Stationerne på skriverejsen

Kender du stationerne på skriverejsen? Har du været på dem, rejst mellem dem og lært dig selv at kende på rejsen? Har du ventet på perroner, hvor dit tog endnu ikke var kommet og hvor skinnerne henlå i dis og usigtbarhed?

Jeg plejer at sige til kvinderne, som er i forløb og på skriverejse hos mig: Lær alle stationerne på skriverejsen at kende. Vi rejser i al slags vejr og ankommer til mange forskellige stationer. Betragt dem, mærk dem og skriv om dem. Giv dem gerne navne, så du kan genkende dem igen og læse dine egne beskrivelse af de steder, for de samme stationer vil dukke op på skriverejsen igen og igen. Tomrummet. Tærsklerne. Og når vi lægger dommen væk og rejser i nysgerrighed og undren, opstår et vakuum hvor vi kan være i accept og forankre os. Som fortællerske og som skriverejsende.

Hold øje med den proces, du gennemgår for at få resultatet

Joyce DiDonato, som underviser i Master Class Opera i Carnegie Hall siger følgende om processen og det er faktisk samme slags proces, uanset om det handler om opera, skrivning, maling eller andre kreative processer:

Don’t recreate what just worked. Don’t redo what you just did because it worked. Instead, analyse the process you went through to create the result. If you go for the result, it ain’t gonna work. Well it might, but that’s just luck. Focus on the process.

Det samme gælder, når vi skriver, skaber og får kontakt med sjæl, hjerte og fine fortællinger lander på vores papir. Når visdom flyder fra rislende kilder. Når vi pludselig er i flow og nærmest bare skal tage imod. Yes! Der var den jo, den sidder lige i skabet. Men hvordan skete det? Hvordan nåede jeg frem til det resultat? Hvad gjorde jeg for at tillade, at det kunne ske?

Processen er essentiel. Hold øje med, hvad der sker og betragt dig selv i processen og det arbejde, du gør. Her er øvelsen selvfølgelig et must.

Skriv rejsedagbog

I alle forløb, jeg tilbyder, inviterer jeg dig til at skrive rejsedagbog. Skriverejsen beriges, når vi skriver rejsedagbog og fortæller os selv om alle stationerne på skriverejsen.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning

siger Loren Cruden og det er helt sandt. Hvad lærer du? Hvilke gaver er dér at hente? Fokuser på processen og lad på forhånd ved at udelukke noget. Rejs i nysgerrighed gennem ordene og lad det folde sig ud, som du ikke kan tænke dig til. Der er mange gaver at hente.

Når vi lærer at holde øje med os selv i processen, når vi betrager, bevidner og forholder os nysgerrige og ikke-dømmende, sker der noget. Vi bliver bevidste om kreativitetens ebbe og flod, naturens rytmer og vores egen dans og deltagelse.

Når vi er nødt til at stige af toget

Det er ikke altid, at vi kan blive ombord å toget, så vi må stige af og lade toget køre. Det var ikke længere vores tog. Nu er vi ankommet til en øde perron og det eneste, vi kan se, er en stor ventesal og et rungende tomrum. Her bliver vi blidt kaldt til at vente og tør vi blive på det sted med os selv i tillid til, at et nyt tog snart vil køre til perron og tør vi lytte til stilheden og det, der kalder os indad, bliver vi beriget. Mens vi venter, kan vi bruge tid på at betragte os selv i tomrummet, vi kan beskrive det og skrive om det. Uden at ønske os det anderledes. Venteværelser og tærskler har deres helt egne fortællinger.

Apropos tærskler

Apropos tærsker så er mit nye eSkrivekursus Between Stories dedikeret til livets tærskler og de fortællinger, som opstår her. Det er for dig, som befinder dig i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories.”

Between Stories kommer igen til august som et høstforløb, det varer i 8 uger og jeg kan glæde dig med, at der stadig er ledige pladser.

Between Stories Høst

Hver uge sit tema og sine fortællinger

Hver uge har sit tema. Hver uge har vi et ganske særligt fokus og det skriver vi os ind i. Hver uge skænker os gaver og uventede fortællinger, hvor skriveafsættene er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud.

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

En hyldest til livets tærskler og sjælearbejdet

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi. Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Forløbet varer 8 uger og du får rig mulighed for at sætte navn på en del af stationerne på skriverejsen og lære dem at kende. Du lærer at boltre dig i den kreative proces, men du gør det uden hastværk. Forløbet er afstemt således, at du også har tid til at summe og sanke. Til at lade opstå.

Når de lyse nætter ender

Between Stories Høst starter helt symbolsk søndag den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her står porten til høsten åben, nætterne bliver længere, mørket vokser stødt, stille og gradvist i naturligt tempo.

Vi forankrer os i nuet, det skabende øjeblik, og langsomt vender vi næsen hjemad og indad. Vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. I Between Stories høster vi via ordene og fortællingens kraft og øver os i at skrive fra sjæl og hjerte.

For høsten og efteråret er ikke kun en forberedelse til den kommende vinter. Det er i høj grad også et tidspunkt, hvor vi fejrer og siger tak for alt det, vi fik med igennem foråret og sommeren. Det, der bar frugt og som vi spiser og nyder godt af lige nu samt det, som vi gemmer til vinterens forrådskammer.

Du kan være med i Between Stories Høst som en fortsættelse på sommerholdet, men du kan også starte din skriverejse lige her. Between Stories Høst er for alle kvinder på livets tærskler og for dig, som ønsker at bruge skrivningen som en del af dit høst- og energiarbejde.

Between Stories erstatter Høstcirklen i år.

Between Stories Høst et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 825,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Du får sommerrabat og forløbet til DKK 750,- ved tilmelding senest den 1. juli.

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Du finder invitation og flere detaljer om forløbet i linket her.

Til inspiration, læs også gerne:

De glemte fortællinger
At vågne i en ny historie
Lad livet bære dig og vejen vise vej
Når skrivning er sjælearbejde

Kærlig hilsen
Lene

Platform

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: