Den hvide hind

”Husk blot en ting. Du forpligter dig til at skrive sjælens og hjertets fortællinger, når du bruger Ealas pen.” Hun flyver op gennem trækronerne og forsvinder på skjult himmel. Jeg står alene på skovstien med den smukke fjer i min hånd. Den fineste pen af dem alle. Den er fra en stolt tradition af barder og den forpligter mig til at lytte og tage imod sjælens fortællinger. De fortællinger, man ikke kan tænke sig til og regne ud. Man er nødt til at give penne ordet.

Jeg beslutter mig for at vente lidt med at skrive rejsedagbog til jeg kommer til et egnet sted. Desuden er det begyndt at regne og selvom træerne giver læ, når adskillige dråber ned og rammer min jakke. Forsigtigt lægger jeg den hvide fjer mellem to sider i skrivebogen, forsigtigt pakker jeg bogen ind i en ekstra trøje. Med rygsækken på plads begiver jeg mig ind i skoven.

Jeg går længe uden at der sker noget. Jeg møder ingen, men tavse træer følger mig på vej. De er mine vidner. Dråber bliver til snefnug, der er dunkelt på skovstien og sulten begynder at melde sig. Det samme gør tvivlen, den spejder efter enhver form for svaghed og så dukker den op. Hej, her har du mig igen. Tvivl. Irriteret fejer jeg den væk med min usynlige kost. Den er ikke velkommen.

Da ser jeg hende mellem de unge bøge i en lille lysning. Hun betragter mig og det er et magisk syn bag tæppet af snefnug. Som om hun findes og alligevel ikke findes.

”Jeg findes skam” erklærer hun og kommer mod mig med lette skridt. Den hvide hind. Jeg har hørt om hende, men aldrig set hende før. Hun er en af de hvide væsener og historien fortæller, at hun kan føre dig til feernes verden.

”Vær hilset” siger jeg prompte.

Hun nikker, blødt blik fanger mit.

”Jeg er kommet for at føre dig til manden med hætten.”

”Manden med hætten?” Host. Skuffelsen er ikke til at skjule.

”Men jeg troede… ”

Hun ler kort.

”Alt er tilsyneladende, så smid dine formodninger væk. Det er en del af den store plan at du skal møde ham. Ethvert forsøg på at undgå det vil mislykkes.”

”Manden med hætten? Ærlig talt, det lyder ikke så rart.” Jeg er i det mindste ærlig, men hun ignorerer mig.

”Kom nu, vi har en bid vej at gå, vi skal helt ind i skovens hjerte.” Den hvide hind nikker med hovedet og gør tegn til, at jeg skal følge med.

Venlighed er en hellig gral og tillid er også et bæger, hvisker jeg til mig selv og følger efter hende ind mellem træerne. Snart er vi på den hemmelige passage, som intet menneske kan finde uden hjælp fra den hvide hind.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
6. april 2022

Intuitiv skrivning i skoven

Mens jeg selv skriver mig ind i skovens univers, dæmrede det. Der findes ikke et bedre sted at øve sig på at skrive intuitivt og allierere sig med naturens kræfter og dets magiske væsener. Skoven, som har et væld at myter med sig, skoven som næsten altid er repræsenteret i eventyrlige fortællinger.

Jeg tog tråden op og er i fuld gang med at udarbejde materialet til det første skrivekursus på Fortællerskens Sommerskriveskole. Det hedder “Intuitiv Skrivning – Skoven”. Gennem skriveafsæt og øvelser inviterer jeg dig ind i skovens univers og du øver dig på at skrive intuitivt uden at vide på forhånd. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole. Sammen skal vi en tur i skoven. Skriveafsæt og øvelser sætter dig på vej, kast dig ud i det og se, hvad der sker. Husk at du er på eventyr. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Det må gerne være sjovt. Vildt. Magisk. Mærkeligt. Fantastisk.

Du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Medbring blot din skrivelyst og længsel. Du får inspiration til at skrive dig ind i skoven og jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan få hjælp til din proces, du kan få ledetråde og jeg peger gerne på skriveveje, som virker. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Skrivekurset på Fortællerskens Sommerskriveskole foregår udelukkende online, så du kan være med uanset, hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Der er ikke bestemte dage, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor det skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Du finder et link til invitation og detaljer herunder.

Skriverejsen Sommersjæl

Vil du hellere skriverejse alene og på egen hånd og har du brug for at nære din sjæl her i sommer, så vælg i stedet for Sommersjæl. Her skriver du i pagt med årshjulet og får rig inspiration til din skriveproces. Også her kan du bruge mig, du skriver til mig på e-mail og får et vedrørende og personligt svar.

Du kan lige nå at få ravnerabatten med, hvis du tilmelder dig senest den 10. april.

Du finder et link til invitation og detaljer herunder.

Fortællerskens Sommerskriveskole
Kursus: Intuitiv skrivning – Skoven (online)
Holdstart: 1. juni 2022 – varighed 3 måneder

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
Start 1. maj 2022 – varighed 4 måneder

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: