Den forkerte sang

Hun forvandler sig for øjnene af mig. Den store fugl bliver til en gammel kvinde med ordet i sin magt. Hun er bærer af en ældgammel visdom, som har lidt slem grusom overlast og er blevet misbrugt og trampet på. Dog bærer hun ikke nag. Hun er ikke ude for at finde skyldige. Den slags vil blot fortynde hendes kraft og visdommen er hverken til diskussion eller forhandling. Den trives sjældent i lukkede rum og bryder sig ikke om at blive begrænset. Den er et frit og levende væsen, som ånder og lever i enhver kvindes skød. Den er havet, himlen, luften og jorden. Hun er jorden.

Den gamle er et tålmodigt væsen som arbejder med tiden, den er på hendes side. Og jeg kender hende, for i samme øjeblik fugl forvandler sig og hun giver mig den første lektion i shape-shifting, falder en sten fra mit hjerte. Det er som om jeg ryger gennem et hul, en tidslomme og med et får øjnene op for noget, jeg ikke kunne se før. Dog kan jeg ikke hverken skrive eller beskrive det. Ikke nu. Det er for tidligt. Men jeg mærker det ske.

Hun står foran mig med åbne arme og et af den slags smil, der bor i hele kroppen. Vi mødes ved vandløbets bred lige dér, hvor å bliver til flod. Mirabellerne blomster og ramsløg skyder op som grønne pile i krattet. Så sætter hun sig i en cirkel af små blanke sten og jeg ser, at haren er ved hendes side. Hun vifter med en påfuglefjer og gør tegn til, at jeg skal træde nærmere. Over hende er himlen, under hende jorden, hun er min moder og hendes moder før hende. Der hersker ingen tvivl. Den er for længst stødt til hvile. Nu har jeg brug for at tro.

Forsigtigt træder jeg ind i cirklen og sætter mig foran hende, hun messer over mit hoved med både fjer og rasle. Lyden er monoton og forførende, sproget uforståeligt for tanker og sind, men dybt i mit hjerte forstår jeg. Frygten er forduftet, roen breder sig, det er både koldt og varmt, lyst og mørkt. Her står tiden stille.

”Hver fugl synger med sit næb” siger hun så og udtaler ordene langsomt og tydeligt. ”Men hver eneste fugl er kommet for at synge. Hvem bildte dig ind, at du ikke var værdig? Hvem bad dig sætte dit lys under en skæppe?

Hun ser granskede på mig og forventer intet svar.

”Hvornår holdt du op med at synge? Af frygt for at synge forkert, falsk og fordi du tvivlede på, om du overhovedet kendte den sang. Du prøvede, men den lød forkert i din mund, du kunne ikke ramme tonerne. Men lad mig fortælle dig en ting. Det var den forkerte sang. Dig er dér ikke noget galt med. Tværtimod. For kun din sande sang kan du synge rent og med hjertet.”

”Tvivl holdt dig stavnsbundet, sandheden var fanget i fængsel. Men den tid er forbi nu” smiler hun og tager min hånd i sin, ”lad mig hjælpe dig med at vække den visdom, du selv er bærer af. Den hvisker og kalder som en længsel. Hvor længe vil du lade den vente? Lad mig vise dig, hvordan du vækker din sang. Det er din tur nu.”

Magiske morgensider, 28. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Tålmodighed. Visdom. Sandhed.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Eller længere måske. Du må gerne udfordre dig selv lidt. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd. Fortællersken er klar til at træde frem i lyset.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.

Fortællersken
Online skrivekursus for kvinder

Dedikeret til at vække din indre fortællerske og hjælpe dig med at finde din stemme og din sang – næste hold starter den 22. april og du er hermed inviteret.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv og lærer at skrive dig gennem alt det, der står i vejen og før forhindrede dig i at skrive frit og finde din unikke skrivestemme.

Der er rabat og ekstra skrivegaver at hente ved tilmelding senest den 1. april. Du kan dog tilmelde dig helt frem til den 20. april, så længe pladser haves. Men hvorfor vente, hvis skrivelængslen kalder?

Fortællersken

Hun er dér mellem linjerne

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Byd det uperfekte velkommen, så åbner du døren til skønheden

Når vi byder det uperfekte velkommen og giver slip på illusionen om, at det at skrive skal være perfekt, gnidningsløst og partout have et forkromet mål, som vi med inspireret ildhu stiler imod, så skaber vi en åbning. Den kreative proces er hverken lineær eller forudsigelig. Måske har vi mange forestillinger om, hvordan det skal være, men det er, når vi giver slip på de forestillinger og lader livet og skriveprocessen være, som det er og dypper pennen lige dér, at vi får vinger og begynder at kunne flyve.

Det lærer du i Fortællersken, mit online skrivecirkelforløb. Næste hold starter den 22.4.

En af kvinderne, som deltog i Fortællersken i efteråret startede med at beskrive sit perfekte og ideelle skriverum med alle de skønne ingredienser. Den magelige stol med fåreskindet. Lyset, der på sin helt særlige og ganske perfekte måde flød gennem vinduerne. Vasen med vilde blomster, inspirationen, duftene og den buldrende ild i kaminen. Men. Så opdagede hun det og skrev:

“Mit magiske fortællerum er en illusion. En skrøbelig fantasi og en sejlivet forhindring. Det ideelle, der spænder ben for at kunne fortælle.”

Når illusionen om det ideelle spænder ben for at kunne fortælle

Det ideelle spænder ben for at kunne fortælle. Ja! Så fint beskrevet og så sandt. Men ser du, hun var nødt til at skrive det på sin måde, kvinden i Fortællersken, og opdage det selv for at skabe sin åbning. Og det blev en åbning for hende, da hun bød hverdagens almindelighed ind i sit skriveunivers og dyppede pennen lige dér. I det uperfekte.

Vi skriver i livet og der findes ikke en perfekt vej og måde, som vi kontinuerligt kan opretholde og klynge os til, for så udøver vi igen kontrol og tillader ikke kreativitetens cyklus, kringlekroge, op- og nedture, ebbe og flod. Så tillader vi ikke livet. Det perfekte findes ikke.

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Skrivelængsel og fortællinger

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

Vejen til den vise kvinde

Vejen til den vise kvinde går ofte gennem selvvalgt alenehed eller ensomhed. Det er en rejse, et indre pilgrimsfærd, som vi må foretage alene. Derfor er det en styrke og en gave at være introvert, hvis skriverejsen er den vej, vi vælger. Eller den vej, som vælger os, for ofte er det skrivelængslens kald, der gør at vi endelig møder op og sætter ord på.

Så skaber vi vejen og vi skriver hende frem. Den vise kvinde, hende som ved. Det er hende, som kan hjælpe med at heale jorden. Hun gør det ved at heale sig selv, for hun er jorden. Hun er bærer af helt særlige fortællinger, som kan lindre og vække en kvindes sande sjæl. Det sker i processen. Det sker, når du endelig tør lytte og høre din sande sang.

Det, der står i vejen

“When I dare to be powerful, to use my strength in the service of my vision, then it becomes less and less important whether I am afraid”, siger Audre Lorde.

Frygt, modstand og alt det, der står i vejen, hører med. Den findes ikke uden, skriverejsen, men efterhånden lærer vi, at vi kan skrive os igennem. Hver eneste forhindring på vejen har sin helt egen fortælling og når vi lytter til den og lader den skrive sig gennem os,  fordamper den ofte som en regndråbe i solskinnet på den første forårsdag.

Vi skriver i livet. Og vi skriver vores vej. Vejen til den vise kvinde. Din indre fortællerske, din livsflod, din sjæl.

Er det din tur nu?

Så kom med og vær med, når næste hold af Fortællersken starter den 22. april. Forløbet foregår udelukkende online, så du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig og hvordan verden ser ud til den tid.

Lige nu tilbyder jeg dig en særlig rabat ved tilmelding senest den 1. april.

Du får Fortællerske-skrivekursus (varighed 4 måneder) + min eBog om Spirituel Skrivning og jeg tilbyder allerede nu at trække dig et tarotkort, et kraftdyr fra den keltiske tradition og komponere et skrivebrev, så du kan komme i gang med at skrive med det samme.

Hvor længe vil du lade skrivelængslen vente?

Fortællersken teaser 1 (4)

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

En ny begyndelse

Det er en ny begyndelse, et sted, hvor du med din intention i hjertet kan møde op og lære at skrive fra et nyt sted. En cirkel, hvor du over tid kan finde tråde til din historie og genopdage din stemme. Start eller genstart din skriveproces fra et nyt sted. I Fortællersken får du både inspiration og ideer til, hvordan du bedst griber det an.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Den er nøglen. Du vil få rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Jeg viser dig gerne hvordan.

Næste hold af Fortællersken starter den 22. april.
Klik her for invitation og flere detaljer.

FORTÆLLERSKEN 

Næste hold starter den 22. april og der er åbnet for tilmeldinger.
Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Skal du være med, kan det være en fordel at snuppe din plads allerede nu. Se bare her:

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020
Start den 22. april – varighed 4 måneder

Vædderrabat ved tilmelding senest den 1. april
DKK 1650,-
+ ekstra gave: eBogen Spirituel Skrivning + Tarotkort / Skrivebrev

Ravnerabat ved tilmelding senest den 8. april
DKK 1850,-

Pris ved tilmelding efter den 8. april
DKK 2100,-

Beløbet er inklusive moms

Ratebetaling

Det er muligt at betale i 2 rater. Skriv i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.
Ved betaling i 3 rater påregnes et ekspeditionsgebyr på DKK 50,-

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Og selvfølgelig kan du tage forløbet med på sommerferie og ud i naturen.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN SOMMER
Start den 22. april 2020

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com


Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Crane

”Hvornår holdt du op med at synge? Af frygt for at synge forkert, falsk og fordi du tvivlede på, om du overhovedet kendte den sang. Du prøvede, men den lød forkert i din mund, du kunne ikke ramme tonerne. Men lad mig fortælle dig en ting. Det var den forkerte sang. Dig er dér ikke noget galt med. Tværtimod. For kun din sande sang kan du synge rent og med hjertet.”

”Tvivl holdt dig stavnsbundet, sandheden var fanget i fængsel. Men den tid er forbi nu” smiler hun og tager min hånd i sin, ”lad mig hjælpe dig med at vække den visdom, du selv er bærer af. Den hvisker og kalder som en længsel. Hvor længe vil du lade den vente? Lad mig vise dig, hvordan du vækker din sang. Det er din tur nu.”

Crane – Magiske Morgensider, 28. marts 2020
Lene Frandsen (c)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: