Den gyldne pen

Det er tid nu. På tærsklen til forår rækker jeg dig en gylden pen, som passer perfekt til din hånd. Mærk dens glatte overflade, køligheden og måden, den lægger sig til rette i din håndflade på. Dine finger smyger sig om den, placerer sig og ved præcist, hvordan det skal være. Du behøver slet ikke at gøre så meget og for Guds skyld, lad være med at tænke. Hold bare pennen, luk dine øjne og lyt.

Følg pennens bevægelser, når den vil skrive. Lad dens energi føre dig på vej. For dér er en fortælling til dig, som skal skrives med den pen og det kan ikke udsættes længere.

Du undrer dig over, at du føler dig så energiforladt. Det er som om, at du ikke rigtig kan få dit liv til at spille. Du har gået en del af vejen, du har skabt åbninger og en stor del af dit livs puslespil er faldet på plads. Men der mangler nogle brikker. Nogle essentielle brikker. Og det hul i det store billede skaber et gabende tomrum i dig selv og en længsel, det ikke går at fylde op med alt det, som før gav dig mulighed for at flygte.

Det virker ikke mere. Dér er ingen steder at flygte hen, for din tid er kommet. Åh, se ikke så trist ud og tro ikke, at du mangler inspiration. Inspirationen vil møde dig undervejs. Ja, faktisk kan jeg på dette tidspunkt love dig, at du vil elske din skriverejse og det, du nu skal begive dig ud i. Din sjæl vil elske dig.

Du vil møde den kvinde, du har savnet hele dit liv og den pige, som stadig synger i din krop og i dit indre. Du vil møde latteren. Huske. Huske og vende tilbage. Det kræver bare en ting af dig. At du tager den gyldne pen i hånden og hengiver dig til det, som pennen vil fortælle dig. Din fornemmeste opgave er at lytte og skrive det, du hører.

Du inviteres til at lægge dommeren og din veludviklede korrekturmoster langt væk. Lad os sige det sådan her: De er ikke inviteret med på rejsen. Og jeg kan se, at de allerede er mødt op med en ordentlig røvfuld bagage. Undskyld mig mit udtryk, jeg ved, at du er på vej ud i et poetisk færd, man lad os alligevel kalde en spade for en spade. Kan du se dem? Dommeren og Korrekturmosteren og alle deres gamle historier? Jeg er sikker på, at du kan mærke dem. Tungheden og modstanden lægger sig som et kyskhedsbælte om din sjæl og fjerner med et både eventyr og glæde. Væk er magien, tilbage er kun tvivlen og en tøvende træthed. Du er tæt på at give op og vende om.

Har du lyst til at tale om, hvad de siger til dig? Hvordan de gamle historier tynger dig og gør dig til en skygge af, hvem du egentlig er? Du ryster på hovedet, det er godt. Tørrer en vildfaren tåre væk med frakkeærmet og skutter dig i vinden. Ser på mig med bedende øjne og viser mig uden ord, at du er klar. Du er klar. Skattepige, må jeg kalde dig det? Selvom du er en voksen kvinde. Nu ryster du igen på hovedet og denne gang med lidt af det temperament, som jeg gerne vil se mere af. En gnist af stædig værdighed funkler i dine øjne. Lad mig kalde dig noget helt andet, lad mig skænke dig et ganske særligt navn. Du får det om lidt. Når du først er ombord på toget.

Du stirrer på den gyldne pen og lægger den tilbage i æsken, som er beklædt med muslingeskaller og små turkiser. Blå, hvide og grønne farver lyser op som stjerner på en vinternat. Forsigtigt og med ærbødighed placerer du æsken i den taske, som du bærer. En rød kuffert står ved dine fødder. Du ser på mig og hele dit væsen er et spørgsmålstegn af længsel i vinterfrakke, en længsel, som både pirrer dig og samtidig er frygtindgydende at være i. Lad os ikke udskyde det længere.

Er du klar til at starte forfra? Til at lade dette øjeblik være en ny begyndelse? Til at stige på det tog, som lige om lidt kører til perron, gå om bord og ikke se dig tilbage? Du nikker og bider dig selv i din vintersprukne underlæbe. Du er bleg men fattet. Jeg har lyst til at omfavne dig og give dig et varmt knus, men jeg fornemmer, at det ville ødelægge den intense spænding, som har lagt sig om os. Vi gemmer omfavnelserne og de fysiske manifestationer af vores kærlighed og forbundethed til lidt senere. Du smiler forsigtigt. Jeg tror, at du er tankelæser.

Læg mærke til den forhutlede skikkelse, som sidder på jorden ved siden af bænken. Han ligner en tigger, men lad dig ikke narre. Han er en af dine mystiske hjælpere og du vil til tider se ham dukke op på din rejse. Kald ham bare Tiggeren indtil du finder på et bedre navn. Det har han ikke spor imod. Nuvel, når toget kører til perron, vil Tiggeren rejse sig og holde Dommeren og Korrekturmosteren tilbage. Hvordan? Du skal se, det hele vil gå af sig selv. Tøv ikke, stig ombord og find dig et godt sted at sidde, for du skal nu ud på din livs rejse. Det tog, der kommer om lidt, kører kun til perron én gang. Så du kan nok forstå, at jeg mener det alvorligt, når jeg siger, at tiden er kommet. Din tid.

Would you like to write and sing the song that will bring your soul back home?

Fortællingen om den gyldne pen er en hjælper på min skrivevej

Den lille fortælling om den gyldne pen, som jeg delte med dig indledningsvis, kom flyvende, da jeg mødte op for at skrive videre på det manuskript, der senere skal blive til en bog. Og jeg er ganske sikker på, at den kom for at få mig til at slippe alle mine mange forbehold og give pokker. Det er tid til at stige ombord på toget og skrive det eventyr for voksne kvinder, som længe har været undervejs.

Eventyr for voksne kvinder?

Min indre censor ler hånligt og korrekturmosteren fniser med. Kan du høre deres latter mellem linjerne? De har virkelig travlt med at holde mig på sikker grund og tro mig, på sikker grund skriver man ikke eventyr for voksne kvinder. Man fortæller ikke om usynlige hjælpere, planter og historier, der i virkeligheden er ånder og som … NEJ! Men jeg har lyst til at gøre det alligevel. Stor lyst, for jeg selv brug for at læse det eventyr.

Med min gyldne pen i tasken og flagrende sommerfugle i mit bryst

Når jeg skriver, er jeg nødt til at give mig selv lov til at give pokker, bede Tiggeren (eller hvad han nu kommer til at hedde senere) lov til at standse Dommeren og Korrekturmosteren og stige ombord på det tog, hvor Historierummet befinder sig.

Med min gyldne pen i tasken og med tusind flagrende sommerfugle i mit bryst træder jeg op på trinbrættet og stiger ombord. For jeg har en intention om at skrive et slags eventyr for voksne kvinder.

Historiemedicin og fortællingens kraft

Historierummet (eller det magiske historierum) er et ganske særligt sted på skriverejsen. Vi kan nemlig invitere fortællingens kraft med på skriverejsen og bevidst bruge fortællinger og historiemedicin til at skabe åbninger, nye veje og til at lindre og heale.

Fortællinger har en sådan styrke og kræver ikke, at vi gør noget særligt eller er noget særligt. De inviterer os til at lytte. Og vi kan have stor glæde af at lytte til andres historier og fortællinger, men der sker noget særligt, når vi selv tager pennen i hånden og lader kreativitet og fortællerkraft virke gennem os.

Måske skulle du skænke dig selv en gylden pen?

Historiemedicin

Og give dig selv en dosis historiemedicin

Historiemedicin er ligeså gammelt som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor. Og den rummer en god portion healing.

Fortællingen er som en guide, der viser os det næste skridt

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt. Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen på samme måde som kroppen genkender et manglende vitamin.

Under alle omstændigheder vil fortællingen eller historien bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Det er ikke altid noget, vi kan sætte en finger på, men vi kan mærke det ved en forunderlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil. For os.

Gode ritualer kan hjælpe os med at træde over en tærskel og ind i Historierummet

Måske bruger vi et slags ritual til at markere, at vi er trådt over en tærskel på samme måde, som vi gør det ude i naturen ved varselstagning.

Her kan tærsklen være en særlig gren eller afstanden mellem to træer, når vi skriver kan det være, at vi tænder skrivelys (det gør jeg selv) eller tænder røgelse. Du kan også vælge at drikke godgørende te af en helt særlig kop, som kalder på dine sanser.

Det er helt op til dig, vælg noget, som giver mening for dig og som skaber en følelse af højtidelighed.

Læs mere om de gode ritualers gave i Kvinde, pas dine ritualer.

Har du en intention om at blive mere lydhør for din indre stemme? Din sjæls stemme? Har du skrivelængsel og har du lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv med større skriveglæde og øget kreativitet og livsglæde til følge?

Har du lyst til at skabe helt dit eget historierum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre dig?

Skrive nye historier, der passer til dit indre landskab nu og som glæder din sjæl?

Would you like to write and sing the song that will bring your soul back home?

Between Stories - Din spirituelle skrivevej

Between Stories Sommer – din spirituelle skrivevej
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2019

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts
Pris DKK 900,- inkl. moms

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

BETWEEN STORIES invitation og detaljer finder du i linket her. Husk at du får ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest den 31. marts.

Til inspiration, læs også gerne

I livets mellemrum
Den store misforståelse
Et sted midt i mellem
Datter af øst

Gul blomst

One thought on “Den gyldne pen

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: