I et mellemrum

Det var sommer. Kvinden bevægede sig fra huset og ud i haven balancerede med en bakke. Dér stod en kande iskold vand med citron, et glas og en kop dampende varm kaffe. Hun fandt vej til havebordet og arrangerede det hele foran sig. Skrivebogen og pennen lå dér allerede. Længe blev hun siddende ubevægelig bortset fra, når hun nippede til sin kaffe. Hun betragtede landskabet, det bølgende hav af korn, træernes grønne sommerdragt og himlen med hvide skyer, som sejlede forbi. Gråspurvene i tagrenden, som så ned på hende og kaldte sagte.

Der sad hun. Og hun vidste, at hun var faldet i et mellemrum.

”Skriv dig ind” sang de og en brise kyssede hendes kind. Bag solbrillerne trillede en sagte tåre. Det var ikke fordi, at hun var ked af det, men hun befandt sig på et sted, hvor der var alle mulige følelser. Hun lod dem være. For ét havde hun lært, at det var ikke at kæmpe med følelser eller forsøge at bekæmpe eller ignorere dem. I stedet havde hun lært sig at sidde med dem, blot at acceptere dem og lade dem komme og gå som de skyer, der sejlede over himlen, mens hun drak kaffe og skrev i sin bog.

Hun dyppede pennen i det mellemrum, hvor hun befandt sig og satte ord på. Hun fortalte sig selv og papiret om det sted, hvor der ingen svar findes, men hvor hjertet venter. Og selvom hun ikke helt var klar over, hvad hun egentlig ventede på, så var det som om hun instinktivt forstod, at hun befandt sig i en sjælelig ventesal, hvor noget var undervejs. Noget, som ikke kunne forceres eller presses frem.

Jeg danser på tærskler, skrev hun og lod sig opfylde af sommerens musik. Solsorten spankulerede forbi, mens den fløjtede muntert eller sådan lød det i hvert fald. Den fik hende til at smile. En sommerfugl landede yndefuldt ganske tæt ved hendes ord. Den fik hendes hjerte til at åbne sig. Og falken, som ofte var til stede i de uger, hvor tærsklen synes mest markant, fandt sin plads på pælen i hegnet og betragtede hende på afstand. Den gav hende ro. Den gav hende vished.

Alt det skrev hun om. Og eftersom der ikke var nogen regler for, hvad hun måtte skrive og hvordan, boltrede hun sig efterhånden i ord og skriverier. Der dukkede både digte og fortællinger op. Hun tog imod.

Hun skrev sine følelser og det tanker, der insisterede. Hun skrev, men hun dømte dem ikke. Snart havde hun en helt bog fuld af skriverier, tanker, spørgsmål og fortællinger og det bedste puttede hun i sin indre simregryde.

Gryden var magisk. For ord er ikke bare ord og det er fortællinger ej heller. Ord er energi, informative javist, men også formative, fordi de former os, sliber kanter og gør os til dem, vi er. Ord kan forandre og skabe nye veje og åbninger over tid. Og det var præcist, hvad der skete for kvinden den sommer, hvor hun skrev sig ind. Hun skrev begyndelsen på resten af liv, et liv der skulle forandre sig og skænke hende meget mere af det, hun inderst inde drømte om.

Mens hun skrev, opdagede hun noget. Det gjorde godt at skrive på den måde. Det var både terapeutisk og healende, der var noget godgørende ved at sætte ord på og lade alt det, der ellers rumsterede indeni og gjorde hende urolig og pirrelig, fortælle. Hun fik tillid til fortællingens kraft og til de hjælpere, der dukkede op. Solsorten, sommerfuglen og falken. Ørnen. Kragen. Ravnen.

Hun opdagede alle de godgørende egenskaber ved historiemedicin og lovede sig selv aldrig at glemme denne gave. Hendes skrivebog den sommer blev den første i en lang række skrivebøger, hun siden fyldte. Hun forstod, at når hun forankrede sig i nuet og lod tanker og følelser være, som de nu var, når hun blot satte sig og lyttede, åbnede der sig en verden bag filteret og mellemrummet blev et sted, hun kom til at holde af. For ser du, der vil komme masser af den slags mellemrum i livet.

Nu bliver hun ikke længere bange eller urolig, når hun rammer en tærskel eller synker i et mellemrum. Hun ved, at det er en vigtig station på rejsen. Og eftersom hun har været dér før og skrevet om det, genkender hun mange af følelserne og det, der simrer.

Hun deltager aktivt, hun putter selv ting i simregryden og så venter hun, mens hjertet og solsorten synger. Hun ved, at det er en gave at kunne ære de tidspunkter i livet, hvor noget er slut, men hvor det nye endnu ikke er begyndt.

Hun ved, at der findes særlige fortællinger dér og hun kalder dem tærskelfortællinger.

Between Stories Høst

Skriv dine egne tærskelfortællinger.

Between Stories – Høst
Din spirituelle skrivevej
Starter 7. august 2019 

Between Stories Høst er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk onsdag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her.

Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES HØST

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg lidt skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne. Tid til at skrive, øve dig og høste via ord og fortællinger.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig. Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med dig hvor som helst og også gerne ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

“Between Stories Høst” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • “Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis
  • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
  • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
  • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
  • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
  • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
  • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
  • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
  • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
  • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
  • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,-

RAVNERABAT ved tilmelding senest den 30. juni
Pris DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms.

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Medlemsskab af skrivefællesskabet Story Circle (c) – hvis du har lyst

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Din spirituelle skrivevej

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Skriv med afsæt i høstens og efterårets energi – høst via ord og fortællinger

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Between Stories – HØST
Din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. juni
DKK 950,- inkl. moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES HØST

Jeg vil gerne se invitation og detaljer – så jeg klikker her

Tilmelding kan også ske til skrivehuset@gmail.com

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Kærlig hilsen
Lene

“Honour the space between no longer and not yet.”
– Nancy Levin – 

Hjerteord

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: