Den gyldne pen

Det er tid nu. På tærsklen til forår rækker jeg dig en gylden pen, som passer perfekt til din hånd. Mærk dens glatte overflade, køligheden og måden, den lægger sig til rette i din håndflade på. Dine finger smyger sig om den, placerer sig og ved præcist, hvordan det skal være. Du behøver slet ikke at gøre så meget og for Guds skyld, lad være med at tænke. Hold bare pennen, luk dine øjne og lyt.

Følg pennens bevægelser, når den vil skrive. Lad dens energi føre dig på vej. For dér er en fortælling til dig, som skal skrives med den pen og det kan ikke udsættes længere.

Du undrer dig over, at du føler dig så energiforladt. Det er som om, at du ikke rigtig kan få dit liv til at spille. Du har gået en del af vejen, du har skabt åbninger og en stor del af dit livs puslespil er faldet på plads. Men der mangler nogle brikker. Nogle essentielle brikker. Og det hul i det store billede skaber et gabende tomrum i dig selv og en længsel, det ikke går at fylde op med alt det, som før gav dig mulighed for at flygte.

Det virker ikke mere. Dér er ingen steder at flygte hen, for din tid er kommet. Åh, se ikke så trist ud og tro ikke, at du mangler inspiration. Inspirationen vil møde dig undervejs. Ja, faktisk kan jeg på dette tidspunkt love dig, at du vil elske din skriverejse og det, du nu skal begive dig ud i. Din sjæl vil elske dig.

Du vil møde den kvinde, du har savnet hele dit liv og den pige, som stadig synger i din krop og i dit indre. Du vil møde latteren. Huske. Huske og vende tilbage. Det kræver bare en ting af dig. At du tager den gyldne pen i hånden og hengiver dig til det, som pennen vil fortælle dig. Din fornemmeste opgave er at lytte og skrive det, du hører.

Du inviteres til at lægge dommeren og din veludviklede korrekturmoster langt væk. Lad os sige det sådan her: De er ikke inviteret med på rejsen. Og jeg kan se, at de allerede er mødt op med en ordentlig røvfuld bagage. Undskyld mig mit udtryk, jeg ved, at du er på vej ud i et poetisk færd, man lad os alligevel kalde en spade for en spade. Kan du se dem? Dommeren og Korrekturmosteren og alle deres gamle historier? Jeg er sikker på, at du kan mærke dem. Tungheden og modstanden lægger sig som et kyskhedsbælte om din sjæl og fjerner med et både eventyr og glæde. Væk er magien, tilbage er kun tvivlen og en tøvende træthed. Du er tæt på at give op og vende om.

Har du lyst til at tale om, hvad de siger til dig? Hvordan de gamle historier tynger dig og gør dig til en skygge af, hvem du egentlig er? Du ryster på hovedet, det er godt. Tørrer en vildfaren tåre væk med frakkeærmet og skutter dig i vinden. Ser på mig med bedende øjne og viser mig uden ord, at du er klar. Du er klar. Skattepige, må jeg kalde dig det? Selvom du er en voksen kvinde. Nu ryster du igen på hovedet og denne gang med lidt af det temperament, som jeg gerne vil se mere af. En gnist af stædig værdighed funkler i dine øjne. Lad mig kalde dig noget helt andet, lad mig skænke dig et ganske særligt navn. Du får det om lidt. Når du først er ombord på toget.

Du stirrer på den gyldne pen og lægger den tilbage i æsken, som er beklædt med muslingeskaller og små turkiser. Blå, hvide og grønne farver lyser op som stjerner på en vinternat. Forsigtigt og med ærbødighed placerer du æsken i den taske, som du bærer. En rød kuffert står ved dine fødder. Du ser på mig og hele dit væsen er et spørgsmålstegn af længsel i vinterfrakke, en længsel, som både pirrer dig og samtidig er frygtindgydende at være i. Lad os ikke udskyde det længere.

Er du klar til at starte forfra? Til at lade dette øjeblik være en ny begyndelse? Til at stige på det tog, som lige om lidt kører til perron, gå om bord og ikke se dig tilbage? Du nikker og bider dig selv i din vintersprukne underlæbe. Du er bleg men fattet. Jeg har lyst til at omfavne dig og give dig et varmt knus, men jeg fornemmer, at det ville ødelægge den intense spænding, som har lagt sig om os. Vi gemmer omfavnelserne og de fysiske manifestationer af vores kærlighed og forbundethed til lidt senere. Du smiler forsigtigt. Jeg tror, at du er tankelæser.

Læg mærke til den forhutlede skikkelse, som sidder på jorden ved siden af bænken. Han ligner en tigger, men lad dig ikke narre. Han er en af dine mystiske hjælpere og du vil til tider se ham dukke op på din rejse. Kald ham bare Tiggeren indtil du finder på et bedre navn. Det har han ikke spor imod. Nuvel, når toget kører til perron, vil Tiggeren rejse sig og holde Dommeren og Korrekturmosteren tilbage. Hvordan? Du skal se, det hele vil gå af sig selv. Tøv ikke, stig ombord og find dig et godt sted at sidde, for du skal nu ud på din livs rejse. Det tog, der kommer om lidt, kører kun til perron én gang. Så du kan nok forstå, at jeg mener det alvorligt, når jeg siger, at tiden er kommet. Din tid.

Would you like to write and sing the song that will bring your soul back home?

Fortællingen om den gyldne pen er en hjælper på min skrivevej

Den lille fortælling om den gyldne pen, som jeg delte med dig indledningsvis, kom flyvende, da jeg mødte op for at skrive videre på det manuskript, der senere skal blive til en bog. Og jeg er ganske sikker på, at den kom for at få mig til at slippe alle mine mange forbehold og give pokker. Det er tid til at stige ombord på toget og skrive det eventyr for voksne kvinder, som længe har været undervejs.

Eventyr for voksne kvinder?

Min indre censor ler hånligt og korrekturmosteren fniser med. Kan du høre deres latter mellem linjerne? De har virkelig travlt med at holde mig på sikker grund og tro mig, på sikker grund skriver man ikke eventyr for voksne kvinder. Man fortæller ikke om usynlige hjælpere, planter og historier, der i virkeligheden er ånder og som … NEJ! Men jeg har lyst til at gøre det alligevel. Stor lyst, for jeg selv brug for at læse det eventyr.

Med min gyldne pen i tasken og flagrende sommerfugle i mit bryst

Når jeg skriver, er jeg nødt til at give mig selv lov til at give pokker, bede Tiggeren (eller hvad han nu kommer til at hedde senere) lov til at standse Dommeren og Korrekturmosteren og stige ombord på det tog, hvor Historierummet befinder sig.

Med min gyldne pen i tasken og med tusind flagrende sommerfugle i mit bryst træder jeg op på trinbrættet og stiger ombord. For jeg har en intention om at skrive et slags eventyr for voksne kvinder.

Historiemedicin og fortællingens kraft

Historierummet (eller det magiske historierum) er et ganske særligt sted på skriverejsen. Vi kan nemlig invitere fortællingens kraft med på skriverejsen og bevidst bruge fortællinger og historiemedicin til at skabe åbninger, nye veje og til at lindre og heale.

Fortællinger har en sådan styrke og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællerkraft virke gennem os.

Måske skulle du skænke dig selv en gylden pen?

Historiemedicin

Og give dig selv en dosis historiemedicin

Historiemedicin er ligeså gammelt som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor. Og den rummer en god portion healing.

Fortællingen er som en guide, der viser os det næste skridt

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt. Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen på samme måde som kroppen genkender et manglende vitamin.

Under alle omstændigheder vil fortællingen eller historien bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Det er ikke altid noget, vi kan sætte en finger på, men vi kan mærke det ved en forunderlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil. For os.

Gode ritualer kan hjælpe os med at træde over en tærskel og ind i Historierummet

Måske bruger vi et slags ritual til at markere, at vi er trådt over en tærskel på samme måde, som vi gør det ude i naturen ved varselstagning.

Her kan tærsklen være en særlig gren eller afstanden mellem to træer, når vi skriver kan det være, at vi tænder skrivelys (det gør jeg selv) eller tænder røgelse. Du kan også vælge at drikke godgørende te af en helt særlig kop, som kalder på dine sanser.

Det er helt op til dig, vælg noget, som giver mening for dig og som skaber en følelse af højtidelighed.

Læs mere om de gode ritualers gave i Kvinde, pas dine ritualer.

Har du en intention om at blive mere lydhør for din indre stemme? Din sjæls stemme? Har du skrivelængsel og har du lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv med større skriveglæde og øget kreativitet og livsglæde til følge?

Har du lyst til at skabe helt dit eget historierum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre dig? Skrive nye historier, der passer til dit indre landskab nu og som glæder din sjæl?

Er det tid til at give din indre fortællerske ordet og lade hende boltre sig i et kærligt rum sammen med ligesindede, et fortællerskerum, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for “Den Hellige Cirkel”?

Så kom med i FORTÆLLERSKEN, mit næste online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelyst og -længsel.

Would you like to write and sing the song that will bring your soul back home?

Find din fortællerstemme og skriv fra sjæl og hjerte

Næste online skrivecirkelforløb er FORTÆLLERSKEN, som starter den 5. april. Jeg har skabt forløbet som en hyldest til den indre fortællerske, som kvinder med skrivelængsel ofte bærer rundt på.

Hvem hun egentlig er og hvad hun har på hjerte, finder vi først rigtig ud af, når vi tager imod den gyldne pen og begynder at skrive os på vej.

Det gør vi i Fortællersken og vi gør det sammen. Deling er heling. Så kom med, hvis du kan mærke, at din tid er kommet? Sæt ord på din længsel og skriv fra sjæl og hjerte.

Jeg har endnu 6 pladser tilbage på forårsholdet, som starter den 5. april.

Fortællersken

Fortællersken – et online skrivecirkel for kvinder
Forårsholdet starter den 5. april og der er endnu ledige pladser.
Varighed: 4 måneder

Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, hvor du skal kunne deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv. For vi skriver i livet.

Fortællersken er for dig, som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din sjæls sang.

Skriveforløbet kræver ikke forkundskaber, medbring blot din skrivelyst og længsel.

I Fortællersken-forløbet kommer vi bl.a. omkring følgende

 • Intentionens og fortællingens kraft
 • Dedikation, disciplin, magi
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Lytning, leg og øvelse
 • Den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen
 • Det magiske rum
 • Taleskrivning vs. lytteskrivning
 • Fortællingen bag processen
 • Tillid
 • Ritualer

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Som medlem af Fortællersken får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig (april, maj, juni, juli). Vi starter skriverejsen (online) i Fortællersken den 5. april 2018.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske og deler af viden, visdom og inspiration, hvad både livet og skriverejsen angår. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • Større viden og indre indsigt om naturen og årshjulets gave, ikke mindst fra din egen dybe vished og visdom, der vil flyde fra dig som en kilde, når du skriver med afsæt i øvelser og opgaver.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med keltisk symbolik, mytologi og dyre/plante-tarotkort gennem skriveafsæt og øvelser.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Der er plads til 16 kvinder i Fortællersken, Forårsholdet 2018.

Pris DKK 1800,-
for 4 måneders skriverejse (online)

Prisen er inklusive moms.

Tilmelding sker på e-mail til skrivehuset@gmail.com og betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Fortællersken – se invitation og detaljer i linket her.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken Forår

See, I don’t believe that stories have borders and boundaries. They fly, swim and walk wherever they need to go. Birds bring them to our doorsteps and sing them to us at dawn. Just listen.

Stories open doors, hearts and build bridges. They are like lighthouses guiding our ships to shore. They bring us home. Stories connect us and no matter where we live on this planet, they bring us together and teach us what we need to know in such a delicate manner.

Stories bring healing as stories are medicine. They give us such hope and since we are all storytelling creatures, they also give us permission to tell and write new stories that are in alignment with what we really believe. In our hearts.

Stories can also teach to us to live an enchanted life and to pay attention.

– Lene Frandsen –

One thought on “Den gyldne pen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: