Et sted midt imellem

Jeg skriver ikke nøgleordene i dag, jeg kender kortene og blækket flyder allerede. Det stormer og regner her på tærsklen mellem vinter og forår. Jeg skriver mig ind og lytter til vindens sang. Luft er forårets element og retningen er øst, hvor solen står op og alting begynder på ny.

”Men nye begyndelser sker sjældent brat og med pomp og pragt, har du aldrig hørt om glidende overgange? Taler han til mig, det mægtige dyr i den brune pels? Han kommer med natten og vinteren bag sig og træder ud i lyset. Ser sig omkring.

”Glidende overgang” gentager han så og ser på mig. ”Og der er mange af den slags overgange mellem det, der var og det, der skal komme. Men kom med, jeg vil vise dig noget.”

Han vender ryggen til mig og begynder at gå ind mellem træerne. Tøvende følger jeg efter, men lader klogt nok være med at debattere med mig selv, om jeg tør eller ej. Nogle gange må man bare tage springet. Gå med.

Vi går lidt og lyset sejler dagen ind. Foran os åbner skoven sig og en stor sø kommer til syne. Han stopper ved bredden for at se, om jeg er med. Men hvad er dog det? Skovsøen er fyldt med små papirbåde og i dem ligger en masse bogstaver og ord. Jeg måber og ser på ham for en forklaring. Han smiler underfundigt og brummer:

”Det er alle de gamle historier, som kvinder før dig har lagt bag sig. De har givet dem til skovsøen og det magiske vand. Og nu er din tur kommet, se der kommer en tom båd sejlende, den er til dig.

Højtidligt træder jeg frem og tømmer mine lommer og mit hjerte. Bogstaver, ord og gamle historier triller ud og lander i båden. Var der virkelig så mange? Båden takker hjerteligt for mit bidrag og sejler ud blandt de andre både. Gamle historier forsvinder, både kæntrer og skovsøen spiser de sidste rester af det, der var.

Bjørnen og jeg går tilbage til tærsklen og sætter os stille for at vente på det, der nu skal komme.

Magiske morgensider, 5. marts 2019 (c)
Illustration by Lucy Campbell

Kalenderblade falder. Landskabet ligger svøbt i dis. Morgenen er stille, men snart vågner vinden og regnen falder. Kom, hør vinden synge. Vinteren er forbi, men foråret er ikke helt begyndt. Kom, lad os danse på tærsklen. Kom, hør vinden synge. Et sted midt imellem.

Tærskler, tomrum og inkubation

Når noget er forbi, men det nye ikke er begyndt endnu. De tærskler og mellemrum, som vi støder på og falder i på livsrejsen. De tidspunkter, som vi dårligt ænser, men som alligevel fanger os ind og holder os fast i en proces, der kan synes gold og stagneret. Tidspunkter, som i andre kulturer bliver både fejret og markeret. Tidspunkter, hvor vi har brug for at sætte ord på og at blive holdt i et rum af accept og kærlighed. Hvor hjertet venter.

Desværre er der ikke sat tid af i det moderne liv til at markere endsige fejre. Vi får jo at vide, at der er noget galt med os og vi tror på det. Tidspunkter med mørke og depression, sjælens mørke nat, bliver dulmet med lykkepiller og medicin.

Men hvad nu, hvis nogle former for depression også kan være et kald ind, en invitation fra sjælen? Og hvad hvis vi i stedet for at tage piller og føle os fortabte, kunne ære de tidspunkter på rejsen, hvor vi havner i tomrummet og ikke ved? Hvis vi kan skrive os ind og få fat i nye tråde og skabe os selv på ny indefra. Så kan vi erstatte lykkepiller med historiemedicin og ære os selv og vores rejse, også når vi er i transit og i tomrum. Og hvad hvis andre kvinder, som havde været på samme sted på os, kunne sidde med os og bare lytte. Bevidne vores proces uden at skulle fixe. Hvis vi giver os selv lov til at være i inkubation og i transit.

How might your life have been different
if there had been a place for you?
A place for you to go …
A place of women to help you learn the ways of woman
A place where you were nutured from an ancient flow sustaining you
and steadying you as you sought to become yourself.
A place of women to help you find and trust the ancient flow
already there within yourself, waiting to be released.
How might your life have been different?
– Judith Duerk –

Fortællingens kraft

Hvis der er noget, jeg har lært på min egen skriverejse, så er det, at tærsklen har sine helt egne fortællinger. Jeg kalder dem tærskelfortællinger. Og den lille fortælling, som Bjørnen bragte mig i morges, da jeg skrev morgensider, er også en typisk tærskelfortælling. Fortællingens kraft er stor.

Something is happening
in the power and practice of story
In the midst of overwhelming noise and distraction
the voice of story is calling us
to remember our trues selves.
– Christina Baldwin –

En stille stemme som kalder på os og som inviterer os til at lytte. En stemme, som venter på sin sang. 

Between Stories - Din spirituelle skrivevej

Between Stories – i transit og på tærskler

Sidste år skabte jeg eSkrivekurset Between Stories som en hyldest til livets tærskler og mellemrum. Det blev en fin og inderlig proces. Min intention var og er til stadighed at give plads og rummelighed til de steder på livsrejsen, hvor vi er i transit og danser på tærskler.

Selvom det kan føles nyt og ukendt hver gang, vi glider ned i et mellemrum eller står på en tærskel, hvor udsigten er grumset og tågen ligger dybt over dalen, så er der alligevel kendetegn og følelser, der som lange tråde er vævet ind i den fortælling, der handler om de tidspunkter i livet, hvor en større og måske mere gennemgribende forandring er undervejs. Hvor vi er undervejs og i færd med at lade os forvandle.

Spirituel skrivning

Selvfølgelig kommer Between Stories tilbage i år og på opfordring har jeg valgt at udvide skrivekurset en smule, da flere af jer har udtrykt ønske om at lære noget mere om spirituel skrivning.

Between Stories bliver i år både en hyldest til tærsklen og det sjælearbejde, vi kan gøre ved at skrive os ind, men det bliver også en mulighed for dig til at tage et spadestik dybere og forankring dig spirituelt i skrivningen.

Between Stories Sommer starter den 7. maj og jeg har nu åbnet for tilmeldinger.

Du finder invitation og detaljer i linket herunder og tilmelder du dig senest den 31. marts, får du ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret.

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”. Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Du ønsker at ære det sted og blidt lade ord, fortællinger og din sjæls stemme fragte dig videre, når det er tid.

Du vil gerne et spadestik dybere. Du ønsker at lytte og give dine helt personlige tærskelfortællinger lys og ånde.

Forløbet er for dig, som ønsker at bruge skriverejsen på at folde det ud, som endnu ikke er formgivet. Du har en intention om at skrive dig ind. Du ønsker at drømme med landskabet og vågne igen. I en ny historie.

Du har tillid til, at du gennem dit skrivearbejde kan få større indre klarhed og at du er i stand til at skabe nye veje og åbninger.

Du er villig til at hengive dig til processen.

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Varighed 8 uger
Pris: DKK 1100,- inkl. moms

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. marts
Pris DKK 900,- inkl. moms

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
 • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle (c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

BETWEEN STORIES SOMMER: I linket her finder du invitation og detaljer.

Ja, tilmeld mig, jeg skal være med i Between Stories Sommer.

contemplating_departure_edited-1_lucycampbell

Thumbnail photo and artwork: Lucy Campbell

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: