på spil og hvad det egentlig drejer sig om, bruger jeg selvfølgelig også flittigt i min undervisning og skrivecoaching.

Jeg underviser i både intuitiv og spirituel skrivning.

Fortællingens og intentionens kraft er grundstene i alle forløb, jeg tilbyder.

Jeg inviterer til skriveøvelser, der blandt andet handler om at forbinde os til vores intuition og til den verden af visdom, der findes i vores egen sjæl. På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og nærende måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv.

Vi genfinder vores livsglæde og skrive med en styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver mentalt fra sindet. Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejser skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl.

Du lærer at lytte og finde din indre stemme gennem ordene og det, du skriver. Du møder måske din indre vise kvinde og din indre pige og opdager, at de to på et tidspunkt smelter sammen. Det er en kraftfuld cocktail!

Men have their own story-making and myth-telling, but in the old Gaelic traditions, women were bards and poets too. Still, today, the voices of women are quieter, and our stories are less often heard. The Wise Woman is a woman who has reclaimed her stories and has found the voice with which to tell them. The Wise Woman is remaking the world.
– Sharon Blackie

Skrivecoach, underviser og fortællerske

Min rolle som fortællerske, skrivecoach og underviser er at skabe rum fuld af åbenhed, magi og kærlighed, hvor blandt andet fortællinger kan opstå og guide os på vej. Rum, som åbner op og giver tilladelse til nærvær og fordybelse.

Skrivelængsel er et symptom og handler faktisk sjældent om, at vi partout skal skrive en bog eller give noget videre til offentligheden. Det handler om vores længsel efter os selv, vores sjæl og den visdom, der bølger dybt i os.

Længsel efter at hengive os til vores kreativitet og skaberkraft og tage det igen, som vi har mistet undervejs. En visdom og en vej, som vi kan skrive og som bliver til, mens vi gør det; skriver og hengiver os til processen.

Fortællinger fra min egen skriverejse … og et pensionat

Jeg bruger fortællingerne fra min egen skriverejse aktivt i mit virke. De stammer primært fra mine magiske morgensider. Du finder dem bl.a. på bloggen her (husk at tilmelde dig, så får du inspirationen direkte i din mailboks). I øjeblikket skriver jeg på Fortællingerne fra Pensionatet, som er en rejse årshjulet rundt og deler nogle af fortællingerne med dig på bloggen.

Du møder bl.a. Gwyneth, Scarlett, Niamh, Beithe, Fionnuala … og de rejsende kvinder, som bor på pensionatet: Maize, Elva og mig sagde Ravnen. Kommer der en bog ud af det? Ja, det gør dér på et tidspunkt og jeg glæder mig.

Fortællinger fra sjælen

Fortællinger fra sjælen har en helt særlig genklang og når vi skriver fra sjælen, mærker vi forskellen. Det kræver ingen særlig anstrengelse. Det risler som en kilde og overrasker os gang på gang med dyb indsigt og en helt særlig tone. En melodi vi på sælsom vis allerede kender. Vores livssang.

Fortællinger er som broer og deres kraft går gennem tid og rum. De åbner de steder i os, som før var lukkede. De hjælper os med at finde tilbage til vores vej, hjælper os til at huske og forbinder os med vores sjæl og dybeste ønsker for det liv, vi ønsker at leve.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: