Trickster

Det ærgrer mig, men hun har antændt noget i mig, Muireann. Pludselig ser jeg hende som en trickster, der har i sinde at ryste status quo. Hun kastede snøren ud og ville have, at jeg skulle bide på, men jeg afværgede hende i første omgang. Det kostede al min vilje. Nysgerrig er jeg, men jeg vil give hende fornøjelsen af at have vundet over mig. Vundet? Hvor kommer det fra? Og hvad er det for nogle særlige orakelkort, som kun kan overleveres til rette ejerkvinde, hvis hun kommer med en ledetråd? Et slags password måske? Jeg ryster på hovedet, mens jeg fører bilen gennem hårnålesving og øde landeveje. Det er eftermiddag og jeg har travlt, hvis jeg skal nå at bage Imbolcboller og spise dem i skumringen.

Tilbage i huset går jeg straks i gang. Fleur havde håbet på en tur ud, men hun lægger sig med et suk i sin kurv og falder til ro.

”Måske kan vi gå ud ved aftenstide” siger jeg ligeså meget til mig selv, mens jeg ælter dejen og gør bollerne klar. Glasur, frugtfarve, rød, hvid og grøn. Jeg arbejder stødt og med rolige hænder, jeg er ved at være god til at bage. Det er en god følelse, processen og det at spise sit eget brød. Da bollerne er i ovnen, sætter jeg kedlen over og tænder op i pejsen. Skumringen er nær. Fleur kommer ud og kigger nysgerrigt på mig. Hun fornemmer, at der snart skal spises noget, det vil hun ikke gå glip af.

Jeg bærer en nybagt bolle med rød glasur på tallerken og en kop dampende varm myntete ind til spisebordet i stuen. Herfra kan jeg se skumringen komme luskende. Det eneste lys i stuen er fra ilden i pejsen, den buldrer stille sin sang. En højtidelig stund, siger jeg til Fleur og brækker et stykke af min bolle, som hun hurtigt sluger, slikker sig af munden, ser forventningsfuld ud. Er der mere? Den var god.

Da bollen er spist og teen drukket, rejser jeg mig resolut og kalder på Fleur.

”Lad os gøre det. Lad os gå ud. Mørket er kommet, men jeg tager stavlygten med.”

Vi går ned til havet. Vinden er kølig og luften fugtig, der er regn på vej. Fleur løber som altid i forvejen, hun har sit lyshalsbånd på, så jeg kan se, hvor hun er. Jeg går forsigtigt ned fra klitterne og træder ud i sandet. Det irriterer mig, at jeg stadig tænker på Muireann og de særlige orakelkort. Den vise kvinde. Det må være kortene, hun mener? Åh, det har sat gang i tankerne, forslag serveres som running sushi, jeg kan plukke, smage og forkaste igen. Hvem er hun egentlig, kvinden i boghandlen? Hun vil gerne være noget særligt.

Hun er noget særligt, hvisker en stemme i mig, det er blot din modstand, der spiller dig et puds.

”Er hun ikke en trickster?”

”Bevares, det er hun vel, men det er nødvendigt. Hun er den type, der ryster status quo. Hun udfordrer dig, du bliver afprøvet, det vil kræve både snedighed og list.”

Jeg begynder at nynne for at synge stemmen væk. Havet hjælper mig, vinden tager til, musikken bliver højere. Fleur kommer løbende tilbage, det grønne halsbånd glimter i mørket.

”Skal vi gå tilbage” siger jeg til Fleur og vi følges ad tilbage til huset. Det ser hyggeligt ud i mørket, lyset i vinduerne, skæret fra ilden og den dybe skyggedans. Mit hus, mit liv, hvisker jeg og retter det, da Fleur kigger på mig i mørket. Vores hus, vores liv.

Det er for tidligt at spise aftensmad, så jeg sætter mig ved spisebordet med et glas rødvin. Fleur har fået sit aftensmåltid og lægger roligt i kurven og snorker. Det er tid til at skrive i rejsedagbogen, her kan jeg lade tankerne få afløb for så at forlade hovedet og skrive mig ind. Intuitivt. Det er her, de sande svar bor. Det er her, jeg kan gå på opdagelse og måske få flere ledetråde i forhold til Muireann og hendes tricks. Er det min fantasi, der løber af med mig? spørger jeg og svaret kommer prompte.

”Nej.”

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Huset ved havet
4. februar 2024

Det kaldte og du kom

Det er et højtideligt øjeblik. Du hørte kaldet og du kom. Det indre kald og længslens ekko. Du er klar.

Det starter med din intention. Det starter med det første ord. Igen og igen møder du de blanke sider i tillid til, at noget vil skrives gennem dig. Din intention er blandt andet at bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejse.

Derfor har du brug for at sætte en godgørende skriveproces i gang. Du har brug for disciplin. Det er så let at drømme om at skrive, men det er først, når du sætter pennen på papiret eller fingrene på tastaturet at du er i gang. Du starter forfra igen og igen, men skriverejsen fortsætter.

I de kommende måneder vil du rejse gennem indre landskaber. Du vil øve dig på at skrive intuitivt og åbne op for den kilde af visdom og inspiration, du har i dig selv. Du vil give hende ordet. Din indre fortællerske.

Forløbet er dedikeret til de fortællinger, der støtter og løfter dig på den indre rejse. Der er ingen facitliste. Men der er nogle gode råd, som jeg vil dele med dig indledningsvis, hvor du også får en lille introduktion til intuitiv skrivning.

I forløbet vil du primært skrive intuitivt. Du vil rejse ind i sjæl og hjerte. Du vil høste historiemedicin og finde dine styrkepunkter.

Fortællersken Den Indre Rejse

Fortællersken Den Indre Rejse er et skrivekursus for kvinder (online). Jeg starter et nyt hold den 5. marts 2024 og tilmelder du dig senest den 5. februar, får du ravnerabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret. Se invitation og detaljer herunder. Du finder tilmeldingslink til sidst i invitationen.

FORTÆLLERSKEN, DEN INDRE REJSE
Online skrivekursus for kvinder
5. marts 2024
Varighed: 4 måneder

Fortællersken Den Indre Rejse er et intuitiv skrivekursus til dig, der ønsker bruge fortællinger som guider på din indre rejse. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og rejser ind i et magiske univers af ord og fortællinger.

Fortællinger som skænker historiemedicin

Et af formålene med Fortællersken Den Indre Rejse er at skabe grobund for de fortællinger, som skænker os historiemedicin. De fortællinger, som har en lindrende indvirkning på os, eller som bringer os budskaber, svar og ledetråde. Fortællinger, som hjælper til healing og som støtter os på den indre rejse.

Jeg kalder det historiemedicin.

Fortællingens kraft

Man hvordan kan man få historiemedicin ved skrivning? Det kan man ved at invitere fortællingerne med på sin skriverejse.

Din indre fortællerske ånder gennem fortællingens kraft. Der sker et skift og det har noget med på lyd og energi at gøre. Det føles anderledes at skrive en fortælling intuitivt = at lytte og skrive det, du hører, end når du fortæller din dagbog om dine drømme eller når du slipper dit tankeaffald på morgensiderne.

Du aktiverer din indre fortællerske gennem fortællinger og eventyr

Du aktiverer din indre fortællerske, når du skriver fortællinger og gennem de fortællinger får du historiemedicin. Dine fortællinger kan blive som fyrtårne, der lyser i natten eller som stjerner på himlen. De guider dig og leder dig hjem. Til dig selv, din sjæl og dit hjerte.

Det skal vi lege med og skrive os ind i Fortællersken Den Indre Rejse.

På rejse i indre landskaber gennem intuitiv skrivning

I Fortællersken, Den Indre Rejse, starter du en godgørende skriveproces, der har til formål at styrke dig på din indre rejse. Måske skriver du allerede dagbog eller morgensider, men du vil gerne komme dybere og vidt omkring med din skrivning. De dagligdags ting og oplevelser er fine, men du har lyst til mere eventyr og større magi i dit liv.

Din skrivestemme aktiveres, når du skriver intuitive fortællinger.

Du får en introduktion til intuitiv skrivning og hvordan du bedst kan gribe det an.

Landskaber og indre skatte

I forløbet skriver arbejder vi med forskellige typer landskaber og du lærer mere om tærskler og hvordan man kan skrive sig ind. Du opdager, at dit rige indre liv rummer en masse skatte og at du, hvis du sætter ord på, kan bevæge dig rundt i dine indre landskaber og høste ordbilleder og fortællinger, som styrker dig på din livsrejse.

Skriveafsættene og den praksis, du sætter i gang med din skrivning, har til formål at åbne op for din sanselige hukommelse og at åbne dine øjne og dit hjerte overfor det, som gør dig godt. Du får øje på detaljer, du bliver mindet om, hvad du elsker og din skrivning vækker det skjulte og slumrende sandhed om, hvem du egentlig er.

Du vil skrive dig ind i indre landskaber og opdage gaven i at skabe et magisk landkort i dig selv, hvortil der er knyttet ord og fortællinger. Her er kilder af historiemedicin, kloge træer og steder med sjæl.

Historiemedicin

At høste historiemedicin er en essentiel del af forløbet.

Telling er healing, siger man. Og historier kan være som medicin. De har en sådan styrke og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællerkraft virke gennem os.

Historiemedicin er ligeså gammelt som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor. Og den rummer en god portion healing. Forløbet kan derfor via den historiemedicin, du får, være medvirkende til healing og til at styrke dig indefra.

Fortællingerne har ånd eller de er ånder, om du vil. De er magiske og historiefortælling er en urgammel måde at høste både læring og næring fra en dybere kilde. Fortællingerne er bringere af hellig visdom, de bringer os håb og hjælper os med at finde vej. De berører svære emner på en måde, som trøster, opmuntrer og har godgørende effekt. De bringer os historiemedicin og forbinder til Kilden og kærligheden i os selv.

I Fortællersken Den Indre Rejse skriver du selv intuitive fortællinger. De fortællinger, som har en godgørende effekt på dig og som bringer dig tættere på både Kilden og dit eget hjerte.

De svære følelser og svære steder

Jeg underviser i intuitiv skrivning og i mine skriveforløb og på mine kurser fragter den intuitive skrivning os ind i den første kreative fase. Det er her, vi åbner døre og vinduer, lægger spor og forhåbentlig fanger godgørende fortællinger fra sjæl og hjerte. Det er her, vi danser med uvisheden og lærer alle de mange stationer på skriverejsen at kende. Steder, som spejler sig i store følelser, steder som findes på vores indre landkort.

Her er din skrivning ikke afhængig af, at du har det på en bestemt måde. Tværtimod. Den er fuldstændig ligeglad, for den vil gerne høre mere om, hvordan det er at være på det sted, hvor du er. Det samme vil dit hjerte. 

Det er let at lade være med at skrive. Livet kommer altid i vejen og hvis du lader dig bremse af undskyldninger, der stammer fra frygtens lejr, så bliver det alt for let at lade være. Din indre censor får det sidste ord og din kreative skattekiste og alle de mange fine fortællinger, du ville høste, må finde en anden pen. Her er der lukket og slukket.

Kan du se det for dig?

Lukket på grund af vrede. Lukket på grund af mismod. Lukket på grund af tvivl. Lukket på grund af uro. Lukket på grund af livet. Hvis der er noget, jeg gerne vil vise dig og undervise i, så er det følgende:

Uanset, hvad du støder på og hvor du er i livet, kan du skrive alligevel. Ja, faktisk vil jeg til enhver tid anbefale dig at skrive fra dér, hvor du er og ikke hvor du ønsker at være. I øvrigt kan det lindre, være terapeutisk eller bare rigtig rart at få det ud på papiret. Og det er nødvendigt, hvis du har en drøm om at blive fortællerske eller bare rigtig gerne vil skrivende levende, frit og fra sjæl og hjerte.

Lad Fortællersken Den Indre Rejse hjælpe dig med at dyppe pennen, dér hvor du er. Du oplever, hvordan det, der står i vejen, faktisk er vejen og at fortællingens kraft kan hjælpe dig med at transformere.

Væk din livskraft og glæde ved hjælp af skrivning og fortællinger

Du lærer om vigtigheden i en god disciplin. Over tid vil din skrivning blive en vane, som løfter og støtter dig på din indre rejse. Fortællingens kraft er din allierede, en del af din indre styrke. Dine hjælpere og guider på den indre rejse vil aldrig gøre dig forkert.

Vi kan vække vores livskraft og livsglæde ved hjælp af fortællinger. Den intuitive skrivning vil guide dig på vej.

Kurset består af 4. dele med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration. Du inviteres til at skrive intuitivt og til at åbne dig op for guidning via ord og fortællinger.

Intuitiv skrivning kan over tid give dig adgang til

  • Din indre visdom
  • Din stille stemme
  • Din sjæls drømme og ønsker
  • Din vise kvinde og fortællerske
  • Uspoleret kreativitet og original skrivning
  • Magi og synkronicitet
  • Din indre styrke
  • Øget selvtillid og tro på dine kreative evner
  • En åbning til skjulte talenter (skyggen)

Du kan ikke på forhånd vide, hvad der vil åbne sig for dig undervejs i processen, hvis du øver dig på at skrive intuitivt, men du kan hjælpe det på vej ved at alliere dig med intentionens kraft.

Læs mere om intuitiv skrivning med intention her

Fortællersken Den Indre Rejse Holdet

I Fortællersken Den Indre Rejse deltager du mit hold og bliver en del af en mindre gruppe kvinder, som bevidner hinandens skriverejse. Det sker i en hemmelig gruppe på Facebook.

Feedback og proces-skrivecoaching

Jeg er med som intuitiv skrivecoach i forløbet og det betyder, at jeg læser dine fortællinger, dine ord om processen og giver dig som deltager tilbagemelding/bevidning på det, du har skrevet. Min feedback er bygget på styrker og min intention er at løfte dig og booste din skrivetillid og tillid til processen. Jeg skænker dig inspiration og læring efterhånden som du skriver dig ind.

Der er ingen tekstvurdering eller bedømmelse af det skrevne. Vi skriver i den første kreative fase og øver os på at åbne op for hjertets fortællinger. Til det har vi brug for et trygt og magisk rum.

Blandt andet derfor holder jeg rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel med næb, kløer og kærlighed.

Lytteskrivning

I Fortællersken, Den Indre rejse vil du øve dig på at lytte. Intuitiv skrivning kaldes også lytteskrivning og en af intentionerne med kurset, er du skærper både din intuition og din evne at få klare svar fra din sjæl og dit hjerte.

When we listen
we are led spiritually
– Julia Cameron –

At skrive intuitivt og at arbejde med fortællinger kan også blive en måde, hvorpå du guide indefra og via din stille stemme. Din stille stemme (eller indre stemme) har som regel et svar til dig, dit sande svar. Den guider dig efterhånden som behovet opstår. Den bruger aldrig manipulation og taler fra kærlighed og ikke fra frygt.

Fortællersken, Den Indre Rejse kan hjælpe dig med at blive mere lydhør overfor den stille stemme og til at have tillid til det, du hører og fornemmer.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

  • har skrivelyst og længsel
  • gerne vil lære at skrive intuitivt
  • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
  • gerne vil lære at bruge egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
  • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
  • har et rigt indre liv og gerne vil sætte ord på
  • vil lære din indre landskaber og din sjæls landkort bedre at kende
  • har en intention om større magisk nærvær
  • elsker magi og forunderlige fortællinger
  • vil skænke dig selv en helt særlig gave
  • skriver dagbog, men gerne vil komme dybere med din skrivning
  • vil opløse skriveblokering og stagnation
  • vil lære at skrive fra de svære steder
  • vil lære at bruge dine store følelser og opdage, at de er fortællingens hjerteslag
  • gerne vil skrive en bog, men stivner, hver gang du støder på svære steder
    (forløbet er ikke et bogforløb!)

Som deltager i Fortællersken, Den Indre Rejse, får du

  • Månedlige skriveopgaver og afsæt i en smuk og inspirerende PDF-fil.
    Hver del med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
  • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og dine fortællinger i Fortællersken, Den Indre Rejse og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
  • Introduktion til intuitiv skrivning
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • Inspiration til at lade dig guide af ord og fortællinger på den indre rejse
  • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
  • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.


Holdstart 5. marts 2024
Varighed: 4 måneder

DELTAGERGEBYR
DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 5. februar 2024
Deltagergebyr
DKK 2300,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra og gælder også ved ravnerabat. Du forpligter dig til at betale samtlige rater indenfor den aftalte tidsramme. Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Betaling sker ved tilmelding, jeg sender dig en bekræftelse og en faktura. Ved ratebetaling betales første rate ved tilmelding og de kommende rater de efterfølgende måneder efter aftale.

Udenlandsk tilmelding

Ved tilmelding fra eksempelvis Norge modtager du en faktura med de oplysninger, du skal bruge for at lave en udenlandsk bankoverførsel via din netbank.

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN DEN INDRE REJSE

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 8 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Jeg håber, at du ved, at du med disse skriveforløb har en helt unik evne til at skabe det særlige rum, der skal til for at historiemedicinen kan gøre sin virkning.  Tak for det og for dig.
– Anne, som deltager på det første hold af Fortællersken Den Indre Rejse –

ANDRE SIGER

Her kan du læse om, hvad andre siger om at være på skrivekursus og i forløb hos mig


Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑