At vågne i en ny historie

Du inviterer mig indenfor, holder døren for mig, da jeg træder ind i rummet. Skrivelyset blafrer, lysegrøn for forår, koppen står allerede på bordet med dampende varm kaffe. Jeg sætter mig scenevant og lader blikket glide ud af vinduerne, hvor jeg igen ser de to ravne fra forleden morgen. Vi har tærskelfortællinger med, rrrråbte de og lo så højt, at himlen skævlede. Og dér på markvejen gik jeg med hundene og lod mig fortrylle.

Nu sætter jeg mig og lader fingrene glide over tastaturet, som om de søger en melodi, der endnu ikke er komponeret. Du nikker bare anerkendende og sætter koppen til læberne, drikker af den varme kaffe og venter. På mig.

Jeg gik igennem én dør og nu skal jeg gå igennem en anden. Det gør jeg gennem ordene og den musik, mine fingre sanser, mens de danser over bogstaverne og vælger dem, der passer til dagens tekst. Selv har jeg ingen anelse om, hvad der kommer til at stå og hvor vejen vil føre mig hen. Døre åbnes og lukkes, porte synger af længsel og hængsler knirker. Denne vej, hvisker nogen og jeg følger stemmen med frygt og fryd.

Vi har tærskelfortællinger med, råbte ravnene, da de fløj over hovedet på mig forleden morgen. Vil du sætte ord på? Det siger jeg aldrig nej til. Så nu sidder jeg her ved dit kæmpemæssige skrivebord og bader i diset morgenlys, mens kaffen damper og du smiler underfundigt som om du ved. Udenfor hyler vinden og træerne danser.

Det er køligere i dag, men foråret er ganske vist. Harerne leger på marken, som nu er blevet grønnere. Hver dag sker et lille skift, usynligt for det blotte øje, men pludselig en dag. Og sådan er det også med skrivearbejdet. Måske ser vi ikke forvandlingen med det samme, men efterhånden opdager vi, hvordan trådene fra ord og fortællinger væver sig ind i vores liv og skaber åbninger, som ikke fandtes før. Vi ser, hvad vi skrev og vi mærker kraften bag.

Kvinden i fortællingen forleden dag vågnede op i en ny historie. Det gik for alvor op for hende, efter hun havde været en tur i skoven og talt med en vis sten. En af den slags, der står i lysninger, som kun kan findes af dem, der er faret vild. Men når lysningen er fundet og en ny verden har åbnet sig for os, kan vi søge derhen gentagne gange og sætte os for at søge både stilhed og vejledning.

Lad livet bære dig og vejen vise vej, fik hun at vide og det kan du læse lidt mere om, hvis du klikker på linket.

Every journey has a secret destination of which the traveler is unaware.
– Martin Buber –

At vågne i en ny historie

Kvinden i fortællingen vågnede op i en ny historie og det kan du også gøre. Men som det er med den slags historier, er vi nødt til at skrive dem selv. Du vil snart opdage, at din personlige historie kun er en flig af sandheden og at det, du engang valgte at abonnere på, nu må opsiges, så nyt kan opstå og finde vej. Der er så meget mere end det, der har defineret dig og din personlige fortælling. Hvem er du nu?

Når vi danser på tærskler og i livets mellemrum

Til det har vi tærskelfortællingerne. De kendetegner de tidspunkter i livet, hvor vi danser på tærskler og befinder os i mellemrum. Tidspunkter, hvor det gamle er slut, men hvor det nye ikke er begyndt endnu. Her kan tærskelfortællingerne hjælpe os med at trævle tråde op fra det gamle strikketøj og væve nye, ord for ord. Tråde, som vitterligt har en kæmpe kraft og styrke i forhold til den indre forvandling, der vil ske over tid. Samtidig hjælper skrivearbejdet og de fortællinger, vi kan danse med på tærsklerne, os til at forstå det uforståelige og skabe indre indsigt i forankring i en svær tid.

Jeg åbner vinduet og lader den kølige forårsbrise sive ind. I går gik jeg derude i baghaven og samlede pinde og nedfaldne grene sammen fra vinterens storme og lavede et bål. Jeg gav det til ilden.

bonfire

Bålceremoni

En måde at gøre dig fri af gamle, udslidte historier, løgne og tanker, eller mennesker, der ikke længere tjener dig, er at give det hele til ilden.

I forbindelse med min egen forårsrengøring i går, lavede jeg en lille bålceremoni, hvor jeg ikke alene ryddede op i nedfaldne grene og kviste i haven, jeg gjorde det også til en indre oprydning, hvor jeg for hver gren og pind gav mine byrder til ilden. Pludselig hørte jeg mig selv synge, mens jeg udførte ceremonien. Det var som om min stemme og min sjæl allerede kendte en sang, der handlede om lige netop det. Jeg overlod det hele til det guddommelige og til ildens kraft.  Ilden nærer og fortærer.

Nogle gange overgiver vi vores liv til en uønsket diktator. Det kan være et menneske, som vi kender eller har kendt og som måske ikke engang er aktivt til stede i vores liv længere. Eller det kan være tanker og gamle historier, som tynger og holder os fanget.

Brænd de gamle historier

Brænd de gamle historier, bogstaveligt talt, lav en lille ceremoni og syng en sang, der handler om din indre og ydre oprydning. Du skal se, sangen kommer helt af sig selv, når du er i gang. Efterfølgende føler du nærmest befriet, en sten er faldet fra dit hjerte og ilden har smeltet den. Nu er du fri til at begynde at skrive nye historier og tænke anderledes, godgørende tanker. Et skridt, et ord af gangen.

Nu er du fri til at skrive nye historier. Og som ofte, når noget nyt tager form, er vi ordløse og i en slags venteposition. Alligevel kan vi skrive og sætte ord på det ordløse. Lade poesi, ord og fortællinger hjælpe os med at rumme det, der kan være så svært at være i. Det er historiemedicin og det er med til at give os accept og indre forståelse af det uforståelige.

Det er et sted i dig selv, hvor du er nødt til give slip på det gamle og gøre dig modtagelig for det nye, som endnu ikke helt er formgivet.

Between Stories

Between Stories – eSkriveKursus for kvinder på livets tærskler

Between Stories er et nyt eSkriveKursus, som jeg har skabt for at hylde livets mellemrum og tærskler. Det er et sommerfordybelsesforløb til dig, som har en intention om at drømme med landskabet og vågne op i en ny historie. Dig, som har brug for et rum til fordybelse og som bærer på en drøm gjort af skrivelængsel.

Between Stories erstatter Sommercirklen i år

Between Stories erstatter Sommercirklen i går. Så kom gerne med, hvis du som introvert har brug for et særligt sommerrum, hvor du giver dig selv ro og plads til fordybelse.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er ofte undervurderet og her kan skrivearbejde være både kraftfuldt og forandringsskabende over tid. Samtidig giver skrivearbejdet en særlig indre ro, som ellers kan være svær at finde om sommeren, som er den udadvendte og lyse årstid.

“Between Stories” skriveforløbet vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Varighed 8 uger
Pris: DKK 750,-

Du får:

 • 8 inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene. Svar på spørgsmål og inspiration i den forbindelse udgives i en ganske særlig eBog, som skrives specielt til dig og de andre deltagere i forløbet og som udleveres sidst i forløbet.
 • eBogen “Between Stories”

Between Stories –
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 15. maj
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 750,- inkl. moms
som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding

Tilmelding sker til skrivehuset@gmail.com.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.
Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Green Gate

Døre åbnes og lukkes, porte synger af længsel og hængsler knirker. Denne vej, hvisker nogen og jeg følger stemmen med frygt og fryd.

Kærlig hilsen
Lene

 

3 thoughts on “At vågne i en ny historie

Add yours

 1. Kære Lene. Jeg vil gerne deltage i skrivekriser fra 15 maj. Jeg vil glæde mig og håber der er en ledig plads. Kærlig hilsen Lene Kristensen

  Sendt fra min iPhone

  Den 10. apr. 2018 kl. 09.33 skrev Skrivecoach Lene Frandsen <comment-reply@wordpress.com>:

  Skrivecoach Lene Frandsen posted: “Du inviterer mig indenfor, holder døren for mig, da jeg træder ind i rummet. Skrivelyset blafrer, lysegrøn for forår, koppen står allerede på bordet med dampende varm kaffe. Jeg sætter mig scenevant og lader blikket glide ud af vinduerne, hvor jeg igen se”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: