Det findes allerede

”Du har bedt om hjælp og jeg er svaret. Haren. Din særlige frænde på rejsen nu og i udfoldelsen af pennens kraft.”

Stolt står han i morgengry og snekold østenvind.

”Jeg vidste det” smiler jeg og taknemmelighed bobler i mit blod. ”Jeg bad om hjælp og jeg så dig allerede inden du kom. Du var dér allerede. Fysisk på marken i iskold muld, løbende over frosne knolde. I billygternes skær, et blik og en øjeblikkelig forståelse af, at min bøn var hørt. Jeg vidste det!”

”Intuition og klarsyn” svarer Haren, som også hedder Geàrr. “Intuition er i øvrigt et af mine nøgleord. Nu er jeg her og klar til at assistere dig på rejsen ind i det magiske univers for at hente det frem, du skal bruge til skriveforløbet.”

”Men jeg er mere end en frændelig repræsentant for Kilden og den inspiration, der vil møde dig undervejs og i processen. Jeg repræsenterer også Kornånden og de to jævndøgn. Forårsjævndøgn ikke mindst. Her starter forløbet og energien balancerer. Her fødes det hele på ny.”

”Jeg nikker og mærker, hvordan alting falder i hak midt i vinterstormen. Når jeg beder om hjælp og hengiver mig til processen. Det er en kold morgen, vinden hyler i huset og træerne bøjer sig frem og tilbage. Haren sidder lidt i sneen og betragter mig med årvågne øjne, inden han blinker til farvel. Så piler han over marken mod træerne i skellet og forsvinder i snefygningen.

”Vi ses snart igen” råber han og det ved jeg, men egentlig er han slet ikke taget af sted. Han bor på sin plads i skrivelysets skær og i solhvervsstenenes cirkel. Han vil guide mig gennem dagen.

Ordene synes at løbe ud her, det er som om noget stopper og noget andet tager over. Et rum åbner sig og kalder på ro og tålmodig stilhed. Stille, tid til at lytte. Det findes allerede. Hver eneste dag tapper jeg lidt fra den gavmilde Kilde og siger tak.

Magiske morgensider, 8. februar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo by Carsten Medom Madsen, Dreamstime (c)

Pennens kraft

Når du lærer at lade dig guide af pennens kompas og arbejde spirituelt med ord og fortællinger, åbner du for en indre skattekiste af forbundethed. Du åbner en dør og træder både ind og ud på samme tid. Du væver dine fortællinger af lys og mørke og skriver det, der står i vejen. Alt kan skrives og foldes ud.

Pennens vej over papiret er din vej gennem indre og ydre landskaber. Alt, hvad du støder på i din proces er også spejlet i det ydre. Således får du øje på mønstre og gentagelser, du ser det skrevet og beskrevet og du mærker effekten. Hvorfor? Fordi ord er energi og fulde af kraft. Kriger med pen, kvinde med et særligt redskab, lyttende og årvågen allerede fra første færd. Da morgenfuglen åbnede sit næb og lod natten vide, at den var forbi, begyndte din rejse igen. Forfra. En ny begyndelse. Gentagelsens magi.

Nye pennestrøg og linjer, der tager imod. En cirkel, en repetition men intet er som det var i går og tid viser sig at være en underlig størrelse. Din pen kender ingen grænser, den rækker ind i fortiden for i nutid at skrive de slidte historier om og forsigtigt placere dem i arkivet. Lige dér ændrer energien sig og fremtiden ser anderledes ud, end den gjorde i går. Så sig aldrig, at dit skrivearbejde er forgæves eller at du ikke har et valg. Men dit fremmøde er alt afgørende, din deltagelse ditto.

På vej mod Nymåne følger du pennens kald og hører forunderlige toner, som din sjæl allerede kender. Du ser med nye øjne og mærker fornyet kraft, for pennen er et magisk redskab og bør behandles sådan. Så det skader ikke at drysse lidt tryllestøv over dit skrivearbejde og alliere dig med din intention.

Og husk at hver eneste gæst og forhindring på din vej bringer gaver af læring og sand åbenbaring. Du øver dig på at lytte og du ser. På en anden måde. Dybere og mere klart. Du ser den nye dag.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Fortællersken III, Pennens Kraft har været undervejs et stykke tid. Jeg har mærket det, det har simret og jeg har taget imod både ord og drømmebilleder uden at kunne forgive endnu. Jeg vidste bare, at det på et tidspunkt ville vise sig. Og på forunderlig vis har jeg fornemmet, at det ville blive Haren, der skulle være min primære frænde på rejsen ind i det magiske univers for at hente det ud, vi skal bruge og lege med i skriveforløbet.

I den sidste uges tid er jeg stødt på haren på mine gåture ud. Hele tiden dukker den op, nogle gange alene, andre gange i flok. Og her til morgen trækker jeg Haren som det dyrekort fra den keltiske tradition, der skal være min frænde i dag og dermed også min indgang til fortællingernes verden.

Intuition, balance og genfødsel

Haren har nøgleord som intuition, balance og genfødsel med sig. Og som han selv siger i fortællingen ovenfor, er han også repræsentant for de to jævndøgn. Han er et månevæsen, han tilhører natten, men repræsenterer også daggryet. Hans retning er øst. Således er Haren på mange måder en frænde, som bringer nye begyndelser med sig. Han er en mester i shape-shifting og vi kan aldrig være helt sikker på, hvor haren egentlig befinder sig henne.

Now you see me, now you don’t

Og hvilken frænde til at ledsage mig på rejsen nu og i arbejdet med at udforme materialet til Fortællersken III, Pennens Kraft, som starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn. Jeg er spændt på, hvordan det hele vil lægge sig til rette.

Som altid har jeg udformet en inderlig intention om at åbne mig for det som allerede findes. Det er sådan jeg arbejder og skriver mig ind. Jeg beder om hjælp, jeg lytter og åbner mig for det, der vil skrives og fortælles. Det, som vi skal skrive os ind i, arbejde og lege med, når Fortællersken III, Pennens Kraft, stævner ud ved Forårsjævndøgn den 20. marts. Det findes allerede. Og i de kommende uger vil jeg skrive mig ind og hente det ud.

Et åndeligt anliggende

Hvordan kan det at skrive fra sjæl og hjerte være andet end et åndeligt anliggende?

Måske husker du, at Kim Larsen, når han blev spurgt, hvor han fik det fra, pegede op mod himlen og skar en grimasse?

Eller pianistinden Katrine Gislinge som siger:

At øve, arbejde med kunst eller det at spille. Det er store sager. For kunst er måske det stærkeste bevis for, at vi ikke bare er skabt af fysik og biokemi. At der findes en ånd. At vi brug for den. Brug for noget større end det, vi kan se.

Intuitiv skrivning med intention

At skrive intuitivt (som vi gør i Fortællersken forløbene) og med en intention om at skrive fra sjæl og hjerte kalder på Ånden eller Kilden, om du vil. Vi oplever det, når vi fortaber os i den kreative proces og måske især, når vi virkelig får givet slip og nærmest føler, at vi er faret vild. Vi bliver grebet af noget andet.

Og vildfarelsen er i øvrigt tilsyneladende, for kun den som farer vild, kan finde lysningen i skoven.

Jordan Brown siger følgende:

When you lose yourself in your writing, you are exploring the deep recesses of your mind and body, your inner nature. And that’s where you will find the hidden truths about which you need to write. That’s making writing a spiritual experience.

Fortællersken III, Pennens Kraft

lad os gå på opdagelse i spirituel skrivning

Det er det tidspunkt, hvor vi mister os selv (slipper kontrollen) og noget andet tager over. Vi kan ikke tænke os til det og det kan vitterligt være svært at forklare.

Fortællersken III, mit nye onlineskrive skrivekursus for kvinder, har vi som udgangspunkt alle en intention om at lade os forankre spirituelt i skrivningen, hvordan det end sker gennem os. Vi har tillid til fortællingens kraft, eftersom vi skriver og arbejder med fortællinger og inviterer dem ind i vores skriverum. Vi tror på pennens kraft eller vi har i hvert fald lyst til at udforske, hvad vi kan med vores pen og vores ord.

Julia Cameron, som du sikkert kender fra bogen Kreativitet (The Artist’s Way) og Morgensider opdagede på et tidspunkt at hun var nødt til at slippe af med sit ego i skrivningen, hvis hun skulle skrive frit og flydende. Hun fortæller:

” Spirituality can release blocks, lead you to ideas, and make your life artful. Sometimes when we pray for guidance, we’re guided in unexpected directions. We may want a lofty answer and we get the intuition to clean our bedroom. It can seem so humble and picky and that you don’t necessarily think of it spiritual guidance.”

“I was trying to get my ego out of the way. I was trying to be of service. When I wrote trying to be of service, I wrote freely. When I wrote trying to be thought brilliant, my writing became tighter. It´s a matter of listening.”

Det er et spørgsmål om at lytte. Det skal vi også øve os på i Fortællersken III.

Og lige én vigtig ting!

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning. Det handler om at åbne sig og gøre sig modtagelig, så ord og fortællinger kan strømme gennem os og lade sig skrive.

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivekursus for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder

Pris DKK 2600,- inkl. moms

Kan betales i 2-3 rater efter aftale

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III ved Forårsjævndøgn den 20. marts.
Du begiver dig på en inderlig skriverejse gennem foråret og ind i sommeren.

Forløbet varer som de andre Fortællersken skrivekurser 4 måneder, så du får en god fornemmelse af den kreative proces og dig selv i den.

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

For kvinder i alle aldre. Det kræver ikke særlig skriveerfaring at deltage. Følg blot din længsel.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft – klik for invitation og detaljer

“We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.

In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”

Sharon Blackie –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: