Indvielse

Jeg har lovet mig selv en stille morgen. Et højtideligt løfte som jeg vil ære trods impulser til at gå imod det stille flow. Jeg troede, at det var andre, der svingede pisken. Nu opdager jeg, at det var mig selv. Det gør mig sørgmodig. Jeg læner mig ind i følelsen af svigt. Bare mærke, være og acceptere den nyvundne sandhed.

Frosten har lagt sig til rette over mark og eng, bleg sol stiger op i øst. I dag vil jeg ikke skynde mig. Noget pusler i mig og vil opfattes. Ikke mentalt eller ved hjælp af logisk sans, ikke sat i ramme eller defineret af matematiske tabeller. Ærligt talt, jeg har heller aldrig rigtig forstået mig på den slags.

Her toner hun frem som en levende skygge fra morgentræer. En sort juvel.

”Indvielse er ordet” siger hun og ser på mig som om hun mener det. Helt alvorligt. Bort er al tvivl og gamle svinkeærinder, undskyldninger, udsættelser. Indvielse.

”Er du klar?

”Øh” fremstammer jeg søvnigt. Det er tidligt om morgenen og tidsmanipulationen gør mig forkommen. Sommertid. Jeg fnyser, jeg fryser. Det tager tid for mig at lande.

”Klar til hvad?”

”Hørte du da ikke ordet?”

”Jo”.

”Ved du ikke, hvad det betyder?”

”Jo gode Ravn, det tror jeg nok, men lad mig være ligeså ærlig som dig. Jeg er for træt til at holde fest og festivitas, stor ståhej … det føles simpelthen ikke rigtigt i dag. Og i øvrigt kan mennesker slet ikke mødes lige nu. Corona, du ved.”

Det får hende til at slå en hjertelig latter op, der som et ekko runger i dalen. Nu er solen gledet højere op på himlen og en luftballon svæver forbi.

”Jeg sagde indvielse” siger Ravnen ufortrødent og ignorerer både sol og ballon, ”og i modsætning til, hvad du tror og er vant til, starter den slags i det små. Det er et frø, en indre vished som vil vokse sig større og stærkere og fordre mange flere indvielser undervejs. Det her er kun begyndelsen. Så tag det nu roligt, ordet du har fået, hold det tæt til kroppen og vid, at du i dag tager de første skridt ind i det nye.”

“Og hvem har også sagt noget om mennesker? Verden er fuld af frænder, som vil dig det vel. Frænder, som instinktivt forstår og som selv er en del af den naturlige cyklus. Du behøver ikke at forklare dig, forsvare dig eller gøre dig mindre end du er. Her kan du være i al din pragt, som vi er i vores. I samhørighed.”

”Nuvel. Langsomme skridt fulde af nærvær og kærlig opmærksomhed overfor dine behov. Følg din indre flod ind i dagen, det stille flow, som du har brug for. Hvem har mon bildt dig ind, at du altid skal trodse dit sande væsen?

Hun ler kort og gør mine til afsked.

”Den tid er forbi, hvor du som modellervoks sovser din egen sjæl til. Hvor du siger ja, når din sjæl hvisker nej. Hvor du trodser egne behov, klipper hæle og hugger tæer for at kunne passe sko, som du egentlig slet ikke bryder dig om. Vov at vågne.”

“Vær som en flod i dag og flyd og ind og ud af din sjæls mørke kamre. Blød dem op. Lad vandet blidt vække dem af deres Tornerosesøvn. Præcist som jeg sagde. Indvielse.”

Magiske morgensider, 31. marts 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Dagens nøgleord:
Indvielse. Frihed. Forhindring.

Du er hjertelig velkommen til at bruge dagens nøgleord som afsæt til intuitiv skrivning. Sæt din stopur på 5-10 minutter og skriv løs. Eller længere måske. Du må gerne udfordre dig selv lidt. Prøv instinktivt at flette nøgleordene ind i dit skriv. Og hvis du vil, kan du indledningsvis nedfælde en intention om, at du gerne vil påkalde dig fortællingens kraft og få hjælp til at fange en inderlig fortælling.

Og ved du ikke helt, hvad du skal skrive. Så skriv det. Tving kærligt dig selv til at blive ved med at skrive, indtil dit stopur ringer. Og husk: Nogle gange går vejen til en fortælling gennem en anden. Og ofte skal vi lige kaste det urolige tankeaffald fra os, inden vi kan få fat på det egentlige.

Write on ❤

ONLINE SKRIVEKURSER FOR KVINDER

FORTÆLLERSKEN I
Starter den 22. april
Online skrivecirkelforløb
Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
og sætter din indre fortællerske fri


BETWEEN STORIES, DET MAGISKE LANDKORT
Starter den 7. maj
eSkrivekursus i pagt med årshjulet
Sæt ord på dine indre landskaber og skab rum til ro, refleksion og skriverier


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Selvstændig fortsættelse af Fortællersken I
En eventyrrejse i 4. dele – Starter den 1. september
Online skrivecirkelforløb

Heltindens Rejse
Heksens Univers
Eventyrets Arketyper
Hverdagsmagi


Tilmelder du dig nu er der ravnerabat at hente på samtlige forløb.
Klik videre og se detaljerne på hvert enkelt skriveforløb/kursus.

Raven morning

”Jeg sagde indvielse” siger Ravnen ufortrødent og ignorerer både sol og ballon, ”og i modsætning til, hvad du tror og er vant til, starter den slags i det små. Det er et frø, en indre vished som vil vokse sig større og stærkere og fordre mange flere indvielser undervejs. Det her er kun begyndelsen. Så tag det nu roligt, ordet du har fået, hold det tæt til kroppen og vid, at du i dag tager de første skridt ind i det nye.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: