Hybenhjerte

”Du står ved en skillevej”, siger Solsorten. Han sidder under hybenbusken i pink og orange. Bag ham er der en mur. En af dem med mursten og graffiti. Med snørklede spraydåsebogstaver står:

Her må du vælge med hjertet.

Ha ha, meget morsomt. Er det ikke det, jeg har gjort hele tiden? Og hvor har det ført mig hen? Til en mur? En skillevej? Det er hybenbuskene, der forvirrer mig. De findes ofte ved kysten og når jeg nærmer mig stranden. Ved fjorden eller havet, når jeg er helt tæt på vand.

Og har jeg brug for vand i dag. Jeg længes så inderligt efter havet.

”Har du skrevet det?” spørger jeg og peger fra solsort til graffiti. Han ryster sig og ler kort.

”Solsorte laver ikke graffiti. Og det er ikke helt sandt, men du ved, hvad jeg mener.”

”Nej, det gør jeg faktisk ikke, Druid Dhubh. Jeg har absolut ingen anelse, hvad du taler om.”

”Jeg sagde såmænd bare, at du står ved en skillevej” gentager han. ”Det var en konstatering og muren er med til at underbygge min konklusion.”

”Den spærrer for udsigten.” Nu er det min tur til at konstatere. ”Men sig mig engang, hvorfor er der hybenbuske så tæt på en mur?”

”De var her før muren, vel sagtens. Engang var der fri adgang til det, muren skjuler og alle kunne gå til og fra. Nu må man vælge.”

”Hvad kan man vælge imellem?”

”Tja, nu er det jo ikke et ishus med vafler og kugler” klukler Solsorten. Han har det sjovere end mig. Jeg har det mest varmt og så er jeg træt af alle gætterierne. Giv mig et klart tegn. Please.

”Nej, så havde valget ikke været så svært. Kan du ikke lægge spøg til side og gøre plads til et ærligt svar? Hvis jeg skal vælge, må jeg vide, hvad jeg kan vælge i mellem?”

Han ser op mod muren fra sin plads under hybenbusken. Mine øjne følger efter. Teksten er skrevet med gråhvide bogstaver og muren er rød.

Her må du vælge med hjertet.

”Det er ikke et spørgsmål om, hvad du kan vælge” siger Druid Dhubh, men med hvad du vælger.”

Den smager jeg lidt på, mens vinden tager til og kaster sig rundt om murhjørnet. Et par tørre blade følger efter, de laver musik. Solsorten lader sig ikke mærke med min grublen, han har fået travlt med at nippe i nedfaldne hyben. Den orange smag ser ud til at glæde ham, han smasker fornøjet og lukker en trille ud.

”Jeg vælger med hjertet” siger jeg så. ”Selvfølgelig gør jeg det.”

”Godt valg” lyder det mellem hyben.

Så sker der ikke mere og jeg husker hans indledende ord. Du står ved en skillevej. Men jeg kan ingen veje se, kun skriften på murvæggen, følelsen af ufremkommelighed. Er der en dør i muren? Noget jeg ikke ser, fordi jeg har tanketrafik som i myldretiden? Tør jeg spørge ham om …?

”Skillevejen?” Da glemte jeg det igen. Druid Dhubh er tankelæser og han bliver endnu bedre til det, når han spiser hyben. De har særlige egenskaber som krydret med fuglesang kan noget magisk i forhold til at læse tanker. Hans evner er eminente. Og han spiser mange hyben. Hvordan kunne jeg glemme det?

”Mennesker glemmer så meget vigtigt hele tiden” konstaterer han bare. ”Hvad kan jeg fortælle dig om skillevejen?”

”Det var altså mig, der spurgte!”

Men Solsorten nægter at lade sig forføre af min utålmodighed. Jeg vil vide og den vilje bliver min egen mur. Da det går op for mig, træffer jeg en hurtig beslutning. Jeg lader det fare! Ja, jeg giver slip på det, der var blevet et krav om at vide og beslutter mig for at plukke hyben.

”Er du OK med, at jeg samler lidt til marmelade?” spørger jeg ham høfligt.

”Ork ja. Det er en fin ide. Lav endelig lidt marmelade.

Det er da jeg følger busken mod vest, at jeg opdager, at muren har hjørner. Det er, da jeg forsigtigt samler en orangerød hyben op og betragter den nøje, at jeg ser. Det, som vinden viste mig for flere minutter siden. Muren er kort. For enden af muren på begge sider kan man gå rundt og komme ud på den anden side. Suk blandes med latter. Igen har jeg gjort det sværere, end det er. Igen har jeg kompliceret det simple.

Mit hjerte valgte hyben og nu går jeg ned til havet.

Lene Frandsen (c)
På sensommerejse i Det Magiske Univers
3. august 2022

Photo by Stig Alenäs, Dreamstime (c)

Think of writing as a harvest.
You till the ground.
Plant.
Water.
Wait.
Apple trees take years to bear fruit.
Harvest.
Clean.
Process.
Then you have apple pie.
– Keelie Breanna –

Ordmarmelade og andre skriverier

Hvis du har fået lyst til at lave ordmarmelade eller koge en kraftfuld indre suppe på nogle af de ingredienser, du høster og har høstet gennem sommeren, så er det bare at få fat i pen og skrivebog. Fortæl dig selv om det, hæft dig ved processen og hold øje med dig selv, mens du skriver.

I øvrigt kan du gøre noget ekstra for at styrke dig selv på din skriverejse. Du kan vitterligt kombinere det at lave snaps, marmelade eller te med din indre rejse gennem ord og fortællinger. Lad processen være et symbol på din dedikation og lad selve produktet, din marmelade, te eller snaps, blive en særlig drik eller spise, som du skænker dig selv på tidspunkter, hvor du har brug for det.

Det Magiske Landkort Høst – eSkrivekursus for kvinder

Du kan også deltage på mit eSkrivekursus Det Magiske Landkort Høst, hvis skrivelængslen kalder og du har brug for at forankre dig i årstidens energi. Høste, så og gøre vinterens forrådskammer klar. Skrive intuitivt og fremkalde store og små fortællinger, som kan støtte og løfte dig på din indre rejse.

Forløbet er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel og noget, du skal forholde dig til. Du skaber rum til fordybelse og ærer dig selv, din proces og din skrivelængsel. Se mere herunder og skynd dig at kom med, hvis det kalder.

Vi starter den 7. august samme dag, som de lyser nætter ender. Det sker på søndag. Skal du være med? Læs videre for invitation, detaljer og tilmeldingslink.

Det magiske Landkort – Høst

eSkrivekursus for kvinder
Starter 7. august 2022 – varighed 8 uger

Når de lyse nætter ender starter du din skriverejse og folder dit magiske landkort ud. Her får du lejlighed til at gå på opdagelse i dine indre landskaber via ord og fortællinger. Du høster, du sår og forbereder vinterens forrådskammer.

Du opdager, at dit rige indre liv rummer en masse skatte og at du, hvis du sætter ord på, kan bevæge dig rundt i dine indre landskaber og høste ordbilleder og fortællinger, som styrker og skænker dig historiemedicin.

Det Magiske Landkort Høst er et eSkrivekursus for kvinder. Der er ikke en ydre cirkel. I pagt med årshjulet skriver du på egen hånd og oplever magien i fortællingens kraft.

Skal du være med? Så er det ved at være tid til tilmeldingVi starter på søndag den 7. august, når de lyse nætter ender.

Skriv dig ind i indre landskaber

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

I pagt med årshjulet

Det Magiske Landkort Høst er også en hyldest til høstens energiarbejde. Du modtager min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde, som kan støtte dig på din rejse ind i høsten og den første del af efteråret.

Du skriver cyklisk og oplever styrken og glæden i at forankre sig i årstidens energi.

En kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

På eSkrivekurset Det Magiske Landkort får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med i Det Magiske Landkort Høst. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden offline og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig.

Der er ikke en ydre cirkel, der er intet i det ydre, du skal følge med i eller tage dig af.

Du får et forløb fuld af fordybelse og et rum til nærende egentid. Du skaber din helt egen skriverejse i Det Magiske Landkort Høst forløbet.

Det Magiske Landkort Høst skriveforløbet vil være givende for dig, hvis

 • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive et nyt landkort på din livsrejse
 • Du har en intention om at skrive cyklisk og forankre dig i høstens energi og skrivearbejde.

I forløbet får du

 • 8 ugentlige inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde (PDF) – inspiration til dit bogstavelige høstarbejde
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching eller bare et par gode ord på din rejse.

Høstens skrive- og energiarbejde

Din egen kopi af min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde.

Høstarbejdet.  Vi forbereder os til efteråret og den kommende vinter, vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. Vi gør os klar, vi lægger bag os og vi skiller os af med det, vi ikke skal have med os videre.

I eBogen får du lidt ideer til, hvordan du kan forankre dig i høstens og det kommende efterårs energi og lade dit skrivearbejde være en del af dit høstarbejde. Brug eBogen som inspiration og som yderligere inspiration til din skriverejse i Det Magiske Landkort.

Du får også

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Det Magiske Landkort.

Brug afsæt, øvelser og spørgsmål som det falder dig ind. Skriv intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt kort hver uge.

Det Magiske Landkort er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Har du spørgsmål undervejs til og i processen

Så kan du skrive til mig på e-mail til skrivehuset@gmail.com og få et par gode ord og sparring til din proces. Det kan både være af skrivemæssig og mere spirituel karakter.

Jeg er din intuitive skrivecoach og jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2022
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELD MIG eSkrivekurset DET MAGISKE LANDKORT

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Du er først endeligt tilmeldt kurset, når betaling er modtaget.

I love borders. August is the border between Summer and Autumn, it’s the most beautiful month I know.
– Tove Jansson –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: