Årshjulet drejer – Imbolc

“Du ser det” siger Uglen, ankommet til blodbøgen uden at jeg har bemærket det. Måske har hun været dér hele tiden?

”Du ved nu fra et inderligt sted, hvordan det bedst fungerer for dig og måske fornemmer du også hvorfor? Det skal du ære og nære. I denne verden med ansigter vendt mod kameraet i evige selfies …

”Hov” afbryder jeg resolut og stamper uvilkårligt i jorden, mest for ikke at fryse, men også fordi jeg ikke kan kapere at ugler ved noget om den moderne verdens dilemma, den evige uro, hvor alting skal fotograferes og afrapporteres og hvor tomme ansigter stirrer ind i linsen fra en selfiestang.

Ugler bringer vel visdom med sig, visdom fra formødre og den simrende gryde af indsigt og klarsyn? Men har de også en god ide om, hvad vi mennesker… ”?

Hun ler, Uglen og fejrer mine protester af vejen i et gylp. Sådan.

”Det skal vi vel ikke bruge tid på i dag? Jeg ser, hvad jeg ser og hører, fordi jeg lytter. For nu er et ganske særligt tidspunkt i naturen og på årshjulet” siger hun, mens resterne af månen, som var fuld, forsvinder i skydækket.

Morgenen er lyseblå og jorden dækket af et fint lag sne og frost. Vi er midt i vinteren og solen er ved at stå op. Så går det endelig op for mig, hvad hun mener. Det er jo Imbolc!

Årshjulet er drejet.

Imbolc

Imbolc er en ildfestival i den keltiske tradition, hvor vi fejrer lysets tilbagevenden og at dagene nu for alvor bliver længere, det kan vi mærke, det kan vi se. For de gamle keltere var Imbolc den tid på året, hvor nyt liv opstår. Træer og planter begynder at vokse, vinteren møder foråret for første gang.

Ved Imbolc er vi halvvejs mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn. Det er en ildfest-festival, hvor vi fejrer at lyset kommer tilbage og dagene bliver længere.

Ordet Imbolc betyder ”in the belly” i maven eller ”i mælk”. På dette tidspunkt af året begynder jorden at vågne fra sin vintersøvn. Selvom vi befinder os midt i vinteren, selvom det er koldt og vi fryser og er trætte, fortæller Imbolc os om forårets kommen.  Man kan sige, at vi er gravide med foråret.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder, hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

Hver gang årshjulet drejer

Hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i både jord og univers. Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen. Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse.

Kreativiteten arbejder nemlig i selvsamme cyklus som alt andet i naturen.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Det er da også i pagt med årshjulet, at jeg tilbyder dig mine online skrivekurser og fysiske skriveworkshops (p.t. på standby grundet Covid-19). 

Her er processen er nøglen. For både læring og inspiration kommer til os undervejs. Du skal ikke partout vide ”hvad og hvordan”, inden du begynder at skrive og du skal ikke nødvendigvis være inspireret. Inspirationen vil møde dig undervejs processen skænke dig den nødvendige læring. Du skal bare følge din skrivelyst og længsel.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Skriveskolen for Fortællersker – Kursusprogram 2021

I de første uger af januar har jeg startet to nye op af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret. Sidstnævnte startede i går den 28. januar og der er stadig mulighed for at hoppe med på holdet, hvis det kalder på dig. Der lukkes for tilmeldinger den 4. februar.

Og hvad så mere? Jo, nu skal du bare høre.

Forleden dag blev en forunderlig magisk dag for mig, for ud af min pen og helt af sig selv, næsten, kom ideen til Fortællersken III. Det har været undervejs i et stykke tid, men som det er med det, der kommer indefra, har det sin tid. Det er Imbolc, så det er ganske sikkert derfor. Jeg har oplevet det før og jeg vil opleve det igen. Når årshjulet drejer.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Jeg glæder mig til at pusle videre med det i de kommende dage og uger. Hvis alt går som ordene lod sig skrive, starter jeg det allerførste hold op af Fortællersken III, Pennens Kraft, op den 20. marts ved Forårsjævndøgn.

Er du vild med at skrive i pagt med årshjulet og har du en intention om at påkalde dig fortællingens kraft og
bruge din pen til inderlig forankring i en form for spirituel skrivning, så er Fortællersken III,
Pennens Kraft, ganske sikkert noget for dig.

Inden længe vil jeg have invitation og detaljer klar.

Kursusprogram – Skriveskolen for Fortællersker – 2021

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2600,-

DET MAGISKE LANDKORT
Starter den 1. maj 2021
eSkrivekursus – en skriverejse, du foretager på egen hånd
PRIS DKK 950,-

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2300,-

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

VINTERSJÆL
Holdstart den 1. november 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 1350,-

Jeg tager forbehold for ændringer, hvad både datoer og pris angår. Det er vejledende datoer/priser, indtil kursusbeskrivelse og tilmeldingslink er en realitet.

Det foregår online og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Grundet Covid-19 situationen har jeg p.t. ikke sat fysisk skriveworkshops på programmet. MEN … jeg har faktisk holdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces. Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: