Humlebien og noget om at sanke

Grøn te med røde bær. Det er en af de dage, hvor jeg mærker, at jeg er ved at løbe tør. Det er en fornemmelse af træthed i hele kroppen, en form for lettere udbrændthed, eftersom jeg har været yderst flittig i de sidste dage. Jeg har suget næring af alt det, jeg havde samlet ind og skrevet både næste inspirationsbrev, som jeg udsender i anledning af Sommersolhverv og gjort klar til Høstens Between Stories eSkrivekursus.

Ideer piblede frem som myrer og jeg skulle blot placere dem på papiret i rigtig rækkefølge. Forberedelser. Manifestationer. Samtidig har jeg skrevet lidt videre på Fortællerskens Visdom, som bliver min første bog om skriverejsen. Den har været undervejs i flere år, men nu er den klar til at blive skrevet.

Når man løber tør

Så sker det, jeg kender så godt. Jeg står op en morgen og føler mig stadig søvnig, selvom jeg har sovet godt. Det er svært at komme i omdrejninger, kaffen har kun lidt effekt og gåturen med hundene gør heller ikke noget særligt i forhold til energien. Jeg skriver morgensider, jeg mediterer og tager så et bad. Alt det, der kan bringe mig på sporet og forbinde mig. Dagen er i fuld gang, men jeg hænger bagefter som en ældre kvinde, der ikke nåede bussen og i et sidste forsøg prøver at løbe køretøjet op. Det går ikke. Jeg er gået tør.

Der går et par timer, før jeg rigtig forstår, at jeg er nået til dén station på skriverejsen. Sankestationen og tidspunktet, hvor der ikke er mere nektar i den indre krukke og det er tid til at lade op og sanke igen. Inspirationsbrevet i anledning af Sommersolhverv ligger klar, Between Stories Høst har fået skellet og sat ord på. Jeg kender temaerne og er i færd med at finde og opfinde skriveafsæt, så du som deltager kan skrive dig ind.

Fortællersken venter tålmodigt med sin visdom, hun ved godt, at jeg ikke kommer i dag. Jeg kan høre hende nynne, hviske, hun vasker tøj og hænger det op i vinden. Det er overskyet i dag, men engang i mellem kigger solen frem bag skyerne. Selvom det kun har været gråvejr i nogle dage, savner jeg allerede varmen.

En station på skriverejsen

Den station på skriverejsen, hvor man er løbet tør for næring og er nødt til at sanke for at finde ny energi. Der er sået frø, men de skal nu spire og gro, min opgave er at vande og luge ukrudt i form af ugunstige tanker, frygt og modstand. Accept er en del af den proces, jeg kæmper ikke længere mod følelsen af ikke at kunne presse mere saft ud af citronen. Jeg gør noget andet. Laver te og sætter mig udenfor i vinden med en trøje og den fagbog, jeg er ved at læse. Læring er også næring.

Og så er det slet ikke nogen dårlig ide at give sig selv en sjæledag, når energien slipper op og inspirationen udebliver. Gå væk fra skrivebord og slippe alle tanker om dovenskab og dårlig samvittighed.

Giv dig selv af det, der gør din indre jord frodig

På skriverejsen er det essentielt, at vi giver os selv af alt det, der er med til at gøre jorden frodig. Vi skaber grobund for kommende ord og skriverier og ved, at vi ganske snart er tilbage med fornyet energi. Ideer opstår, mens vi drømmer og dvæler ved humlebier, der suger nektar af blomsterne i krukken. Jeg ser mig selv som humlebi og forestiller mig, at jeg flyver fra blomst til blomst og henter til forråd. Men jeg kan ikke suge grådigt af den samme blomst og plante i al uendelighed.

Humlebien

Plantet i en havestol med trøje og te ser jeg livet summe omkring mig. Det er sommer og jeg sanker. Fortællersken vifter med sin visdom men proklamerer, at hun ikke har travlt. Ideerne er mange og det, jeg skrev for et par år siden i Fortælling ved Vintersolhverv var med til at gøre mig klar til at dele ud af min erfaring og den visdom, jeg hentede i processen. Om Fortælling ved Vintersolhverv udkommer i bogform på et tidspunkt er ikke usandsynligt, men jeg har en bog, som er nummer 1 i rækken og som kommer først.

Vil du modtage mit inspirationsbrev og et kraftfuldt skriveafsæt?

Hvis du har lyst til at modtage mit inspirationsbrev i anledning af Sommersolhverv og samtidig få en kraftfuld skriveøvelse, der både inspirerer dig til din solhvervsfejring og til at komme af med noget af det, som ikke længere tjener dig, kan du tilmelde dig i linket her.

Kommende skrivekurser og skriveworkshop

Jeg tager nu imod tilmeldinger til både Fortællersken og Between Stories Høst, så har du skrivelyst og længsel, er det bare at åbne din e-mail og sende mig en tilmelding på skrivehuset@gmail.com. Det vil glæde mig, hvis du har lyst til at være med. Lige nu får du early bird rabat på begge forløb.

Og åh jo for resten, jeg afholder skam også en intuitiv skriveworkshop her i min skrivestue søndag den 23. september i anledning af Efterårsjævndøgn.

Læs mere nedenfor.

Jeg vil gå tilbage til min sankestol og summe. Ha’ en smuk dag.

Kærlig hilsen
Lene

Høsten og efterårets skrivekurser

Between Stories – Høst
eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Start 7. august 2018

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Forløbet starter den 7. august, samme dag, som de lyse nætter ender. Varighed 8 uger.

Ved tilmelding senest den 1. juli får du sommerrabat og sparer 75 kr. på deltagergebyret.
Pris DKK 750,-
Efter den 1. juli er prisen DKK 825,-

Invitation og detaljer finder ud i linket her

Fortællersken

Fortællersken

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Efterårsholdet starter den 5. september 2018
Varighed 4 måneder.

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Ved tilmelding senest den 31. juli får du ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret.
Pris DKK 1600,-
Efter den 31. juli er prisen DKK 1800,-

Du finder invitation og detaljer i linket her

Efterårsjævndøgn og det magiske rum

Efterårsjævndøgn og det magiske rum –
Intuitiv Skriveworkshop for kvinder med skrivelængsel

Søndag den 23. september 2018 kl. 10 – 16
Skrivehuset v. Ringsted

Kom på intuitiv skriveworkshop og fejr Efterårsjævndøgn og det magiske rum på en skrivedag for sjælen.

Efteråret har overtaget og vi er nået til et ganske særligt tidspunkt i naturen. Det er efterårsjævndøgn. Dag og nat er i balance for en kort stund, inden mørket vokser på vej mod Vintersolhverv.

I år falder Efterårsjævndøgn søndag den 23. september. På denne dag åbner jeg dørene til min skrivestue og afholder intuitiv skriveworkshop forankret i efterårsjævndøgnet og dets særlige energi og samtidig har fokus på det magiske rum.

Tilmelder du dig senest den 1. august får du ravnerabat og sparer 150 kr. på deltagergebyret Pris DKK 1000,-
herefter DK 1150,-

Du finder invitation og detaljer i linket her

Tilmelding sker som altid til skrivehuset@gmail.com
Betaling sker til MobilePay 29476483 eller pr. bankoverførsel ved tilmelding
Din plads på skrivekursus eller workshop er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Til inspiration, læs også gerne

Skrivedanser
Fortællerskens visdom – begyndelsen
Ord og godgørende ingredienser

2 thoughts on “Humlebien og noget om at sanke

Add yours

 1. Kære Lene!

  Mange tak. Igen så megen genkendelse og rart at blive bekræftet i lige nu, hvor jeg også er præcist dér, hvor strømmen er tørret ud og krukken tom.

  Glædelig sanke- og hviletid.

  Kærligst Ilse

  Den 13. juni 2018 kl. 12.59 skrev Skrivecoach Lene Frandsen :

  > Skrivecoach Lene Frandsen posted: “Grøn te med røde bær. Det er en af de > dage, hvor jeg mærker, at jeg er ved at løbe tør. Det er en fornemmelse af > træthed i hele kroppen, en form for lettere udbrændthed, eftersom jeg har > været yderst flittig i de sidste dage. Jeg har suget næring af alt d” >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: