Mens en lille fugl synger

Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, hvad ville jeg da have gjort anderledes? Hvordan kunne jeg dog tro, at historiemedicin gør en vidunderlig forskel og skænker magi og symboler, som sjælen forstår? Hvordan kunne jeg tro, at jeg ville få hjælp, hvis jeg valgte at følge mit hjerte og forlod den brede hovedvej med tusindvis af biler og hamstertrafik? Hvis jeg satte mig i stilhed og virkelig lyttede til det, min sjæl sang om?

Hvorfor opgav jeg sikkerhed og garantier for et liv på smalle, snoede stier? Hvem tror jeg dog, jeg er?

”Og det her kan jeg selvfølgelig ikke dele med nogen” siger jeg opgivende til den lille fugl, der fra sin gren i æbletræet lytter med. Jeg går rundt om træet, rundt og rundt med langsomme skridt gennem frosten. Efterhånden tegner mine fodspor en fin cirkel, som jeg nu følger. Rundt og rundt.

Den lille fugl betragter mig uden ståhej, den sidder bare dér og ser. Rolig, ja nærmest majestætisk tager den dagen ind uden at tænke og ville det anderledes. Den er. Men kvinden, som har trådt en cirkel af mønstrede fodspor i frosten? Hun tænker for meget. Tankerne rumsterer, uroen danser gennem kroppen og hun har svært ved at nyde synet af den frostklare morgen og solens stråler gennem mirabelleblomster.

Den tvivl, hun blidt og bestemt har skubbet fra sig, er nu vokset og er blevet en frygtelig plageånd. Hun føler sig delt i to, skåret midt over og har svært ved at finde balancen mellem de to.

Hun er både hende, som ved, den vise kvinde i en vis alder, som har truffet et valg fra hjertet og som har en klippefast tro på sit virke. Som ved, at hun er en vigtig del af den nye verden. Og hun er hende, der blev bange, urolig og som skammer sig over det. Som pludselig har fået en hungrende lyst til sikkerhed og garantier, øjeblikkelig stimulering af al den uro, der bølger gennem hende som et Vesterhav.

Så hun går rundt om æbletræet, rundt og rundt, mens solen stiger til himmels i øst og en lille fugl synger.

Har du hørt en lille fugl synge? Så er det måske Wren, den gæve gærdesmutte, som fra sin gren bevidner en kvindes transformation og alt det, hun går igennem. I cirkler. Han ved, at det gør ondt, men han ved også, at hun må lade det ske. Mens en lille fugl synger.

Magiske morgensider, 26. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Underfundighed. Fornyelse. Balance.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

Woman writing

Nytter det noget at skrive?

Har du skrivelængsel og lyst til at skrive? Er der noget, som kalder og hvisker indefra og som gerne vil finde vej gennem ord og fortællinger? Overhører du det og skubber du det væk, fordi du har ladet dig fortælle, at det ikke nytter noget at skrive? Og da slet ikke tider som disse?

Hvis noget hvisker og skrivelængslen kalder, så nytter det at skrive. Svaret er et rungende ja. Og her må jeg hver morgen tage mig selv i ed. Igen og igen, som kvinden, der går rundt i cirkler. Jeg tænder skrivelyset, trækker kort og tager imod det, der kommer. Egentlig havde jeg håbet på noget helt andet i dag, noget mere muntert og legende lyst, men sådan skulle det ikke være. Og dog er dér en subtil sandhed og trøst at hente i den fortælling, der gennem Gærdesmutte fandt vej til pen og papir.

Jeg renser mig og lader historiemedicinen virke

Når jeg har skrevet, har jeg også renset mig. Jeg har ladet historiemedicinen virke og den virker, uanset om det, vi skriver er godt eller skidt. Der er ingen dom og det handler heller ikke om at tvinge tonerne i dur, hvis det er mol, der skal synges og skrives.

Tag imod det, der kommer og lad det finde vej til din pen og din skrivebog. Lad dig fortælle.

Når usikkerheden er stor og tvivlen er ved at slå rod

Det gør godt også i en svær tid. Ikke mindst i en svær tid. Usikkerheden er stor, uroen rejser sig og lægger sig igen som bølger på havet. At sætte ord på er som at acceptere uden at resignere.

Vi opgiver ikke livet eller troen, når vi tager skam, frygt og uro til bords og lader det skrive. Vi lever det. Vi går igennem. Og dér er historiemedicin at hente! Du har det i dig, det bor bag din skrivelængsel og vil så gerne have, at du lytter til det og tager det i ed. Derinde bor din egen vise kvinde, som kan lære at have en stærk pen uanset, hvordan vindene vender.

Og at være stærk er at turde være sårbar. Det er ganske paradoksalt.

Gabrielle Roth har sagt det således:

In many shamanic societies, if you came to a shaman or medicine person complaining of being disheartened, dispirited, or depressed, they would ask one of four questions. When did you stop dancing? When did you stop singing? When did you stop being enchanted by stories? When did you stop finding comfort in the sweet territory of silence?
– Gabrielle Roth –

Hvornår holdt du op med at danse?
Hvornår holdt du op med at synge?
Hvornår holdt du op med at lade dig fortrylle af historier?
Hvornår holdt du op med at finde ro og trøst i stilhedens land?

Typewriter

Til dig, som gerne vil skrive

Jeg ved, at det er en svær tid og at mange tøver. Men tøv ikke med at følge dit hjerte og lytte til det, sjælen synger om. I denne urolige ventetid er dér netop rig lejlighed til at stoppe op, tage pennen i hånden og lade det skrive. Hvis du altså har skrivelyst og længsel. Hver morgen deler jeg dagens 3 nøgleord med dig, så du kan skrive med.

Og har du lyst til mere? Vil du gerne lære det, at skrive fra sjæl og hjerte og folde længslen ud?

Mit online skrivekursus for kvinder, Fortællersken, starter den 22. april.

Lige nu får du en særlig rabat og et par ekstra skrivegaver. Se nedenfor! 

Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at at lytte til det, der bor bag skrivelængslens kald. Du bliver samtidig del af en skrivecirkel, vi bor i et hemmeligt online rum på Facebook, hvor vi læser med og bevidner hinandens skrivende færd. Vi gør det i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel i et rum, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed.

Her er ingen dom eller vurdering af det skrevne. Vi færdes i den første kreative fase og giver lov til at spire og blomstre. Jeg har skabt et forløb, som bygger dig op som Fortællerske og som udvikler din skrivestemme ord for ord. Du vil opleve øget tillid til fortællingens kraft og det, du kan få kontakt til dybt i dig selv, når du skriver dig ind.

Du vil skrive og skænke dig selv historiemedicin for sjæl og hjerte.

Skrivning i svære tider

Særligt tilbud til dig, som gerne vil i gang med at skrive nu

Næste hold af mit online skrivekursus Fortællersken I starter den 22. april.

Hvis du gerne vil skrive NU.

Hvis du tilmelder dig Fortællersken I nu, får du min eBog om Spirituel Skrivning med uden beregning. Så snart jeg har modtaget din betaling eller ratebetaling sender jeg dig en kopi af eBogen. Den har en værdi af DKK 150,-

Her får du rig mulighed til at forankre dig spirituelt i din skrivning. Du får inspiration og ideer og er således allerede i gang, når Fortællersken stævner ud på skriverejsen (online) den 22. april.

Bemærk dog, at spirituel skrivning og eBogen som sådan ikke er del af Fortællersken, men eBogen kan hjælpe dig stort med at finde vej og måder at forankre dig på, hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte.

Vædderrabat

Endvidere har jeg introduceret en rabat, som skærer lidt af prisen. Jeg kalder det en Vædderrabat og den gælder ved tilmelding senest den 1. april. Du kan betale i 2 eller 3 rater, hvis det passer dig bedst sådan.

Og skrivebrev med tarotkort

Og en ekstra gave oveni hatten til dig, som gerne vil i gang med at skrive nu.

Tilmelder du dig Fortællersken senest den 1. april vil jeg trække et tarotkort til dig, et dyrekort fra den keltiske tradition og skænke dig et skrivebrev, som du får tilsendt, når du har formuleret dit spørgsmål eller din bøn til kortet/kraftdyret.

Jeg tuner ind på dig og din livs- eller skriverejse, dit spørgsmål eller din bøn og laver et skrivebrev til dig (sendt som PDF-fil) baseret på kortets budskab og med en invitation til at udforske kortets symbolik og budskab via skrivevejen. Værdi DKK 300,-

Læs mere herunder, hvor du også finder link til både invitation og tilmelding.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN
Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Næste hold starter den 22. februar

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri. Hun har gaver med til dig. Og hun kan hjælpe dig med at sætte ord på alt det, der står i vejen. For din sjæls udfoldelse. Her opløser vi skriveblokeringer og finder styrken bag tæppet af det tilsyneladende.

Fortællersken er et online skrivekursus for kvinder med skrivelængsel
Næste hold starter den 22. april

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen byder Fortællersken dig ind i den lyse del af året, hvor vi skriver og dypper pennen i forårets og sommerens energi.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med. Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Du skriverejser med din intention i hjertet  og inviterer fortællingens kraft med på rejsen. Din skriveglæde vil vokse og det samme vil forundringen over, hvad vi kan få kontakt til via vores ord og ved at skrive os ind.

Du møder dit særlige fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig gennem hele forløbet.

Fortællersken

Nyt hold starter 22. april 2020

Skal du være med, kan det være en fordel at snuppe din plads allerede nu. Se bare her:

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020
Start den 22. april – varighed 4 måneder

Vædderrabat ved tilmelding senest 1. april
DKK 1650,-
inkl. eBogen Spirituel Skrivning & Tarotkort / Skrivebrev

Ravnerabat ved tilmelding senest den 8 april
DKK 1800,-

Normalpris ved tilmelding efter den 8. april
DKK 2100,-

Prisen er inklusive moms.

Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du har brug for at betale i 2 rater.

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Og selvfølgelig kan du tage forløbet med på sommerferie og ud i naturen. Naturen og årshjulet spiller en stor rolle i Fortællersken.

Du tilmelder dig ved at klikke på linket herunder og udfylde felterne i tilmeldingsformularen.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN SOMMER
Start den 22. april 2020

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Når jeg har modtaget din betaling eller delbetaling, sender jeg dig fluks en kopi af eBogen om Spirituel Skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

KLIK HER FOR INVITATION OG FLERE DETALJER

Wren

Hun er både hende, som ved, den vise kvinde i en vis alder, som har truffet et valg fra hjertet og som har en klippefast tro på sit virke. Som ved, at hun er en vigtig del af den nye verden. Og hun er hende, der blev bange, urolig og som skammer sig over det. Som pludselig har fået en hungrende lyst til sikkerhed og garantier, øjeblikkelig stimulering af al den uro, der bølger gennem hende som et Vesterhav.

Så hun går rundt om æbletræet, rundt og rundt, mens solen stiger til himmels i øst og en lille fugl synger.

Har du hørt en lille fugl synge? Så er det måske Wren, den gæve gærdesmutte, som fra sin gren bevidner en kvindes transformation og alt det, hun går igennem. I cirkler. Han ved, at det gør ondt, men han ved også, at hun må lade det ske. Mens en lille fugl synger.

Magiske morgensider, 26. marts 2020
Lene Frandsen

2 thoughts on “Mens en lille fugl synger

Add yours

  1. kære Lene

    som jeg også skrev i kommentarfeltet til dit opslag i fortællerskens cirkel på FB i dag, er jeg bare så glad for dette forløb. Jeg mærker, hvordan det åbner op for noget inde i mig. Noget som alt for længe har været sat på vågeblus. Derfor vil jeg MEGET gerne deltage i næste forøb “fortællersken 2” som starter til september. Er det nok, at jeg tilmelder mig her? eller skal jeg bruge linket på din hjemme side???

    kærlige fortællerske hilsner fra Lisbeth

    Fra: “Skrivecoach Lene Frandsen” Til: lia@youmail.dk Sendt: torsdag, 26. marts 2020 08:28:37 Emne: [Nyt indlæg] Mens en lille fugl synger

    WordPress.com Skrivecoach Lene Frandsen posted: “Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, hvad ville jeg da have gjort anderledes? Hvordan kunne jeg dog tro, at historiemedicin gør en vidunderlig forskel og skænker magi og symboler, som sjælen forstår? Hvordan kunne jeg tro, at jeg ville få hjælp, hvis jeg val”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: