Skrivevejen hjem

Jeg har skrevet mig frem til det sted, hvor jeg er i dag og åbnet op for mine ønsker og drømme. Jeg har skiftet ham utallige ganske, jeg har danset på tærskler og lyttet til fuldmånens sang.

Jeg begynder at indse, hvor kraftfuld fortællerskens vej kan være for en kvinde. Vi kan skrive bøger, javist, men vi kan også skrive os selv, vores sjæl og folde det ud, som har været skjult og gemt i skyggen. Vi er krigere med pen for på svære dage og strækninger er det viljen, som bærer os videre gennem det, der står i vejen.

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

Hvor skal jeg starte?

Start med at formulere din intention med skriverejsen. Her er det vigtigt, at du bruger ord med en god energi, ord som løfter og støtter dig på din skrivende færd.

Vælg en skrivebog, som du umiddelbart får lyst til at skrive i og find en god pen, for hvis det overhovedet er muligt, vil jeg som udgangspunkt opfordre dig til at skrive i hånden. Der er nemlig en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi slukker for elektronikken for en stund og skriver i hånden. Hånden er tæt på hjertet. Og så giver det en skøn og lindrende ro, som de fleste af os trænger til. Men ellers kan du fint eksperimentere med begge dele og prøve dig frem.

Forrest i din skrivebog formulerer du din intention.

Anvend positive ord, ord der tænder noget i dig og som gør, at du virkelig får lyst til at skrive. Ord med god energi. Mal med ordene og gå gerne på opdagelse i formuleringer. Det skal føles godt, du skal kunne mærke det. Hensigtserklæringen gør dig varm og glad indeni, den motiverer dig på et indre plan. Den får din sjæl til at smile og det kan du mærke. Leg gerne lidt med det, giv tid og prøv dig frem. Du vil vide, når den er dér. Din intention skriver du allerførst i din skrivebog, men du må gerne gøre noget andet også.

Skriv den på et stykke papir, som du kan se, når du er i dit skriverum. Hensigtserklæringen er din kontrakt og pagt med dig selv og Kilden. Og den er magisk!

Dine ord er din tryllestav

Husk på, at dine ord er din tryllestav. Du er en kriger med pen. De ord, du bruger, skal du kunne mærke dybt i sjælen og i hjertet. De får dig til at smile, de er måske lidt dristige, så det må godt føles modigt. Dine ord motiverer og kildrer lidt. Det er ord, som har en god energi for dig. Og det må hjertens gerne føles lidt højtidligt, når du formulerer din intention med din skriverejse. Skriv endda gerne under. Du forbinder dig via din intention, din hensigtserklæring, og med din underskrift siger du JA.

Når du har formuleret din intention og nedfældet den i din skrivebog, sætter du din indre kurs på sjælekurs.

Disciplin åbner op for magi

Disciplin er et ord, som vi ikke altid bryder os om at høre, for det fordrer jo, at vi faktisk også gør det, vi drømmer om og længes efter. At vi møder op og skriver og at vi gør det på alle årstider og i al slags vejr. Naturligvis nytter det ikke noget, hvis vi som skribenter eller fortællersker har en rygrad som en regnorm og bruger enhver undskyldning fra frygt, modstand og indre censor til at blive i vores komfortzone og i den trygge skriveblokering.

Det er en gave at få opbygget en form for disciplin omkring dine skriverier. Ikke en rigid og stram form, som klemmer luften ud af dig, men heller ikke en, der er for løs og vag. Du er nødt til at finde præcist den formel, som er god for dig og du er nødt til at prøve dig frem.

Giv dig selv lov til at eksperimentere og lege med det undervejs og i processen. Det behøver slet ikke være så alvorligt og du må gerne finjustere undervejs. Den kreative proces er aldrig lineær eller forudsigelig, så det bedste, du kan gøre for dig selv, er at blive så smidig som mulig.

Det sker med øvelsen. Øvelse er nemlig en af de vigtigste ingredienser på skriverejsen.

Disciplin skaber magi. Og disciplin gør det muligt at opleve følelsen af frihed. Det lyder måske som et paradoks, men det er sandt. Præcist, som Gabrielle Roth siger det, når hun spørger:

Do you have the discipline to be a free spirit?

Bog og skrivelys

Rejsedagbog

Uanset, hvad og hvordan, du har intention om at skrive, anbefaler jeg varmt, at du skriver rejsedagbog undervejs. Rejsedagbogen er i øvrigt en essentiel del af mine skrivekurser både skrivecirkelforløbene og eSkrivekurserne. Men hvorfor nu det?

Jo, ser du, i rejsedagbogen noterer du dig tanker, følelser og betragtninger om din proces undervejs. Det er en gave, du giver dig selv, for du vil snart opdage, at processen er nøglen.

I rejsedagbogen fortæller du dig selv om din skriverejse. Du betragter og får øje på processens veje og krinkelkroge, du ser din egen modstand, frygt og du skriver måske lidt om, hvad din indre censor siger og hvordan han/hun/den forsøger at forhindre dig i at komme ud af din komfortzone.

Husk blot hele tiden dig selv, på at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Du er en pilgrimsrejsende i ord og stemninger og du får præcist de oplevelser, der skal til, for at åbne dine øjne og dit hjerte.

Prøv at give slip på et bestemt udfald på skriverejsen, men forhold dig åben og nysgerrig overfor det, der folder sig ud og som du lærer i processen. Hvert eneste ord, hvert fejltrin, vildfarelse og uklarhed, er en del af processen og processen er som bekendt nøglen.

Fiasko er også en del af den kreative proces. Dage, hvor det ikke spiller. Men så spiller det pludselig igen. Op, ned, ebbe, flod, fuldmåne og sjælfulde strofer.

Getting it right is not as important
as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Hvordan gør man?

Og hvad så, når skrivebog, pen og intention er på plads? Når du har skabt dig selv et indre og et ydre rum, hvor du hver dag eller i hvert fald regelmæssigt møder op og skriver dig ind?

I “Kriger med pen” kan du læse lidt mere om, hvordan jeg selv arbejder med ord og fortællinger som en del af min spirituelle vej og måde. Her fortæller jeg om rytmer, rutiner, ritualer og mine tarotkort. Om at skrive morgensider på forskellig vis og om at bruge sin forestillingsevne til at skabe nye veje og åbninger.

Du kan ikke tænke dig til det, du er nødt til faktisk at skrive! 

Hvordan gør du, hvis du har lyst til at male? Du maler og prøver dig frem. Det er ikke noget, du kan tænke dig til, du er nødt til at fatte penslen og dyppe den i en farve. Male de første streger, mønstre og finde nye farver og motiver. Eller male abstrakt. Det foregår på præcist samme måde, når du skriver.

Og man kan skrive på mange måder, men på Skriverejsen har vi ofte en intention om at skrive fra sjæl og hjerte og lytte til det, der gerne vil skrives gennem os.

Når vi ikke er helt så udfarende og forsøger at opfinde historier og lader det blive et mentalt anliggende, men når vi åbner os, gør os modtagelige og med vores intention i hjertet begiver os på skrivevej, sker det, nogle gange ganske pludseligt, at ordene bare flyder igennem os. Og de fortællinger, som opstår og til tider nærmest flyder igennem os, bringer os alle mulige former for læring.

Det er ikke noget vi anstrenger os for at få til at ske. Det sker bare. Og netop de fortællinger bringer os på magisk vis det, vi har brug for at høre eller som vi har brug for at komme i kontakt med. Kvinderne i skrivecirkelforløbet Fortællersken, opdager da også snart, at de fortællinger som er skrevet af os, gennem os og til os selv, samtidig er historiemedicin for de andre kvinder i cirklen.

I fortrolighed med dig selv

Men ikke alt skal deles og sige højt på de sociale medier, man skal beholde lidt til sig selv og det er så fint, når vi kan være inderligt ærlige i nærvær med os selv. Skrivningen tilbyder os det rum. Fortroligheden. Fordybelsen. Og det er lige her, at det starter. Vi skriver os ind for at lytte til stemmen bag larmen.

Den stille stemme, sjælens sang.

Kom med i et skriveforløb hos mig og byd fortællingens kraft op til dans

På alle mine skrivekurser, uanset om du deltager i et skrivecirkelforløb som Fortællersken eller på et eSkrivekursus som Between Stories Sommer eller på intuitiv skriveworkshop, arbejder og leger vi med fortællingens kraft.

Vil du gerne i gang, men er du i tvivl om hvordan?

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, der som døråbninger sender dig på skrivevej. Og synes du, at det er svært at få startet skriverejsen på egen hånd, kan jeg varmt anbefale dig at komme med i et af mine forløb.

Hvad andre siger om at være i forløb hos mig

Din særlige skrivestemme

Her vil du lære, hvordan vi bevidst kan byde fortællingens kraft op til dans. Uanset, hvad det handler om for dig, kan du lade fortællingerne og de hjælpere, der dukker op i processen, være med til at åbne nye døre og stier for dig.

Når du skriver, mærker du din kraft. Du opdager, at du har en særlig skrivestemme og at du, når du skriver med den og lader den komme til udtryk, føler dig både flydende og flyvende på samme tid. Du får lejlighed til at sige det højt, du har gemt væk og tage det gode, du glemte, tilbage. Du husker.

I eventyr og drømme bliver konflikter, modsætninger, ønsker og drømme udtrykt via billedsprog. Når du skriver intuitivt og lader ordene føre dig på vej, vil du opdage, at mange følelser finder stemme og dermed forløsning. At fortælle en historie eller et eventyr kan bryde barrierer ned, som det sprog, vi bruger i dagligdagen ikke kan, fordi historierne løfter dig op på et andet niveau og ind i et andet slags landskab.

Landskabet i en fortælling

Med øvelse kan du nemlig lære at træde helt ind i landskabet af en fortælling og folde ud indefra. Det er næsten som en guided meditation og følelsen af at være helt til stede i fortællingen giver dig en helt ny fornemmelse af styrke og skaberkraft. Du sidder ved roret, du holder pennen.

Hengivelse til processen

Selvfølgelig tager det tid. Det kræver både disciplin og øvelse, men din tid og dedikation belønnes så rigeligt. Undervejs lærer du dig selv at kende i den kreative proces, du møder de forskellige stationer på skriverejsen og får mulighed for at sætte ord på. Der er tomrummet. Ventesalen. Vildfarelsens ø og tærsklerne. Der er inkubationstiden mellem det, der var og det, der skal komme.

Ikke alt skal deles, man skal beholde lidt til sig selv og det er så fint, når vi kan være inderligt ærlige i nærvær med os selv. Skrivningen tilbyder os det rum. Fortroligheden. Fordybelsen.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig.

Er du med i et skriveforløb hos mig, vil du få skriveafsæt og øvelser, som jeg komponerer og som du kan arbejde og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skriveforløbene inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

I pagt med årshjulet

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand.

Læs også gerne: Hver gang årshjulet drejer

Brug dine skriverier som spirituel praksis

Du vil snart opdage, at du kan bruge dine personlige skriverier som en kraftfuld spirituel praksis, som efterhånden kan være med til at befri dig for alle de gamle, udslidte historier. Historier, som tynger dig og holder dig fast på et sted, du for længst er vokset fra. Fortællinger, som holder dig skakmat i din komfortzone. Du oplever, at du kan skrive dig og ud af det fængsel, du forbavses, forundres og fortrylles til stadighed. Når du altså møder op og skriver.

Du oplever, at skrivning kan være terapeutisk, især når livet er svært og du opdager, at du får uvurderlig hjælp til at bygge bro og skabe nye åbninger gennem fortællingens kraft.

Du oplever, at du kan skrive dig hjem.

Foraarscirklen

Forårscirklen
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet (online)
Starter 1. marts 2020

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Skriv dig ind. Fra de første tegn på forår i marts og videre med foråret og lyset helt frem til juni.

Du øver dig på at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

Ravnerabat – spar 200 kr. på deltagergebyret
Gælder ved tilmelding senest den 12. februar –
skriv RAVNERABAT i kommentarfeltet ved tilmelding

Du finder tilmeldingslink og betalingsdetaljer nederst på siden her

 

Forårscirklen
Online skrivekursus for kvinder i 3. dele

Forårscirklen består af 3 skrivebreve med inspiration, skriveafsæt og øvelser, som du modtager hver måned. Marts, april og maj.

Skrivebrevene tager afsæt i årshjul og energi og du får samtidig inspiration og spørgsmål til refleksion som støtte på din indre rejse.

Skrivemor og guide i skrivebjergene

Undervejs kan du konsultere mig som skrivemor og guide i skrivebjergene. Det foregår enten i mit skrivefællesskab Story Circle, som er en lukket (hemmelig) gruppe på Facebook og som du tilbydes medlemskab af. Alternativt skriver vi sammen på e-mail.

Mit håb er, at du ved vejs ende har fået direkte erfaring med ordenes kraft og energi og oplever, at du er blevet en erfaren skriverejsende, som med sin intention i hjertet skriver sig ind, intuitivt og fra sjælen.

Forårscirklen

I Forårscirklen  inviteres du til at skabe rum til ord og skriverier og åbne op for fortællingens kraft.

Forårscirklen, eSkrivekursus er en hyldest til den indre rejse, det endnu uformgivede forår og det energiarbejde, vi kan gøre via vores ord og skriverier.

Alene, på egen hånd og dog – Story Circle

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse alene og gennemføre forløbet på egen hånd. Og dog. For bliver du medlem af Story Circle træder du ind i cirkel af kvinder, som alle er eller har været på samme skriverejse som dig. Her bevidner vi hinandens proces og fortællinger helt uden dom og bedømmelse.

Du støttes og løftes på dit skrivende færd.

Forårscirklen eSkrivekursus er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Vilde dyr Magi

Spirituel skrivning

Du får en kopi af min nye eBog om Spirituel Skrivning, som du kan bruge undervejs, hvis det kalder på dig. Her får du masser af inspiration til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning. eBogen har egne øvelser og spørgsmål, som du kan anvende undervejs præcist sådan, som du kan mærke at det skal være.

Emnerne i eBogen er:

 • Rejsedagbogen
 • Ritualer
 • Tarotkort
 • Ord med særlig kraft og energi
 • Årshjulet
 • Intentionens kraft
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Rutiner, disciplin og gentagelsens magi

Du tilvælger selv, hvad du har lyst til at prøve kræfter med. Pluk, prøv og gå med det, der kalder på dig.

Og du kan sagtens gennemføre forløbet uden at anvende eBogen, men har du lyst og kan du mærke, at det kalder på dig, så prøv helt bevidst at gøre dit skrivearbejde til et åndeligt anliggende også.

Og hvem ved, måske vil der være små afsæt og skriveøvelser undervejs, hvor du ligefrem inviteres til at konsultere eBogen og forankre dig spirituelt. Det tror jeg.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få skrivecoaching (proces) og gode ord med på vejen. Jeg er din skrivemor og guide i skrivebjergene undervejs i processen.

Daffodils sprouts Imbolc

I pagt med årshjulet

I Forårscirklen sætter du ord på din indre rejse fra det tidlige forår og frem til sommer. Du skaber rum til ord og skriverier, du byder fortællingens kraft op til dans og du får på kraftfuld og fordybende måde skrevet dig fra det tidlige forår og frem til sommerens land.

Samtidig skaber du bevidst rum til fordybelse og indre nærvær. Og du gør det via ord, skriverier og ved hjælp af fortællingens kraft.

At skrive i pagt med årshjulet på denne måde forankrer os i nuet, det skabende øjeblik. Du lærer årstiden, månederne og dig selv at kende på en ny måde.

Du lærer at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din skrivelængsel fri.

eSkrivekurset kan også medvirke til større indre ro og fordybelse. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiderne og hengiver os til skriveprocessen.

Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Forårscirklen vil være givende for dig som har en intention om at

 • lade dine ord og skriverier blive en del af din spirituelle praksis
 • nære dig selv på den indre rejse og skrive dig vej fra det første spæde forår frem til sommer
 • øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • booste din intuition og skriveglæde
 • skabe kontakt til kreativitet og skriveglæde gennem fortællingens kraft
 • bruge din egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • finde ro og fordybelse i en turbulent tid
 • trække energien hjem og skænke dig selv en forårsgave for sjælen
 • opleve den kreative proces og cyklus i alle dens facetter
 • invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte eller genstarte din skriverejse
 • ønsker at arbejde med ord og fortællinger som en del af din livsrejse
 • har brug for ro og næring i eget selskab for at sanke og lade op
 • har en intention om at forankre dig spirituelt i ord og fortællinger

Foraarscirklen

Kreativitet, indre kraft og skriveglæde

Forårscirklen vil støtte dig i at genopdage din kreativitet og booste din skriveglæde. Du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes og godgørende.

Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere og det kan mærkes. Det føles godt i maven. Din tillid til den kreative proces vokser.

Du vil efterhånden opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere “bare” ord og skriverier, selvom mange af fortællingerne sagtens kan stå alene og være en glæde at skrive og tage imod. Det er til dig fra dig. En gave.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Forårscirklen og lytter samtidig til dens fortællinger.

Forårscirklen er en hyldest til foråret, lyset og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et eSkrivekursus for kvinder.

Som deltager i Forårscirklen får du

 • 3 smukke skrivebreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og coaching. Varighed 3 måneder (marts, april, maj)
 • Min eBog Spirituel Skrivning. Her får du ideer, skriveafsæt og konkrete værktøjer til at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det.
 • Gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle.

Du kan være med i Forårscirklen uanset, hvor i landet eller udlandet, du bor. Forløbet foregår online og er på dansk, men du skriver naturligvis på dit eget sprog.

Forårscirklen
eSkrivekursus

Start: 1. marts 2020
Varighed: 3 måneder

Pris: DKK 1150,-
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Ravnerabat – spar 200 kr. på deltagergebyret
Gælder ved tilmelding senest den 12. februar 
skriv RAVNERABAT i kommentarfeltet ved tilmelding

Beløbet er inkl. moms

TILMELD MIG FORÅRSCIRKLEN – eSkrivekursus for kvinder

Foraarscirklen

Words themselves can become acts of beauty
that awaken and strengthen our commitment
to living our soul’s desire.

– Oriah Mountain Dreamer –

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: