Der var engang en sommer

Det var sommer. Kvinden bevægede sig fra huset og ud i haven balancerede med en bakke. Dér stod en kande iskold vand med citron, et glas og en kop dampende varm kaffe. Hun fandt vej til havebordet og arrangerede det hele foran sig. Skrivebogen og pennen lå dér allerede. Længe blev hun siddende ubevægelig bortset fra, når hun nippede til sin kaffe. Hun betragtede landskabet, det bølgende hav af korn, træernes grønne sommerdragt og himlen med hvide skyer, som sejlede forbi. Gråspurvene i tagrenden, som så ned på hende og kaldte sagte.

”Skriv dig ind” sang de og en brise kyssede hendes kind. Bag solbrillerne trillede en sagte tåre. Det var ikke fordi, at hun var ked af det, men hun befandt sig på et sted, hvor der var alle mulige følelser. Hun lod dem være. For ét havde hun lært, at det var ikke at kæmpe med følelser eller forsøge at bekæmpe eller ignorere dem. I stedet havde hun lært sig at sidde med dem, blot at acceptere dem og lade dem komme og gå som de skyer, der sejlede over himlen, mens hun drak kaffe og skrev i sin bog.

Hun dyppede pennen i det mellemrum, hvor hun befandt sig og satte ord på. Hun fortalte sig selv og papiret om det sted, hvor der ingen svar findes, men hvor hjertet venter. Og selvom hun ikke helt var klar over, hvad hun egentlig ventede på, så var det som om hun instinktivt forstod, at hun befandt sig i en sjælelig ventesal, hvor noget var undervejs. Noget, som ikke kunne forceres eller presses frem.

Jeg danser på tærskler, skrev hun og lod sig opfylde af sommerens musik. Solsorten spankulerede forbi, mens den fløjtede muntert eller sådan lød det i hvert fald. Den fik hende til at smile. En sommerfugl landede yndefuldt ganske tæt ved hendes ord. Den fik hendes hjerte til at åbne sig. Og falken, som ofte var til stede i de uger, hvor tærsklen synes mest markant, fandt sin plads på pælen i hegnet og betragtede hende på afstand. Den gav hende ro. Den gav hende vished.

Alt det skrev hun om. Og eftersom der ikke var nogen regler for, hvad hun måtte skrive og hvordan, boltrede hun sig efterhånden i ord og skriverier. Der dukkede både digte og fortællinger op. Hun tog imod.

Hun skrev sine følelser og det tanker, der insisterede. Hun skrev, men hun dømte dem ikke. Snart havde hun en helt bog fuld af skriverier, tanker, spørgsmål og fortællinger og det bedste puttede hun i sin indre simregryde.

Gryden var magisk. For ord er ikke bare ord og det er fortællinger ej heller. Ord er energi, informative javist, men også formative, fordi de former os, sliber kanter og gør os til dem, vi er. Ord kan forandre og skabe nye veje og åbninger over tid. Og det var præcist, hvad der skete for kvinden den sommer, hvor hun skrev sig ind. Hun skrev begyndelsen på resten af liv, et liv der skulle forandre sig og skænke hende meget mere af det, hun inderst inde drømte om.

Mens hun skrev, opdagede hun noget. Det gjorde godt at skrive på den måde. Det var både terapeutisk og healende, der var noget godgørende ved at sætte ord på og lade alt det, der ellers rumsterede indeni og gjorde hende urolig og pirrelig, fortælle. Hun fik tillid til fortællingens kraft og til de hjælpere, der dukkede op. Solsorten, sommerfuglen og falken. Ørnen. Kragen. Ravnen.

Hun opdagede alle de godgørende egenskaber ved historiemedicin og lovede sig selv aldrig at glemme denne gave. Hendes skrivebog den sommer blev den første i en lang række skrivebøger, hun siden fyldte. Hun forstod, at når hun forankrede sig i nuet og lod tanker og følelser være, som de nu var, når hun blot satte sig og lyttede, åbnede der sig en verden bag filteret og mellemrummet blev et sted, hun kom til at holde af. For ser du, der vil komme masser af den slags mellemrum i livet.

Nu bliver hun ikke længere bange eller urolig, når hun rammer en tærskel eller synker i et mellemrum. Hun ved, at det er en vigtig station på rejsen. Og eftersom hun har været dér før og skrevet om det, genkender hun mange af følelserne og det, der simrer.

Hun deltager aktivt, hun putter selv ting i simregryden og så venter hun, mens hjertet og solsorten synger. Hun ved, at det er en gave at kunne ære de tidspunkter i livet, hvor noget er slut, men hvor det nye endnu ikke er begyndt.

Hun ved, at der findes særlige fortællinger dér og hun kalder dem tærskelfortællinger.

Between Stories 3

Between Stories
Skriv dine egne tærskelfortællinger.

På tirsdag den 15. maj starter mit eSkrivekursus Between Stories, som er en hyldest til livets tærskler og mellemrum. Det er et skriveforløb for dig, der som kvinden i fortællingen har brug for at sætte sig i sommeren og lytte til alt det, der rumsterer indeni.

På baggrund af min egen erfaring med tærskler og mellemrum har jeg sammensat et 8-ugers forløb, hvor du får rig mulighed for at dyppe pennen i det, der er din sommer.

Hver uge sit tema

Hver uge har sit tema, som du skriver dig ind i. Du får spørgsmål til refleksion og jeg byder på skriveafsæt og ture ud, hvor du skærper din intuition og din evne til at lytte.

Min intention er at tilbyde dig et fint skriverum, et sommerforløb, hvor du på helt din egen måde kan sætte dig i fordybelse og skrive dig ind. Baseret på min egen dans på livets tærskler og på de somre, hvor hjertet ventet, har jeg skabt forløbet Between Stories, som du kan bruge på helt din egen måde.

Du booster din skriveglæde, du oplever magien i fortællingens kraft og du falder til ro. Det at skrive og sætte ord på har nemlig ofte en dulmende effekt på angst og bekymring.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Brug gerne nogle ritualer og styrk din skriveproces på en måde, der giver mening for dig. Skriv lidt hver dag eller flere gange om ugen.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel. Tid til mellemrummet og til tærskelfortællingerne.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden off-line og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig. Ære dit mellemrum og din tærskel og skrive dig ind.

Du kan tage forløbet med på ferie og ud i naturen. Skriv gerne i hånden og i den skrivebog, som du har dedikeret til forløbet. Som altid vil du, når du deltager i et forløb hos mig, opleve at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle.

“Honour the space between no longer and not yet.”
– Nancy Levin – 

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Varighed 8 uger
Pris: DKK 750,-

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene. Svar på spørgsmål og inspiration i den forbindelse udgives i en ganske særlig eBog, som skrives specielt til dig og de andre deltagere i forløbet og som udleveres sidst i forløbet.
 • eBogen “Between Stories”

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte. Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Between Stories.

Between Stories er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder. Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i sommerens energi.

Du kan se hele invitationen og flere detaljer i linket her.

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com SENEST DEN 14. maj.

Vi skrives ved.

Kærlig hilsen
Lene

Typewriter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: