Bålpasseren

With offerings that feed the body and stories that sustain the soul, we return to the fire for a primal sense of belonging. Something about firelight welcomes us.
– Christina Baldwin –

Når du tænder dit skrivelys og træder ind i dit indre, magiske rum, sætter du dig ved ilden. Dit skrivelys symboliserer både den indre og den ydre ild og velkommer dig. Når du i stearinlysets skær åbner din skrivebog og tager pennen i hånden, når du skriver det første ord på den endnu tomme side, bevæger du dig i tillid til, at alt det, du ikke kan tænke dig til, vil møde dig undervejs og skænke dig gaver.

Når du lytter til din sjæls stemme, som kalder gennem skrivelængslen, og når du besvarer kaldet ved at møde op, tænde stearinlyset og skrive dig ind, forlader du for en stund den verden, du kom fra. Du træder nu ind i en verden, hvor din indre fortællerske har til huse og du kan bevidst vælge at give hende ordet og lade sig skrive gennem dig.

Det gør du indledningsvis via din intention. Intentionen sætter din indre kurs. Så skriv at du har en intention om at lytte til din sjæl og give din indre fortællerske ordet. Brug ord, som kærtegner dig og som du kan mærke løfter og styrker. Det skal føles godt, når du læser det højt for dig selv. Du får brug for din intention undervejs. På de dage og tidspunkter, hvor du vakler, siger du højt til dig selv: Jeg har en intention.

Hvorfor skrive?

Men hvorfor skrive? Hvorfor vælge at bruge ordene som transportmiddel og tryllestav? Hvorfor vælge at tage på skriverejse og gennem ord og fortællinger forankre sig ved Kilden og i sjælens land? Og hvad handler skrivelængslen egentlig om, hvis den ikke betyder, at du partout skal skrive en bog og have den udgivet? Kunne den mon handle om et kald fra sjælen, om, at du skal skrive dig selv?

Jeg har kvinder i skrivecirkelforløb, som undervejs har sat ord på drømmen. De har fundet mod til at skrive det, deres sjæl synger om og siden har de fundet mod til at føre drømmen ud i livet. Åbne en klinik for alternativ behandling. Starte en blog. Booke en rejse til et eksotisk rejsemål trods sygdom og begrænsninger, der før satte en stopper for den slags. Men ikke nu. Hvad skete der? Hun skrev styrken. Hun fandt den gennem ord og fortællinger. Hun fandt den i sig selv.

På skriverejsen

På skriverejsen skaber du din egen vej og måde ved at lytte til din sjæl. Du danser med livets mysterium og du øver dig. Øver dig, indtil du gør det til en slags sang, som i sidste ende synger dig. Du gør det via ordene, du skriver. For ordene er ikke alene informative, de er også formative. De former dig og sliber kanter, skaber åbninger og bygger bro. I dig. De forvandler dig i sidste ende og hvis du kontinuerligt giver din indre fortællerske ordet og lader hendes stemme skrive sig smukt gennem dig, mærker du, at der ingen adskillelse er. Du er hende og det er dit hjertes fortællinger, der nu flyder ud på papiret.

Din vise kvinde, din fortælleske, dukker op mellem linjerne, du hører nye toner og lyde, som din sjæl kender. Du mærker genklang, det føles godt og det giver dig både lindring og kuldegysning. Du bringes frem til det, der er din indre sandhed og du forvandles. Ord for ord, lidt efter lidt.

Jeg har fundet en ny skrivetone, sagde en af kvinderne, som deltog i Vintercirklen sidste år. Mens en anden konstaterede:

”Tornerose blev vækket af et kys, men jeg blev vækket af en pen. En pen, som skrev sig gennem eventyr, mareridt, sorg, glæde og aha-oplevelser. Alle fortællinger har sat spotlight på noget, der har bidraget til forvandling af mig. Som har bragt mig frem til det billede og den sandhed, som er mig lige nu.”

Bålpasseren

Du har en intention. Du ønsker at lytte til din sjæls stemme og lade den være toneangivende for den måde, du er i livet på. Du ønsker at navigere fra hjertet og som fortællerske har du en intention om at give det stemme, som ellers kan have svært ved at få ørenlyd. Du ønsker at bruge din iboende kreativitet aktivt, at give udtryk for hvem du er inderst ind og sætte alt det fri, som har været gemt bag lås og slå. Du ønsker at skabe dig. Og skærpe din intuition, for du ved at din intuition står i direkte forbindelse med din sjæl.

Uden hastværk har du et ønske om at skrive dig ind. At holde liv i den flamme, der brænder i dig og være din egen bålpasser.

Slå aldrig dig selv i hovedet

Se på intentionen som dit bål. Du tænder bålet via de ord, du bruger, dine ord er det brænde, du lægger på bålet. Din opgave er nu at passe på bålet og sørge for, at det ikke går ud. Du er bålpasser af din egen indre ild og den intention, du bærer i hjertet. Du varmer dig ved ilden. Du mærker, hvor godgørende flammerne er. Og du sørger hele tiden for at vende tilbage til bålet, din intention og huske det, du skrev og formulerede. Slå aldrig dig selv i hovedet, når du glemmer det og kommer lidt for langt væk fra bålet, når du på kølige nætter opdager, at du har bevæget dig væk og måske endda er faret lidt vild. Når du fryser.

Det er helt normalt. Men selvom vildfarelsen altid er tilsyneladende og der er læring at hente i de skridt, der tog dig væk, er din opgave altid at vende tilbage til det sted i dig selv, hvor bålet brænder. Få liv i gløderne og mærke flammerne danse igen. Varme dig. Skrive. Og danse.

Din intention er et bål og du er bålpasser.

Du får brug for ilden og varmen gennem vinteren, hvis du vælger at lytte til sjælens kald. Så start allerførst med at formulere din intention. Den indre puls i vores hjertebaserede intentioner er en af de mest kraftfulde gaver, vi kan give os selv hvad skrivegerningen angår. Intentionen vil både reflektere og ære vores visioner og hvis vi forbliver åbne overfor dets tilskyndelser, vil den føre os meget længere ind i noget, vi ikke havde troede var muligt og på måder, vi aldrig kunne have forestillet os. Når vi har formuleret hensigten, den hjertelige intention, sætter vi vores indre kurs på sjælekurs.

Den intention, du nu har formuleret og skrevet på et stykke papir og i din skrivebog, er dit bål. Din opgave er nu at passe det gennem vinteren, mens du skriverejser og inviterer din indre fortællerske op til dans. Du ærer din intention via dit fremmøde, det tidpunkt, hvor du træder ind i dit skriverum og tænder stearinlysene. Du mediterer måske lidt og åbner dig for det, der vil skrives gennem dig.

Inspirationen vil møde dig undervejs

Du skal vide en ting. Inspirationen kommer undervejs, så tro ikke på, at du skal være inspireret for at gå i gang. Sludder og vrøvl. Det er noget, som den indre censor meget gerne vil bilde os ind, for så sidder vi dér og venter forgæves på, at inspirationen skal fylde os inden vi skriver. Og vi får aldrig skrevet et ord. Så begynd. Start med det første ord og så det næste. Skriv det, der er  og skriv i livet, skriv dig varm og skrive dig fri.

Vi er tæt på efterårsjævndøgn

Om en uge er det efterårsjævndøgn, som er forkorridoren til til vinter. Nu vokser mørket stødt og solens kraft aftager, dagene bliver kortere og koldere. Vi kaldes hjem, vinteren er en invitation til at hvile, restituere og trække energien hjem. Gøre det, der gør os godt.

Start skriverejsen nu

Er du opfyldt af skrivelængsel, er vinteren et perfekt tidspunkt at starte skriverejsen på. Det er nu, at du skal tænde dit bål og gå i gang. Beslutte dig for, at du har en intention i hjertet, som du vil ære og at også du har en vaskægte fortællerske gemt bag modstand, frygt og undskyldninger for, hvorfor du ikke kan komme i gang.

Køb dig selv en smuk skrivebog, som taler til dig og tænder din lyst til skrive. Og find en god pen, for hvis det overhovedet er muligt, vil jeg kærligt opfordre til, at du skriver i hånden. Det er selvfølgelig helt op til dig, men der er en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi slukker for elektronikken og skriver i hånden. Og så giver det en skøn og lindrende indre ro, som de fleste af os trænger til.

Når du skriver din intention, din hensigtserklæring, først i bogen har du tændt dit bål. Du er nu bålpasser og du møder kontinuerligt op gennem vinteren og holder bålet i gang. Du varmer dig og du skriver de ord, der kommer. Du betragter dig selv i processen og sætter ord på det, der rumsterer. Det hele. Du har nemlig lagt dommeren væk og beskæftiger dig ikke med ”godt eller skidt”. Du har skabt et godgørende rum, et frirum, hvor du har lov til at øve dig.

Magien danser mellem linjerne, alt er tilsyneladende

Det kan være svært at forestille sig og endnu sværere bliver det, hvis vi forsøger at tænke os til det. Fortællersken bor i tankerne, hun kan ikke tænkes frem. Vi er nødt til at skrive os ind. Dyppe pennen i det, der synes så hverdagsagtigt og uforanderligt og via ordene begive os på vej. Måske sker der så det, som skete for mig forleden dag. Det kan du læse mere om i ”De hviskende ord”. Jeg stødte på Historierummet, som ifølge ravnen ligger dør om dør med det stille rum. Og pludselig dukkede en fortælling op og tog over, noget flød gennem mig og lod sig fortælle.

Magien danser mellem linjerne og bag det tilsyneladende. Vores opgave er at blive så opmærksomme, så vi kan se og mærke den. Og når vi skriver og øver os på at se detaljerne og beskrive dem, skærper vi automatisk vores opmærksomhed. Og vi får øje på noget essentielt. Det store i det små.

Styrken og glæden i de små ting

Vi er blevet så vant til drama og voldsomme historier, vi ser det på TV og hører det i nyhederne, at vi har glemt styrken i de små ting. Det, der kan synes så ubetydeligt og som vi haster forbi. Men når vi skriver, kommer det til syne mellem linjerne og får stemme gennem de fortællinger, der som broer hjælper os på vej. De åbner vores øjne og vores hjerter.

Det, som i sidste ende forandrer os og kærligt skubber os ind på hjertets vej, er sjældent et kæmpe drama eller gennembrud. Det er vores eget skrivearbejde og de detaljer, vi kastede lys på undervejs. Det er de små døre, vi åbnede med vores tårer og de mørke kældre, vi kravlede igennem. Latteren, som berusede os ved synet af morgenens første lys. Lyden af krageskrig og smagen af brombær. Kaffen, som vi drak ved bålet og flammerne som vi varmede os ved. Det er de ting, vi tager for givet og som kan synes ubetydelige, men som i virkeligheden er bærere af den største styrke. Via fortællingens kraft ser vi de små ting i et nyt lys og får mod til at fortsætte. Det, vi tog for givet. Det, vi hastede forbi. Nu ser vi det. Hverdagsmagi.

Vi skriver i livet

Det er derfor, vi skriver i livet. Vi dypper pennen i det, der er og vi skriver fra dér, hvor vi er. Det er med andre ord aldrig umuligt at skrive, uanset hvad det handler om. Hvis vi er faret vild og føler os trængt op i en krog, har vi mulighed for at sætte ord på og hvem ved, måske viser dér sig en fortælling lige dér, hvor vi troede at alt håb var ude.

Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.
– Tomas Tranströmer –

Vi skærper vores opmærksomhed

Når du tænder dit skrivelys og træder ind i din indre, magiske verden, sætter du dig ved ilden. Den ild, du har tændt via din intention. Dit skrivelys symboliserer både den indre og ydre ild og velkommer dig. Når du i stearinlysets skær åbner din skrivebog og tager pennen i hånden, når du skriver det første ord på den endnu tomme side, bevæger du dig i tillid til, at alt det, som du ikke kan tænke dig til, vil møde dig undervejs og skænke dig gaver.

Vi skærper vores opmærksomhed, når vi skriver. Og opmærksomheden rettes ikke kun mod de ydre detaljer og den skønhed, vi pludselig får øje på. Nej, vi får også øje på os selv og ser os selv i et nyt lys gennem flammernes skær. Vi lærer at betragte os selv i processen og skrive det, vi ser, hører og fornemmer uden at dømme.

”Maybe I was actually supposed to pay attention to my own life? Maybe paying attention to myself was my job, telling my story was my thing to claim and my life would be different, if I did.”
– Christina Baldwin –

Lad hende skrives gennem dig

Lad din skriverejse gennem vinteren begynde. Tænd bålet via din intention og begiv dig på vej. Skab rum og giv tid, så vil tiden give dig. Lyt til din sjæls kald og giv din indre fortællerske ordet. Hun ved, hvad du har brug for og hun har en helt særlig måde at fortælle dig det på. Lad hende skrives gennem dig.

Pas godt på dit bål.

Kærlig hilsen
Lene

Vil du med på skriverejse?

Måske synes du det er svært at komme i gang på egen hånd? Så kan jeg glæde dig med, at mit kommende eSkrivekursus Vintercirklen, den indre rejse, vil støtte og inspirere dig på skriverejsen ind i vinteren.

Vintercirklen - Den indre rejse

Natur, årshjul og den kreative proces – om vinteren

Vintercirklen, den indre rejse, er forankret i naturens og årstidens visdom. Skriveøvelser og afsæt i det tidspunkt på året, hvor vi befinder os og på den energi og proces, der er til rådighed.

Når du skriver dig ind i både vinteren og din egen kerne vil du opleve, at noget i dig falder til ro og efterhånden mærker du større glæde, accept og forståelse af vinteren, mørket og dets gaver.

Du lærer vinteren og den mørke del af året at kende på en ny måde gennem dine egne ord og fortællinger og den proces, der sættes i gang, når du deltager i eSkrivekurset.

Samtidig booster du din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl og vinteren kan noget helt særligt, hvad den slags inderlige sysler angår.

Vi starter den 23. oktober og lige nu får du ravnerabat og sparer 150 kr.

Vi starter skriverejsen den 23. oktober og glider ligeså stille ind i vinteren, som ugerne går.

Hvis du allerede nu kan mærke, at du bare skal være med, så kan jeg glæde dig med, at du opnår ravnerabat og sparer 150 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 23. september – efterårsjævndøgn. Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.

Vintercirklen, den indre rejse – DU FINDER INVITATION OG DETALJER I LINKET HER

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus

Start: 23. oktober 2018
Varighed: 14 uger

Pris: DKK 1050,-
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Ravnerabat ved tilmelding senest den 23. september
: DKK 900,- inkl. moms

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Kærlig hilsen
Lene

bonfire

Photos of fire
© Arturo Limon | Dreamstime.com

© Ivan Ekushenko | Dreamstime.com

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑