Pas godt på din længsel

Jeg mødte sælen på stranden i går og selvom jeg forsøgte, var det ikke tid til en fortælling. Så giver man slip og lader simre, indtil dagen igen er ny. Fra lummer varme til uvejr og sensommerregn. Så hurtigt kan det skifte.

Men det som Sælen fortalte mig er ikke forsvundet, det følges med mig gennem natten og vågner, da vinden smækker døren kl. 5. Pas godt på din længsel, lød ordene mellem muslingeskaller og tang. Jeg sætter mig på stor sten og tænker tilbage.

* * *

Sælen er kommet før mig, han læner sig ind i solopgangen. Det bliver en varm dag, men endnu hænger en streg af kølighed over fjorden. Dybe skygger tegner mønstre på stien, i kanten vokser hybenbuske vildt og inderligt. Jeg studser over den formulering, jeg vælger den ikke selv. Den får mig til at stoppe op. Men sælen venter ved vandet, så jeg går videre med lange skridt ud til første revle. Man skal vade over småsten og muslinger, det er hårdt for uvante fødder.

Perlelys og diamanter danser over havet, det er kulissen i dag. Han er kommet ind fra havet, dybe dyk hænger i hans kølvand som edderkoppespind i sporadiske graner. De sidste skridt, inden jeg når frem, er tunge af modstand. Men så står jeg dér pludselig på bare fødder i solopgang. Foran sælen.

”Pas godt på din længsel” siger han, så snart jeg indenfor lyttevidde. ”Din længsel er en livskilde af visdom, en bittersød komposition af noget, der kun kan forstås med hjertet.” Han ser granskede på mig og møder min skepsis med ro af den slags, der får en til at slå blikket ned. Jeg ser på muslingeskaller og rodet tang. Jeg ser mine nøgne fødder.

Ron fortsætter:

”Den kan, hvis det er din intention, lade sig skrive i små doser. Lidt af gangen men med regelmæssighed.”

”Det er da ikke en nyhed” udbryder jeg og ærgrer mig straks over at være så bramfri.

”Du skulle bare vide” smiler han, mens solen finder vej, op, hele tiden skifter lyset og havdiamanterne glimter. Man kan høre bølgerne rulle mod land og hvis man lytter intenst, kan man fornemme tidevandet skifte. Det, der ikke er formgivet endnu, det, der skal komme.

”Min længsel” siger jeg og håber, at han bærer over med mig. Jeg vågnede tidligt igen, der er varmt i soveværelset og på naboens mark fejrer en flok gæs, at dagen er kommet. Daggry, skriger de til hinanden, et magisk tidspunkt. De fester i kornstubbe og blandt mælkebøtter. De danser med tidsler og valmuer. Kan man da bare sove videre? Jeg kan ikke, jeg lytter uvilkårligt og forestiller mig at være en gås. Sæl fniser.

Det startede allerede i går inden natten. Jeg var i haven med min hund, da tusmørket kom snigende svøbt i lilla og hviskede i mit øre.

”Kan du høre duggen falde?”

Da vidste jeg, at noget var i gære og det er det stadig, da morgenen kommer og jeg går ud. Da jeg står foran sælen på stranden og ser ham forsvinde ude et sted ved tredje revle. Da fjorden strækker sig dovent og mågerne vågner med et skrig. Da dagen er kommet og natten er forbi.

* * *

Nu ser jeg, at de to fortællinger hænger sammen. Ikke at jeg helt ved hvordan, men som altid er dér kun en vej at gå, hvis man vil binde dem sammen. Man må skrive sig ind. Svanen er til stede i dag og med hende kommer poesien svævende, levende som en ånd. Den er også en brik i det puslespil, jeg nu skal samme blandt brikker spredt for vinden. Energien er knitrende intens og man får stød, hvis man kæmper imod.

”Kan du også mærke det” siger jeg henkastet til Eala og hun nikker. Naturligvis.

Her venter ordene med at strømme som et vandfald, der frivilligt holdes tilbage. Det er ikke tid endnu.

”Her er en særlig passage” betror Eala mig og kommer helt tæt på. ”Vi må vente, til indvielsesmesteren åbner porten med den store nøgle. Det er her, du forsigtigt vælger de brikker, du tager med dig over tærsklen, det er her, du pudser din intention og mærker den skinne. Den er din lanterne, så du skal ikke tage for let på det arbejde, men heller ikke for hårdt. Lad det være en hellig gerning.”

”Gør din bagage let. Og sig til, hvis der er noget, jeg kan hjælpe dig med.”

”Det er forunderligt” siger jeg med lettet hjerte og betragter de brikker, jeg nu kan lade gå. Svanen er mit vidne, hun hører mine ord.

”Jeg er ikke længere i tvivl. Jeg medbringer min længsel.”

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
5. august 2022

Thumbnail photo by David Nibbs, Dreamstime (c)

Min længsel er –

få særlig rabat på deltagergebyret til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Den 1. september starter min online skriveforløb for kvinder, det første i en række af Fortællersken skrivekurser. Det hedder Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Egentlig udløb ravnerabatten den 1. august, men jeg har lyst til at skænke dig rabatten alligevel og lade den gælde indtil den 8. august.

Sådan udløses rabatten

Det eneste, du skal gøre, hvis du vil være med i Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og følge din skrivelængsels kald er, at skrive i kommentarfeltet: Min længsel er … her tilføjer du 1 eller 2 ord. Ikke flere. Et eksempel kunne være: Min længsel er en gave.

Så udløses rabatten og du sparer 300 kr. på deltagergebyret. Hvorfor? Fordi din længsel er en nøgle.

Rabatten gælder ved tilmelding senest den 8. august og så længe pladser haves. Læs mere om Fortællersken I, Intuitiv Skrivning i linket her eller læs med videre, så kommer du til en liste over kommende kurser på Skriveskolen for Fortællersker. Alle kurser foregår online og er for kvinder med skrivelyst og længsel.

Længslen

“Longing is not an unhealthy craving but the feminine expression of love. The masculine side of love is “I love you”, the feminine side is “I am longing for you”.

Because our culture had for so long rejected the feminine, we have lost touch with the potency of longing. Many people feel this pain of the heart and do not know its value.
They do not know that it’s their innermost connection to love. 
– Llwellyn Vaughan-Lee –

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Høstens og efterårets intuitive skrivekurser er på plads, se listen herover og rejs videre til det kursus, som kalder mest på dig.

Online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

DET MAGISKE LANDKORT – Høst
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

Det Magiske Landkort Høst er IKKE et Fortællersken skrivekursus. Det er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel eller et fælles rum.

TILMELDING DET MAGISKE LANDKORT


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Min længsel er … rabat gælder til og med 8. august – se ovenfor
Pris DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: