Magi

“Hvad kan du tilsætte for at gøre dit liv mere levende, sitrende, kærligt og godt? En gåseflok flyver over pink morgenhimmel i et landskab dækket af sne. Et tyndt lag, javist, men det er frostvejr og følelsen af hvid er markant. Skridt knirker og næser løber, himlen er et skue af livlige pasteller og skysaft.

Hun smiler, kvinden, og går samme tur, som hun altid går. I al slags vejr og næsten uden undtagelse. Turen forbinder hende til livet, til bevægelsen og til naturens flow. Under fuldmånen går hun ud, til solopgang går hun hjem.

Gåsen er landet i græsset langs markvejen, flokken fløj videre, den skilte sig ud. Nu antaster den kvinden med hue og vanter, kvinden altså, ikke gåsen. Den bruger sin krop, sit væsen og sin stemmekraft og på forunderlig vis forstår hun dens sprog.

”Nå, hvad vil du så tilsætte?”

”Hvor meget må jeg vælge?”

Kvinden får pludselig mange tanker om, hvad der kunne være godt at tilsætte lige nu. Alene ideen liver hende op og tænder en gnist, som længe har været svag. Vi har altid så travlt med at eliminere, fjerne og give slip. Faktisk lidt anstrengende, må hun ærligt indrømme. Men gåsens forslag. Hm.

”Kun én ingrediens” svarer Gåsen alvorligt, ”tilsæt bare én ingrediens og mærk dens kraft. Simrende i dit livs gode gryde, velduftende og styrkende. Én ting. Og sig det højt! Ligeså højt som os gæs, der flyver over dit hoved på pink morgenhimmel og skriger til livets… ”

”Magi” udbryder kvinden, ”ordet triller bare ud og lader sig ikke stoppe. Gås smiler.

”Du må gerne sige det lidt højere og bruge din egen stemmes kraft.”

”Jamen” skal hun til at indvende, ”det var ikke mig, som valgte ordet, ordet valgte mig. Magi.”

”Præcis” svarer Gåsen og ler himmelhøjt, så højt at resten af verden vågner. Når du hengiver til sjælens vej, så vælger vejen dig. Ordet er. Magi.

Magiske morgensider, 29. januar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo by Markholm123, Dreamstime (c)

Fortællinger som guide på den indre rejse – Ritualer

Der er mange måder at bevæge sig ind i rummet på. Det magiske univers, hvor ord og fortællinger dukker op og guider os på den indre rejse. I disse dage mærker jeg en stærk drivkraft, som får mig til at skærpe mine ritualer for at skabe fokus. En indledende bøn med foldede hænder og lukkede øjne, inderlig koncentration, inden jeg trækker dagens kort.

Kortene placeres forsigtig på deres plads i stencirklen under skrivelysene. Bønnen både samler mig og viser mig villig. Villig til at åbne mig for det, der er større end mig og invitere Kilden helt ind i rummet. Tillid skaber forbindelse.

Fokus, disciplin og hengivelse

Fokus og disciplin er handler ikke om kontrol i det magiske univers, tværtimod. Det handler om overgivelse eller hengivelse, om du vil. For hvis vi har en intention om at lade os guide af fortællinger på den indre rejse og hvis vi vitterligt ønsker at skrive fra sjæl og hjerte, så er det vejen. Vi giver op til noget, som er større end os. Vi møder det, når vi skriver og åbner os for pennens kraft og det, der ønsker sig at blive skrevet.

Dagens ord kommer til syne i skrivelysets skær, det første bringes af Tyren, som er frænde i dag. Tarb som ofte fører mig af frodige veje og guider mig i forhold til rigdom og velstand, den rigdom, der strømmer fra et åbent og tillidsfuldt hjerte. Han fragter mig ind i en sfære, hvor jeg igen mærker tilliden til processen og hvor ord som ”der er nok” og ”jeg er nok” byder sig til.

Bregnen fortæller om livskraft og om det stille flow, som hverken larmer eller behøver at udstille sig for at demonstrere sin dygtighed eller sit held. Når livskraften kommer indefra i samdans med Kilden uden dom over det, den møder på sin vej. Så smiler sjælen.

Jeg sidder ved mit skrivebord med pennen i hånden og ser dagen blive født på ny. Den fulde måne viser sit ansigt i en sprække mellem blåsorte skyer. Selve fortællingen, den bag processen, er endnu uskrevet, den kommer senere, hvis den vil. Ikke to dage er ens i det magiske univers. Det siger jeg tak for.

Jeg er vild med pennens kraft.

Skriveskolen for Fortællersker – Kursusprogram 2021

I de første uger af januar har jeg startet to nye op af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret. Sidstnævnte startede i går den 28. januar og der er stadig mulighed for at hoppe med på holdet, hvis det kalder på dig. Der lukkes for tilmeldinger den 4. februar.

Og hvad så mere? Jo, nu skal du bare høre.

I går blev en forunderlig magisk dag for mig, for ud af min pen og helt af sig selv, næsten, kom ideen til Fortællersken III. Det har været undervejs i et stykke tid, men som det er med det, der kommer indefra, har det sin tid. Vi nærmer os Imbolc, måske derfor?

Jeg glæder mig til at pusle videre med det i de kommende dage og uger. Hvis alt går som ordene lod sig skrive, starter jeg det allerførste hold op af Fortællersken III, Pennens Kraft, op den 20. marts ved Forårsjævndøgn.

Derfor ser kursusprogrammet på Skriveskolen for Fortællersker nu således ud.

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 20. marts 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2600,-

DET MAGISKE LANDKORT
Starter den 1. maj 2021
eSkrivekursus – en skriverejse, du foretager på egen hånd
PRIS DKK 950,-

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2300,-

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

VINTERSJÆL
Holdstart den 1. november 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 1350,-

Jeg tager forbehold for ændringer, hvad både datoer og pris angår. Det er vejledende datoer/priser, indtil kursusbeskrivelse og tilmeldingslink er en realitet.

Grundet Covid-19 situationen har jeg p.t. ikke sat fysisk skriveworkshops på programmet. MEN … jeg har faktisk holdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces. Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: