Bevægelse

“Bevægelse er også en sindstilstand” siger hun fra sin hule i det gamle træ. Eller rettere skrevet; indgangen til hulen går gennem træet, hulen befinder sig dybt i jorden. Jeg sætter mig på den mosklædte sten som så mange gange før i håb om, at hun vil tale til mig. Hendes stemme er rolig, hun taler langsomt og tydeligt, intet kan få hende ud af kurs eller tvinge hende til hastværk.

Instinktivt er jeg søgt herind i morgenens første timer for at genfinde roen og tage stik af dagens kurs. Den kunst er hun mester i, hun navigerer fra sjælen. Taknemmeligt finder jeg min plads foran træet og lytter.

”Du føler dig måske fanget” fortsætter hun fra dybet, ”men det er en illusion. Dette sted på din rejse er et af de vigtigste overhovedet. Du kalder det en slette og ørkenvandring, men hvis du løfter blikket og virkelig ser, er det alt andet end det. Sådan lyder det kun, hvis du giver frygt og bekymring ordet. De to elsker at tale i munden på hinanden.

Din styrke og tro vokser i takt med, at du blidt slipper illusionen og træffer et andet valg. Helt bevidst. Tag pennen i hånden og skriv din sjæl. Når du vender tilbage fra vores morgenmøde.

Du er ikke stagneret, der er stor bevægelse på sjæleniveau. Et skiftespor er ved at træde i kraft. Lad nu være med at stå i vejen for dig selv for at forhindre det uundgåelige. Du ved, at det har været undervejs længe. Du er kommet til et sted på din rejse, hvor du ikke aner, hvad du skal gøre. Her starter det hele igen. Ikke at vide skaber den nødvendige åbning. Vejen er forsvundet, men vished danser i morgendisen. Helt subtilt og underfundigt. Det er dit tegn.

Det er, når du finder en slags fred med ikke at vide og vover at lade dig bevæge af understrømmens kraftige bølger. Når du tør vente, udforske og være med de følelser, som opstår. Føl dem. Alle er de dine læremestre i en skole, du sandsynligvis ville flygte fra, hvis det havde været muligt. Den mulighed er taget fra dig.

Her nulstilles livet og rejsen, som du kendte den. Her ophører gamle illusioner og løgnehistorier med at eksistere. Og skal jeg fortælle dig en sød hemmelighed? Det bliver en befrielse at slippe for dem. Vidunderligt! Endelig kan du leve i sandhed og i pagt med din sjæl.

Stille nu, dagen kommer på listefødder gennem krat og over eng. Brikker til det nye puslespil overbringes på vinger af Kragen, Ravnen og den lille fugl, som sang i går. Blandt andre. Gå nu roligt hjem og bliv venner med denne tærskel, thi den vil fragte dig af helt nye veje. Når det er tid. Gå i fred. Solen stiger i øst, frosten fordamper. Du er præcist hvor du skal være lige nu.

Magiske morgensider, 27. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Styrke. Overflod. Bevægelse.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Eller længere måske. Du må gerne udfordre dig selv lidt. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

Bellever Bridge

It is said that before entering the sea
a river trembles with fear.
She looks back at the path she has traveled
from the peaks of the mountains,
the long winding road crossing forests and villages
And in front of her,
she sees an ocean so vast
that to enter
there seems nothing more than to disappear forever.
But there is no other way
The river cannot go back.
Nobody can go back.
To go back is impossible in existence.
The river needs to take the risk
of entering the ocean
because only then will fear disappear,
because that´s where the river will know
it´s not about disappearing into the ocean
but of becoming the ocean.

 – Khalil Gibran –

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

Between Stories _ Det magiske landkort

Har du deltaget på Between Stories (Sommer) før?

Forløbet er identisk med tidligere Between Stories sommerkurser og dog alligevel slet ikke. Du vil finde gamle kendinge i grundafsæt og øvelser, men udformningen vil være lidt anderledes og tage udgangspunkt i det magiske landkort.

Det magiske landkort

Denne gang får du lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via tarotkort fra The Enchanted Map. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Du kan i løbet af de 8 uger, forløbet varer, starte på at skrive et helt nyt landkort på din livsrejse. Eller du kan fortsætte, hvor du slap sidst.

Man kan aldrig træde ned i den samme flod to gange.

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din livsrejse

Start 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,- 
Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris efter den 15. april
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Spirituel Skrivning med ideer og øvelser til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

Old map compass

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt landskab eller en ny station hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Oplev magien i fortællingens kraft

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi og i den forandring, vi oplever i os selv og verden nu.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Et sommerrum til fordybelse

Du kan også have glæde af forløbet, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid.

Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. maj 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 800,-

Ved tilmelding senest den 15. april

Normalpris herefter
DKK 1000,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELDING til Between Stories, det magiske landkort

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories, det magiske landkort – KLIK HER FOR INVITATION og DETALJER

Skolen for Fortællersker Grøn

Skolen for Fortællersker byder på online skrivekurser for kvinder
med fokus på intuitiv skrivning

Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Alle online skrivekurser er glidende. Der er ikke bestemt datoer eller tidspunkter, du skal skrive. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

På Skolen for Fortællersker

 • Folder du din skrivelængsel ud og øver dig på at lytte
 • Skriver du fra sjæl og hjerte og lad dig guide af fortællingens kraft
 • Finder din egen skrivestemme og unikke udtryk
 • Bliver du introduceret til intuitiv skrivning
 • Opløser du skriveblokering og får en god fornemmelse af den kreative cyklus
 • Arbejder og leger du med fortællinger og eventyrets kraft
 • Skriver du i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • Lærer du at være fortællerske og at skrive dig igennem alt det, der står i vejen.
 • Finder du de forsvundne ord og genfinder din stemme.

Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Næste hold starter den 22. april – der er ledige pladser! 

Start eller genstart din skriveproces fra et nyt sted. Lad det gerne være en ny begyndelse. Fortællersken er et skrivekursus og en cirkel, hvor du over tid kan finde tråde til din historie og opdage eller genopdage din (skrive)stemme.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, som varer 4 måneder og som giver dig rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø. Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention.

Du lærer at skrive fra sjæl og hjerte og øver dig på at lytte.

Online – vi mødes ikke fysisk

Fortællersken foregår ONLINE og du kan være uanset hvor i landet eller udlandet du befinder dig.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri, hun har gaver med til dig. Hun lærer dig om disciplin, magi og den kreative proces, hun viser dig vej til de fortællinger, der bor i sjæl og hjerte.

Ravnerabat og min eBog om Spirituel Skrivning

Lige nu får du ravnerabat og min eBog om Spirituel Skrivningmed uden beregning. Og jeg trækker gerne et tarotkort fra den keltiske tradition og komponerer et skrivebrev til dig, så du kan komme i gang med at skrive med det samme.

De to ekstra har en samlet værdi af DKK 450,-

Dette tilbud gælder ved tilmelding senest den 1. april.

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN start 22.04.20


Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II Eventyret – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 1. september 2020 – Varighed 4 måneder

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELD MIG Fortællersken II Eventyret – start 01.09.20

2 thoughts on “Bevægelse

Add yours

 1. Kære Lene

  Tak for dine ord om bevægelse – et ord, som også er kommet til mig, og som optager mig i disse dage. Dejligt at læse om din måde at betragte bevægelse på udtrykt gennem dine hjælpere og guider.

  Af hjertet tak – ønsker dig en fantastisk dag.

  kh Carolina

  > Den 27. mar. 2020 kl. 08.22 skrev Skrivecoach Lene Frandsen : > >

  1. Kære Carolina

   Tak for din ord, dejligt at høre fra dig her ❤ Og spændende, at du også opfanger ordet bevægelser og går med det i disse dage. Vi er adskilte, men samtidig har vi aldrig været tættere på hinanden. Det oplever jeg i disse dage i skrivecirklerne og i det hele taget.

   Må du få en skøn dag hos dig.

   Kærlig hilsen
   Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: