Det du savner

”Jeg kommer i en anden form og farve i dag, du har vel hørt om shape-shifting?” Jeg nikker, det er et trick, jeg gerne vil lære. Hun retter ordet, streger det ud og skriver et andet.

”Det er mere end bare et trick, det er en kunst.”

Naturligvis, man må vælge sine ord med omhu og kende deres særlige energi og betydning. Hun ser bare på mig og venter, det næste træk er vist mit. Så jeg fortæller hende, at jeg er glad for at hun er tilbage og at jeg er klar over at den nye skikkelse rummer et andet budskab.”

”Samme men lidt anderledes, dybere” siger hun og smager på ordene. ”Det handler om dine rødder og om at have en god kontakt til jorden på det sted, hvor du er nu. Du inviteres til at udvikle dit rodnet og din jordforbindelse og med det også din indre vildskab. Det instinktive og utæmmede, den del af dig, som længes efter at komme til udtryk og få stemme. Det kan jeg lære dig noget om, for mig ejer ingen.”

”Jeg er fri til at komme og gå, som jeg vil og danser ikke til andres pibe med mindre, jeg har lyst. Det er sjældent. Jeg har mine egne sange og dem er jeg stolt af at synge. Det er også jordens og himlens sange. Vandet, der om vinteren fryser til is og om foråret tør op som en rislen i vandløb og åer. De sange danser jeg til. Jeg synger med. Det skaber forbindelse, det gør mig hel.”

”Min vildskab er således ikke gjort af ukontrollerede følelser eller vrede, det er en hengivelse. Instinkt parret med intuition. Og som foråret kommer, vil jeg invitere dig til at gøre præcist det samme på din måde, for det vil skænke dig det, du savner. ”

Magiske morgensider, 27. marts 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Med hjertet som kompas

Fortællingen kom til mig i morges, da jeg satte mig ned for at skrive morgensider. Det er derfor, jeg kalder dem magiske morgensider, for det føles som magi. Noget sker og det, der vil skrives tager over. Jeg er blot den, der fører pennen, jeg lytter og skriver det, jeg hører. Nogle mediterer, andre finder deres svar i naturen, jeg gør også gerne begge dele, men intet er mere kraftfuldt eller inderligt følt som de små fortællinger, der finder vej til min skrivebog, når jeg sætter mig først på morgenen, tænder skrivelyset og fatter pennen.

When you feel at loss for direction
It may be a signal to sit down and take stock of
where you are and what you are doing spiritually.
Stilness may be more valuable at that time than knowing direction.
Your heart is the compass for this process.
– Loren Cruden –

Stilhed og subtile budskaber

Stilhed og skrivning. Stilheden er en essentiel del af den skrivning, vi kalder for spirituel skrivning, fordi vi nødvendigvis må sætte os ned og virkelig lytte. Det, der kalder på os, er ofte et subtilt og stille budskab og ikke et, der slår på stortromme.

Hvad er det, der foregår indeni?
Hvad er det for budskaber, min stille stemmer hvisker i disen?

Som Loren Cruden siger det i citatet ovenfor, er dit hjerte kompas her. Og du kan dyppe pennen i hjertets visdom og tage imod de fortællinger, der flyder som en kilde her.

Når vi skriver og holder øje med os selv i processen, den kreative proces med alle dens op- og nedture, får vi ikke alene øje på mønstre og gentagelser, vi begynder også at forstå konteksten.

Disen på sjælens vej

Jeg var sammen med en god veninde og sparringspartner i går. Vi talte om sjælens vej og om, hvordan man sjældent kan se særlig langt. Meget ligger hen i dis og tåge og vi inviteres til at færdes i nuet for at tage hånd om det, der rører sig nu.

Efterhånden afslører vejen sig, tågen letter og vi begynder at se og forstå. Alle de små tegn, vi fik, brikkerne, som vi lagde i skufferne på det gamle chatol og budskaberne, vi ikke helt kunne finde hoved eller hale på. Pludselig ser vi. Det sker gradvist og undervejs støder vi på mange steder, hvor vi er nødt til at færdes i usikkerhed, uvished og tvivl.

Men pludselig en morgen er den dér i det allerførste lys. Broen. Og det er blevet forår.

Skrivearbejdet kan hjælpe os på sjælens vej og den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse.

Bogstaveligt energiarbejde

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Selv inviterer jeg fortællingens kraft ind i mit skriverum og det har vist sig at være en både ganske vidunderlig og også magisk måde at arbejde spirituelt på.

Det er blandt andet det, jeg gerne vil introducere dig for og give videre på mit kommende eSkrivekursus Between Stories, din spirituelle skrivevej, som starter den 7. maj.

Between Stories – emner og opbygning

Det kommer til at handle om ritualer. Om tarotkort som vejledning og skriveafsæt, om ord med særlig energi og kraft og om meditation og årshjulet. Vi kommer ind intentionens kraft, varselstagning i naturen og fortællinger samt rutiner, disciplin og gentagelsens magi.

eSkrivekurset Between Stories er bygget op således, at du aktivt tilvælger den del, der omhandler spirituel skrivning.

Ved at kombinere selve skrivekurset og skriveafsæt og opgaver med den spirituelle skrivning, får du mulighed for at skabe helt din egen skriverejse og bygge et skriveforløb op, som giver mening for dig. Du får nye værktøjer og metoder og øver dig på at bruge dem undervejs. Et skridt, et ord af gangen.

Du kan konsultere mig undervejs både som skrivecoach og som spirituel vejleder på skriverejsen. Jeg hjælper dig gerne med at finde din vej og peger gerne på lidt af det, der virker for mig på min egen skriverejse.

Dit særlige tidspunkt

Måske er det ikke morgenen, der dit særlige tidspunkt. Måske er det i skumringen inden aftenen tager over? Eller også betyder det ikke så meget, hvis bare du kan komme ud i naturen med din pen og skrivebog.

Præcist sådan skete det for Karoline, som var med i skriveforløbet Fortællersken to gange. Hun fandt sin vej og måde ved at gå ud i naturen og skrive i forløbet og pludselig en dag mødte hun de fortællinger, der nu er blevet til en skøn bog fuld af hverdagsmagiske noveller.

Det var slet ikke hendes intention, da hun meldte sig til Fortællersken skrivekurset. Hun mærkede bare et kald. Et kald, som nu er blevet til “Fanden og 39 andre småmorbide, hverdagsmagiske skyggefortællinger.”

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Uanset, om du ender med at skrive magiske morgensider, om dit skrivearbejde pludselig afslører manuskriptet til en bog eller en række sprudlende noveller finder vej til din pen, så er én ting sikkert og det er: Der sker ikke noget, hvis du ikke møder op og fatter pennen.

Og i øvrigt er det en strålende ide at lægge alle ideer om et særligt produkt væk og hengive dig fuldt til processen. På den måde sætter du dig fri af alle forventninger, sammenligninger og ønsker om, at der skal ske noget bestemt på en bestemt måde.

Vær nysgerrig og giv dig selv lov til at lege. Leg er en døråbner på sjælens vej og ofte er legen i sig selv noget af det, vi virkelig savner.

Between Stories Sommer 2019

Between Stories starter den 7. maj og varer i 8 uger
Der er ikke bestemte dage, du skal kunne deltage
Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv
Og du kan sagtens tage forløbet med på ferie og i sommerhus

Når vi er i transit og mellem historier

Between Stories er et eSkrivekursus for kvinder på livets tærskler og i mellemrum. Det støtter dig på tærskler og på de tidspunkter, hvor du er i transit. Tærsklen har helt sine egne fortællinger og der er gaver at hente og skrive sig ind i, når vi vælger at ære mellemrummet i stedet for at forcere og forsøge at få noget til at ske. Her lader vi hjertet vente og forbereder os på det, der skal komme.

Honor the space between no longer and not yet.
– Nancy Levin –

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts
Pris DKK 900,- inkl. moms

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • 8 x introduktion til spirituel skrivning
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces og jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som både er forankret i sommerens energi (årshjulet) og som kan støtte dig i din personlige proces.

Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Skrivning kan støtte dig på mange områder i livet

Og husk at skrivning også kan støtte dig på mange andre områder i livet. Du kan skrive dig til klarhed og skrive dig ind i det, du gerne vil huske og skabe en god energi omkring. Gennem ordene kan du støtte dig selv på din vej gennem livet. Det kan være spirituelt som her, men det kan også være i dine relationer eller omhandle arbejde, motion, kost og andet.

Når du lytter dybt og indad, når du tager din stille stemme og din indre fortællerske med på råd, får du præcist det, du har brug for. Alle svarene findes i dig selv.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts

Husk at du får ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 31.3. Du kan betale via MobilePay 29476483 eller pr. bankoverførelse. Jeg sender dig bekræftelse og betalingsinformation på e-mail.

Skal du være med?

Du kan tilmelde dig i linket her.

Invitation og detaljer finder du i linket her.

Kærlig hilsen
Lene

Old bridge in forest
Pludselig en dag …

One thought on “Det du savner

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: