April

Frost, stille morgen, sommertid og solskin. Hverken hun eller jeg er vilde med, at man skruer på tiden, frem og tilbage, det går ud over døgnrytmen og vi danser ikke længere i takt. Harmonien brydes som lys i skåret glas.

Søvnen var dårlig, men nu står vi her i daggryet og skuer ud over landskabet. April kommer svævende som en fugl, vi hilser på hende, ulven og jeg, og går så vores morgentur i tavshed.

Forår. Alt det, der skal komme. Som en hymne til den nye måned stemmer en solsort i. Skønsang. Forårsarbejde. Rydde op og gøre klar. Skille sig af med alt det, man ikke har brug for nu og gå lettere som dagene bliver længere.

Vores skridt knitrer i det frosne græs, vi er tilbage ved huset. Her tager vi afsked og hun forsvinder i buskadset mod syd. Jeg laver mig en frisk kop kaffe og bærer den ind til skrivebordet, tænder lyset og åbner min skrivebog.

Velkommen April, er de første ord jeg skriver og hun svæver ind i min sfære som et fnug. Fnisende, florlette April. April med røde kinder og frost i håret. April med drømme om varmere dage og duft af grønne asparges. April med ny energi, handlekraft og spontanitet. Latter, der fylder hjertet og dristige udbrud af glæde. Fordi. April.

Hun lader sig skrive og velsigner vores morgenmøde og de spirer, vi har sået. Så vinker hun og forsvinder ud i dagen over frosten. Solen skinner. Hun er varm og kold. Hun har ingen alder. Og jeg er hende.

Magiske morgensider, 1. april 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortællerskens Vej
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Du har sikkert opdaget det, hvis du følger lidt med her i mit skriveunivers. Jeg har dedikeret mit virke til en anden slags skrivning end den, vi normalt støder på og er bekendt med. Jeg kalder det skriverejsen.

Det er ikke en produktorienteret rejse som sådan, med mindre du da vælger at se på dig selv som produktet. For skriverejsen handler allermest om dig og din indre proces. Den handler om, at du har en indre, veludviklet fortællerske, som kalder på dig via din skrivelængsel med en invitation til at kigge indenfor og folde det ud, som gemmer sig bag længslen. Gennem ord og fortællinger.

Bag skrivelængslen. Bag mure af modstand og frygt for at fejle. Bag alt det, der står i vejen. Der finder du hende. Din vise kvinde.

Din vise kvinde

Din vise kvinde er hende, som begynder at vågne, når du møder op og skriver hende. Det er din indre stemme, en stille og kraftfuld stemme, din sjæls stemme og din kvindekraft. Hun vil gerne skrives og fortælles. Hun har noget på hjerte og du er hende.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig. Til det skaber jeg skriveafsæt og øvelser, som du kan arbejde og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skrivecirklerne og på eSkrivekurserne inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

I pagt med årshjulet

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord.

Årshjulet er drejet og April er flyttet ind på mit pensionat

April dukkede op i morges og lod sig skrive. Og det gjorde godt at tage imod hende og byde velkommen til mit pensionat her for enden af markvejen. Jeg har taget imod hende så mange gange før og hver eneste gang er vi begge nye. For hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i både jord og univers. Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen.

Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse.

Kreativiteten arbejder nemlig i selvsamme cyklus som alt andet i naturen.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Det er da også i pagt med årshjulet, at jeg tilbyder dig mine skrivecirkelforløb, eSkrivekurser og intuitive skriveworkshops.  Her er processen er nøglen. For både læring og inspiration kommer til os undervejs. Du skal ikke partout vide ”hvad og hvordan”, inden du begynder at skrive og du skal ikke nødvendigvis være inspireret. Inspirationen vil møde dig undervejs processen skænke dig den nødvendige læring.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning.
– Loren Cruden –

Rejsedagbogen og processens magi

I mine skrivecirkelforløb og eSkrivekurser inviterer jeg dig som deltager til at skrive rejsedagbog undervejs. Hvorfor? Fordi processen er nøglen.

I rejsedagbogen noterer du dig tanker, følelser og betragtninger om din proces undervejs. Du lærer dig selv at kende i den kreative proces med alle dens facetter. Opture, nedture. Flod og ebbe.

Du lærer alle stationerne på skriverejsen at kende, fordi du selv har været dér. Og efterhånden opdager du, at det er en skrøne, at vi behøver at være inspirerede for at skrive. Det passer slet ikke.

Hands on, heart in – vil du skrive, er du nødt til at møde op og skrive

Forankret i årshjulet, det tidspunkt på året, hvor vi befinder os og forankret i processen. Vi skriver i livet. Hands on, heart in.

Har du lyst til at skrive med mig? Så se med herunder.

Skrivekurser & workshops – Forår/sommer 2019

Between Stories Sommer 2019

Between Stories Sommer – din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2019

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

TILMELD MIG, jeg skal være med i Between Stories

Between Stories, lad mig se invitation og detaljer

Stemmer - Intuitiv skriveworkshop

STEMMER
Intuitiv skriveworkshop for kvinder

Fredag den 26. april fra kl. 10-16:30
Skrivehuset v. Ringsted

Kom på intuitiv skriveworkshop og styrk din skrivestemme

På samme måde som når vi synger, øver os, udvider vores repertoire og styrker vores stemme ved at synge skalaer og prøve kræfter med forskelligt sangmateriale, kan vi smøre vores skrivestemme og gennem øvelse i forskellige tonearter få en smidig og levende stemme med masser af energi til rådighed.

Hvis vi ikke øver os, udfordrer os selv og altid skriver på samme måde, udvikler vores skrivestemme sig selvsagt ikke.

Smør din skrivestemme, boost din skriveglæde

Skriveworkshoppen vil både smøre din skrivestemme, gøre den mere smidig, spændstig og legende og samtidig booste din skriveglæde.

Du vil opleve, hvordan leg i den kreative proces åbner op og sætter fri.

Klik her for invitation og detaljer – jeg har 2 ledige pladser tilbage på denne skrivedag

Tilmeld mig skriveworkshoppen den 26. april

For kvinder med skrivelyst og længsel

Stunning vibrant landscape image of blubell woods in English cou
April

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: