Solsorten og pennens kraft

Jeg ser ham på morgenturen ud. Gennem snedriver når jeg frem til landsbyen og får øje på hans skikkelse i kastanjetræets grene. Nøgne nu, thi det er vinter. Åh vinter, du vækker poesien i mig, jeg kan mærke det synge og danse. Imbolc. Der er sket noget vildt og vidunderligt, så småt at man næsten kan glemme det bort. Små spirer af noget andet end den træthed, der har været min ledsager på det sidste gennem mørket og nogle inderligt hårde måneder.

Sneen dækker landskabet, skyerne brydes i øst, lyset kommer snigende, da solen baner sig vej. Og dér går hun ud af markvejen, den kvinde, som er mig. Hun ser ham i kastanjetræets nøgne grene, hun kalder ham Solsort. Og i samme sekund indstilles hendes væsen på en anden kanal. Han er en hvælving i sort, en port som giver adgang til en anden verden, hvis du altså tør gå igennem. Repræsentant for det indre kald og de tidspunkter, hvor længslen vokser og sjælen ønsker sig plads.

På vej tilbage er lyset markant, køligt i spejlet af den hvide sne. Og da jeg senere trækker kort i skrivelysets skær er det ham, som toner frem og blidt minder mig om, at magien findes, hvis du vil den og tror på den. Solsorten.

Kvinden tror. Det har hun altid gjort som det naturligste i hendes verden. Hvis hun vil, kan hun nu dykke ned i hans sfære, hun kan skrive sig ind og lytte til tonerne af en særlig sang. For selvom februar ifølge kalenderen er vinterens sidste måned, har hun ikke travlt med at komme væk og slippe fri.

Det indre kald og den inderlige længsel er en kostbar nøgle. Den er til stede på alle tider af året, men den ændrer sig i takt til naturens rytme. Den farves, den spejles og forvandler sig uden at ændre sig spor.

Og selvom Solsorten er en lille fugl, er hans sang til dig en kærlig påmindelse om at følge din sjæls sande vej. Også du har adgang til det magiske univers og allierer du dig med fortællingens kraft, byder du de fire elementer op til dans gennem årshjulets rullende rytme, lærer du dig selv at kende i processen og accepterer du op- og nedture, ebbe og flod. Da, siger Solsorten, vil dit liv spejle den kvinde, du er. Det, der bor i din længsel. Den sang som synger dig.

SOLSORTEN
Magiske morgensider, 4. februar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo by Kasper Nymann, Dreamstime (c)

Ved Imbolc dukkede Fortællersken III op

Da vi nærmede os tidspunktet for Imbolc, skete der noget. Jeg mærkede en lille gnist. Og da jeg senere satte mig ned for at skrive, opstod ideen til Fortællersken III skriveforløbet som en ild, der blussede op i mit indre. Det havde været undervejs længe, det havde simret og så skete det. Det flød fra min pen og voksede i mit hjerte.

Igen oplever jeg det. Det findes allerede, min opgave er nu at lytte og tage imod.

Spirituelt forankret skrivning

Det er længe siden, at jeg sprang ud af skabet og proklamerede, at det at skrive intuitivt er et spirituelt anliggende for mig. Men noget har jeg lyst til at sige, inden jeg skriver videre:

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder kontinuerligt og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel bypassing er på ingen måde formålet med at skrive intuitivt og spirituelt. Tværtimod. Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

The spiritual life is not a life before, after, or beyond our everyday existence.
No, the spiritual life can only be real
when it is lived in the midst of the pains and joys of the here and now.’
– Henri Nouwen –

Pennens Kraft

Via pennens kraft søger vi at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger strømmer os i møde. Vi er bevidste om pennens kraft og vi går dagligt på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Vi leger, vi udforsker og vi har en intention om at lade fortællinger væres guider på den indre rejse. Vi er åbne, nysgerrige og fulde af undring. Og vigtigst af alt: Vi har tillid, for tillid skaber forbindelse.

Her åbner porten sig til Fortællersken III, Pennens Kraft.

Lad ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

De er de veje og måder, vi i Fortællersken III, Pennens Kraft, skal udforske og skrive os ind i.

Fortællersken III, Pennens Kraft
Et online skrivekursus for kvinder

I Fortællersken III er vi bevidste om eller har i hvert fald tillid til pennens kraft. Vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Jeg byder på dugfriske skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som altid i mit univers kalder på intuitiv skrivning. Og som altid arbejder vi med fortællinger.

I forløbet vil vi bl.a. komme omkring følgende:

 • Intuitiv skrivning som udgangspunkt for skriveprocessen i Fortællersken III
 • Ritualer i skriveprocessen
 • Tarotkort – jeg trækker kort til dig, men du får også lejlighed til (hvis du ikke allerede gør det) at arbejde med egne tarotkort som vejledning og inspiration til fortællinger
 • Skrivning i pagt med årshjulet
 • Intentionens Kraft
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Frænder og hjælpere
 • Natur og bevægelse i skriverummet
 • Meditation og grounding
 • Vandring i indre landskaber via fortællingens kraft (det magiske landkort)
 • Historiemedicin
 • Hende som spørger

Fortællersken III – Pennens Kraft

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2021
Varighed 4 måneder

Pris DKK 2600,-
inkl. moms

Beløbet kan deles op i 2-3 rater, hvis det passer dig bedst sådan.
Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.
Der er et begrænset antal pladser på holdet.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Kærlig hilsen
Lene

Det indre kald og den inderlige længsel er en kostbar nøgle. Den er til stede på alle tider af året, men den ændrer sig i takt til naturens rytme. Den farves, den spejles og forvandler sig uden at ændre sig spor.

Og selvom Solsorten er en lille fugl, er hans sang til dig en kærlig påmindelse om at følge din sjæls sande vej. Også du har adgang til det magiske univers og allierer du dig med fortællingens kraft, byder du de fire elementer op til dans gennem årshjulets rullende rytme, lærer du dig selv at kende i processen og accepterer du op- og nedture, ebbe og flod. Da, siger Solsorten, vil dit liv spejle den kvinde, du er.
Det, der bor i din længsel. Den sang som synger dig.

Solsorten – Magiske Morgensider, Lene Frandsen (c)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: