Ravnekvinden

Jeg er lettet, da jeg ser hende, for jeg har brug for en som hende i dag.

”Der er healing i at være hjertemodig” lyder hendes hilsen, da hun lander på mit bord. ”Hjertemodig, det er et stort ord” sukker jeg, ”det ved jeg ikke, om jeg er.” Men hun forvisser mig om, at det er jeg.”

”Når du vælger en vej, hvor du bruger hjertet som kompas, så er du hjertemodig. For på den vej kan du ikke længere gemme dig bag gamle masker. Du går vejen som dig selv og skifter ham mange gange undervejs. Efterhånden som maskerne falder, træder sårbarheden frem, du har ikke længere noget at skjule dig bag, men i modsætning til, hvad du tror, gør det dig stærkere. For det er anstrengende at skulle lade som om.”

”Du har givet slip på illusionerne og din fornemmeste opgave er nu at lære den rigtige dig at kende i accept og kærlighed. Det, du har længtes efter, bor i dig selv.”

”En kvinde træder frem i morgenlyset og misser med øjnene. Hun taler med fugle, de kalder hende ravnekvinden. Hendes mod består i at være sig selv og følge sit hjerte uanset, hvad andre måtte mene om det. Hun har lært, at hun ikke kan gøre alle glade og at gamle venner falder fra undervejs, fordi de troede at hun var en anden. Skabt af andres forestillinger og forventninger, gjort af modellervoks, så hun passede ind i deres verden.

Men denne kvinde flyver sjældent i flok. Hun tør stå alene. Hun tilhører kun sig selv og hører ikke til nogen steder. Således kan hun være overalt. Du ser hende på tidlige morgener og i skumringen. Du hører hendes sang dybt i dit skød. Du mærker hendes kraft, ydmyg og stolt på samme tid.”

”Hun er kommet for at blive. Ravnekvinden.

Magiske morgensider, 2. april 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

At være modig i hjertet

Er du hjertemodig? Efter at jeg havde skrevet fortællingen om Ravnekvinden og spejlet mig i hendes visdom, gik jeg lidt og tyggede på det ord, der var opstået. Hjertemodig. Og hvordan bliver man ved med at være modig i hjertet, selvom vejen snor sig og udsigten er sløret? Når gamle venner påstår, at de kender en bedre, end man kender sig selv og bare ved, at man vil opgive sin nye kurs og komme tilbage til det sted, hvor man var før?

Det sted findes bare ikke mere, men det ved de ikke. Det er forlængst udslettet fra både bevidsthed og landkort. Der er ingen vej tilbage, når man først har begivet sig ud på den slags rejse. Det eneste, der er at gøre, er at skrive og tegne et nyt landkort, der passer bedre til det indre landskab og det, som gør sjælen godt. Et landkort, som viser vej til alt det, der virkelig betyder noget.

Når kortet ikke stemmer overens med landskabet

Ofte er det de tillærte tanker eller måder, der skaber uro, smerte og sygdom. Fordi de ikke stemmer overens med det, som egentlig er dig eller mig. Kortet stemmer ikke overens med landskabet, som den norske forfatter Kristin Flood beskriver det.

Vores opgave er nu at skrive et nyt landkort, som passer perfekt til vores sjæl og det, vi egentlig er kommet her for. Ord for ord.

Og som det er med pilgrimsfærd og den slags rejser, så må vi skrive os igennem mange slags landskaber og forhindringer endda. Bjerge, dale, åbent landskab og moser. Gennem skove, hvor vi farer vild og tror os fortabt, men hvor vi pludselig opdager lysningen i skoven. Alt er tilsyneladende, intet er som det ser ud til at være og da slet ikke, som vi engang fik at vide, at det var.

Vi må udfordre vores egne tanker, som blot gentager de gamle historier og overbevisninger, vi må lære forhindringer og blokeringer at kende, for hvad de egentlig er. Men når vi opdager, at vi faktisk kan skrive os igennem, give det svære ord og stemme, så begynder der at ske noget.

Det, der stod i vejen, viser sig at være vejen. Vi skriver os igennem.

Du kan skrive dig hjem

Jeg har skrevet mig frem til det sted, hvor jeg er i dag og åbnet op for mine ønsker og drømme. Jeg har skiftet ham utallige ganske, jeg har danset på tærskler og lyttet til fuldmånens sang.

Jeg begynder at indse, hvor kraftfuld fortællerskens vej kan være for en kvinde. Vi kan skrive bøger, javist, men vi kan også skrive os selv, vores sjæl og folde det ud, som har været skjult og gemt i skyggen. Vi er krigere med pen for på svære dage og strækninger er det viljen, som bærer os videre gennem det, der står i vejen.

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

Ravnekvinden og spirituel skrivning

Ravnekvinden kom med historiemedicin til mig i morges og efterhånden er det faktisk sådan, at der kommer en ny lille fortælling hver morgen, hvis jeg åbner mig og gør mig modtagelig for det. Jeg forankrer mig spirituelt i skrivningen og selvom jeg også får vejledning og budskaber på anden vis, er det ofte gennem fortællingens kraft, at jeg virkelig bliver ledt kærligt på vej.

Skrivearbejdet kan hjælpe dig på den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse.

Something is happening
in the power and practice of story
In the midst of overwhelming noice and distraction
the voice of story is calling us
to remember our true selves.
– Christina Baldwin – 

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Selv inviterer jeg fortællingens kraft ind i mit skriverum og det har vist sig at være en både ganske vidunderlig og også magisk måde at arbejde spirituelt på.

Vintercirklen - Den indre rejse

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder med skrivelyst og længsel
Start 23. oktober 2019 / Varighed: 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid er som skabt til at trække energien hjem. Det er tid til fordybelse og til at nære det indre. Det er rodenergiens tid.

Det bliver tidligt mørkt. Vi vender næsen hjem og indad, for nu er det tid til at nære det indre og skabe rum til fordybelse, hvor vi kan være, sanke og restituere. Når vi hengiver os til mørket og tillader os selv at komme ned i tempo, slappe af og give slip på alt det ydre, som stresser os og løsriver os fra os selv, sker der noget magisk. Ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro.

Mørket slutter sig om os, så det ydre forsvinder for en stund. Vi opfordres til at nære os selv, sanke og lytte. Fra det sted kan vi også skrive.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintercirklen, Den indre Rejse inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier. og lukke op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket.

Vi starter vinterskriverejsen i slutningen af oktober (23.10) og glider ligeså stille ind i vinter, som ugerne går.

Intention, intuition og natur

I forløbet får du spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, der før var blokeret. Din skriveglæde vil blomstre. Du dypper pennen i det, der rører sig, du skærper din intuition og evne til at lytte indad.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Vintercirklen.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. Du finder helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde nogle gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde fokus og være i kontakt med Kilden.

Og som altid kan du konsultere mig i processen og få skrivecoaching (proces) og et par gode ord med på vejen. Jeg er din skrivemor og guide i skrivebjergene, fortællerske og hjerteveninde med fortællingens kraft.

I pagt med årshjulet

Vintercirklen, den indre rejse, er forankret i årshjulet og du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter bl.a. Samhain og Vintersolhverv.

eBog om Spirituel Skrivning

Som deltager i forløbet får du en kopi af min spritnye eBog Spirituel Skrivning, som du kan læse og lege med i forløbet. Bogen er fuld af ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning og du får øvelser og afsæt til at skrive dig ind.

Vintercirklen - Den indre rejse

eSkrivekurset Vintercirklen, Den indre rejse
vil være givende for dig som har en intention om at

We need storytellers who weave their tales with far-seeing eyes and multi-dimensional hearts. We need storytellers who know something. Not those who dabble and who turn out words merely for pay or fame.
– Ben Okri – 

2 thoughts on “Ravnekvinden

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: