Skrivning og det indre liv

”Our time is hungry in spirit. In some unnoticed way we have managed to inflict severe surgery on ourselves. We have separated soul from experience, become utterly taken up with the outside world and allowed the interior life to shrink. Like a stream that disappears underground, there remains on the surface only the slightest trickle. When we devote no time to the inner life, we lose the habit of soul. We become accustomed to keeping things at surface level. The deeper questions about who we are and what we are here for visit us less and less. If we allow time for soul, we will come to sense its dark and luminous depth. If we fail to acquaint ourselves with soul, we will remain strangers in our own lives.”

– John o-Donohue –

Skrivningen, fordybelsen og forankringen i nuet, det skabende øjeblik, kan hjælpe os med at komme ind i os selv og nære det, som John O’Donohue kalder det indre liv.

Når vi mister kontakten til sjælen

Når vi ikke ærer det indre og hengiver os til det sted, der findes i os alle, mister vi kontakten til sjælen og kan blive som fremmede i vores eget liv. Vi færdes kun på overfladen og tillader ikke os selv at gå på opdagelse i, hvem vi egentlig er og hvad vi rummer indeni.  At skabe og sætte ord på eller at male, ja alle former for kreativitet, er en forudsætning for at vi trives som kvinder og som mennesker.

Vi er skabt til at skabe og gør vi fra det sted dybt i os selv, hvor vi er i pagt med sjæl og Kilde, er det som livsgivende eliksir, der åbner vores hjerter. Og faktisk kan skrivningen også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse.

Creativity is pleasing to women on a very deep level whatever form it might take. Whether it is the feel of clay in our hands, the colours that work on us when we knit or sew, the meaning that we find in the words that we write or the energizing feel of movement as we dance and the music moves through our bodies.
– Sharon Blackie –

Woman tree

Jordforbindelse og naturen

Skrivningen kan også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse. For skriver vi fra sjæl og hjerte, sker det sjældent i tankerne og oppe i hovedet. Vi bruger hele kroppen og skriver fra de steder, hvor noget rører sig. Pulserer. Og gør vi som jeg fortalte lidt om i Skrivedanser, er det en gave, hvis vi lader vores skriverum blive et rum fuld af bevægelse og energi. Meget kreativitet sidder i kroppen.

Inviterer vi naturen med ind i vores magiske rum og lader naturen og den naturlige cyklus blive en del af vores liv og skriverejse, bliver jordforbindelsen så meget desto større.

Vores egen kontakt til naturen, det at komme ud og siden at vende tilbage til skriverummet for at tage imod lidt af det, vi fik med os og kontakt til derude, er med til at skabe øget jordforbindelse. Det hele arbejder sammen. Og så snart vi opdager at vi mangler kontakt og jordforbindelse, ved vi, at det er tid til at komme ud. Ud til træerne, ud til vandet, ind i skoven. Vi søger ud for at komme ind.

Historiemedicin og fortællingens kraft

Historierummet (eller det magiske historierum) er et ganske særligt sted på skriverejsen. Vi kan nemlig invitere fortællingens kraft med på skriverejsen og bevidst bruge fortællinger og historiemedicin til at skabe åbninger, nye veje og til at lindre og heale.

Fortællingerne er kraftfulde og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællingens kraft virke gennem os.

Meadow Walk

En ensom pilgrimsfærd

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

I øvrigt er mange af de skriverejsende, som jeg har i forløb, introverte ligesom jeg selv. Og selvom det på ingen måde er et krav, er det faktisk en stor fordel, at du befinder dig godt i eget selskab og ikke har travlt med at komme ”ud og væk”, når du skriver og begynder at få kontakt med dybe steder i dig selv. Steder, hvor din livsflod flyder og hvor du kan høre og lytte til sjælens sang.’

I Between Stories Høst, som starter den 7. august får du rig lejlighed til at nære det indre og skabe et godgørende skriverum. Forløbet vil støtte dig på din indre rejse og vise dig, hvordan du via ord og skriverier kan få dyb kontakt til dit rige indre liv. Din skriveglæde vil boble.

Dit skriverum kan blive dit fristed

Samtidig giver sjæletiden og tiden alene dig det, du har brug for i dit liv. Egentid, hvor du kan nære dig selv og tanke op. Alenetid, hvor du også sanker, for det er en del af både den kreative proces og din egen rejse. Dit skriverum kan blive dit fristed. Så følger du både din skrivelængsel, du lytter og sætter ord på det, som rumsterer, men du giver samtidig dig selv et sted, hvor du kan nære dig selv og din introverte natur. For det kan være en svær balance at finde tid til sig selv og lytte til sjælens sang i den moderne verden.

Selvvalgt ensomhed

For mig er skriverejsen blevet en hengivelse til både min introverte natur og til den dybe længsel efter noget andet og noget mere, som altid har fyldt mig med både eventyrlyst og vemod i lige store dele. Skriverejsen har åbnet døre og skabt de rum, der var essentielle for mig og som gav mig en dyb forståelse af gaven ved selvvalgt ensomhed eller alenehed, som jeg også kalder det.

Nu siger jeg nej til for meget og for hyppig social aktivitet. For jeg har en anden aftale og den har jeg med mig selv. Jeg har lært mig selv at overholde egenaftaler på samme måde, som jeg afholder aftaler med venner og familie. Det betyder alt for mig, at jeg giver og nærer mig selv på den måde, der gør mig godt og som er helt naturligt for mig, for kun sådan kan jeg være i verden på en velafbalanceret måde og give af det, jeg har.

Min indre vise kvinde bor i aleneheden

Min indre vise kvinde bor i aleneheden. Hun næres af de rum, jeg skaber til mig selv og hun vokser sig stærkere, når jeg forbinder mig via det, som nærer mig. Når jeg vandrer i naturen, sidder i stilhed og ofte i meditation og ikke mindst når jeg skriver. Hun er min fortællerske. Hun dukkede endelig op, da jeg holdt op med at kæmpe mod min natur og den kvinde, jeg egentlig er og hengav mig til det, der skulle vise sig at være min dans. Hun er blevet min dans. Og jeg er blevet hende.

Jeg flygter ikke længere fra mig selv og min introverte natur, jeg forestiller mig ikke længere og bilder hverken mig selv eller andre ind, at jeg er en anden, end den jeg er.

Jeg har brug for alenetid og jeg har brug for meget af den. Så jeg kan høre og mærke min sjæl. Så jeg nærer mig selv og som bålpasser holder gang min indre ild. Det jeg brænder for og det, der lyser for mig.

Høsten og efterårets skrivekurser

Skriv med mig
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kærlige, kreative og magiske rum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces. Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Du vil opleve, at naturen spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb. På den ene eller anden måde.

Læs mere i Skriv med Mig

Between Stories Høst – eSkrivekursus for kvinder på livets tærskler
Du for sommerrabat ved tilmelding senest den 1. juli

Between Stories Høst

Between Stories – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Start 7. august 2018

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories Høst starter helt symbolsk søndag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her. Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

“Honour the space between no longer and not yet.”
– Nancy Levin – 

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

  • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
  • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
  • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
  • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
  • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
  • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
  • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
  • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Varighed 8 uger
Pris: DKK 825,- 

SOMMERRABAT
Booker du din plads på Between Stories høst senest den 1. juli, får du forløbet til sommerpris DKK 750,-

Beløbet er inklusive moms.

Klik her for hele invitationen, se detaljer og kan du mærke, at det er noget for dig, tilmelder du på skrivehuset@gmail.com. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.

Næste online skrivecirkelforløb er FORTÆLLERSKEN
Start den 5. september

Næste intuitive skriveworkshop er søndag den 23. september i Skrivehuset v. Ringsted
Efterårsjævndøgn og det magiske rum

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: