Skru ned for din indre censor

Vi kender den, vi hører det og vi mærker konsekvensen. Den får os til at tøve og tvivle og i værste fald frarøver den os vores skriveglæde og lyst til at dele. Den indre censor.

Den indre censor er et levn fra gamle dage og bor i den del af hjernen, hvor det handler om overlevelse. Den vil egentlig bare beskytte os, men det er en misforstået form for beskyttelse, fordi den ofte forhindrer os i at gøre det, vi egentlig drømmer om. Den vil gerne holde os i status quo, på sikker grund.

Engang har stemmen nok hjulpet os og forhindret os i at gøre dumme og farlige ting, men i dag er den ofte en forhindring for handling og for at træde ud af vores komfortzone og få gjort det, der kan udvikle os og sætte os fri af fortidens historier.

Når du bevæger dig i retning af noget nyt, kommer stemmen med sine velkendte argumenter og advarsler. Også på skriverejsen. Og den er snu og kommer i mange afskygninger og forklædninger. Den kender alle de gamle historier og ved, hvordan de skal serveres.

Kender du det?

Den indre censor har også en stor del af skylden for, at vi ikke rigtig kommer i gang med vores skriverier eller fortsætter, når vi er kommet i gang. Den elsker kontrol og er hurtig til at bedømme det, der folder sig ud på papiret. Den kan janteloven udenad og gør alt for at være lyseslukker, så vi ikke får skrevet os fri og kommer derud, hvor der virkelig begynder at ske ting og sager. Den vil jo helst have, at vi bliver hvor vi er.


Skru ned for din indre censor

En teknik du kan bruge, når tanker og indre censor bliver for højlydte er at skrue ned for lyden. Hvordan? Du forestiller dig simpelthen, at den indre censor lyder som en stemme fra en radio og at du som lytter kan vælge at skrue ned. Du drejer på knappen og lyden bliver svagere og svagere.

Luk øjnene og se radioen foran dig. Se dig selv række ud og dreje på knappen. Pludselig bliver tanker og den indre censors evige kaglen meget svag. Så svag, at du ikke længere kan høre, hvad den siger.

Bestil gerne min gratis eBog om den indre censor

Vil du vide mere om din indre censor og lære den at kende, for hvad den er, så bestil gerne min gratis eBog ”Din Indre Censor”. Bogen indeholder også gode skriveøvelser og teknikker til, hvordan du kan gribe det an. Jo bedre, du kender din indre censor, desto bedre rustet er du til at acceptere dens kupforsøg og samtidig undgå at kapitulere. Du skriver da bare videre!

Lad ikke din indre censor få det sidste ord. Skriv til mig på skrivehuset@gmail.com og bestil min eBog. Den er god og gratis.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories Høst

I går startede mit nye eSkrivekursus Between Stories. Alle pladser er udsolgt.

Der har været stor interesse for forløbet og for muligheden for at skriverejse på en måde, der virkelig ærer og nærer det indre rum. I forløbet skal du nemlig ikke forholde dig til andres ord og skriverier, men fuldstændig hellige dig din egen skriveproces og det, der folder sig ud.

Du lader din skrivning være sjælearbejde. Og du gør det på en måde, så det passer præcist til den, du er og hvor du er i dit liv lige nu.

Between Stories Høst

Fik du ikke tilmeldt dig sommerforløbet, kan jeg glæde dig med, at jeg tilbyder Between Stories igen til høst. Vi starter den 7. august, den samme dag som de lyse nætter ender.

Læs mere i linket herunder og bemærk, at jeg lige nu tilbyder en sommerpris til dig ved tilmelding senest den 1. juli.

Between Stories Høst – klik for invitation og detaljer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: