Tærsklen

Jeg hæfter mig uvilkårligt ved birketræet i midten af kortet, stammen af sølv, forgreningerne og den måde, hvorpå det spejles af vandet. Birketræet som bl.a. symboliserer en ny begyndelse, denne gang med et fundament som har været udfordret og rystet i sin grundvold. Det mærkes i krop og sjæl.

Ørnen er frænde og kommer med sine tre nøgleord. Selvom han også bringer ordet fornyelse, er det modet, jeg må vælge. Det næste ord er styrke.

Livet har fra et dybt og inderligt sted lært mig, at styrke ser helt anderledes ud end i den uniform, den har båret i utallige år. Alt det, vi skjulte os bag. Alt det, vi kompenserede med. Alt det, vi frygtede hos andre, fordi vi ikke kunne være med det i os selv. Som kvinde anede jeg ikke, hvem jeg var. Jeg prøvede bare at følge med. Så langt, så godt og så ikke længere. Det blev umuligt. Det krakelerede. Heldigvis.

Nu danser styrken med sårbarhed og hjerter, der vover det åbne. Modet, som aldrig kan blive modigere end i kærligheden til sig selv og alle de svære steder. Jeg står på en tærskel og skuer ud i horisonten, hvor natten har smidt sin sorte frakke og er nu klædt i blåt. Et sted derude vil dagen gry og åbne sine mægtige porte. Det sker om lidt.

Træd indenfor, bevæg dig langsomt og gerne så stille, at du kan høre sjælens sang. Thi endnu er det vinter og for tidligt at konkludere.

Vov at danse på tærsklen. Den sårbare tærskel som har blottet alle de svære steder. Hjertet står åbent og øjnene ser. Den visdom, der som et træ vokser af smerten, men som finder sit leje i hjertets bløde kamre og på kroppens aldrende kyst.

En ydmyg stolthed blander sig med sorgen over det, hun måtte slippe for at nå hertil. Illusioner brast. Og hele tiden stod hun ansigt til ansigt med valget: Tør du vise, hvem du virkelig er? Tør du være som du er?

Så stopper ordene, for over sit hoved høres lyden af velkendte vinger. Blikket fanges af en ørn. Hun ser ham lave cirkler over jorden, inden han lander i græsset ved træets fod. Dér hvor hun står. På tærsklen.

”Det er godt at se dig Ørn” siger udbryder hun taknemmeligt og han siger ”ditto, vær hilset på tærsklens kant.” Så siger de ikke mere, ord svæver i luften som snefnug og de danser ørnedans.

Let us rest in the unknown
Until a clear path is shown.

Magiske morgensider, 27. januar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©

Image by © Dejan Gileski – Dreamstime.com

Spirituel Skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

Uanset hvad, så er det næsten umuligt at skrive fra sjæl og hjerte uden at det på en eller anden måde også bliver et spirituelt eller åndeligt anliggende. At skrive fra sjæl og hjerte, hvordan kan det være andet end et spirituelt anliggende?

”Ord og fortællinger uden ånd og uden forbindelse til Kilden? Det er døde ord.”
Fra Fortællerskens Visdom © – Lene Frandsen –

Hvis du har en intention om at skrive fra sjæl og hjerte

Du kan sagtens skrive uden at anvende såkaldte spirituelle værktøjer, veje og måder, men hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte og primært intuitivt, kan jeg kun varmt anbefale at du helt bevidst prøver at gøre dit skrivearbejde til et spirituelt anliggende også.

På den måde udvider du både dit indre og dit ydre skriverum og får uvurderlige værktøjer til din rådighed.

Hvis du har svært ved det og har det underligt med ordet ”spirituelt” – så spørg dig selv ærligt hvordan det kan være, at det både tiltrækker og frastøder dig. For eftersom du læser med her, er der noget der kalder på dig. Vær åben overfor det, vær nysgerrig.

De dér magiske morgensider

Selv skriver jeg magiske morgensider hver eneste morgen. Jeg startede i sin tid med at skrive morgensider som Julia Cameron anbefaler det og jeg har stor sans og respekt for hendes arbejde, men over tid udviklede mine egne morgensider sig til noget lidt andet.

Da jeg i mange år har arbejdet med fortællinger og eventyr som guide på den indre rejse, er det blevet helt naturligt for mig, at jeg hver eneste morgen åbner mig for dagens fortælling.

Det gør jeg ved at åbne mit fysiske skriverum via ritualer. Jeg tænder mine skrivelys og jeg trækker kort (tarot). Jeg er dagligt ledsaget af en dyrefrænde og en plantefrænde fra den keltiske tradition.

Det tænder mig, det får mig uvilkårligt ind i den sfære, hvor fortællingerne danser. Og hvis jeg lytter og skriver det, jeg hører, hvis jeg bruger nøgleordene og helt intuitivt lader mig fragte, så får jeg ofte fat i en fortælling, som både er en glæde at skrive, men som så sandelig også er en guide for mig på rejsen gennem dagen og gennem livet. Jeg får historiemedicin og oplever det, som en af deltagerne på det sidste hold af Fortællersken II, Eventyret sagde:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Jeg elsker de små fortællinger og eventyr. Jeg er dem dybt taknemmelig for at lade sig skrive gennem min pen. Det er en glæde, det er en ære og det styrker mig som kvinde både på den indre og den ydre rejse. Og der er tilpas meget magi og spænding til, at det kontinuerligt holder mig til skriveilden.

You never know!

Skriv med mig på Skriveskolen for Fortællersker

Grundet Covid-19 situationen foregår alle kurser p.t. online, MEN … jeg har faktisk holdt online skrivekurser i årevis nu og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Har du selv lyst til at bruge eventyr og fortællinger som guide på den indre rejse og har du lyst til at skrive med mig i det magiske univers?

Næste online skrivekursus for kvinder starter allerede i morgen den 28. januar 2021 og det har eventyret som drivkraft. Det hedder Fortællersken II, Eventyret.

Du kan sagtens nå at være med, tilmeld dig blot i dag eller senest den 4. februar, MEN skal du være med fra starten den 28. januar, så kom med det samme.

Kast dig ud i det, følg længslen og giv eventyrets kraft ordet. Se mere herunder.

“Det, der sker i dit indre, foregår i det ydre, når du skriver eventyr.
Ved at skrive eventyr finder du åndeligt og følelsesmæssigt din vej i den ydre verden.”
– Anonym –

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 28. januar 2021
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

 1. Heltindens Rejse
 2. Heksens Univers
 3. Eventyrets arketyper
 4. Hverdagsmagi

Læs mere om de enkelte dele i kursusbeskrivelsen. Klik her for detaljer.

Intuitiv skrivning med eventyrlige værktøjer

Du skriver intuitivt, men får værktøjer og remedier som inspiration til din eventyrrejse. Forløbet er fuld af eventyrlig læring og gennem de 4 dele stifter gennem eventyret bekendtskab med dele af dig selv, som du måske havde glemt eller blot ikke aktiveret endnu.

Forløbet er byder på skrivende leg og udforskning, der er ingen facitliste, for det kan der ikke være, når vi skriver intuitivt, men som altid får du lejlighed til at formulere din intention med at deltage og intentionens kraft er stor.

Lad eventyret hjælpe og støtte dig på din indre rejse. Det er både sjovt, overraskende og forbavsende magisk.

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET – KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Som deltager i Fortællersken II får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Du får 4 skrivebreve med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration, som udsendes hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessioner.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske i eventyrets verden og deler af viden, visdom og inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af eventyr, proces og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din eventyrlige skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med forskellig symbolik, mytologi og gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg vil bl.a. introducere deltagerene for eventyrkort og symboler, som kan afprøves, bruges og leges med i processen.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer eventyrets kraft ind i cirklen.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart 28. januar 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv. Det foregår udelukkende online, der er ingen videosessions eller online calls. Det hele foregår i et inderligt rum, hvor DET AT SKRIVE og lytte sig ind i det magiske univers har fuldt fokus.

Du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. For kvinder med skrivelyst og længsel uanset skriftlige forudsætninger eller erfaring.

Pris 
DKK 2850,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

FORTÆLLERSKEN EVENTYRET –
KLIK FOR FULD INVITATION OG FLERE DETALJER

Forløbet starter den 28. januar, men der er mulighed for rullende tilmelding indtil den 4. februar, hvor der lukkes for flere deltagere.

Gælder så længe pladser haves, der er 6 pladser tilbage på holdet.

THE BIRCH
When you draw the Birch card in a reading, you can expect new beginnings.
However, in order to move ahead, you may have to tie up loose ends and let go of what is no longer needed.
Therefore, Birch also stands for cleansing and purifiation.
Old patterns are released and you can shed unhelpful influences, now, just like this tree sheds its bark.
This is a time for forgiveness of yourself and others.
– Sharlyn Hidalgo –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: