I livets mellemrum

En ny morgen, en ny uge og marts er allerede elleve dage gammel. Solen var fremme tidligere, det er frostvejr, men nu hænger skyerne som et trevlet tæppe i øst og solen er blot en bleg kugle. Det er vindstille nu, vinden og regnen har renset og ryddet op.

Et stort venteværelse åbner sin dør og byder mig indenfor. Der er billeder på væggene fulde af farver og potentiale og der står kaffe og te på bordet.

”Velkommen til tærskelrummet. Vi har efterhånden så mange besøgende, at vi nu har gjort rummet fint. Hvorfor? Fordi vi ønsker at hylde og fejre tærsklerne og tiden i transit. Det er et vigtigt tidspunkt på rejsen. Her kan du sidde med andre rejsende og vente på, at et nyt tog kører til perron. Og du vil instinktivt vide, hvilket tog, der er dit. Følg blot din sjæls stemme og den indre vejledning, du modtager, når du bliver stille og lytter. ”

Der er forbavsende stille i tærskelrummet, de andre kvinder går lydløst omkring med deres tekopper, andre sidder på den lange bænk med udsigt til dalen, mens andre igen sidder på gulvet i meditation.

”Det er tid til at dvæle og lytte dybt og inderligt til din sjæls sang og hvis du har lyst, kan du tage notat og skrive det, du hører. Derovre på bordet ved vægge finder du skrivebøger og penne, de er til jer kvinder, rejsende på sjælens vej. Her i tærskelrummet kan du lære om ordenes kraft og modtage helende historiemedicin i præcist de doser, du har brug for. Men kun du kan holde pennen og kun du kan skrive og høre din sjæls fortællinger. Start dér, hvor du er, start lige nu og skriv dig ind. Vi skriver i livet og i mellemrum. Tærskelrummet skænker dig en særlig energi.

Magiske morgensider, 11. marts 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Tærskelrummet

Tærskelrummet. De steder på livsrejsen, hvor vi lander i et mellemrum og danser på tærskler. De tidspunkter, hvor noget er forbi, men hvor det nye ikke helt er begyndt endnu. På mange måder et skræmmende tidspunkt, for hvad er der så, hvis der er intet? Og hvad skal vi stille op med os selv, når vi vitterligt ikke ved og tiden ikke er inde til handling, men til dvælen og kontemplation?

Hvordan finder man sin sang i livets mellemrum?

Den lille fortælling om tærskelrummet kom til mig i morges, da jeg skrev morgensider. Sådan er det ofte, en fortælling lander og tilbyder mig sin vejledning. Et subtilt budskab og et landskab, som jeg kan træde ind i.

Her var det venterummet, der pludselig stod tydeligt for mig og jeg kunne nærmest gå rundt og røre, dufte og lytte. Jeg så de andre kvinder. Jeg så billederne på væggen, farverige landskaber og illustrationer. Jeg kunne dufte kaffe og se de fine skrivebøger på bordet. Udenfor på perronen dansede forårs-lyset og vinden puslede i træerne. Jeg kunne træde ud og se togskinnerne og fik øje på en kvinde, som havde sat sig med lukkede øjne i solen. For hendes fødder stod en gammel rygsæk og hjørnet af en bog stak ud. Stille satte jeg mig ved siden af hende og fulgte hendes eksempel. Lukkede øjnene og lod solen varme min trætte vinterkrop. Åh, det gjorde godt at sidde dér sammen og i tavshed, to fremmede på rejse og dog. For det var som om vi kendte hinanden og havde en fælles sted dér på tærsklen.

Fortællinger er ikke bare – de er med til at skabe nye veje

Det er jo bare en fortælling. Men sådan forholder det sig faktisk ikke helt. At rejse gennem ord og stemninger med en intention i hjertet er et kraftfuldt færd. Og at fejre og ære de tidspunkter, hvor vi er i transit og må vente på næste tog, de dage, hvor vi vitterligt ikke ved og føler os vildfarne, det er en gave. Ikke at vide skaber åbninger og vildfarelsen er tilsyneladende.

Honour the space between no longer and not yet.
– Nancy Levin –

At skrive gør mig stærkere

Jeg har lært mig selv at finde ro på tærsklen. Og jeg har primært gjort det ved at skrive og tage imod de fortællinger, der var til på de tidspunkter, hvor hjertet ventede.

At skrive gør mig stærkere, proklamerede jeg forleden dag, da det var Kvindernes Internationale Kampdag og jeg lagde et billede ud på Instagram fra mit skriverum og processen med at skrive manuskriptet til Fortællerskens Visdom. Det er sandt. At skrive gør mig stærkere, det sætter mig i forbindelse med min kraft og min sjæl.

Og det er altid fortællingerne, som indfanger mig og løfter mig op til nye højder. Det er via fortællingens kraft, at jeg sætter fodspor i sandet og lader mig transportere i den retning, der er min at gå.

Med øvelse kan du også lære at træde helt ind i landskabet af en fortælling og folde ud indefra. Det er næsten som en guided meditation og følelsen af at være helt til stede i fortællingen giver dig en helt ny fornemmelse af styrke og skaberkraft. Du sidder ved roret, du holder pennen.

Hengivelse til processen

Selvfølgelig tager det tid. Det kræver både disciplin og øvelse, men din tid og dedikation belønnes så rigeligt. Undervejs lærer du dig selv at kende i den kreative proces, du møder de forskellige stationer på skriverejsen og får mulighed for at sætte ord på. Der er tomrummet. Ventesalen eller tærskelrummet, som jeg skrev om i morges. Der er Vildfarelsens Ø og sorgens fortællinger. Der er inkubationstiden mellem det, der var og det, der skal komme.

Det er en givende og lærerig proces og noget at det fineste er det rum, vi kan skabe til os selv og vores ord. Et rum fuld af nærhed og fordybelse, et sted, hvor vi lytter og er medfølende overfor for vores egen sårbarhed og de steder, hvor det gør ondt. Det er her, styrken spirer og vokser over tid.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan starte din skriverejse, så læs med i SKRIVEVEJEN HJEM.

Fra Simrebog til eSkrivekursus

Sidste år skabte jeg eSkrivekurset Between Stories på baggrund af min egen skriverejse og erfaring med tærskler og mellemrum. Og selvfølgelig tilbyder jeg også skrivekurset i år.

Forløbet starter den 7. maj og varer i 8 uger. Det er et sommerforløb, som kan skænke dig et givende indre i rum i årets udadvendte tid. Sommerens energiarbejde er vigtigt og ofte undervurderet, fordi vi sjældent giver os tid eller skaber rum, hvor vi kan lytte. Men gør vi det, vil vi blive beriget og komme stærkere ind i efteråret.

Er du introvert som jeg? Så giv dig selv en sommergave …

Introvert? Du elsker sommeren og de udadvendte aktiviteter men har brug for alenetid til at nære dig selv og det indre, selvom det er sommer, årets mest udadvendte tid? Plejer du at lægge lidt for store byrder på sommerens skuldre og ender du ofte med at være drænet, fordi du glemte dig selv og dine behov til fordel for ”alt det sociale” og lyset, som vælter frem og kræver dig?

Lad dig forankre i sommerens energi og find ro gennem ordene

Hver uge sit tema og sine fortællinger

Hver uge har sit tema. Hver uge har vi et ganske særligt fokus og det skriver vi os ind i. Hver uge skænker os gaver og uventede fortællinger, hvor skriveafsættene er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Hvert tema sine fortællinger. Og hver eneste uge hylder vi tærsklen og mellemrummene og tager imod de ord og gaver, der måtte være.

Between Stories - Din spirituelle skrivevej

Between Stories er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories” eller for dig, som gerne vil i gang med at skrive og have inspiration og hjælp til at komme i gang.  Og det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde.

Du får:

  • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
  • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching.
  • Gratis medlemsskab af mit skrivefællesskab Story Circle(c)

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Hver uge får du endvidere en øvelse, som kan hjælpe dig spirituelt og støtte dig i at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Between Stories invitation og detaljer finder du i linket her.

Tilmelder du dig senest den 31. marts, får du ravnerabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret.

JA, tilmeld mig, jeg skal være med i Between Stories Sommer. 

Til inspiration, læs også gerne

Den store misforståelse
Et sted midt imellem
Skrivevejen hjem
Datter af øst

 

One thought on “I livets mellemrum

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: