Kaldet

”Uden udfordringer, ingen afvikling”. Jeg hører en stemme, en lille hvisken i morgens første lys, men noget er mere højlydt og insisterende i dag. Tungt.

”Det er på tidspunkter som disse, at du fisker din intention op af lommen, vikler den ud af sit fløjsblå klæde og mærken den igen i al sin kraft. Du havde vel ikke troet, at det ville blive let, det her?”

Jeg ryster på hovedet, det havde jeg på ingen måde forventet, jeg blev jo ikke født i går. Men hvorfor har vi overhovedet denne snak? Solen stiger i øst og mennesker har igen skruet på tiden. Det forvirrer min indre rytme.

”Så følg dog din egen rytme og glem den tikkende klokke” nynner han uanfægtet, mens klumper af sne falder ned fra taget med højlydte bump. Han hopper gennem den sidste del af krattet under mirabelletræet og helt ud på min sti. Jorden er frossen og små snerester ligger som øer i græsset.

”I elsker den slags, veje, måle og tage tid. Hvem er hurtigst, hvem kommer for sent, hvem vover at glemme klokken og hvem er for langsom? Hans latter når himlen og et kor af fugle stemmer i. Ha ha ha.

”Dømme, vurdere og sætte kasser op, som I forsøger at få verden til at passe ind i. Det er da morsomt. Men lad mig overrække dig en gylden invitation til at glemme alt om det for en stund. Kan du ikke mærke, at det fornærmer din sjæl? Alt det, som er skabt for at definere, fastholde og dømme levende og døde. Thi dit er riget … STOP! Jeg ser på den lille fugl og smiler. Jeg har forstået.

”Vil du da foreslå, at jeg bare… ”

”Følger din egen rytme ind i den nye dag, ja. Lige nu står tiden jo alligevel stille på tærsklen og du er blevet skænket en mulighed for at teste det. Men som fuglen, der længe har været indespærret i et bur, opdager du ikke at døren er blevet åbnet. Du tror dig stadig fanget og så er der noget mere. Der er jo trygt i buret. Du kender det, ingen overraskelser. ”

Jeg begynder at fryse og laver små hop på stedet, mens Solsorten taler. Mine tanker fortæller mig uden tøven at det er en underlig samtale og at solsorte ikke kan snakke. Men som så ofte før tager tankerne fejl.

Min egen rytme. Hvordan mon den egentlig er? Og hvad vil det sige at følge glædens veje? Jeg har jo altid lært, at man skal yde, før man kan nyde.

Hvem er min sjæl, hvem er jeg, når alle kasser fjernes, når tiden står stille og lågen til buret åbnes? Flyver jeg, prøver jeg mine vinger, vover jeg vildnisset eller bliver jeg siddende forstenet og venter til nogen smækker døren igen?

”Åh, det var ærgerligt”, siger jeg, men mener det ikke. ”Jeg gør det en anden gang.”

Magiske morgensider, 30. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Kald. Beskyttelse. Mod.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Eller længere måske. Du må gerne udfordre dig selv lidt. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

Dancing1

”Our time is hungry in spirit. In some unnoticed way we have managed to inflict severe surgery on ourselves. We have separated soul from experience, become utterly taken up with the outside world and allowed the interior life to shrink. Like a stream that disappears underground, there remains on the surface only the slightest trickle. When we devote no time to the inner life, we lose the habit of soul. We become accustomed to keeping things at surface level. The deeper questions about who we are and what we are here for visit us less and less. If we allow time for soul, we will come to sense its dark and luminous depth. If we fail to acquaint ourselves with soul, we will remain strangers in our own lives.”

– John O’Donohue –

Skrivning og det indre liv

Skrivningen, fordybelsen og forankringen i nuet, det skabende øjeblik, kan hjælpe os med at komme ind i os selv og nære det, som John O’Donohue kalder det indre liv.

Når vi ikke ærer det indre og hengiver os til det sted, der findes i os alle, mister vi kontakten til sjælen og kan blive som fremmede i vores eget liv. Vi færdes kun på overfladen og tillader ikke os selv at gå på opdagelse i, hvem vi egentlig er og hvad vi rummer indeni.  At skabe og sætte ord på eller at male, ja alle former for kreativitet, er en forudsætning for at vi trives som kvinder og som mennesker.

Vi er skabt til at skabe og gør vi fra det sted dybt i os selv, hvor vi er i pagt med sjæl og Kilde, er det som livsgivende eliksir, der åbner vores hjerter. Og faktisk kan skrivningen også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse.

Creativity is pleasing to women on a very deep level whatever form it might take. Whether it is the feel of clay in our hands, the colours that work on us when we knit or sew, the meaning that we find in the words that we write or the energizing feel of movement as we dance and the music moves through our bodies.
– Sharon Blackie –

Woman tree

Jordforbindelse og naturen

Skrivningen kan også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse. For skriver vi fra sjæl og hjerte, sker det sjældent i tankerne og oppe i hovedet. Vi bruger hele kroppen og skriver fra de steder, hvor noget rører sig. Pulserer. Og gør vi som jeg fortalte lidt om i Skrivedanser, er det en gave, hvis vi lader vores skriverum blive et rum fuld af bevægelse og energi. Meget kreativitet sidder i kroppen.

Inviterer vi naturen med ind i vores magiske rum og lader naturen og den naturlige cyklus blive en del af vores liv og skriverejse, bliver jordforbindelsen så meget desto større.

Vores egen kontakt til naturen, det at komme ud og siden at vende tilbage til skriverummet for at tage imod lidt af det, vi fik med os og kontakt til derude, er med til at skabe øget jordforbindelse. Det hele arbejder sammen. Og så snart vi opdager at vi mangler kontakt og jordforbindelse, ved vi, at det er tid til at komme ud. Ud til træerne, ud til vandet, ind i skoven. Vi søger ud for at komme ind.

Historiemedicin og fortællingens kraft

Historierummet (eller det magiske historierum) er et ganske særligt sted på skriverejsen. Vi kan nemlig invitere fortællingens kraft med på skriverejsen og bevidst bruge fortællinger og historiemedicin til at skabe åbninger, nye veje og til at lindre og heale.

Fortællingerne er kraftfulde og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællingens kraft virke gennem os.

Meadow Walk

En ensom pilgrimsfærd

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

I øvrigt er mange af de skriverejsende, som jeg har i forløb, introverte ligesom jeg selv. Og selvom det på ingen måde er et krav, er det faktisk en stor fordel, at du befinder dig godt i eget selskab og ikke har travlt med at komme ”ud og væk”, når du skriver og begynder at få kontakt med dybe steder i dig selv. Steder, hvor din livsflod flyder og hvor du kan høre og lytte til sjælens sang.

Dit skriverum kan blive dit fristed

Samtidig giver sjæletiden og tiden alene dig det, du har brug for i dit liv. Egentid, hvor du kan nære dig selv og tanke op. Alenetid, hvor du også sanker, for det er en del af både den kreative proces og din egen rejse.

Dit skriverum kan blive dit fristed. Så følger du både din skrivelængsel, du lytter og sætter ord på det, som rumsterer, men du giver samtidig dig selv et sted, hvor du kan nære dig selv og din introverte natur. For det kan være en svær balance at finde tid til sig selv og lytte til sjælens sang i den højrøstede, moderne verden.

Selvvalgt ensomhed

For mig er skriverejsen blevet en hengivelse til både min introverte natur og til den dybe længsel efter noget andet og noget mere, som altid har fyldt mig med både eventyrlyst og vemod i lige store dele. Skriverejsen har åbnet døre og skabt de rum, der var essentielle for mig og som gav mig en dyb forståelse af gaven ved selvvalgt ensomhed eller alenehed, som jeg også kalder det.

Nu siger jeg nej til for meget og for hyppig social aktivitet. For jeg har en anden aftale og den har jeg med mig selv. Jeg har lært mig selv at overholde egenaftaler på samme måde, som jeg afholder aftaler med venner og familie. Det betyder alt for mig, at jeg giver og nærer mig selv på den måde, der gør mig godt og som er helt naturligt for mig, for kun sådan kan jeg være i verden på en velafbalanceret måde og give af det, jeg har.

Min indre vise kvinde bor i aleneheden

Min indre vise kvinde bor i aleneheden. Hun næres af de rum, jeg skaber til mig selv og hun vokser sig stærkere, når jeg forbinder mig via det, som nærer mig. Når jeg vandrer i naturen, sidder i stilhed og ofte i meditation og ikke mindst når jeg skriver. Hun er min fortællerske. Hun dukkede endelig op, da jeg holdt op med at kæmpe mod min natur og den kvinde, jeg egentlig er og hengav mig til det, der skulle vise sig at være min dans. Hun er blevet min dans. Og jeg er blevet hende.

Jeg flygter ikke længere fra mig selv og min introverte natur, jeg forestiller mig ikke længere og bilder hverken mig selv eller andre ind, at jeg er en anden, end den jeg er.

Jeg har brug for alenetid og jeg har brug for meget af den. Så jeg kan høre og mærke min sjæl. Så jeg nærer mig selv og som bålpasser holder gang min indre ild. Det jeg brænder for og det, der lyser for mig.

BookTree_FortaellerskensBrevkasse

Skriv med mig
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kærlige, kreative og magiske rum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces. Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Natur, årshjul og den kreative proces

Du vil opleve, at naturen  og årshjulet spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Skriv med mig – Online skrivekurser for kvinder

Har du skrivelyst og længsel? Lyst til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte? Finde din skrivestemme og folde det ud, der bor bag længslen?Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Næste hold starter den 22. april – der er ledige pladser! 

Start eller genstart din skriveproces fra et nyt sted. Lad det gerne være en ny begyndelse. Fortællersken er et skrivekursus og en cirkel, hvor du over tid kan finde tråde til din historie og opdage eller genopdage din (skrive)stemme.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, som varer 4 måneder og som giver dig rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø. Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention.

Du lærer at skrive fra sjæl og hjerte og øver dig på at lytte.

Online – vi mødes ikke fysisk

Fortællersken foregår ONLINE og du kan være uanset hvor i landet eller udlandet du befinder dig.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri, hun har gaver med til dig. Hun lærer dig om disciplin, magi og den kreative proces, hun viser dig vej til de fortællinger, der bor i sjæl og hjerte.

Ravnerabat og min eBog om Spirituel Skrivning

Lige nu får du ravnerabat og de første 10, som tilmelder sig, får min eBog om Spirituel Skrivning uden beregning.  Gælder ved tilmelding senest den 1. april og så længe pladser haves.

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN start 22.04.20

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig.

Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

Har du deltaget på Between Stories (Sommer) før?

Forløbet er identisk med tidligere Between Stories sommerkurser og dog alligevel slet ikke. Du vil finde gamle kendinge i grundafsæt og øvelser, men udformningen vil være lidt anderledes og tage udgangspunkt i det magiske landkort.

Det magiske landkort

Denne gang får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Du kan i løbet af de 8 uger, forløbet varer, starte på at skrive et helt nyt landkort på din livsrejse. Eller du kan fortsætte, hvor du slap sidst.

Man kan aldrig træde ned i den samme flod to gange.

Between Stories _ Det magiske landkort

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din livsrejse

Start 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,- 
Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris efter den 15. april
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Old map compass

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt landskab eller en ny station hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Oplev magien i fortællingens kraft

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi og i den forandring, vi oplever i os selv og verden nu.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Spørgsmål, svar og Story Circle

Undervejs har du mulighed for at stille mig spørgsmål om den kreative proces og dit skrivearbejde. Det kan du enten gøre på e-mail til skrivehuset@gmail.com eller i Story Circle.

For som deltager på Between Stories, Det magiske landkort, tilbydes du medlemsskab af mit skrivefællesskab STORY CIRCLE, som du kan læse mere om ved at klikke på linket her. Det er frivilligt, om du vil være med – det er ikke et must!

Et sommerrum til fordybelse

Du kan også have glæde af forløbet, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid.

Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. maj 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 800,-

Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris herefter
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELDING til Between Stories, det magiske landkort

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Blackbird dusk

Min egen rytme. Hvordan mon den egentlig er? Og hvad vil det sige at følge glædens veje? Jeg har jo altid lært, at man skal yde, før man kan nyde.

Hvem er min sjæl, hvem er jeg, når alle kasser fjernes, når tiden står stille og lågen til buret åbnes? Flyver jeg, prøver jeg mine vinger, vover jeg vildnisset eller bliver jeg siddende forstenet og venter til nogen smækker døren igen?

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: