Skrivning og det indre liv

”Our time is hungry in spirit. In some unnoticed way we have managed to inflict severe surgery on ourselves. We have separated soul from experience, become utterly taken up with the outside world and allowed the interior life to shrink. Like a stream that disappears underground, there remains on the surface only the slightest trickle. When we devote no time to the inner life, we lose the habit of soul. We become accustomed to keeping things at surface level. The deeper questions about who we are and what we are here for visit us less and less. If we allow time for soul, we will come to sense its dark and luminous depth. If we fail to acquaint ourselves with soul, we will remain strangers in our own lives.”

– John o-Donohue –

Skrivningen, fordybelsen og forankringen i nuet, det skabende øjeblik, kan hjælpe os med at komme ind i os selv og nære det, som John O’Donohue kalder det indre liv.

Når vi mister kontakten til sjælen

Når vi ikke ærer det indre og hengiver os til det sted, der findes i os alle, mister vi kontakten til sjælen og kan blive som fremmede i vores eget liv. Vi færdes kun på overfladen og tillader ikke os selv at gå på opdagelse i, hvem vi egentlig er og hvad vi rummer indeni.  At skabe og sætte ord på eller at male, ja alle former for kreativitet, er en forudsætning for at vi trives som kvinder og som mennesker.

Vi er skabt til at skabe og gør vi fra det sted dybt i os selv, hvor vi er i pagt med sjæl og Kilde, er det som livsgivende eliksir, der åbner vores hjerter. Og faktisk kan skrivningen også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse.

Creativity is pleasing to women on a very deep level whatever form it might take. Whether it is the feel of clay in our hands, the colours that work on us when we knit or sew, the meaning that we find in the words that we write or the energizing feel of movement as we dance and the music moves through our bodies.
– Sharon Blackie –

Woman tree

Jordforbindelse og naturen

Skrivningen kan også hjælpe os med at grounde og finde jordforbindelse. For skriver vi fra sjæl og hjerte, sker det sjældent i tankerne og oppe i hovedet. Vi bruger hele kroppen og skriver fra de steder, hvor noget rører sig. Pulserer. Og gør vi som jeg fortalte lidt om i Skrivedanser, er det en gave, hvis vi lader vores skriverum blive et rum fuld af bevægelse og energi. Meget kreativitet sidder i kroppen.

Inviterer vi naturen med ind i vores magiske rum og lader naturen og den naturlige cyklus blive en del af vores liv og skriverejse, bliver jordforbindelsen så meget desto større.

Vores egen kontakt til naturen, det at komme ud og siden at vende tilbage til skriverummet for at tage imod lidt af det, vi fik med os og kontakt til derude, er med til at skabe øget jordforbindelse. Det hele arbejder sammen. Og så snart vi opdager at vi mangler kontakt og jordforbindelse, ved vi, at det er tid til at komme ud. Ud til træerne, ud til vandet, ind i skoven. Vi søger ud for at komme ind.

Historiemedicin og fortællingens kraft

Historierummet (eller det magiske historierum) er et ganske særligt sted på skriverejsen. Vi kan nemlig invitere fortællingens kraft med på skriverejsen og bevidst bruge fortællinger og historiemedicin til at skabe åbninger, nye veje og til at lindre og heale.

Fortællingerne er kraftfulde og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællingens kraft virke gennem os.

Meadow Walk

En ensom pilgrimsfærd

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

I øvrigt er mange af de skriverejsende, som jeg har i forløb, introverte ligesom jeg selv. Og selvom det på ingen måde er et krav, er det faktisk en stor fordel, at du befinder dig godt i eget selskab og ikke har travlt med at komme ”ud og væk”, når du skriver og begynder at få kontakt med dybe steder i dig selv. Steder, hvor din livsflod flyder og hvor du kan høre og lytte til sjælens sang.’

I Vintercirklen, den indre rejse, som starter den 23. oktober, får du rig lejlighed til at nære det indre og skabe et godgørende skriverum. Forløbet vil støtte dig på din indre rejse og vise dig, hvordan du via ord og vinterskriverier kan få dyb kontakt til dit rige indre liv. Din skriveglæde vil boble.

Dit skriverum kan blive dit fristed

Samtidig giver sjæletiden og tiden alene dig det, du har brug for i dit liv. Egentid, hvor du kan nære dig selv og tanke op. Alenetid, hvor du også sanker, for det er en del af både den kreative proces og din egen rejse.

Dit skriverum kan blive dit fristed. Så følger du både din skrivelængsel, du lytter og sætter ord på det, som rumsterer, men du giver samtidig dig selv et sted, hvor du kan nære dig selv og din introverte natur. For det kan være en svær balance at finde tid til sig selv og lytte til sjælens sang i den højrøstede, moderne verden.

Selvvalgt ensomhed

For mig er skriverejsen blevet en hengivelse til både min introverte natur og til den dybe længsel efter noget andet og noget mere, som altid har fyldt mig med både eventyrlyst og vemod i lige store dele. Skriverejsen har åbnet døre og skabt de rum, der var essentielle for mig og som gav mig en dyb forståelse af gaven ved selvvalgt ensomhed eller alenehed, som jeg også kalder det.

Nu siger jeg nej til for meget og for hyppig social aktivitet. For jeg har en anden aftale og den har jeg med mig selv. Jeg har lært mig selv at overholde egenaftaler på samme måde, som jeg afholder aftaler med venner og familie. Det betyder alt for mig, at jeg giver og nærer mig selv på den måde, der gør mig godt og som er helt naturligt for mig, for kun sådan kan jeg være i verden på en velafbalanceret måde og give af det, jeg har.

Min indre vise kvinde bor i aleneheden

Min indre vise kvinde bor i aleneheden. Hun næres af de rum, jeg skaber til mig selv og hun vokser sig stærkere, når jeg forbinder mig via det, som nærer mig. Når jeg vandrer i naturen, sidder i stilhed og ofte i meditation og ikke mindst når jeg skriver. Hun er min fortællerske. Hun dukkede endelig op, da jeg holdt op med at kæmpe mod min natur og den kvinde, jeg egentlig er og hengav mig til det, der skulle vise sig at være min dans. Hun er blevet min dans. Og jeg er blevet hende.

Jeg flygter ikke længere fra mig selv og min introverte natur, jeg forestiller mig ikke længere og bilder hverken mig selv eller andre ind, at jeg er en anden, end den jeg er.

Jeg har brug for alenetid og jeg har brug for meget af den. Så jeg kan høre og mærke min sjæl. Så jeg nærer mig selv og som bålpasser holder gang min indre ild. Det jeg brænder for og det, der lyser for mig.

BookTree_FortaellerskensBrevkasse

Skriv med mig
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som skrivemor, guide i skrivebjergene og som underviser hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kærlige, kreative og magiske rum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces. Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Natur, årshjul og den kreative proces

Du vil opleve, at naturen  og årshjulet spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Vintercirklen - Den indre rejse

Der er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i høj grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og stille sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vinteren og den mørke tid er som skabt til at trække energien hjem. Tid til fordybelse og til at nære dig selv. Komme ned i tempo, læne dig ind i mørket og give slip.

Tænd lys i dit skriverum. Det er tid til te, indre nærvær og kontakt til den stille del af dig, den hviskende, sjælelige del, der bærer på så meget visdom og som kalder dig hjem.

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder med skrivelyst og længsel
Start 23. oktober / Varighed: 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Pris DKK 1050,- inkl. moms

VINTERCIRKLEN, den indre rejse – invitation og detaljer finder du i linket her

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

TIL INSPIRATION, læs også gerne

Hver gang årshjulet drejer
Bålpasseren
Når du kaldes hjem
Din sårbarhed, din styrke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: