Forbandelsen

Jeg følger efter hende ind mellem træerne. Snart er vi på den hemmelige passage, som intet menneske kan finde uden hjælp fra den hvide hind. Her er stien omgivet af store sten, der former et gærde. Bag gærdet danser krogede træer. De minder mig om hekse. Hind vender sig om og ser på mig.

”Nemlig, det er heksetræerne. De forvandlede sig på et tidspunkt til træer, da deres liv var i fare og svor, at de ville vende tilbage som hekse, når verden var et trygt sted at være. Stadig er de træer.”

Jeg hilser tavs på de krogede træer, følger hind ud af vejen uden helt at vide, hvor vi skal hen, bortset fra at vi er på vej ind i skovens hjerte for at møde manden med hætten. Bare tanken får hårene på mit hoved til at rejse sig, myrer vrimler i hovedbunden. Men jeg husker mig selv på at være tillidsfuld og venlig. Samtidig er jeg begyndt at glæde mig til et hvil, hvor jeg kan indvie den hvide fjer og skrive i min rejsedagbog. Jeg ved, at processen er vigtig og hvor nemt det er at glemme det, man får at vide undervejs. Desuden er jeg sulten. Mon manden med hætten vil byde på en bid brød?

Pludselig overdøver lyden af hove mine tanker og rumlende mave. En hvid hest kommer galopperende ned af vejen mod os og jeg vil sværge på, at jeg kan høre heksetræerne mumle:

Each kommer, Each kommer, der er fare på færde.

Hesten stopper brat foran os og henvender sig til hind.

”Kom hurtigt, det er sket noget skidt. Manden med hætten er blevet forvandlet til en sten fuld af forunderlige inskriptioner. Dér, hvor hans mave var, er indgraveret en labyrint. En forbandelse hviler over skovens hjerte. Skynd jer, vi må hjælpe med at opløse den, så han kan vende tilbage som sig selv.”

Hesten beder mig om at hoppe op på sin ryg, en kvinde med rygsæk kan ikke løbe hurtigt nok. Snart drøner hest, hind og kvinde ud af vejen, mens heksetræerne hepper. På et sted, hvor der er en større åbning mellem stenene, forlader vi vejen og galopperer ud over en græsmark. Over os er himlen grå, men det regner ikke længere.

”En genvej” pruster Each i farten. Jeg har nok at gøre med at holde fast. Min rygsæk hopper op og ned, behageligt er det ikke. Men noget i mig er vækket til live, spændingen er som adrenalin. Vi er på vej ind i skovens hjerte for at hjælpe manden med hætten. Vi har fået en opgave. Forbandelsen må ophæves.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
7. april 2022

Photo by Kelly Vandellen, Dreamstime (c)

Rejsedagbogen

Har du en intention om også at arbejde spirituelt med ord og fortællinger på din indre rejse? I så fald kan jeg varmt anbefale, at du dedikerer en rejsedagbog til formålet.

Uanset hvad du skriver og hvordan, du griber det an, er det en gave at have en skrivebog, hvor du noterer dig lidt af det, du oplever undervejs og i processen. Processen er essentiel, processen er nøglen.

I rejsedagbogen betragter du dig selv i processen. Du lytter og tager ved lære af alt det, du møder undervejs. Du skriver om synkronicitet og særlige oplevelser og du holder øje med dig selv.

Skriv rejsedagbog undervejs

Hvis du deltager i et af mine skriveforløb, vil du opdage, at jeg ligefrem opfordrer til, at du skriver rejsedagbog undervejs. For du vil opleve, at processen er nøglen.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning” siger Loren Cruden og det er sagen i en nøddeskal.

Fokuser på processen og lad på forhånd være med at udelukke noget. Rejs i nysgerrighed og undren og lad ordene folde det ud, du ikke kan tænke dig til. Der er mange gaver at hente.

Processen er nøglen

Når vi lærer at holde øje med og betragte os selv i processen, sker der noget. Vi bliver bevidste om kreativitetens ebbe og flod, naturens rytmer og vores egen dans og deltagelse. Vi opdager, at vi er en de af et større billede, uanset hvor alene og ensomt vandrende, vi måske kan føle os til tider.

Når vi danser med kreativiteten, Kilden og naturens ebbe og flod, når vi lærer energien at kende og kan mærke os selv i den energi, så begynder vi at kunne skrive frit. Ikke at vi altid kan eller skal skrive, sankning, pauser og stilhed er også en vigtig del af den kreative proces, men det er i accept af den skiftende rytme, de vekslende toner, dur og mol, at vi begynder at føle os hele, både som kvinder og som skabende væsener.

Det handler ikke om intellektuel forståelse, det er ikke en mental søgen efter mening, vi skriver fra et dybere sted og folder det ud, der rumsterer og som måske fylder os med frygt, skam, sorg, smerte eller glæde naturligvis.

Processen er nøglen til varig skriveglæde og selvudfoldelse via ord og fortællinger. Lytning er et andet nøgleord. Lyt til din skrivelængsel, den er ofte et kald fra sjælen.

Intuitiv skrivning i skoven

Mens jeg selv skriver mig ind i skovens univers, dæmrede det. Der findes ikke et bedre sted at øve sig på at skrive intuitivt og allierere sig med naturens kræfter og dets magiske væsener. Skoven, som har et væld at myter med sig, skoven som næsten altid er repræsenteret i eventyrlige fortællinger.

Jeg tog tråden op og er i fuld gang med at udarbejde materialet til det første skrivekursus på Fortællerskens Sommerskriveskole. Det hedder “Intuitiv Skrivning – Skoven”. Gennem skriveafsæt og øvelser inviterer jeg dig ind i skovens univers og du øver dig på at skrive intuitivt uden at vide på forhånd. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole. Sammen skal vi en tur i skoven. Skriveafsæt og øvelser sætter dig på vej, kast dig ud i det og se, hvad der sker. Husk at du er på eventyr. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Det må gerne være sjovt. Vildt. Magisk. Mærkeligt. Fantastisk.

Du behøver ikke særlige skriftlige forudsætninger for at være med. Medbring blot din skrivelyst og længsel. Du får inspiration til at skrive dig ind i skoven og jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan få hjælp til din proces, du kan få ledetråde og jeg peger gerne på skriveveje, som virker. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Skrivekurset på Fortællerskens Sommerskriveskole foregår udelukkende online, så du kan være med uanset, hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Der er ikke bestemte dage, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor det skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Du finder et link til invitation og detaljer herunder.

Skriverejsen Sommersjæl

Vil du hellere skriverejse alene og på egen hånd og har du brug for at nære din sjæl her i sommer, så vælg i stedet for Sommersjæl. Her skriver du i pagt med årshjulet og får rig inspiration til din skriveproces. Også her kan du bruge mig, du skriver til mig på e-mail og får et vedrørende og personligt svar.

Du kan lige nå at få ravnerabatten med, hvis du tilmelder dig senest den 10. april.

Du finder et link til invitation og detaljer herunder.

Fortællerskens Sommerskriveskole
Kursus: Intuitiv skrivning – Skoven (online)
Holdstart: 1. juni 2022 – varighed 3 måneder

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
Start 1. maj 2022 – varighed 4 måneder

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: