Druer

Noget er sket, det mærker jeg allerede inden pennen rammer papiret og afmålte doser af blæk former ord blødt guidet af min pen. De arbejder sammen, blækket, pennen og hånden. Jeg er blot hende, der ser det ske og som via sin intention og en sælsom længsel møder op hver eneste dag. Det er min bøn, min forbindelse til det, der bor i min længsel.

Nu har vi så lært, at længslen er både kreativ og spirituel. Og mere behøver vi ikke at vide. Faktisk er det bedst at formode så lidt som muligt og begive sig på vej. Men vi står i vejen for os selv, vi spærrer spændende stier med bomme og snor og påstår, vi er blokerede. Det er så trygt, så forudsigeligt.

Denne morgen smiler jeg af det, mens vinden rusker i hæk og hegn. Var jeg hende, som stod i vejen? Det er et godt spørgsmål, et af dem man absolut ikke skal besvare. Lad det danse vals i vinden, lad det synges i solsortens sang. Jeg danser med det, mens jeg putter analysen ned i en sort fløjspose som fanges af skade i flugt.

Noget er sket og det er med den følelse, jeg vandrer i dag. Vandrer med en flig af nyfunden frihed i noget, jeg ikke helt forstår. Intellektuelt altså, men sjælen og hjertet ved og det er den tråd, jeg følger. Den er subtil, flygtig og skrøbelig, den kræver et solidt indre fokus. Et fokus, der samtidig kan vendes ud, når man har lært den særlige balance. Den gode følelse af uvished og tillid i tempererede doser, en slags alkymi.

Han står stadig i krattet, men ikke helt på samme sted som i går. Øjne lurer fra skyggen og gevirspidser stikker frem som grene. Kronhjorten. To dage i træk, det er mit held. Noget er sket og jeg tror, at det skete i skyggen. Det arbejder i mig, mens jeg går. Jeg hilser på ham, da jeg passerer enebærbusk og sporadiske svampe. ”Vær hilset”, siger han og tilføjer. ”Vær velsignet.”

Tilbage i min stue lader jeg det skrive. Det er slutningen af min skrivebog, der er kun få sider tilbage og det er tid til at opsummere. Det er nu, jeg skal lave af vin af de druer, jeg plukkede på min vej fra midt i april og ind i juli. Sætninger, nøgleord og nogle af de fortællinger, som peger denne vej. Helt ind i længslens kald og det, jeg ikke formoder.

Der er intet mål, det er glæden ved at rejse, der får mig til at fortsætte. Glæden ved at leve. Og glæden er ikke et trefoldigt hip-hurra og hvor er det bare fedt alt sammen. Næh, det er en hel komposition af toner. Dur, mol, vemod og lykke. Fyldig som den vin, jeg nu skal lave.

De druer, jeg plukkede. De ord, jeg skrev. Jeg ved, at man vil kunne smage det. Livet.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
10. juli 2022

Vi skriver i livet

Du kender mig sikkert, hvis du læser med her. Jeg hedder Lene og jeg underviser bl.a. i skriveprocessen, fortællingens og intentionens kraft OG i at skrive fra sjæl og hjerte. Kreativitet og skriveglæde er nøgleord. Det samme er årshjulet, naturen og den naturlige cyklus.

Det der står i vejen

Noget af det første, jeg fortæller dig, når du har booket et af mine Fortællersken skrivekurser, hvor du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte, er, at vi skriver i livet. Livet kommer altid i vejen og det, der står i vejen, er vejen. Sådan er det! Du vil snart opdage, at din intention (som stammer fra hjertet) står i vejen for frygten og alle dens forklædninger og at du derfor må lære frygten at kende og endda skrive om den for at folde din intention ud. Pludselig dukker den bare op, frygten og det er så let af stikke halen mellem benene og løbe den anden vej. Der er masser af undskyldninger, hør bare her:

  • Jeg har (alligevel) ikke tid
  • Der er så meget andet, som kræver mig i det ydre
  • Jeg kan ikke, jeg har ikke evnerne
  • Det er meget sjovere at blive dømt og bedømt, så jeg vil gerne lære at skrive rigtigt. Rigtigt?
  • Jeg vil gerne skrive som …. hvem er din yndlingsforfatter? Poet?

Men frygten kan skrives. Den kan bruges i en fortælling, den egner sig perfekt til det. Ikke alene kan den være fortællingens hjerteslag, den kan også tage skikkelse af …? Kun fantasien sætter grænser, men det gør den nu sjældent, når du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte. Så kommer det ofte helt af sig selv. Når du skriver.

Skriv som dig selv

På Fortællerskens Skriveskole lærer du at skrive som dig selv, du øver dig og finder ligeså stille eller voldsomt, det ved vi ikke på forhånd, din skrivestemme. Det sted, hvor du kan synge rent. Læg alle formodninger væk og giv analysen til skaden eller en anden fugl, som jeg gjorde det i fortællingen ovenfor. Den kan vi ikke bruge til noget lige her. I den første kreative fase. Eller i det hele taget, hvis vi lægger alle ønsker om at lave produkter og udgive bøger væk og helliger os den indre skriverejse. Fordybelsen. Glæden ved at skrive, skabe og folde det, der stod i vejen, ud.

Skriveglæde er en fornem intention

Det er skønt at skrive! Skriveglæde er en fornem intention. Glæden ved at leve og gå vejen, komponere musik i alverdens skønne toner, de sure og de søde, dem i dur og dem i mol. Gøre noget med det, vi har fået. Livet. Hylde det og lade det fortælle. Lave vin af de druer, vi fandt.

Følg blot din skrivelængsel

Jeg glæder mig til efterårets Fortællersken kurser som aldrig før og håber, at du har lyst til at være med. Husk, at du blot skal følge din skrivelængsel. Du behøver ikke særlige skriftlige erfaringer, der er ikke noget, du skal kunne i forvejen.

Herunder får du en oversigt over de 3 skrivekurser i intuitiv skrivning og en kort beskrivelse. Hvis du klikker på linket, rejser du videre til det skrivekursus, som kalder mest på dig.

Der er ravnerabat på samtlige Fortællersken forløb ved tilmelding nu.

Vil du skrive alene og på egen hånd og har du lyst til at starte den 7. august, hvor de lyse nætter ender og skrive dig ind i høsten og dens særlige energi, i pagt med årshjulet, så er Det Magiske Landkort Høst måske noget for dig. Det er et eSkrivekursus uden en ydre cirkel. Det står også på listen herunder.

Alle Fortællersken skrivekurser foregår udelukkende online og det er ikke et nødvendigt onde.

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Hjertelig velkommen til mit univers på Skriveskolen for Fortællersker.

Kærlig hilsen
Lene

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

DET MAGISKE LANDKORT – Høst
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

Det Magiske Landkort Høst er IKKE et Fortællersken skrivekursus. Det er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel.

TILMELDING DET MAGISKE LANDKORT


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. august
Pris DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: