Ord og godgørende ingredienser

Når vi mærker behov for forandring og renselse, tænker vi tit i baner af: Hvad kan jeg give slip på? Rydde op i? Sige nej tak til?

Det er en god måde, for vi trænger ofte til at få ryddet lidt op i vores liv og komme af med det, der ikke længere tjener os og gør godt, men du kan også prøve at gøre det lidt anderledes og spørge dig selv: Hvad kan jeg tilføje til mit liv for at skabe den forandring, jeg længes efter eller har brug for? Hvad kan jeg tilføje?

Ofte sker det nemlig, at det, vi tilføjer, helt automatisk eliminerer det, vi ellers ville have brugt krudt for at komme af med. I stedet for at give det fokus, tilføjer vi en godgørende ingrediens, der på magisk vis giver vores liv den smag eller tekstur, som gør os godt. Så forsvinder noget af det, som ikke længere tjener og gør os godt, ligeså stille.

Hvordan vil det være at

  • Tilsætte mere kærlighed
  • Tilsætte mere personlig frihed
  • Tilsætte selvforkælelsesdage eller sjæledage, hvor dit velvære er i fokus
  • Tilsætte kulør (farver på tøj, mad, malerier og i skriverier (brug farverige og malende ord)
  • Tilsætte mere stilhed
  • Tilsætte mere natur (flere ture ud, meditation i naturen, meditative vandringer, flere grønne planter, krydderurter, bruge naturen som skriverum og eller spisekammer)
  • Tilsætte mere vand (ture til havet, søen, bade, svømning, vande den indre og ydre have)
  • Tilsætte mere skrivetid og dermed historiemedicin og skriveglæde

Nyt eller gammelt

Det kan være noget nyt, du tilføjer. Men det kan også være noget gammelt, noget du havde glemt eller gemt.

Prøv at tænke tilbage på tidspunkter i dit liv, hvor du gjorde noget, du virkelig nød at gøre. Måske bagte du dit eget brød, men synes du fik for travlt til det? Du gik mange ture eller du løb ture? Du havde teateraftener med veninderne? Du mediterede dagligt og gik til yoga, men kom ud af den gode rytme? Du vandrede og tilbragte meget tid i naturen? Du havde sommerblomster i din altankasse eller i krukker på terrassen? Du tegnede? Du malede? Eller du skrev fortællinger?

Hun genfandt sin indre historiefortæller

En af kvinderne på eSkrivekurset Between Stories Sommer har netop fortalt mig, hvor meget hun nyder at finde tilbage til sin indre historiefortæller. Hun havde glemt, at hun engang elskede at skrive historier, men nu er det kommet tilbage til hende, hvor hun er med i skriveforløbet. Hun har skabt sig et fint skriverum med plads til ord og inspiration og får åbnet op for sin indre skattekiste af kreativitet. Hun mærker glæden ved at skrive. Hun har fundet noget, hun engang havde, nu har hun taget det tilbage.

Hvad har du lyst til at tage tilbage?

Måske har du også noget, du har lyst til at tage tilbage? Tage frem af gemmeren, den gamle kiste på loftet eller fra den dybe skuffe i det gamle skrivebord?

Og har du skrivelængsel, kan du med fordel vække din indre fortællerske og støve hendes magiske pen af. Beslut dig for, at tiden er inde og at du vil åbne op for din kreativitet og skriveglæde via ord og fortællinger. Det starter med din intention.

Fortællersken efterårsholdet starter den 5. september – lige nu får du ravnerabat. Læs mere i linket her.


Tag dit indre skriverum med udenfor

Det er sommer nu. De sidste rester af forår er fordampet og vi er gået gennem porten til sommer og har budt velkommen til juni.

Juni er ifølge kalenderen er årets første sommermåned. Vi træder over en slags tærskel til et nyt rige og en måned, som er opkaldt efter Juno, romersk gudinde. Hun var oprindelig gudinde for kvindelig frugtbarhed og kaldtes også for fødselshjælper. Ydermere var hun skytsgudinde for mange italienske byer og det kan man jo egentlig godt forstå.

Juni markerer årets lyseste tid, her i begyndelsen af juni står solen allerede op med halv-fire tiden om morgenen og vi skal virkelig tidligt op, hvis vi vil opleve magien ved daggry.

Magien ved daggry

Måske er det den magi, fuglene gerne vil fortælle os om, når de begynder at synge i vilden sky på det tidspunkt og lyset vælter gennem sprækkerne i persienner og gardiner? Jeg bliver tit vækket og mens jeg skriver dette, går det op for mig, at jeg måske lidt oftere skulle trodse min lille irritation og mit søvnbehov og simpelthen stå op og gå lidt udenfor.

For hvad mon der er af særlige sommerfortællinger ved daggry i de lyse nætters tid? Hvorfor synger fuglene og hvad synger de mon om?


Sommerens energi kan noget særligt – tag dit indre skriverum med udenfor

Sommerens energi kan noget helt særligt. Men sommeren er ofte en tid, hvor vi er mere udadvendte, hvor der sker en masse udendørs aktiviteter, sociale arrangementer og de lyse sommernætter sætter sit præg på landskabet, både det ydre og det indre.

Er det sværere at få skrevet om sommeren? Nej, det synes jeg jo ikke. Men det handler om at turde ændre vaner og rutiner lidt og prøve noget andet i forhold til at sanke inspiration og fortsætte skriverejsen gennem sommeren. Sommerens dans er en anden, så lyt til rytmen og prøv at følge den. Skab helt din egen sommerskrivedans.

Hvorfor ikke tage dit skriverum med udenfor? Det gør jeg ofte om sommeren, når vejret er til det. Sommerens ord og fortællinger har en anden lyd og energi og så gør det uendeligt godt at sidde i skyggen med kaffe og vand og dyppe pennen i fuglesang. Jeg falder til ro i mit indre skriverum og lytter til sommerens fortællinger. Nogle af dem finder vej til papiret, andre blæser i brisen og lander på et senere tidspunkt.

Må du få skønne dage gennem juni på rejsen mod Sommersolhverv og tilsætte lidt mere af det, der gør dig godt.

Kærlig hilsen
Lene

Skrivelyst og længsel?

Høsten og efterårets skrivekurser er på plads. Kom gerne med i Between Stories Høst eller gå all-in og bliv en del af Fortællersken, online skrivecirkelforløbet som starter til september.

Du får early bird rabat på begge forløb ved tilmelding inden henholdsvis den 1. juli eller 31. juli.

Klik på billederne og se invitation og detaljer. Tilmelding sker som altid til skrivehuset@gmail.com.

Between Stories Høst

Between Stories Høst starter den 7. august
eSkrivekursus for kvinder på livets tærskler
Du får sommerrabat ved tilmelding senest den 1. juli.

Fortællersken

Fortællersken starter den 5. september
Skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri
Du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli

Thumbnail photo: © Shaiith | Dreamstime.com

 

One thought on “Ord og godgørende ingredienser

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: