Julebrev til dig

3december

Kære ven

Det er tanken og den følelse, der er påhæftet tanken, der gør os stressede. Tanken om, at vi konstant skal gøre noget. Være aktive. Udfarende. Og selvom vi selvfølgelig skal være aktive i vores eget liv, er det sjældent, når vi får den tanke og mærker den følelse: Skynd dig. Du går glip af. Gør noget!

For tanken opstår ofte af frygt. Vi bliver bange for at miste terræn. At gå glip af noget, som vi burde vide. Måske har vi egentlig lyst til at slappe af, læse en bestemt bog, bare sidde og være lidt, gå en tur, bare være, men noget i os protesterer. Frygten protesterer. ”Du har ikke tid”, siger den, ”du bliver overhalet.” Men efterhånden siger min erfaring mig, at det netop er HER vi skal STOPPE op og gøre det, LYSTEN siger. Hvad siger lysten? Hvad fortæller glæden? Måske er der en vigtig besked på vej til os her? Nogen har noget vigtigt at sige os, noget smukt og brugbart at give os, men hvis vi ikke åbner vores dør og tager imod, så kan nogen jo ikke aflevere det. Og den slags budskaber, beskeder og gaver bliver ofte afleveret, når vi er stille. Helt stille, åbne og modtagelige. Afslappede, rolige og i vished om, at alt er, som det skal være. Lige nu. Intet hastværk.

Det, vi skal bruge, kommer til os, når tid er. Det kommer. Og tiden kommer.

Spørg din sjæl, skriv din sjæl

Når jeg får følelsen af, at det er noget jeg burde gøre og tanken stresser mig, så skriver jeg. Jeg spørger min sjæl. Jeg skriver det, jeg tænker og så opdager jeg, hvor fuld af løgn af mine tanker kan være. Sort på hvidt, ud på papiret, så ser jeg tydeligt, hvad der var ved at ske. Og så bliver jeg rolig. For min sjæl har ikke travlt. Og den fortæller mig altid på en stille måde, hvad der er rigtigt for mig. Hvad der er godt. Hvad der er sandt. For mig.

Kære ven, jeg ønsker dig en glædelig jul. Af helt mit skrivende hjerte. Når du mærker skrivelængslen, så tag den alvorligt, men tag alligevel let på den. Mød op, skriv og tag imod. Være nysgerrig og åben. Og tro ikke på alt, hvad du tænker. Spørg i stedet din sjæl. Den ved besked!

Glædelig jul.

Kærlig hilsen
Lene

cropped-2011-november-003_b.jpg

 

3 thoughts on “Julebrev til dig

Add yours

  1. Pingback: Jul | Ord om ord
  2. Kære Lene Megan. Jeg ønsker også dig en rigtig glædelig jul og et smukt nytår. Mange varme klem fra Laila.

    1. Og til dig, kære Laila. Tusind tak for gode ord og dine vedkommende kommentarerer og inspiration i året, der gik. Du skal vide, at jeg sætter stor pris på det.

      Ha’ gode juledage!

      Knus fra Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: