Skrivevejen hjem

Jeg har skrevet mig frem til det sted, hvor jeg er i dag og åbnet op for mine ønsker og drømme. Jeg har skiftet ham utallige ganske, jeg har danset på tærskler og lyttet til fuldmånens sang.

Jeg begynder at indse, hvor kraftfuld fortællerskens vej kan være for en kvinde. Vi kan skrive bøger, javist, men vi kan også skrive os selv, vores sjæl og folde det ud, som har været skjult og gemt i skyggen. Vi er krigere med pen for på svære dage og strækninger er det viljen, som bærer os videre gennem det, der står i vejen.

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

Hvor skal jeg starte?

Start med at formulere din intention med skriverejsen. Her er det vigtigt, at du bruger ord med en god energi, ord som løfter og støtter dig på din skrivende færd.

Vælg en skrivebog, som du umiddelbart får lyst til at skrive i og find en god pen, for hvis det overhovedet er muligt, vil jeg som udgangspunkt opfordre dig til at skrive i hånden. Der er nemlig en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi slukker for elektronikken for en stund og skriver i hånden. Hånden er tæt på hjertet. Og så giver det en skøn og lindrende ro, som de fleste af os trænger til. Men ellers kan du fint eksperimentere med begge dele og prøve dig frem.

Forrest i din skrivebog formulerer du din intention.

Anvend positive ord, ord der tænder noget i dig og som gør, at du virkelig får lyst til at skrive. Ord med god energi. Mal med ordene og gå gerne på opdagelse i formuleringer. Det skal føles godt, du skal kunne mærke det. Hensigtserklæringen gør dig varm og glad indeni, den motiverer dig på et indre plan. Den får din sjæl til at smile og det kan du mærke. Leg gerne lidt med det, giv tid og prøv dig frem. Du vil vide, når den er dér. Din intention skriver du allerførst i din skrivebog, men du må gerne gøre noget andet også.

Skriv den på et stykke papir, som du kan se, når du er i dit skriverum. Hensigtserklæringen er din kontrakt og pagt med dig selv og Kilden. Og den er magisk!

Dine ord er din tryllestav

Husk på, at dine ord er din tryllestav. Du er en kriger med pen. De ord, du bruger, skal du kunne mærke dybt i sjælen og i hjertet. De får dig til at smile, de er måske lidt dristige, så det må godt føles modigt. Dine ord motiverer og kildrer lidt. Det er ord, som har en god energi for dig. Og det må hjertens gerne føles lidt højtidligt, når du formulerer din intention med din skriverejse. Skriv endda gerne under. Du forbinder dig via din intention, din hensigtserklæring, og med din underskrift siger du JA.

Når du har formuleret din intention og nedfældet den i din skrivebog, sætter du din indre kurs på sjælekurs.

Disciplin åbner op for magi

Disciplin er et ord, som vi ikke altid bryder os om at høre, for det fordrer jo, at vi faktisk også gør det, vi drømmer om og længes efter. At vi møder op og skriver og at vi gør det på alle årstider og i al slags vejr. Naturligvis nytter det ikke noget, hvis vi som skribenter eller fortællersker har en rygrad som en regnorm og bruger enhver undskyldning fra frygt, modstand og indre censor til at blive i vores komfortzone og i den trygge skriveblokering.

Det er en gave at få opbygget en form for disciplin omkring dine skriverier. Ikke en rigid og stram form, som klemmer luften ud af dig, men heller ikke en, der er for løs og vag. Du er nødt til at finde præcist den formel, som er god for dig og du er nødt til at prøve dig frem.

Giv dig selv lov til at eksperimentere og lege med det undervejs og i processen. Det behøver slet ikke være så alvorligt og du må gerne finjustere undervejs. Den kreative proces er aldrig lineær eller forudsigelig, så det bedste, du kan gøre for dig selv, er at blive så smidig som mulig.

Det sker med øvelsen. Øvelse er nemlig en af de vigtigste ingredienser på skriverejsen.

Disciplin skaber magi. Og disciplin gør det muligt at opleve følelsen af frihed. Det lyder måske som et paradoks, men det er sandt. Præcist, som Gabrielle Roth siger det, når hun spørger:

Do you have the discipline to be a free spirit?

Bog og skrivelys

Rejsedagbog

Uanset, hvad og hvordan, du har intention om at skrive, anbefaler jeg varmt, at du skriver rejsedagbog undervejs. Rejsedagbogen er i øvrigt en essentiel del af mine skrivekurser både skrivecirkelforløbene og eSkrivekurserne. Men hvorfor nu det?

Jo, ser du, i rejsedagbogen noterer du dig tanker, følelser og betragtninger om din proces undervejs. Det er en gave, du giver dig selv, for du vil snart opdage, at processen er nøglen.

I rejsedagbogen fortæller du dig selv om din skriverejse. Du betragter og får øje på processens veje og krinkelkroge, du ser din egen modstand, frygt og du skriver måske lidt om, hvad din indre censor siger og hvordan han/hun/den forsøger at forhindre dig i at komme ud af din komfortzone.

Husk blot hele tiden dig selv, på at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Du er en pilgrimsrejsende i ord og stemninger og du får præcist de oplevelser, der skal til, for at åbne dine øjne og dit hjerte.

Prøv at give slip på et bestemt udfald på skriverejsen, men forhold dig åben og nysgerrig overfor det, der folder sig ud og som du lærer i processen. Hvert eneste ord, hvert fejltrin, vildfarelse og uklarhed, er en del af processen og processen er som bekendt nøglen.

Fiasko er også en del af den kreative proces. Dage, hvor det ikke spiller. Men så spiller det pludselig igen. Op, ned, ebbe, flod, fuldmåne og sjælfulde strofer.

Getting it right is not as important
as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Hvordan gør man?

Og hvad så, når skrivebog, pen og intention er på plads? Når du har skabt dig selv et indre og et ydre rum, hvor du hver dag eller i hvert fald regelmæssigt møder op og skriver dig ind?

I “Kriger med pen” kan du læse lidt mere om, hvordan jeg selv arbejder med ord og fortællinger som en del af min spirituelle vej og måde. Her fortæller jeg om rytmer, rutiner, ritualer og mine tarotkort. Om at skrive morgensider på forskellig vis og om at bruge sin forestillingsevne til at skabe nye veje og åbninger.

Du kan ikke tænke dig til det, du er nødt til faktisk at skrive! 

Hvordan gør du, hvis du har lyst til at male? Du maler og prøver dig frem. Det er ikke noget, du kan tænke dig til, du er nødt til at fatte penslen og dyppe den i en farve. Male de første streger, mønstre og finde nye farver og motiver. Eller male abstrakt. Det foregår på præcist samme måde, når du skriver.

Og man kan skrive på mange måder, men på Skriverejsen har vi ofte en intention om at skrive fra sjæl og hjerte og lytte til det, der gerne vil skrives gennem os.

Når vi ikke er helt så udfarende og forsøger at opfinde historier og lader det blive et mentalt anliggende, men når vi åbner os, gør os modtagelige og med vores intention i hjertet begiver os på skrivevej, sker det, nogle gange ganske pludseligt, at ordene bare flyder igennem os. Og de fortællinger, som opstår og til tider nærmest flyder igennem os, bringer os alle mulige former for læring.

Det er ikke noget vi anstrenger os for at få til at ske. Det sker bare. Og netop de fortællinger bringer os på magisk vis det, vi har brug for at høre eller som vi har brug for at komme i kontakt med. Kvinderne i skrivecirkelforløbet Fortællersken, opdager da også snart, at de fortællinger som er skrevet af os, gennem os og til os selv, samtidig er historiemedicin for de andre kvinder i cirklen.

I fortrolighed med dig selv

Men ikke alt skal deles og sige højt på de sociale medier, man skal beholde lidt til sig selv og det er så fint, når vi kan være inderligt ærlige i nærvær med os selv. Skrivningen tilbyder os det rum. Fortroligheden. Fordybelsen. Og det er lige her, at det starter. Vi skriver os ind for at lytte til stemmen bag larmen.

Den stille stemme, sjælens sang.

Kom med i et skriveforløb hos mig og byd fortællingens kraft op til dans

På alle mine skrivekurser, uanset om du deltager i et skrivecirkelforløb som Fortællersken eller på et eSkrivekursus som Between Stories Sommer eller på intuitiv skriveworkshop, arbejder og leger vi med fortællingens kraft.

Vil du gerne i gang, men er du i tvivl om hvordan?

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, der som døråbninger sender dig på skrivevej. Og synes du, at det er svært at få startet skriverejsen på egen hånd, kan jeg varmt anbefale dig at komme med i et af mine forløb.

Hvad andre siger om at være i forløb hos mig

Din særlige skrivestemme

Her vil du lære, hvordan vi bevidst kan byde fortællingens kraft op til dans. Uanset, hvad det handler om for dig, kan du lade fortællingerne og de hjælpere, der dukker op i processen, være med til at åbne nye døre og stier for dig.

Når du skriver, mærker du din kraft. Du opdager, at du har en særlig skrivestemme og at du, når du skriver med den og lader den komme til udtryk, føler dig både flydende og flyvende på samme tid. Du får lejlighed til at sige det højt, du har gemt væk og tage det gode, du glemte, tilbage. Du husker.

I eventyr og drømme bliver konflikter, modsætninger, ønsker og drømme udtrykt via billedsprog. Når du skriver intuitivt og lader ordene føre dig på vej, vil du opdage, at mange følelser finder stemme og dermed forløsning. At fortælle en historie eller et eventyr kan bryde barrierer ned, som det sprog, vi bruger i dagligdagen ikke kan, fordi historierne løfter dig op på et andet niveau og ind i et andet slags landskab.

Landskabet i en fortælling

Med øvelse kan du nemlig lære at træde helt ind i landskabet af en fortælling og folde ud indefra. Det er næsten som en guided meditation og følelsen af at være helt til stede i fortællingen giver dig en helt ny fornemmelse af styrke og skaberkraft. Du sidder ved roret, du holder pennen.

Hengivelse til processen

Selvfølgelig tager det tid. Det kræver både disciplin og øvelse, men din tid og dedikation belønnes så rigeligt. Undervejs lærer du dig selv at kende i den kreative proces, du møder de forskellige stationer på skriverejsen og får mulighed for at sætte ord på. Der er tomrummet. Ventesalen. Vildfarelsens ø og tærsklerne. Der er inkubationstiden mellem det, der var og det, der skal komme.

Ikke alt skal deles, man skal beholde lidt til sig selv og det er så fint, når vi kan være inderligt ærlige i nærvær med os selv. Skrivningen tilbyder os det rum. Fortroligheden. Fordybelsen.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig.

Er du med i et skriveforløb hos mig, vil du få skriveafsæt og øvelser, som jeg komponerer og som du kan arbejde og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skriveforløbene inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

I pagt med årshjulet

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand.

Læs også gerne: Hver gang årshjulet drejer

Brug dine skriverier som spirituel praksis

Du vil snart opdage, at du kan bruge dine personlige skriverier som en kraftfuld spirituel praksis, som efterhånden kan være med til at befri dig for alle de gamle, udslidte historier. Historier, som tynger dig og holder dig fast på et sted, du for længst er vokset fra. Fortællinger, som holder dig skakmat i din komfortzone. Du oplever, at du kan skrive dig og ud af det fængsel, du forbavses, forundres og fortrylles til stadighed. Når du altså møder op og skriver.

Du oplever, at skrivning kan være terapeutisk, især når livet er svært og du opdager, at du får uvurderlig hjælp til at bygge bro og skabe nye åbninger gennem fortællingens kraft.

Du oplever, at du kan skrive dig hjem.

Skrivekurser workshops 2019 og 20

Vintercirklen

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet
Starter 23. oktober 2019 – varighed 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer

Tilmelding til Vintercirklen, den indre rejse – eSkrivekursus

Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 9. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger. Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN I – Start 09.01.20

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II Eventyret – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 15. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II – EVENTYRET – Start 15.01.20

 

Andre muligheder i mit skriveunivers

Tarot2
Tarotkort og skrivebrev

Hvis du skriver på egen hånd eller blot er nysgerrig efter, hvad et dyrekort fra den keltiske tradition kan tilføre din skriveproces, så kan du nu bestille et kort/en trækning hos mig og et personligt skrivebrev.

Klik på linket ovenfor for at læse mere om, hvordan det foregår. Bestiller du dit kort og skrivebrev i august måned, får du sommerrabat.

Spirituel Skrivning Forside
Min eBog om Spirituel Skrivning kan købes særskilt til DKK 150,- inkl. moms

Hvis du senere tilmelder dig eSkrivekurset Vintercirklen, hvor eBogen udleveres som en del af kurset, trækker jeg 150 kr. fra deltagergebyret uanset om du tilmelder dig med ravnerabat eller fuld pris.

Beløbet bliver refunderet via opkrævning af deltagergebyr.

 

 

Telling our stories, putting our experiences into words and poetic narrative is more than an act of artistic expression;
it can be the transformative and the healing work of survival.

– Karen Hering –

 

TIL INSPIRATION, LÆS OGSÅ GERNE:

Døren til hende
Stemmer og følelser
Kriger med pen
Fortællerskens vej
Skrivning og det indre liv
Vejen til den vise kvinde

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: