I et mellemrum

Det var sommer. Kvinden bevægede sig fra huset og ud i haven balancerede med en bakke. Dér stod en kande iskold vand med citron, et glas og en kop dampende varm kaffe. Hun fandt vej til havebordet og arrangerede det hele foran sig. Skrivebogen og pennen lå dér allerede. Længe blev hun siddende ubevægelig bortset fra, når hun nippede til sin kaffe. Hun betragtede landskabet, det bølgende hav af korn, træernes grønne sommerdragt og himlen med hvide skyer, som sejlede forbi. Gråspurvene i tagrenden, som så ned på hende og kaldte sagte.

Der sad hun. Og hun vidste, at hun var faldet i et mellemrum.

”Skriv dig ind” sang de og en brise kyssede hendes kind. Bag solbrillerne trillede en sagte tåre. Det var ikke fordi, at hun var ked af det, men hun befandt sig på et sted, hvor der var alle mulige følelser. Hun lod dem være. For ét havde hun lært, at det var ikke at kæmpe med følelser eller forsøge at bekæmpe eller ignorere dem. I stedet havde hun lært sig at sidde med dem, blot at acceptere dem og lade dem komme og gå som de skyer, der sejlede over himlen, mens hun drak kaffe og skrev i sin bog.

Hun dyppede pennen i det mellemrum, hvor hun befandt sig og satte ord på. Hun fortalte sig selv og papiret om det sted, hvor der ingen svar findes, men hvor hjertet venter. Og selvom hun ikke helt var klar over, hvad hun egentlig ventede på, så var det som om hun instinktivt forstod, at hun befandt sig i en sjælelig ventesal, hvor noget var undervejs. Noget, som ikke kunne forceres eller presses frem.

Jeg danser på tærskler, skrev hun og lod sig opfylde af sommerens musik. Solsorten spankulerede forbi, mens den fløjtede muntert eller sådan lød det i hvert fald. Den fik hende til at smile. En sommerfugl landede yndefuldt ganske tæt ved hendes ord. Den fik hendes hjerte til at åbne sig. Og falken, som ofte var til stede i de uger, hvor tærsklen synes mest markant, fandt sin plads på pælen i hegnet og betragtede hende på afstand. Den gav hende ro. Den gav hende vished.

Alt det skrev hun om. Og eftersom der ikke var nogen regler for, hvad hun måtte skrive og hvordan, boltrede hun sig efterhånden i ord og skriverier. Der dukkede både digte og fortællinger op. Hun tog imod.

Hun skrev sine følelser og det tanker, der insisterede. Hun skrev, men hun dømte dem ikke. Snart havde hun en helt bog fuld af skriverier, tanker, spørgsmål og fortællinger og det bedste puttede hun i sin indre simregryde.

Gryden var magisk. For ord er ikke bare ord og det er fortællinger ej heller. Ord er energi, informative javist, men også formative, fordi de former os, sliber kanter og gør os til dem, vi er. Ord kan forandre og skabe nye veje og åbninger over tid. Og det var præcist, hvad der skete for kvinden den sommer, hvor hun skrev sig ind. Hun skrev begyndelsen på resten af liv, et liv der skulle forandre sig og skænke hende meget mere af det, hun inderst inde drømte om.

Mens hun skrev, opdagede hun noget. Det gjorde godt at skrive på den måde. Det var både terapeutisk og healende, der var noget godgørende ved at sætte ord på og lade alt det, der ellers rumsterede indeni og gjorde hende urolig og pirrelig, fortælle. Hun fik tillid til fortællingens kraft og til de hjælpere, der dukkede op. Solsorten, sommerfuglen og falken. Ørnen. Kragen. Ravnen.

Hun opdagede alle de godgørende egenskaber ved historiemedicin og lovede sig selv aldrig at glemme denne gave. Hendes skrivebog den sommer blev den første i en lang række skrivebøger, hun siden fyldte. Hun forstod, at når hun forankrede sig i nuet og lod tanker og følelser være, som de nu var, når hun blot satte sig og lyttede, åbnede der sig en verden bag filteret og mellemrummet blev et sted, hun kom til at holde af. For ser du, der vil komme masser af den slags mellemrum i livet.

Nu bliver hun ikke længere bange eller urolig, når hun rammer en tærskel eller synker i et mellemrum. Hun ved, at det er en vigtig station på rejsen. Og eftersom hun har været dér før og skrevet om det, genkender hun mange af følelserne og det, der simrer.

Hun deltager aktivt, hun putter selv ting i simregryden og så venter hun, mens hjertet og solsorten synger. Hun ved, at det er en gave at kunne ære de tidspunkter i livet, hvor noget er slut, men hvor det nye endnu ikke er begyndt.

Hun ved, at der findes særlige fortællinger dér og hun kalder dem tærskelfortællinger.

Between Stories _ Det magiske landkort

Har du lyst til at gøre som kvinden i fortællingen og skrive din vej via ord og fortællinger, så har jeg komponeret et online skrivekursus til dig, hvor du gør netop det.

Between Stories, Det Magiske Landkort, online skrivekursus –
nyt hold starter den 7. august

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Skriv dig ind i sjælens landskaber

I Between Stories, det magiske landkort, får du rig lejlighed til at tage bestik af din position på landkortet. Du skriver dig ind, du lærer stederne at kende og ord for ord kan du begynde at ændre landkortet, så det passer til dig og din indre rejse. Så det passer til den nye verden. Så det føles godt i sjæl og hjerte og giver dig lyst til at rejse videre, når der er mulighed for det.

Du vil opleve, at dit nye indre landkort ændrer dig.

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

En kilde af indre visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Du har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din indre rejse.

Between Stories, Det Magiske Landkort – Høst
Starter den 7. august
Varighed 8 uger

Pris: DKK 950,-
Beløbet er inklusive moms

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Between Stories_Det magiske landkort_uge1

Som deltager i Between Stories, Det Magiske Landkort, får du:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching. 1 brev hver uge.
  • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
  • Min nye eBog om høstens energi- og skrivearbejde med øvelser til forankring i høstens energi. Du høster, sår og gør dit forrådskammer til vinteren klar.
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

Naturen og den naturlige cyklus

Hver uge har et tema/et sted, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Landing Ørn

Throughout your life, your inner landscape presents
its contents to you again and again. When you are aware of all its elements, you are in continual communication with your soul. 
 – Gary Zukav –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: