Knoglesamleren

Jeg forsøger at huske, hvad hun fortalte mig i går. Hvad jeg lærte. Men for at huske det, må jeg gå dybere og ind i kroppen. Så jeg sætter mig stille på kanten af den nye dag og mediterer. Siger tak. For den vej, der åbner sig i mig som en sprække.

Lyset er dristigt og fejer over himlen, der er vind, der er sne. I dag er det vinter. Hun kommer mig i møde og sætter spor i sneen. Cirklen af blanke sten er dækket og svøbt i hvidt. Og her må jeg slippe de forventninger, jeg har båret som et åg hele morgenen. Hun fejer dem væk med den store påfuglefjer. Over skuldrene bærer hun et stort tæppe med mønstre i mange farver. De spiller i sollyset, danser for mine øjne, rød, orange, gul, blå og grøn. Eftersom jeg har solen i øjnene, ser jeg ikke slangen, der snor sig gennem de farverige landskaber.

”Bare rolig” udbryder hun oplagt og slår ud med armene, som vil hun invitere himlen og jorden med, ”den skal lige bundfælde sig. Læringen. Du må vide, at det ikke er et mentalt anliggende og at du derfor ikke kan gøre som du plejer. Du er på bar bund og det min ven, er det fineste udgangspunkt. Glemt alt om at repetere og tærske tabeller. Ja, faktisk kan du ligeså godt afskrive den metode en gang for alle, nu hvor du er i lære hos mig. Knoglesamleren.”

”Jeg er bærer af det, du mistede undervejs, du og de andre kvinder, der gik før dig. De som skubbede længslen væk og dulmede den med forudsigelige gøremål og smertestillende remedier. Den måtte for alt i verden undertrykkes, smerten. Den skulle gå væk! Nu må du mærke smerten, være med den og lytte til den. Du skal kende dens historie.”

”Du er datter af et sted i tiden, hvor du lærte at ånd er separat fra kroppen, at mennesker er separate fra naturen og at det naturlige er adskilt fra det guddommelige. Kan du mærke det i krop og sjæl, hvor ondt det gør? Kan du se det nu, hvorfor du altid har haft så svært ved at acceptere det og leve det? Du anede ikke hvorfor, men du mærkede det dybt i din sjæl. Det var forkert, men de ord lavede du hurtigt om til: Jeg er forkert.

Men det var et sundhedstegn, ikke en sygdom! For det var løgn. Din krop og din sjæl kendte sandheden, men eftersom du lærte, hvad du måtte tænke og hvordan, kunne du slet ikke få det til at passe sammen. Der var ingen harmoni. Der var kun evige forsøg på at passe ind, forsøg, der var dømt til at mislykkes. Klippede hæle og huggede tæer. Det gik for en stund, men så krakelerede det som tabt porcelæn.”

”Du ser fortabt ud og det er forståeligt. Tag det i små doser af gangen og lad det falde på plads i kroppen. Du vil mærke små sensationer af liv, der vågner, af sandheder, der pludselig får luft og plads til at gro. Du vil spire og blive dit eget forår.”

Hun bevæger sig nu i store cirkler på stedet og tegner spiraler i sneen. Jeg mærker musikken i kroppen og ved: Det eneste, jeg skal gøre er at danse.

Magiske morgensider, 29. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Godgørenhed. Harmoni. Uddannelse.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Eller længere måske. Du må gerne udfordre dig selv lidt. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

Skriv med mig – Online skrivekurser for kvinder

Har du skrivelyst og længsel? Lyst til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte? Finde din skrivestemme og folde det ud, der bor bag længslen?Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Næste hold starter den 22. april – der er ledige pladser! 

Start eller genstart din skriveproces fra et nyt sted. Lad det gerne være en ny begyndelse. Fortællersken er et skrivekursus og en cirkel, hvor du over tid kan finde tråde til din historie og opdage eller genopdage din (skrive)stemme.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, som varer 4 måneder og som giver dig rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø. Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention.

Du lærer at skrive fra sjæl og hjerte og øver dig på at lytte.

Online – vi mødes ikke fysisk

Fortællersken foregår ONLINE og du kan være uanset hvor i landet eller udlandet du befinder dig.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri, hun har gaver med til dig. Hun lærer dig om disciplin, magi og den kreative proces, hun viser dig vej til de fortællinger, der bor i sjæl og hjerte.

Ravnerabat og min eBog om Spirituel Skrivning

Lige nu får du ravnerabat og de første 10, som tilmelder sig, får min eBog om Spirituel Skrivning uden beregning.  Gælder ved tilmelding senest den 1. april og så længe pladser haves.

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN start 22.04.20

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig.

Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

Har du deltaget på Between Stories (Sommer) før?

Forløbet er identisk med tidligere Between Stories sommerkurser og dog alligevel slet ikke. Du vil finde gamle kendinge i grundafsæt og øvelser, men udformningen vil være lidt anderledes og tage udgangspunkt i det magiske landkort.

Det magiske landkort

Denne gang får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Du kan i løbet af de 8 uger, forløbet varer, starte på at skrive et helt nyt landkort på din livsrejse. Eller du kan fortsætte, hvor du slap sidst.

Man kan aldrig træde ned i den samme flod to gange.

Between Stories _ Det magiske landkort

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din livsrejse

Start 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,- 
Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris efter den 15. april
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Old map compass

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt landskab eller en ny station hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Oplev magien i fortællingens kraft

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi og i den forandring, vi oplever i os selv og verden nu.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Spørgsmål, svar og Story Circle

Undervejs har du mulighed for at stille mig spørgsmål om den kreative proces og dit skrivearbejde. Det kan du enten gøre på e-mail til skrivehuset@gmail.com eller i Story Circle.

For som deltager på Between Stories, Det magiske landkort, tilbydes du medlemsskab af mit skrivefællesskab STORY CIRCLE, som du kan læse mere om ved at klikke på linket her. Det er frivilligt, om du vil være med – det er ikke et must!

Et sommerrum til fordybelse

Du kan også have glæde af forløbet, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid.

Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. maj 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 800,-

Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris herefter
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELDING til Between Stories, det magiske landkort

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Drum

”Du er datter af et sted i tiden, hvor du lærte at ånd er separat fra kroppen, at mennesker er separate fra naturen og at det naturlige er adskilt fra det guddommelige. Kan du mærke det i krop og sjæl, hvor ondt det gør? Kan du se det nu, hvorfor du altid har haft så svært ved at acceptere det og leve det? Du anede ikke hvorfor, men du mærkede det dybt i din sjæl. Det var forkert, men de ord lavede du hurtigt om til: Jeg er forkert.

Men det var et sundhedstegn, ikke en sygdom! For det var løgn. Din krop og din sjæl kendte sandheden, men eftersom du lærte, hvad du måtte tænke og hvordan, kunne du slet ikke få det til at passe sammen. Der var ingen harmoni. Der var kun evige forsøg på at passe ind, forsøg, der var dømt til at mislykkes. Klippede hæle og huggede tæer. Det gik for en stund, men så krakelerede det som tabt porcelæn.”

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: