Du skulle bare vide

For anden dag i træk kommer han hoppende gennem sneen og det er selvfølgelig helt uhørt i din del af virkeligheden, men herfra hvor jeg står, er alt muligt. Du skulle bare vide.

Det magiske vandhul er frosset til is, men det gør kun landskabet endnu mere indbydende. Lige nu kan du som naturen holde vejret og lade dig falde igennem. Gennem isen, tænker du nok og skutter dig, vinterbader bliver du aldrig. Men Losgann er formand for frømændenes klub og de går i vandet på alle tider af året. Vandet er deres element. Også når det er frossent.

Vinden hyler, sneen fyger ind over vejen fra øst og dagen er tiltaget med flere timer. Den velkendte træthed har fået et anstrøg af vitalitet, men endnu er det for tidligt at handle.

Drømmefrø danser under jorden og snart er der varm te på kanden. Kom indenfor i min stue og sæt dig i stolen ved pejsen, så skal jeg fortælle dig en historie. Mærk varmen, hør ilden buldre, sommerens element midt i vinterens skød. Luk øjnene, drik forsigtigt af den skoldhede mynte-te og lyt så bare uden at gøre andet. Ren lytning.

Der var engang en kvinde, som opdagede pennens kraft. Men snarere var det pennen som opdagede hende. Den forstod instinktivt, at her var en sjæl med noget på hjerte, for længslen smøg sig om hende som et sjal. Den duggede hendes briller og gjorde hende urolig på en stille måde. Ingen kunne se det. Ingen vidste noget. At hun længtes så inderligt efter sig selv og de fortællinger, der var hendes at skrive.

Omkring hende dansede et væld af fortællinger, store og små, de ville så gerne lade sig skrive gennem hende. Den undfangelse var de afhængige af, ellers blev de blive opløst og spredt for vinden som snefnug fra øst.

De hænder, som holdt om pennen, ikke for hårdt og ikke for blødt. Det hjerte, som instinktivt forstod, at man må gøre sig modtagelig, så Kilden åbner sig og ord kan strømme frit. Når det skete, så var det uanstrengt og flød gennem hende som blod. Historiemedicin. Hun kunne høre sjælen synge og mærke, hvor godt det gør, når man lader det ske gennem sig.

Fortællingerne ved bedst selv og de vil elske at blive fortalt gennem dig, hvis du har tillid til Kilden og pennens kraft. Du skulle bare vide.

Magiske morgensider, 7. februar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Et åndeligt anliggende

Hvordan kan det at skrive fra sjæl og hjerte være andet end et åndeligt anliggende?

Måske husker du, at Kim Larsen, når han blev spurgt, hvor han fik det fra, pegede op mod himlen og skar en grimasse?

Eller pianistinden Katrine Gislinge som siger:

At øve, arbejde med kunst eller det at spille. Det er store sager. For kunst er måske det stærkeste bevis for, at vi ikke bare er skabt af fysik og biokemi. At der findes en ånd. At vi brug for den. Brug for noget større end det, vi kan se.

Intuitiv skrivning med intention

At skrive intuitivt (som vi gør i Fortællersken forløbene) og med en intention om at skrive fra sjæl og hjerte kalder på Ånden eller Kilden, om du vil. Vi oplever det, når vi fortaber os i den kreative proces og måske især, når vi virkelig får givet slip og nærmest føler, at vi er faret vild. Vi bliver grebet af noget andet.

Og vildfarelsen er i øvrigt tilsyneladende, for kun den som farer vild, kan finde lysningen i skoven.

Jordan Brown siger følgende:

When you lose yourself in your writing, you are exploring the deep recesses of your mind and body, your inner nature. And that’s where you will find the hidden truths about which you need to write. That’s making writing a spiritual experience.

Fortællersken III, Pennens Kraft

lad os gå på opdagelse i spirituel skrivning

Det er det tidspunkt, hvor vi mister os selv (slipper kontrollen) og noget andet tager over. Vi kan ikke tænke os til det og det kan vitterligt være svært at forklare.

I Fortællersken III, mit nye onlineskrive skrivekursus for kvinder, har vi som udgangspunkt alle en intention om at lade os forankre spirituelt i skrivningen, hvordan det end sker gennem os. Vi har tillid til fortællingens kraft, eftersom vi skriver og arbejder med fortællinger og inviterer dem ind i vores skriverum. Vi tror på pennens kraft eller vi har i hvert fald lyst til at udforske, hvad vi kan med vores pen og vores ord.

Julia Cameron, som du sikkert kender fra bogen Kreativitet (The Artist’s Way) og Morgensider opdagede på et tidspunkt at hun var nødt til at slippe af med sit ego i skrivningen, hvis hun skulle skrive frit og flydende. Hun fortæller:

” Spirituality can release blocks, lead you to ideas, and make your life artful. Sometimes when we pray for guidance, we’re guided in unexpected directions. We may want a lofty answer and we get the intuition to clean our bedroom. It can seem so humble and picky and that you don’t necessarily think of it spiritual guidance.”

“I was trying to get my ego out of the way. I was trying to be of service. When I wrote trying to be of service, I wrote freely. When I wrote trying to be thought brilliant, my writing became tighter. It´s a matter of listening.”

Det er et spørgsmål om at lytte. Det skal vi også øve os på i Fortællersken III.

Og lige én vigtig ting!

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning. Det handler om at åbne sig og gøre sig modtagelig, så ord og fortællinger kan strømme gennem os og lade sig skrive.

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III ved Forårsjævndøgn den 20. marts.
Du begiver dig på en inderlig skriverejse gennem foråret og ind i sommeren.

Forløbet varer som de andre Fortællersken skrivekurser 4 måneder, så du får en god fornemmelse af den kreative proces og dig selv i den.

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

For kvinder i alle aldre. Det kræver ikke særlig skriveerfaring at deltage. Følg blot din længsel.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft – klik for invitation og detaljer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: