Udenfor båsen

“Good morning, this is your wake-up call. Please don’t go back to sleep.”

Hvor stemmen kommer fra, er jeg ikke helt sikker på, men tydelig er den og jeg skriver det, jeg hører. Nu brænder skrivelysene og kortene har fundet deres plads. Udenfor er vinden kold, himlen skyet i gråblå og sneen har lagt dyne på håbet om forår. På dette tidspunkt af årshjulet er vi midt i vinteren, vi har lige passeret Imbolc og kalenderens firkantede version af naturens sandhed må vige.

Tanken får mig til at smile, jeg opdager igen, hvor svært jeg har det med at passe ind i kasser og hvor meget jeg frygter fastlåste båse. De tidspunkter, hvor sandheden serveres med skinger selvtillid og noget krymper indeni. Men der var trygt dér i boksen i den varme halm.

”Du skulle jo bare gøre én ting. Tro på det. På det tidspunkt anede du ikke, at din mavepine var kroppens måde at fortælle dig at den var rivende gal. At den udefinerbare følelse af inderlig tomhed og kvalme var et tegn.”

Hun smiler og vipper med hovedet.

”Men det er ofte sådan, det er. Når Tornerose vågner, er hun som regel omkring de 50.”

Hverken hun eller jeg er i boks og bås længere. Vi står på åben mark og midt i vinden. Sne på støvler og klove, samtale uden et ord. For mellem os er der en særlig forbindelse, som ingen andre ved noget om.

”Det er langt bedre sådan her” betror jeg hende og hun nikker samtyggende. Trods usikkerhed og gamle historier som siger: Det handler om at være tryg. For faktisk er jeg paradoksalt nok tryggere her på åben mark under himlen end i den gamle bås bag lås og slå. Det ville jeg aldrig have troet, jeg hungrede efter tryghed og sikkerhed. Nu ved jeg, at det er en illusion.

”Blår i øjnene og sne på snude” udbryder Soen og vi ler.

I samme øjeblik får jeg øje på den, en lille blomst, som stikker sit hovedet frem af sneen. Erantis. Jeg mærker et puf af blød kærlighed og taknemmelighed over at opleve det. Det er rigdom. Det er tryghed. Hun kommer hvert år og baner sig vej gennem sneen. Hun symboliserer håb. På et tidspunkt bliver det forår igen.

Magiske morgensider, 5. februar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo by Neil Burton, Dreamstime (c)

Fortællersken III, Pennens Kraft

I går søsatte jeg invitationen til mit nye online skrivekursus Fortællersken III, Pennens Kraft. Det har været undervejs længe, det har simret, men pludselig var det tid. Invitation og detaljer er en realitet.

Det første hold af Fortællersken III, Pennens Kraft, starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn.

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. For kvinder med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Flere har allerede tilmeldt sig holdet og det glæder mig stort. Det har længe været min intention at lave et skrivekursus, hvor vi helt bevidst forankrer os spirituelt i skrivningen. Men hvad mener jeg egentlig med det? Hør her.

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

For min skyld kan du tro på det, du tror på og du kan være forankret i en religion eller ej. Det er slet ikke udgangspunktet i Fortællersken III, Pennens Kraft. Her handler det om at bruge ord og fortællinger som guide på den indre rejse og høste historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg byder på dugfriske skriveafsæt og øvelser, der som altid kalder på intuitiv skrivning, blot har vi i Fortællersken III fokus på forskellige veje og måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse. Vi kommer blandt andet omkring følgende:

 • Intuitiv skrivning som udgangspunkt for skriveprocessen
 • Ritualer i skriveprocessen
 • Tarotkort – jeg trækker kort til dig, men du får også lejlighed til (hvis du ikke allerede gør det) at arbejde med egne tarotkort som vejledning og inspiration til fortællinger
 • Skrivning i pagt med årshjulet
 • Intentionens Kraft
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Frænder og hjælpere
 • Natur og bevægelse i skriverummet
 • Meditation og grounding
 • Vandring i indre landskaber via fortællingens kraft (det magiske landkort)
 • Historiemedicin
 • Hende som spørger

Kalder det på dig og har du skrivelyst og længsel? Lyst til at gå på skrivende opdagelse i de måder, hvorpå vi kan forankre os spirituelt og i øvrigt lade os inspirere?

Så tag et kik på invitationen til Fortællersken III, Pennens Kraft ved at klikke på linket her.

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder

Holdstart 20. marts 2020 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2600,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Vi starter skriverejsen i Fortællersken III ved Forårsjævndøgn den 20. marts.
Du begiver dig på en inderlig skriverejse gennem foråret og ind i sommeren.

Forløbet varer som de andre Fortællersken skrivekurser 4 måneder, så du får en god fornemmelse af den kreative proces og dig selv i den.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: