Ravnekvinden

Jeg er lettet, da jeg ser hende, for jeg har brug for en som hende i dag.

”Der er healing i at være hjertemodig” lyder hendes hilsen, da hun lander på mit bord. ”Hjertemodig, det er et stort ord” sukker jeg, ”det ved jeg ikke, om jeg er.” Men hun forvisser mig om, at det er jeg.”

”Når du vælger en vej, hvor du bruger hjertet som kompas, så er du hjertemodig. For på den vej kan du ikke længere gemme dig bag gamle masker. Du går vejen som dig selv og skifter ham mange gange undervejs. Efterhånden som maskerne falder, træder sårbarheden frem, du har ikke længere noget at skjule dig bag, men i modsætning til, hvad du tror, gør det dig stærkere. For det er anstrengende at skulle lade som om.”

”Du har givet slip på illusionerne og din fornemmeste opgave er nu at lære den rigtige dig at kende i accept og kærlighed. Det, du har længtes efter, bor i dig selv.”

”En kvinde træder frem i morgenlyset og misser med øjnene. Hun taler med fugle, de kalder hende ravnekvinden. Hendes mod består i at være sig selv og følge sit hjerte uanset, hvad andre måtte mene om det. Hun har lært, at hun ikke kan gøre alle glade og at gamle venner falder fra undervejs, fordi de troede at hun var en anden. Skabt af andres forestillinger og forventninger, gjort af modellervoks, så hun passede ind i deres verden.

Men denne kvinde flyver sjældent i flok. Hun tør stå alene. Hun tilhører kun sig selv og hører ikke til nogen steder. Således kan hun være overalt. Du ser hende på tidlige morgener og i skumringen. Du hører hendes sang dybt i dit skød. Du mærker hendes kraft, ydmyg og stolt på samme tid.”

”Hun er kommet for at blive. Ravnekvinden.

Magiske morgensider, 2. april 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

At være modig i hjertet

Er du hjertemodig? Efter at jeg havde skrevet fortællingen om Ravnekvinden og spejlet mig i hendes visdom, gik jeg lidt og tyggede på det ord, der var opstået. Hjertemodig. Og hvordan bliver man ved med at være modig i hjertet, selvom vejen snor sig og udsigten er sløret? Når gamle venner påstår, at de kender en bedre, end man kender sig selv og bare ved, at man vil opgive sin nye kurs og komme tilbage til det sted, hvor man var før?

Det sted findes bare ikke mere, men det ved de ikke. Det er forlængst udslettet fra både bevidsthed og landkort. Der er ingen vej tilbage, når man først har begivet sig ud på den slags rejse. Det eneste, der er at gøre, er at skrive og tegne et nyt landkort, der passer bedre til det indre landskab og det, som gør sjælen godt. Et landkort, som viser vej til alt det, der virkelig betyder noget.

Når kortet ikke stemmer overens med landskabet

Ofte er det de tillærte tanker eller måder, der skaber uro, smerte og sygdom. Fordi de ikke stemmer overens med det, som egentlig er dig eller mig. Kortet stemmer ikke overens med landskabet, som den norske forfatter Kristin Flood beskriver det.

Vores opgave er nu at skrive et nyt landkort, som passer perfekt til vores sjæl og det, vi egentlig er kommet her for. Ord for ord.

Og som det er med pilgrimsfærd og den slags rejser, så må vi skrive os igennem mange slags landskaber og forhindringer endda. Bjerge, dale, åbent landskab og moser. Gennem skove, hvor vi farer vild og tror os fortabt, men hvor vi pludselig opdager lysningen i skoven. Alt er tilsyneladende, intet er som det ser ud til at være og da slet ikke, som vi engang fik at vide, at det var.

Vi må udfordre vores egne tanker, som blot gentager de gamle historier og overbevisninger, vi må lære forhindringer og blokeringer at kende, for hvad de egentlig er. Men når vi opdager, at vi faktisk kan skrive os igennem, give det svære ord og stemme, så begynder der at ske noget.

Det, der stod i vejen, viser sig at være vejen. Vi skriver os igennem.

Du kan skrive dig hjem

Jeg har skrevet mig frem til det sted, hvor jeg er i dag og åbnet op for mine ønsker og drømme. Jeg har skiftet ham utallige ganske, jeg har danset på tærskler og lyttet til fuldmånens sang.

Jeg begynder at indse, hvor kraftfuld fortællerskens vej kan være for en kvinde. Vi kan skrive bøger, javist, men vi kan også skrive os selv, vores sjæl og folde det ud, som har været skjult og gemt i skyggen. Vi er krigere med pen for på svære dage og strækninger er det viljen, som bærer os videre gennem det, der står i vejen.

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

We need storytellers who weave their tales with far-seeing eyes and multi-dimensional hearts. We need storytellers who know something. Not those who dabble and who turn out words merely for pay or fame.
– Ben Okri – 

Skolen for Fortællersker Grøn

På Skolen for Fortællersker

Folder du din skrivelængsel ud og øver dig på at lytte

Skriver du fra sjæl og hjerte og lad dig guide af fortællingens kraft

Finder din egen skrivestemme og unikke udtryk

Bliver du introduceret til intuitiv skrivning

Opløser du skriveblokering og får en god fornemmelse af den kreative cyklus

Arbejder og leger du med fortællinger og eventyrets kraft

Skriver du i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Lærer du at være fortællerske og at skrive dig igennem alt det, der står i vejen

Skolen for Fortællersker byder bl.a. på online skrivekurser for kvinder

Fortællersken I og Fortællersken II, Eventyret

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.
Næste hold starter den 22. april.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Kalder hun på dig via din skrivelængsel? Din indre fortællerske? Klik her for invitation og detaljer og husk at der er ravnerabat at hente ved tilmelding nu.

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020

Sommerholdet starter den 22. april og jeg har nu åbnet for tilmeldinger.

Skal du være med, kan det være en fordel at snuppe din plads allerede nu. Se bare her:

FORTÆLLERSKEN SOMMER 2020
Start den 22. april – varighed 4 måneder

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. april
DKK 1850,-

Pris ved tilmelding efter den 1. april
DKK 2100,-

Prisen er inklusive moms.

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Og selvfølgelig kan du tage forløbet med på sommerferie og ud i naturen.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med på sommerholdet.

FORTÆLLERSKEN I – Invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN I – Tilmelding

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 1. september 2020/ Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Men er du helt uerfaren med intuitiv skrivning og den kreative proces i øvrigt, så gør dig selv den tjeneste at snuppe Fortællersken I kurset først.

Processen er nøglen

For intet kan erstatte den praktiske og hands-on-heart-in erfaring vi får, når vi skriver og gør det over tid. Processen er nøglen og det er umuligt at læse sig til den virkning, processen har på dig, når du rent faktisk skriver og bliver en del af skrivedansen. Processen udvikler dig og gør dig til fortællerske.

Men du kan også bare vælge at springe ud i det og lære undervejs. Det er helt op til dig. Fortællersken II er en eventyrlig skriverejse og har du eventyrlyst i blodet og har du mod på at skrive derfra, så kom med!

Fortællersken II, Eventyret
Varighed: 4 måneder
Start 1. september 2020

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II holdet og pladserne gives efter først-til-mølle.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli og så længe pladser haves
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Ved betaling i 3 rater må påregnes et ekspeditionsgebyr på 50,- DKK.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING Fortællersken II Eventyret – Start 01.09.20

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: