Hele rejsen værd

Searchnomore

Lyst til at skrive – men hvad og hvordan?

Måske sidder du med en stor lyst til at skrive og så tænker du: Jamen, hvad skal jeg dog skrive om? Måske har jeg en bog i mig, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan finde ud af at skrive en bog. Og så tænker du hele projektet ihjel, inden du er kommet i gang med at skrive. Det drama, der egentlig burde være tilegnet historien, spiller sig nu ud i dit eget liv. Inden du overhovedet er nået frem til skrivebordet! Og din indre censor er hurtig til at komme på banen og bakke dig op i alle de negative formodninger, du kunne have. Din indre censor er en vanvittig dygtig skuespiller, når det handler om DRAMA og om, hvorfor du hellere burde lade være med at skrive.

Ikke at vide

Men sandheden er, at du ikke behøver at vide på forhånd. Hvorfor ikke bare gå på opdagelse og se, hvad der mon vil skrives? Hvorfor ikke spørge din muse? Luk øjnene, sig en lille bøn og gå så i gang. Mød op og skriv. Lad det ske.

Glæden ved kreativt arbejde er hele rejsen værd

Problemet for mange mennesker, skriver Marianne Williamson, er at de er mere optaget af deres udtryksform end af det, som de søger at udtrykke. Det er fordi de ikke ved, hvad de ønsker at udtrykke. Denne generation, denne kultur er fuld af mennesker, som desperat ønsker at skrive en historie, men af alle de forkerte grunde.

Den højeste pris vi kan modtage for kreativt arbejde er glæden ved at være kreative. Kreativitet, der bruges til andet end glæden over at være i det lysfyldte sted, kærligheden, Gud, hvad nu end vælger at kalde det, savner integritet. Det gør os mindre. Det reducerer inspiration til salgstal, siger selvsamme Marianne Williamson.

Lad lyst og nysgerrighed drive værket

Behøver du at have en anden grund til at skrive eller skabe end lyst til at gøre det? NEJ! Lyst er den fornemmeste grund. Glæden ved at være kreativ, ved at skrive og skabe og være ét med det, der skrives, er så stor at den sagtens kan stå alene. Glæden. Der behøver faktisk ikke at være mere – eller andet. For det gør så godt, det gør så glad og det sætter dig fri.

Dog sker det næsten uden undtagelse, at der dukker noget, når vi møder op og skriver. Et digt ser dagens lys. Eller starten på noget, der godt kunne være en god historie. En spire til en roman. Eller noget helt andet. Du kan være forvisset om, at budskabet eller historien, hvad det nu er, nok skal finde vej til dig, når du først åbner dig og begynder at skrive.

Husk glæden

Vi er kreative skabninger skabt til at skabe. Men vi savner ofte glæden ved at skabe, leve og bare være. Alting synes at skulle have en pris eller føre til noget, et slags produkt, som vi kan sælge og blive berømte på.

Samskabere

Den virkelige skaberglæde har faktisk kun ét formål. Kærlighed. For når vi skaber og er kreative, når vi lader historierne skrives gennem os, så er vi et med skabelsen og kærligheden. Vi er ikke udenfor, vi er samskaberne og på samme tid en slags modtagere af et budskab, der skrives gennem os. Som de unikke skabninger, vi også er, vil vi naturligvis automatisk komme til at sætte vores personlige præg på budskabet. Digtet. Eller historien. Men vi behøver ikke at anstrenge os unødigt. Vi skal bare turde lade det ske.

Giv slip

At starte på skriverejsen er heller ikke afhængig af, at vi først tilegner os et utal af teknikker og ved nøjagtigt, hvordan vi skal gøre. Faktisk kan det ofte synes omvendt. Jo mere af ”hvad” og ”hvordan” vi kan slip på, desto mere kan kreativitetens sande væsen virke gennem os og jo mere magisk og fortryllende vil både processen og resultatet synes.

Det er sikkert og vist. Skriverejsen er sin egen belønning. Glæden ved kreativt arbejde er hele rejsen værd.

Kærlig hilsen Lene


Den indre censor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: