Pennen

”Din tillid er altafgørende. For husk, det er ikke hvad du tror på, det er hvad du har tillid til.”

Jeg er egentligt ikke forbavset over at hende i den skikkelse, hun passer som fod i hose til det, der rører sig hos mig lige nu. I morgenens første lys står hun med solopgangen som et tæppe bag sig. Det går op og fortællingen kan begynde.

Jeg træder nærmere og hendes blik møder mit. Jeg spejler mig, ansigt til ansigt med hendes storhed og hun fortæller mig endnu engang om vigtigheden af, at jeg vedkender mig min krigerånd og tager den til mig. Det har i det hele taget handlet meget om accept de seneste dage, nøglen til forandring. Her ved Nymåne, det hun kalder Mørkmåne, står det klart og der er ingen vej tilbage.

Sammen går vi ind i skoven, jeg følger hende gennem træstammer og på mørke stier. En lille uro rører sig i mig, men så husker jeg hendes ord. Det er ikke nok, at jeg tror på hende. Jeg må have tillid til hende.

”Walk your trust”, hun vender sig om et kort øjeblik og ser indtrængende på mig og mener det. Jeg nikker. Det er i en lysning i udkanten af skoven, at vi gør holdt og her ser jeg hendes gaver.

”Dette er din indvielse” siger hun, her har du dit sværd. Et smukt sværd med træskaft og snoede symboler, et blad så blankt og skarpt. Hun samler det op fra skovbunden og jeg tager imod med lige dele taknemmelighed og modstand. Et sværd. Til mig. Det er en uvant tanke. Men da jeg tager det i hænderne for at beundre træskaftet og betragte bladets blanke overflade, mærke det skarphed, forvandles det til en pen. En sølvpen med udskåret træskaft og symboler. Det sker for øjnene af mig og jeg gisper uvilkårligt.

”Af ord er du kommet” messer hun højtidligt, pennen er dit sande sværd. Brug den med varsomhed, vælg dine ord med omhu, men vær aldrig bange for at skrive hjertets sandhed.

Og jeg husker hvad Ravnekvinden lærte mig forleden dag om at være hjertemodig. Med pennen i hånden er det min intention.

Magiske morgensider, 5. april 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen ©

Megan og fortællingens kraft

I år jeg har 10 års jubilæum på skriverejsen. Det er en nu ti år siden, at jeg en dag besluttede mig for at starte en blog på opfordring fra en veninde, som vidste, at jeg elsker at skrive. Så var det jo oplagt at blogge!

Jeg sad foran skærmen og skulle finde på et navn, det kom som en hvisken i vinden. Poetiske Paradokser. Men jeg vidste også, at jeg var nødt til at finde på et alter ego, for jeg kunne ikke stå frem som mig selv og med mit eget navn. Jeg var ikke klar. Et stykke sad jeg bare og stirrede på skærmen og den blinkende cursor, jeg faldt i staver og pludselig kom hun til stede. Megan. Det var navnet og det var alt, hun sagde. Hun hed Megan og jeg var hende.

Jeg bruger ikke mit alter ego længere, men jeg har en ganske særlig skrivebog, der er lysegrøn som håbet og det er hendes bog. Megans bog. Den er mit kæreste eje og jeg skriver i den lejlighedsvis. For hun er med mig hele tiden og hun er årsagen til, at jeg i dag skriver om og arbejder med det, jeg gør.

Da månederne dukkede op

Poetiske Paradokser. Hver eneste morgen mødte jeg op og skrev. Og fordi jeg skulle af sted på arbejde og ikke havde alverdens tid, lærte jeg mig selv at trykke på SEND og publicere mine blogindlæg, selvom jeg ikke havde haft lejlighed til at gennemlæse, rette og redigere. Det passede bestemt ikke min korrekturmoster, min indre censor, men jeg vidste instinktivt at denne måde at skrive på var vejen frem. Den gjorde mig godt. Hver morgen. Et blogindlæg.

Og snart dukkede de op, månederne, og flød ud mellem linjerne med deres visdom og fortællinger. De flyttede ind på mit pensionat og boede hos mig i den måned, der var deres. Hver morgen konverserede vi om livets finurligheder og månederne lod sig skrive i et andet slags sprog end jeg var vant til i min professionelle karriere. De skrev mig.

Poesien dukkede op, leg med ord og ordstillinger, selve glæden ved at skrive kom tilbage i takt med, at jeg fik serveret vrøvlevers og ordgrød til morgenkaffen. Åh, det gjorde godt at skrive og høre, hvad April mente om at sluge kameler og have en chef, som ikke var en særlig god en af slagsne. Altid bramfri og ærlige, fulde af latter og poesi og så naturlige som solen på en sommerdag. Månederne. Jeg skylder dem alt.

I pagt med årshjulet

Naturen kom til at spille en stor rolle i de fortællinger og blogindlæg, der blev skrevet i de år. Årets cyklus, månederne og alt det, jeg lærte at elske, da jeg efter årtier i byen, hvor jeg er født og opvokset, flyttede på landet. Jeg lærte naturens rytme at kende og det gjorde godt at danse til den og skrive om den.

Det er ti år siden. Nu sidder jeg ved et skrivebord badet i solskin. Jeg skrev mig fra et liv af mellemtilfreds misfornøjelse og kreativt underskud til et liv, som er fuld af natur, ord og fortællinger. I processen forlod jeg et job og en karriere, jeg ikke brød mig om og af snoede stier nåede jeg frem til det hus, hvor jeg bor og arbejder i dag. Skrivehuset.

Det tog mange år, før jeg forstod, at jeg er skabt til at være selvstændig og at det gør mig godt at have en vis frihed i min personlige udfoldelse. Det, der lå i kortene, skrev jeg frem. Ord for ord.

Hjertemodig

Først nu går det rigtig op for mig, hvor kraftfulde ordene og skriverejsen er, hvis vi hengiver os til den. Og det betyder ikke, at man partout skal opsige sit job og opgive pensionen, det betyder blot at vi gør os lydhøre overfor den stille stemme, åbner op og skriver det, der bor i hjertet. Det betyder, at vi lever det, vi ved er sandt. Det betyder, at vi vælger at være hjertemodige og gå den vej, der er vores. At vi til dels bliver kompromisløse i forhold til at opretholde vores egen sundhed og velvære og at vi tør sige og vise, hvem vi er.

Når du vælger en vej, hvor du bruger hjertet som kompas, så er du hjertemodig. For på den vej kan du ikke længere gemme dig bag gamle masker. Du går vejen som dig selv og skifter ham mange gange undervejs. Efterhånden som maskerne falder, træder sårbarheden frem, du har ikke længere noget at skjule dig bag, men i modsætning til, hvad du tror, gør det dig stærkere. Det er anstrengende at skulle lade som om.
– Fra Ravnekvinden (c) – Lene Frandsen – 

Når vi skriver

At skrive er en kreativ gerning. Her er ordene vores tråd eller vores garn, vores materiale. Ordene er fulde af energi og hvis vi vælger vores ord med omhu og begynder at forstå deres kraft og potentiale, kan de være med til at skabe os og åbne op for nye historier. Veje, som ikke fandtes før og et spirende frø, vi hele tiden har båret i os, men som har brug for frodig muld og vores opmærksomhed.

”Skriv om det” siger den stille stemme med noter af duftende kærlighed. Jeg ved, at det er hende. Der er ingen tvivl, hun synger som en fugl dybt i mig, så jeg sætter mig og lytter. ”Fortæl, at det handler om at blive ved. Det handler om igen og igen at møde op og at ville det. Tro på det. Og at have tillid til det. Måske er der dage, hvor det ikke flyder helt så let, hvor modstanden og frygten er stor, men det hører med. Det betyder ikke, at vi ikke kan eller skal skrive.

Vi skriver os gennem dage og nætter, de lette og de tunge, vi skriver os gennem dale og over bjerge. Vi skriver i alt slags vejr, gennem sneen, tågen og regndisen. Og vi skriver på sommerdage, hvor vores hjerter er fulde af solskinsord. Vi skriver visdommen og vi skriver sandheden. Vores sandhed. Vi skriver træer, fugle og årstider. Ja, vi skriver os gennem det hele uden at have en mening om at det ene er bedre end det andet. Vi skriver sårene og sorgen, for vi dypper altid pennen i det, der er. Undervejs opdager vi så, at det, der er, ofte er meget anderledes end vi troede det var.”

Skrivning som et redskab, transportmiddel OG som medicin

Du betror dig til papiret. Papiret lytter. Papiret spejler dig med dine egne ord. Ordene er vigtige, de er nemlig fulde af energi og når du lytter og lader din sjæls ord komme op til overfladen, kan du mærke den. Genklangen. Sødmen. Kærligheden. Selv det tunge og svære får en anden lyd, når det kommer fra et sted dybt i dig. Det er dine ord. Kærlighedsord fra din sjæl til dig.

Din sjæl vil gerne skrive kærlighedsbreve til dig, men du er nødt til at møde op og holde pennen.

Du kan skrive dig til klarhed

Du kan bruge skrivningen som en slags kortlægning af dit liv. Du kan skrive dig til klarhed. Med ordene tegner du et landkort over dit liv og du ser alle byerne og landskaberne dér: Glæder, sorger, grænser, frygt, modstand, guldminer og genvordigheder. Undervejs opdager du noget, som du måske ikke havde set eller troet på før. Du er slet ikke magtesløs. Du har valgmuligheder, for det står der sort på hvidt og du har selv skrevet det. Desuden får du ofte at vide hvilke valgmuligheder, du har. Du får øje på det undervejs og du mærker, at du egentlig godt ved besked.

Den måde, man beskriver og forstår sit liv på, at er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever det på, siger terapeut og skrivemanuduktør Mandy Aftel. Man er i direkte betydning sit eget livs forfatter. Det kan jeg i øvrigt selv skrive under på. Jeg har skrevet mit liv og skrevet det om. Ord for ord.

Sea Winter

April og Nymånen

Det er blevet forår, April er ankommet til pensionatet og solen flyder ind over skrivebordet som en elv. Det er Nymåne og selvom kært barn har mange navne, kan jeg godt lide netop den betegnelse. Nymånen er som en ny begyndelse, her kan vi starte på en frisk og pudse vores intentioner af. Måske har vi brug for at finjustere kursen og sætte nye eller andre ord på. For mit eget vedkommende har jeg brug for en lille pause, så inden længe logger jeg off og tager på en uges forårsferie. Her vil jeg skrive i Megans bog, gå ture og stå på kanten af havet og synge min sjæl.

Skrivekurser og skriveworkshops for sjæl og hjerte

Jeg ønsker dig et fortryllende forår og husk, at jeg hele året har en vifte af skrivekurser for kvinder, både online og fysisk her i min skrivestue. I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Og som noget nyt kan du nu lære lidt mere om og få ideer til spirituel skrivning på eSkrivekurserne. Between Stories Sommer starter den 7. maj og Between Stories Høst starter 7. august (invitation følger).

Nedenfor finder du en liste, kom med, hvis noget kalder på dig. Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories Sommer 2019

Between Stories Sommer – din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2019

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Her er nøgleord ritualer, tarotkort, ord med særlig energi og kraft, meditation, årshjul, varselstagning i naturen, rutiner, disciplin og gentagelser.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

TILMELD MIG, jeg skal være med i Between Stories

Jeg vil gerne læse mere om Between Stories – klik her for invitation og detaljer

Stemmer - Intuitiv skriveworkshop

STEMMER
Intuitiv skriveworkshop for kvinder

Fredag den 26. april fra kl. 10-16:30
Skrivehuset v. Ringsted

Kom på intuitiv skriveworkshop og styrk din skrivestemme

På samme måde som når vi synger, øver os, udvider vores repertoire og styrker vores stemme ved at synge skalaer og prøve kræfter med forskelligt sangmateriale, kan vi smøre vores skrivestemme og gennem øvelse i forskellige tonearter få en smidig og levende stemme med masser af energi til rådighed.

Hvis vi ikke øver os, udfordrer os selv og altid skriver på samme måde, udvikler vores skrivestemme sig selvsagt ikke.

Smør din skrivestemme, boost din skriveglæde

Skriveworkshoppen vil både smøre din skrivestemme, gøre den mere smidig, spændstig og legende og samtidig booste din skriveglæde.

Du vil opleve, hvordan leg i den kreative proces åbner op og sætter fri.

Pris pr. person
DKK 1200,-
som inkluderer kaffe, te, kildevand, lidt sundt og lidt sødt.
Du medbringer selv din frokost.

Dato og 
tidspunkt:
Fredag den 26. april 2019
kl. 10:00-16:30 (døren åbnes kl. 09:45)
Sted: Skrivehuset v. Ringsted

Der er kun plads til 6 kvinder på denne skriveworkshop og pladserne gives efter først-til-mølle. Jeg har 2 plads tilbage.

TILMELD MIG, JEG SKAL MED PÅ INTUITIV SKRIVEWORKSHOP den 26. april

Stemmer, intuitiv skriveworkshop, klik her for invitation og detaljer

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Nyt hold starter den 5. september 2019

Pris DKK 1950,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli
Pris DKK 1750,- inkl. moms

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Jeg skal være med i FORTÆLLERSKEN! Tilmeld mig holdet med start den 5. september

Klik her for invitation og flere detaljer

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med.

Tilmelding sker pr. e-mail til skrivehuset@gmail.com eller via tilmeldingslinket herover.

Although you may think that your sacred purpose is way ahead of you on the path, it’s actually just sleeping inside of you. It will appear now and then, like a butterfly floating behind your eyes, rehearting you of what lives inside of you. You may not see it often, but it always has you in its sights.
– Jeff Brown –

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: