Kunsten at sanke

Det kan synes som en ubetydelig del af den kreative skriveproces, men faktisk er det helt essentielt, at du som fortællerske eller skribent lærer dig selv at holde gode pauser. Jeg fortalte lidt om det i Myten om Skrivflow, for det er en naturlig og uundgåelig del af den kreative proces at støde på tomrum, tørre områder og tidspunkter, hvor det føles som om Kilden er løbet tør.

Når vi leger, skriver og skaber trækker vi på en indre kilde, et slags kunstnerisk reservoir. Men vi er nødt til at vedligeholde vores reservoir og sørge for, at det løbende bliver fyldt op og ikke tømmes helt. Når reservoiret er tomt, oplever vi det som tunghed, træthed eller decideret skriveblokering.

Derfor må du som fortællerske lære dig selv at finde den fornødne næring og give dig selv af det, der gør godt. Du fylder ny energi på, når du bevæger dig lidt væk fra skriverummet og gør noget af det, som gør dig godt. Det kan være helt simple ting som gåture, en tur på museum, en tur i boghandlen eller farvehandlen fuld af pensler og farver. Det kan være inspiration af den subtile slags, men ideen er, at du faktisk hengiver dig og nyder det, du gør.

Brug magi, tænk leg, sjov og gerne i mystiske baner

Når man skal fylde energi på, siger Julia Cameron, må man bruge magi. Man må tænke på glæde, morskab og aldrig tænke i pligter. Man skal foretage sig noget spændende og gerne tænke i mystiske baner, for mysteriet drager, lokker og leder.

Stilhed og rene pauser

Stilhed og rene pauser kan være decideret guf for den indre fortællerske, som på de tidspunkter har mulighed for at tanke op uden at foretage sig andet end at sidde. Måske sidder hun ude i efterårssolen med en kop kaffe og næsen i sky. Hun sidder, hun betragter og hun er. Det er her, at sjælen begynder at arbejde og at ting sker næsten af sig selv.

Inspirationen kommer sejlende med en sky, der har en særlig facon og som minder hende om noget, hun havde spurgt om og bedt om vejledning til. En ide finder vej i skyggen af de store træer, da hun vandrer lidt rundt i haven og ser sig omkring.

Ofte er det, I når jeg sidder i haven eller går mig en tur, at svar og ideer dukker op. De kommer, fordi jeg har givet slip og sluppet tøjlerne. Og tit har jeg oplevet, at netop den time, hvor jeg holdt pause og bare sad ude i solen blev den mest produktive hele dagen. Paradoksalt nok. Men det er ofte i pauserne og i mellemrummene, at det, vi søger finder os. Derfor er det en gave at give sig selv af pauser med stilhed, meditation og gåture, når man er i skriveproces.

Udvid dit skriverum og lad inspirationen finde dig

Faktisk kan man sige, at du udvider dit skriverum. Du inviterer naturen med ind, du giver plads og skaber luft omkring dig. Du ved, at inspiration og gode ideer ikke altid er begrænset til det fysiske skriverum i stuen eller på første sal, men at du kan bruge hele Universet til at indgå i din proces.

Spirituel skrivning og varselstagning i naturen

I min eBog Spirituel Skrivning fortæller jeg lidt mere om, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning og samtidig finde inspiration og vejledning på lidt anderledes vis.

Bl.a. er der et afsnit om varselstagning i naturen og fortællinger, for selvfølgelig kan vi som fortællersker også søge råd i naturen på præcist samme måde, som vi gør i shamanistisk arbejde. Her har vi selvfølgelig samtidig en intention om at finde inspiration til skriverier og fortællinger.

eBogen Spirituel Skrivning er en del af næste eSkrivekursus Vintercirklen, den indre rejse. Her får du et eksemplar, når forløbet starter den 23. oktober. Alternativt er det muligt at købe bogen uden at deltage i kurset. Læs mere her.

Spørg sjælen til råds

Kunsten at sanke. At vide, at vi ikke kan eller skal være i flow hele tiden, men at vi også må søge stilhed og inspiration udenfor vores skriverum og give os selv lov til at lade op. Hvordan det gøres, ved du bedst selv og gør du det ikke umiddelbart, kan du spørge din sjæl. Sjælen har en helt anden måde at arbejde på, som nærmest er et konstant flow af gøren og væren. Her handler det ikke om at blive ved eller om at presse de sidste dråber ud af kreativitetens citron, men om at komme ind og ud af flow i en dans, hvor det at sanke er mindst ligeså vigtigt som faktisk at skrive.

Hvis vi fisker et sted, hvor der vitterligt ingen fisk er at fange, så bliver vi sjældent hængende i timer, dage eller uger. Nej, vi går et andet sted hen. Så forestil dig, at du skal indhente et særligt budskab, en ledetråd eller en særlig slags inspiration til dit skriveprojekt, som du ikke finder ved skrivebordet.

Her puster du automatisk liv i mysteriet og du skal se, det forholder sig faktisk ofte sådan.

Inspirationen vil møde dig igen, når du mindst af alt venter det og svar vil komme, når du i accept og nysgerrighed bevæger dig væk. Du åbner dig igen, når du forlader kampen.

Læs mere i Myten om Skriveflow

Kom ud af dit fysiske skriverum og prøv noget nyt

Hvis du har brug for at komme ud af dit fysiske skriverum, men samtidig har brug for at skrive, kan du med fordel tage skrivebog og pen (eller PC) med dig ud i livet. Hvorfor ikke prøve at skrive fra et bord på en café, hvor du har mennesker, lyde, dufte og dialog omkring dig? Hvad kan det mon give dig? Eller tag din skrivebog med ud i skoven, sæt dig under et træ og lyt. Hvad siger træet, hvad fornemmer du, hvilke impulser får du?

Du kan også gå dig en tur, hvor du på forhånd har en intention med turen. Det kan f.eks. være at finde en særlig genstand, som du har i sinde at bruge i en fortælling efterfølgende, det kan være en intention om at gå fuldstændig intuitivt og følge sjælens subtile anvisninger hele vejen. Se dig omkring, vær opmærksom og læg kampen væk. Gå, bevæg dig og find flow gennem kroppen.

Tag på biblioteket på jagt efter en magisk sætning, som du skal bruge i en kommende fortælling? Hvilken bog mon rummer den sætning og på hvilken side finder du den? Lad det hjertens gerne blive en sjov leg, brug alle sanser og ikke mindst, inviter din intention med på råd.

Men i det hele taget er det en super god ide at give dig selv tidspunkter, hvor du ikke gør noget som helst. Hvor du bare sætter dig udenfor i solen eller i vinduet, når det regner. Hvor du lukker øjnene, hvor du lytter og bare er.

Salig er uvirksomhedens time, thi da arbejder vor sjæl.
– Egon Friedell – 

Den kreative proces er holistisk og består af mange dele. I skriveprocessen kalder jeg disse dele stationer på skriverejsen. Når du sætter ud på dit skrivende færd er det derfor en fin intention at have med dig, hvis du beslutter dig for at lære alle stationerne på skriverejsen at kende og få helt din egen erfaring med dem.

Læs mere i Stationerne på Skriverejsen.

Online skrivekurser i pagt med årshjulet

Skrivekurser workshops 2019 og 20

Vintercirklen

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet
Starter 23. oktober 2019 – varighed 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer

Tilmelding til Vintercirklen, den indre rejse – eSkrivekursus

Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 1. februar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger. Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN I – Start 01.02. 20

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II Eventyret – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 15. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II – EVENTYRET – Start 15.01.20

Andre muligheder i mit skriveunivers

Tarot2
Tarotkort og skrivebrev

Hvis du skriver på egen hånd eller blot er nysgerrig efter, hvad et dyrekort fra den keltiske tradition kan tilføre din skriveproces, så kan du nu bestille et kort/en trækning hos mig og et personligt skrivebrev.

Klik på linket ovenfor for at læse mere om, hvordan det foregår. Bestiller du dit kort og skrivebrev i august måned, får du sommerrabat.

Spirituel Skrivning Forside
Min eBog om Spirituel Skrivning kan købes særskilt til DKK 150,- inkl. moms

Hvis du senere tilmelder dig eSkrivekurset Vintercirklen, hvor eBogen udleveres som en del af kurset, trækker jeg 150 kr. fra deltagergebyret uanset om du tilmelder dig med ravnerabat eller fuld pris.

Beløbet bliver refunderet via opkrævning af deltagergebyr.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: