Kvinde, pas dine ritualer

Mine daglige ritualer er vigtige. Essentielle. Om morgenen trækker jeg mine keltiske dyre- og plantekort og så skriver jeg morgensider. Uden undtagelse.

Uden mine ritualer mister jeg min power og styrke og min forbindelse til sjælen. Jeg glemmer. Mine daglige ritualer og mine skriverier forbinder mig og hjælper mig til at huske, at jeg er her af en grund og at jeg har en intention i hjertet, hvor svært det end kan synes til tider.

Selv når hjertet venter og tomrummet er rungende tomt, når der blæser en isnende vind fra Sibirien og alt håb er ude, så skriver jeg. Trækker mine kort, modtager min vejledning og skriver mig ind.

Læs også gerne: Når alt håb er inde

Center yourself and maintain a deep, strong connection to Spirit
in whatever works for you.
Have a spiritual practice that you do every day.
Center. Create. Activate. Repeat.
– Joanna Powell Colbert –

Kvinde, pas dine ritualer!

Sådan skrev en af de kvinder, som for nylig deltog på intuitiv skriveworkshop her i min skrivestue. Hendes ord vakte genklang i os alle og fik os til at huske.

For er det i sidste ende ikke det, det handler om? At vi kontinuerligt gentager det, som er godt for os og at vi via de ritualer, som er godgørende for os, åbner op og skaber forbindelse til Kilden, egen sjæl og det, der er til os.

Så vi husker.

Vi forbinder os via tillid og gennem vores ritualer

Hvis du som jeg har en intention om at lade skriverejsen og det “at skrive dig ind” være en del af din daglige og spirituelle praksis, uanset hvad du ønsker at bruge dine skriverier til, er ritualerne en gave at give sig selv.  Jeg har mine særlige ritualer i forbindelse med skrivearbejdet og ved at udføre dem hver eneste dag, husker jeg mig selv på min intention og skaber samtidig forbindelse.

Mine ritualer giver mig håb. Når jeg udfører dem, gentager dem og gentager dem igen, øver jeg på at blive mere åben for livet og alt det, jeg ellers ville haste forbi. Jeg siger ja. Ja til livet mellem linjerne og et liv, der rækker dybere og har rødder i noget, jeg ikke altid helt forstår, men som jeg ønsker at ånde og leve. Mysteriet.

Hvad kan ritualer og hvorfor gentagelser?

Ritualer er en måde at udfolde sig på som menneske og åndeligt væsen og ikke mindst i religiøse sammenhænge kender vi ritualerne. Her har de stor betydning. De er både knyttet til begivenheder ved livets højdepunkter, men de anvendes så sandelig også i hverdagen af den enkelte.

Så vi husker

Selvom jeg ikke er religiøs som sådan, lærer jeg meget af religionen, hvad ritualer og gentagelser angår. Her er man ikke bange for gentagelser, tværtimod, det er gentagelserne, som skaber magi og forbindelse. Til Gud. Til Kilden. Til Kærligheden.

Vi er nødt til at gentage livets sandheder, så vi ikke glemmer dem.

Og mennesker glemmer. Så vi må gentage vores sandheder for at huske dem og det hjælper ritualerne os med. Uden ritualer og de gentagelser, som mange af os forkaster som kedelige og unødvendige, glemmer vi ikke alene vores sandheder men også vores intention.

Der er magi i gentagelsen – også når vi skriver

Der er magi i gentagelsen. Så vi husker. Vores intention. Det, vi tror på. Og det, der er til os af gaver, magi og visdom, får vi ofte først serveret, når vi går og skriver vejen. Når vi gentager. Gør det igen. Og gør det igen.

Når vi skriver, starter vi forfra, hver eneste gang, vi møder op til det tomme papir.

“The heart can think of no devotion
Greater than being shore to the ocean
Holding the curve of one position,
Counting an endless repetition.” 
– Robert Frost –

Styrk din skriveproces ved at have nogle gode ritualer, som giver mening for dig

Livets store sandheder. Dine sandheder. Og din intention. Du kan styrke din skriveproces og det, der er din intention med at skrive, ved at gennemføre nogle ritualer, der for dig giver mening og som viser dit engagement og din tillid til skriverejsen og den hjælp, der er at hente. Uanset, hvad du tror på.

Ritualer kan hjælpe dig med at holde fast i det højtidlige, det hellige (det vi værner om) og den taknemmelighed, der så sandelig også er svær at huske i det moderne livs hastige fart.

Ritualerne hjælper os med at komme dybere. Slå rødder. Og vi står stærkere i vind og vejr, når vi har nogle gode ritualer, som vi kontinuerligt gentager i vores liv.

”What is it about my daily rituals? Why such pleasure in repetition?
Well, it occurs to me that I might just be practicing being me.
Those cherished creaks in the old floorboards.
The precise angle of the winter sun cheering my kitchen.
Assembling ingredients for a dish I’ve made hundreds of times.
A novel position my cats have adopted, lost in their midday dreams.
Each nuance resonates with a kind of timeless wisdom, and I realize that it is these humble putterings, nothing fancier, that have allowed me, finally, to know myself.”
-David Jacoby –

Troens kraft

Ritualer lærer os også noget om troens kraft. Når vi tror, skaber vi håb. Åbninger. Og vi skaber en slags landingsplads for det, vi tror på.

Uanset hvad du tror på og hvordan det skaber resonans i dig, er gode ritualer en kæmpe gave. I livet og på skriverejsen.

På skriverejsen kan ritualer f.eks. være

 • At skrive morgensider
 • Tænde et skrivelys inden dagens skrivning
 • Sige en bøn
 • Gennemføre en skrivedans inden dagens skrivning
  (det gør jeg ofte selv, det giver både flow og jordforbindelse, meget kreativitet sidder gemt i kroppen og vil gerne bevæges løs)
 • Meditation
 • Opvarmningsøvelse
 • Røgelse
 • Særlig skrivemusik
 • Mantras

Mine daglige ritualer er vigtige

Mine daglige ritualer er vigtige. Essentielle. Om morgenen arbejder jeg både med keltiske dyrekort, plantekort og så skriver jeg morgensider. Uden undtagelse.

Uden mine ritualer mister jeg min power og styrke og min forbindelse til sjælen. Til Kilden. Til kærligheden. Og til min indre skrivemuse. Jeg glemmer.

Mine daglige ritualer og mine skriverier forbinder mig og hjælper mig til at huske, at jeg er her af en grund og at jeg har en intention i hjertet, hvor svært det end kan synes til tider.

Selv når hjertet venter og tomrummet er rungende tomt, når der blæser en isnende vind fra Sibirien og alt håb er ude, så skriver jeg. Trækker mine kort, modtager min vejledning og skriver mig ind.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories

Between stories – nyt eSkrivekursus for kvinder på livets tærskler

Jeg har længe haft lyst til at tilbyde dig et skrivefordybelsesforløb, som hylder tærskler og mellemrum. Det har simret et stykke tid, men nu er det en realitet og i går udsendte jeg invitationen.

Between Stories er et nyt eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Brug gerne nogle ritualer og styrk din skriveproces på en måde, der giver mening for dig. Skriv lidt hver dag eller flere gange om ugen.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig. Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

Et sommerrum til fordybelse

Du kan også have glæde af forløbet, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid. Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 15. maj
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 750,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Invitation og detaljer finder du i linket her.

Til yderligere inspiration, læs også gerne
Når skrivning er sjælearbejde
Lad livet bære dig og vejen vise vej
Between Stories, på livets tærskler

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: