Sommersolhverv – Giv det til ilden

SKRIVEAFSÆT i anledning af Sommersolhverv
Giv det til ilden

Sæt dig med pen og papir. Jeg vil nu invitere dig til at lave en lille skriveøvelse i hånden. Der er nemlig en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi skriver i hånden.

Skriv dig ind. Prøv at komme ud af tankerne og ind i sjæl og hjerte. Det gør du ved at acceptere følelser og tanker af frygt, modstand og “jeg kan ikke” uden at lade dem bremse dig. Du lader blot den slags tanker og følelser passere som skyer på himlen og så skriver du videre.

Inden du starter skriveøvelsen!

Formuler din intention med skriveafsættet
Eks. Min intention med denne skriveøvelse er at skrive mig tættere på alt det, jeg ønsker at skænke mit fokus i den kommende tid og blive helt klar over, hvad jeg nu ønsker at give slip på og give til ilden.

Varm gerne op og skriv løs i 5 minutter, hvor du blot tømmer hovedet for tanker og overfladevand. Sæt dit stopur og giv skrivende slip på lidt af det, der tynger på øverste etage. 5 minutter. Så er du klar til den egentlige skrivning.

Skriveafsæt – giv det til ilden

Hvad er det for historier og overbevisninger, som hæmmer dig og forhindrer dig i at følge din sjæls kald eller hvad det nu handler om for dig?

Find en blok og papir. Nu skriver du det ned, som tanker og den indre censor fortæller dig. Gå med nysgerrighed på opdagelse i de gamle historier og skriv dem blot ned uden at dømme. Giv hver historie eller udsagn et nyt ark, som du siden kan folde sammen, som du folder et brev.

Og giv den endelig gas! Prøv at lyt til, hvad tanker og indre censor siger og brug de samme ord. De ord, som har negativt ladet energi og som dræner dig og holder dig skakmat i din komfortzone. Nu har du chancen. Skriv dem ned og fold dit brev/dine breve.

Giv brevene til ilden

Giv brevene til ilden ved Sommersolhverv. Tænd et bål (udenfor! og pas på brandfare i tørre tider). Gør det alene eller sammen med gode venner. Sæt dig lidt ved ilden og mærk varmen, se ind i flammerne og forbind dig med ilden. Mærk dens kraft og styrke.

Ilden symboliserer solen, den renser, forvandler og velsigner. Forestil dig, at den på denne særlige dag eller aften er din medsammensvorne og støtte dig i det, der er din intention. Ilden er en vigtig del af fejringen ved Sommersolhverv.

Når du er klar, giver du brevene til ilden. Du overrækker højtidligt brevene til ildens ånd, et efter et og du ser med egne øjne, hvordan ilden fortærer både papir og ild. Når det første brev er brændt, siger du tak og så brænder du det næste. Tak. Og det næste. Tak.

Indtil der ikke er flere breve. Du har nu givet dem og de gamle historier og negativt ladet energi til ilden, som bogstavelig talt har ædt dine gamle historier og overbevisninger. Alt det, der hæmmede dig og stod i vejen. Nu er du lettet og du er blevet gjort klar til at følge dit hjertes længsel.

Du har sagt farvel til til alle de falske udsagn, løgne og udtrådte fortælliner og du har gjort det ved Sommersolhverv, som er et særligt kraftfuldt og magisk tidspunkt i naturen.

Nu er du fri til at skrive nye historier, som tjener dig og dit hjertes længsel. Du kan følge din skrivelængsels kald og sætte ord på de subtile toner, der lyder fra dit indre. Din livssang. du er fri, du er værdig og du skal ikke længere lige finde modet. Modet har fundet dig.

Spring over bålet

Spring, spring ud og spring over bålet. Spring over bålet og ind i det nye, det du drømmer om og har en intention om. Spring ind i det, der skal være din dagsorden for den kommende tid på rejsen gennem resten af sommeren mod høst og efterår.

Sig det højt, når du springer eller sig det i dig selv og dit hjerte.

Jeg springer ind i glæden
Jeg springer ind i min skrivelængsel og folder den ud. Ord for ord. Jeg skriver.
Jeg siger ja til min sjæl og springer ind i det, der glæder mit hjerte.
Jeg springer ind i roen, tilliden, troen og kærligheden.
Jeg springer ud af min komfortzone og derud, hvor drømme bliver til virkelighed.
Jeg springer ind i godt helbred.

Ovenstående er blot eksempler, du har helt sikkert dine egne formuleringer og intentioner.

Forberedelse

Hvis du vil, kan du med fordel forberede dette arbejde ved at skrive en liste over det, du senere ønsker at springe ind i, når du springer over ilden. Det skrivearbejde er energiarbejde, så brug endelig ord og formuleringer, som har en god og stærk energi for dig og som gør dig glad indeni.

Måske kommer der endda en sang til dig? Rim, remser og særlige vers?

God fornøjelse med skriveafsæt, bål og dine intentioner for den kommende tid.

Glædeligt Sommersolhverv.

Kærlig hilsen
Lene

Book in the woods

Høstens og efterårets skrivekurser 2022

Jeg har åbnet op for tilmeldinger til efterårets Fortællersken skrivekurser.

Klik her for kursusprogram.

Men måske har du allermest brug for at skrive dig ind i dine egne indre landskaber og folde et magisk landkort ud? Så læs med videre, for den 7. august starter mit eSkrivekursus Det Magiske Landkort Høst. Her skriverejser du alene og på egen hånd og får masser af inspiration og guldkort til din rejse.

Det magiske Landkort – Høst

eSkrivekursus for kvinder
Starter 7. august 2022 – varighed 8 uger

Når de lyse nætter ender starter du din skriverejse og folder dit magiske landkort ud. Her får du lejlighed til at gå på opdagelse i dine indre landskaber via ord og fortællinger. Du høster, du sår og forbereder vinterens forrådskammer.

Du opdager, at dit rige indre liv rummer en masse skatte og at du, hvis du sætter ord på, kan bevæge dig rundt i dine indre landskaber og høste ordbilleder og fortællinger, som styrker og skænker dig historiemedicin.

På præcis samme måde som frøen Losgann hjalp mig ved søen, vil du opdage særlige på dit eget indre landkort og du vil høste fortællinger, som kan støtte og løfte dig på den indre rejse. I dette forløb skriver du på egen hånd og det er slet ikke så dårligt.

Det Magiske Landkort Høst er et eSkrivekursus for kvinder. Der er ikke en ydre cirkel. I pagt med årshjulet skriver du på egen hånd og oplever magien i fortællingens kraft.

Tilmelder du dig senest den 7. juli er der ravnerabat at hente.

Skriv dig ind i indre landskaber

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

I pagt med årshjulet

Det Magiske Landkort Høst er også en hyldest til høstens energiarbejde. Du modtager min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde, som kan støtte dig på din rejse ind i høsten og den første del af efteråret.

Du skriver cyklisk og oplever styrken og glæden i at forankre sig i årstidens energi.

En kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

På eSkrivekurset Det Magiske Landkort får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med i Det Magiske Landkort Høst. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden offline og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig.

Der er ikke en ydre cirkel, der er intet i det ydre, du skal følge med i eller tage dig af.

Du får et forløb fuld af fordybelse og et rum til nærende egentid. Du skaber din helt egen skriverejse i Det Magiske Landkort Høst forløbet.

Det Magiske Landkort Høst skriveforløbet vil være givende for dig, hvis

 • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive et nyt landkort på din livsrejse
 • Du har en intention om at skrive cyklisk og forankre dig i høstens energi og skrivearbejde.

I forløbet får du

 • 8 ugentlige inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde (PDF) – inspiration til dit bogstavelige høstarbejde
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching eller bare et par gode ord på din rejse.

Høstens skrive- og energiarbejde

Din egen kopi af min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde.

Høstarbejdet.  Vi forbereder os til efteråret og den kommende vinter, vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. Vi gør os klar, vi lægger bag os og vi skiller os af med det, vi ikke skal have med os videre.

I eBogen får du lidt ideer til, hvordan du kan forankre dig i høstens og det kommende efterårs energi og lade dit skrivearbejde være en del af dit høstarbejde. Brug eBogen som inspiration og som yderligere inspiration til din skriverejse i Det Magiske Landkort.

Du får også

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Det Magiske Landkort.

Brug afsæt, øvelser og spørgsmål som det falder dig ind. Skriv intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt kort hver uge.

Det Magiske Landkort er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Har du spørgsmål undervejs til og i processen

Så kan du skrive til mig på e-mail til skrivehuset@gmail.com og få et par gode ord og sparring til din proces. Det kan både være af skrivemæssig og mere spirituel karakter.

Jeg er din intuitive skrivecoach og jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2022
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Ravnerabat DKK 800,-
ved tilmelding senest den 7. juli 2022

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELD MIG eSkrivekurset DET MAGISKE LANDKORT

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Du er først endeligt tilmeldt kurset, når betaling er modtaget.

“In the universe, there are things that are known, and things that are unknown,
 and in between them, there are doors.” 
– William Blake –

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: