Lad livet bære dig og vejen vise vej

Hun har truffet en beslutning. Højt siger hun til sig selv: Jeg kan ikke længere sætte mit liv på pause. Altid har min lykke og mit velbefindende været afhængig af andre og af ydre omstændigheder. Altid var der noget, som stod i vejen for min glæde. Noget at tage sig af. Nogen at tage hensyn til. Jeg har hugget tæer og klippet hæle, jeg har gjort mig umage og gjort mig lille. Nu kan jeg ikke længere. Mit liv er nu.

Det rumler det i undergrunden og hun træder ud af døren og frem i lyset. Misser med øjnene. Prøver om benene kan bære hende, det kan de, hun tager et par forsigtige trin og læner sig ind i tilliden. Lad livet bære mig, hvisker hun. Det er min tur nu. Min tur til at leve.

Hun beslutter sig for at gå en tur. Følge sine skridt på vejen fremad, gennem den tynde morgendis og ind i skoven. Der dufter af mos og af morgen. Langsomt bringes hun frem til et sted, hvor hun har været før og hvor hun ofte søger hen, når hun skal forbinde sig. En stor sten i en lysning. Omgivet af bøgetræer står stenen som en trone på et tæppe af mos. Her sætter hun sig i morgenen. Her lukker hun øjnene. Her lytter hun.

Det er din tur nu, siger stenen med dyb stemme og helt uden tøven. Der er ingen tvivl i skovens ro. På stenen blandt træer og på et tæppe af mos forstår hun, at det ikke kan udsættes længere. Hendes liv. Uanset hvad der sker, må hun tage del i det, der er blevet hende skænket og som så længe har været på stand-by. Hendes liv. Hendes velbefindende. En dans.

”Jeg ved ikke længere, hvem jeg er og hvordan jeg skal komme videre”, hvisker hun til stenen og mærker dens kolde overflade mod sin bagdel. Kulden generer hende ikke, hun nyder at mærke den blide berøring af sten og visdom. Og stenen tager imod, den lytter med hele sit væsen og svaret kommer til hende som en brise mellem grenene på de høje bøgetræer.

”Lad livet bære dig og vejen vise vej”.

Hun trækker vejret dybt og indsnuser duften af skov og mos. Det er tidligt forår, kulden hænger som dug og dråber i grene og edderkoppespind. Som for at anerkende ordene, hun har fået, klapper hun kærligt stenen og stryger dens overflade. Mærker strukturen som en skrift, hun instinktivt kan læse. Noget i hende forstår. Og stenen synes at nyde berøringen, det er som om den smiler og det, der før var koldt, bliver varmere.

Da hun har siddet stille længe, takker hun stenen og siger farvel til træer og mos. Med langsomme skridt følger hun vejen tilbage og ser, at solen nu er gledet længere op på himlen. Træerne kaster skygger på skovstien og hun bevæger sig gennem mønstre af lys og mørke. Striber af håb følger hende hjem. På plads ved sit køkkenbord skænker hun kaffe og åbner sin notesbog, tænder skrivelyset og siger en stille bøn.

”Lad livet bære dig og vejen vise vej” er de første ord, hun skriver. Hun er vågnet op i en ny historie. Og det er forår.

Lene Frandsen, april 2018

Between Stories

Between Stories – nyt eSkrivekursus for dig, der som kvinden i fortællingen er klar til at vågne op i en ny historie

Jeg har længe haft lyst til at tilbyde dig et skrivefordybelsesforløb, som hylder tærskler og mellemrum. Det har simret et stykke tid, men nu er det en realitet og i går udsendte jeg invitationen.

Between Stories er et nyt eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Brug gerne nogle ritualer og styrk din skriveproces på en måde, der giver mening for dig. Skriv lidt hver dag eller flere gange om ugen.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig. Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

“Honour the space between no longer and not yet.”
– Nancy Levin – 

Et sommerrum til fordybelse

Du kan også have glæde af forløbet, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid. Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 15. maj
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 750,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Invitation og detaljer finder du i linket her.

Til yderligere inspiration, læs også gerne
Når skrivning er sjælearbejde
Between Stories, på livets tærskler

Kærlig hilsen
Lene

 

One thought on “Lad livet bære dig og vejen vise vej

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: