Dansen

“Dig igen”, jeg smiler og ved instinktivt at budskabet er af stor vigtighed.

”Din indre vildskab, ja, forbindelsen til himlen og jorden og en dyb følelse af, at du lever og ånder fra det sted. Det var ikke bare en ubetydelig anvisning eller et forslag fra en ven. Det er din sjæls sande vej og en dyb længsel, så dyb, at du ikke engang vidste, at du havde den. Den er dit forårs blomst, den er spiren i dit bryst.”

“Den vil ikke længere finde sig i at være begravet som en fange i dit indre, den vil ud af sit bur, trække vejret dybt og danse med dagen fra morgengry til solnedgang. Den ønsker at lade sin visdom komme til syne, ikke blot som et stjerneskud på himlen, men som en ledestjerne på din vej. Den er en del af din længsel. Og som jeg fortalte dig i går er den vildskab ikke gjort af ukontrollerede følelser eller indestængt vrede, den er en inderlig hengivelse til din sande natur.”

“Men hvordan, jeg kan se spørgsmålstegnet i dit blik. Lad din krop vise vej, for ser du, der findes en dans som kan vække vildskaben i dig, den er nøglen til det glemte bur. Følg blot rytmerne, giv dig hen og lad din krop vise vej. Tænk ikke, dans.”

“Lad dansen blive en del af dit morgenritual, så vågner du hver dag til din sjæls sande kald og sætter det fri, der var fanget. Det er en dyb form for healing, som kun du kan lade ske og med dansen siger du ja. Når du danser, vil du se. Når du danser, vil du vide. Når du danser vågner du og bliver din dans. Lad det ske.”

Magiske morgensider, 28. marts 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortsættelse følger

Fortællingen, jeg tog imod den morgen, var en fortsættelse af den fortælling, der kom til mig dagen før. Sådan kan det nemlig også være, når vi hengiver os til spirituel skrivning og søger svar og rådgivning via fortællingens kraft, men ofte får vi budskabet i små bidder, så vi kan nå at fordøje det.

Begge fortællinger opstod efter den samtale, jeg havde haft med min veninde om sjælens vej og om, hvordan vi sjældent kan se særlig langt. Ofte ligger vejen hen i tåge og der ikke tydelige svar eller retningsanvisere, før vi er blevet klar til det. Jeg havde spurgt mig selv om, hvor mon jeg var lige nu på min indre rejse og hvad jeg allermest havde brug for. Fortællingerne og deres budbringer gav mig svaret. Vildskab.

Vildskab og noget om at følge de anvisninger, vi får

Når vi åndeligt søger svar, må vi også tage imod vejledning og følge de anvisninger, vi får. Det er min erfaring, at svar og vejledning kun bliver ved med at komme gavmildt, hvis vi også lytter og følger de råd, vi får.

Gør vi ikke det, er det hele omsonst og vi står i stampe. Men vi kan altid bede om at få uddybet svarene og måske få dem forklaret på en lidt anden måde, så vi bedre forstår.

Således gik jeg og tyggede lidt på ordet vildskab og Det-du-savner-fortællingen, der kom til mig den første morgen.

“Du inviteres til at udvikle dit rodnet og din jordforbindelse
og med det også din indre vildskab.
Det instinktive og utæmmede, den del af dig,
som længes efter at komme til udtryk og få stemme.”

Tree soul

Hvordan? Dansen var svaret

Hvordan kan jeg give udtryk for den vildskab, jeg savner og som vil hjælpe mig til at finde mere harmoni og glæde? Hvordan kan jeg lade den komme til udtryk som en hengivelse? Jeg kunne tydeligt mærke, at det var vigtigt og samme aften mediterede jeg på det og fik så et svar. Dans.

Dans, tænkte jeg, ja det er da meget godt. Jeg elsker faktisk at danse, men jeg gør det alt for sjældent. Så jeg kan altså give udtryk for min vildskab og det, min sjæl længes efter, ved at danse? Det var aften og jeg gjorde ikke mere ved det lige dér, jeg satte mig ned og så en film og gik derefter i seng. Og næste morgen kom den fortælling så, som jeg deler med dig først i blogindlægget her. Det, der handler om dansen.

“Lad dansen blive en del af dit morgenritual,
så vågner du hver dag til din sjæls sande kald og sætter det fri, der var fanget.
Det er en dyb form for healing, som kun du kan lade ske og med dansen siger du ja.
Når du danser, vil du se. Når du danser, vil du vide.
Når du danser vågner du og bliver din dans.
Lad det ske.”

Vildskab, dans og healing

Da jeg havde skrevet morgensider, klædte jeg om til mit yogatøj og tog måtten frem. Men i stedet for at følge min sædvanlige yoga-rutine, gav jeg mig selv lov til at danse. Jeg fandt instinktivt noget afrikansk musik og så snart tonerne ramte rummet, bevægede min krop sig helt naturligt til musikken.

Det var en god følelse. Min krop dansede og mine læber bevægede sig, jeg sang med, selvom jeg hverken kendte ordene eller forstod dem. For min krop forstod musikken og der skete præcist det, som jeg var blevet lovet. Med hver eneste bevægelse gav jeg udtryk for længslen og den vildskab, jeg tydeligvis har savnet. Kroppen viste mig vej.

Jeg har lovet mig selv at lade danserutinen og i første omgang det afrikanske musik blive en del af min morgenrutine. Det føles rigtig godt og så snart jeg begyndte at bevæge mig til musikken, kunne jeg mærke den dybe længsel efter netop det udtryk. Nogle gange er det ikke helt nok bare at skrive, heller ikke for Fortællersken. Vi må også blive det, vi skriver. Vi må danse.

Når vi mister kontakten til vores sjæl

In many shamanic societies, if you came to a shaman or medicine person complaining of being disheartened, dispirited, or depressed, they would ask one of four questions. When did you stop dancing? When did you stop singing? When did you stop being enchanted by stories? When did you stop finding comfort in the sweet territory of silence?
– Gabrielle Roth –

Når vi undlader at danse, lege, at skrive, skabe og blive fortryllet af historier eller når vi undgår stilhedens gave, så mister vi kontakten til vores sjæl. Det kan føles som en indre tørke, mismod eller depression. Vi er skabt til at skabe og den bedste medicin mod mismod, depression og livssorg er netop at hengive sig til en kreativ syssel og i øvrigt at danse, synge og bevæge sig. Og ofte oplever vi, at den ene kreative aktivitet fodrer den anden. Vi åbner op for et kildevæld af kreativitet og inspiration.

Kreativiteten hjælper os med at være levende og at leve fuldt ud på alle niveauer. Den er godgørende, og det er den uanset hvilken form, den tager.

Det skriver Sharon Blackie så fint om i sin bog ”If Women Rose Rooted”

Creativity is pleasing to women on a very deep level whatever form it might take. Whether it is the feel of clay in our hands, the colours that work on us when we knit or sew, the meaning that we find in the words that we write or the energizing feel of movement as we dace and the music moves through our bodies.

Historiemedicin

Skriverejsen kan have mange spor afhængig af, hvad din intention er. Men jeg kan love dig for, at den er en stærk måde at skabe forbindelse og klarhed på. Og hvis du vælger at invitere fortællingens kraft med på din rejse, vil du opleve den godgørende eliksir i historiemedicin og opleve de ældgamle, helende egenskaber.

Telling = healing, siger man. Og historier kan være som medicin.

Historier og fortællinger har en vældig styrke og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællerkraft virke gennem os.

Historiemedicin er ligeså gammelt som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor. Og den rummer en god portion healing.

Fortællingen er som en guide, der viser os det næste skridt

Historier og fortællinger forklarer ikke altid på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt.

Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen.

Under alle omstændigheder vil fortællingen eller historien bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Det er ikke altid noget, vi kan sætte en finger på, men vi kan mærke det ved en forunderlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil. For os.

Fortællingens kraft kan hjælpe dig med at finde dine svar

Ingen ved bedre end du. Selvom du føler dig forvirret eller fortabt, du er måske faret vild og kan hverken se skoven for bare træer eller lysningen i skoven, bærer du selv svarene et sted dybt i dig.

Fortællingens kraft kan hjælpe dig med at finde svarene og bringe dem op til overfladen. På en nænsom måde, der passer nøjagtigt til dig, baner de vej og hjælper dig til at huske alt det, du har glemt. De er med til at bygge bro fra din forvirring og følelse af forladthed til nye veje og stier, som åbner op for din sjæls visdom og vej. Broer, som ikke fandtes før, men som via fortællingens kraft og de eksempler, fortællingen bringer på banen, bliver bygget ord for ord.

Skriv dig ind i svarene

Nogle gange handler det altså om at skrive sig ind i svarene, som jeg gjorde det med dansen. Men når vi så får svarene, må vi også leve dem og lade dem leve i os. Og min erfaring siger mig, at jo mere jeg lytter og følger de råd og anvisninger, jeg får, desto flere svar får jeg og ofte ganske utvetydige. Dansen er et godt eksempel og min intention er nu, at lade dansen blive en fast del af mit morgenritual. Jeg ønsker ikke at spærre min naturlige vildskab inde, jeg ønsker at lade den komme til udtryk og lade den danse.

Ord er gjort af energi og kraft

Skrivearbejdet kan hjælpe os på den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse. Du kan skrive dig og ind og finde det, du savner.

Har du lyst til at prøve selv og lære mere?

Så kom med på Between Stories eSkrivekursus, som starter den 7. maj. I år har jeg tilføjet en del, som handler om spirituel skrivning. Du får rig lejlighed til at prøve dig frem og skabe helt din egen vej og måde.

Husk at du får ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 31. marts. Læs mere herunder.

Between Stories eSkrivekursus – sidste uge med ravnerabat
Gælder til og med den 31. marts 2019

Og hvordan tilmelder sig den spirituelle del?

Flere af jer har spurgt, hvordan det lige er med Between Stories eSkrivekursus og den spirituelle del. Skal man gøre noget særligt ved tilmelding, hvis man ønsker den del også?

Svaret er nej, du tilmelder dig blot eSkrivekurset og så får du automatisk adgang til den del, der omhandler spirituel skrivning. Ønsker du derimod at vælge det fra, kan du blot lade være med at downloade, så følger du blot den oprindelige del af eSkrivekurset Between Stories, som handler om tærskler og mellemrum og om at forankre sig i sommerens energi.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet og drukner i lys og social aktivitet. Skrivekurset her giver dig mulighed for at skabe rum til indre næring også. Og du kan sagtens tage forløbet med i sommerhus og på ferie!

Between Stories Sommer 2019

Between Stories eSkrivekursus for kvinder
Din spirituelle skrivevej
Starter den 7. maj – ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts

Varighed 8 uger

Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts
Pris DKK 900,- inkl. moms

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • 8 x introduktion til spirituel skrivning
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

TILMELD MIG – jeg skal være i Between Stories

Jeg vil gerne læse mere – lad mig se invitation og flere detaljer

Shaman woman hands wide spread
Dansen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: