Fisker, væverske, fortællerske

Jeg forsøger at blive stille nok og falde til ro. Efter morgentur med hundene i fint frostklart solskin. Lytte. Hvad rører dér sig, hvordan er energien i dag?

Det er lørdag og skrivelyset brænder. Gennem vinduerne falder sollyset ind og skygger danser på skrivebordet. Her sidder hun. Fortællersken. Med skrivebog og pen. Afventende, lyttende. Hvad mon hun hører? Og vil nogle af de toner finde vej til papiret og følge linjerne som en sti ind i alt det, man ellers haster forbi?

Ordfisk

Lyset bliver mere markant og flyder nu sammen med ordene i skrivebogen som et hav fuld af ordfisk. Lyset cirkulerer på overfladen og spiller i skæret fra den nye dag, men dybere nede er der mørkt. Hun fisker, hun fanger ord og arrangerer dem på linjerne i skæret fra skrivelyset. Koncentreret, hun arbejder og er bevidst om det, hun gør hver eneste dag, når hun udfører sine ritualer.

Hvordan? er der nogen, som spørger og hun svarer: Når du skriver på denne måde, lytter du til dig selv, men du har smidt snøren ud for at fange det, der bevæger sig under vandet. Glem overfladen og alle tankerne, der rutineret forsøger at forpurre dit forehavende. Vær tålmodig.

Hun er både væverske og fisker. Fortællersken. Hun spinder nye tråde og fanger fortællinger fra livets store net. Hun bevæger sig smidt over broen mellem verdener og lader sig ikke begrænse. Eventyret danser i hendes blod. I inderligt nærvær med sig selv og sin intention om at lytte og leve sit liv fra et forankret og autentisk sted i sig selv. Fiskeren. Væversken. Fortællersken.

I lyset fra den nye dag ved skrivebordet. En stund for sig selv. Med sig selv. Her opdager hun magien mellem linjerne. Her ser hun klart.

Scene fra mit skrivebord

Ordene ovenfor er de ord, der som lyset faldt ned i min skrivebog, da jeg mødte op, tændte mit skrivelys og skrev morgensider. De sider, som jeg har udviklet videre på og nu kalder magiske morgensider. Her tager jeg ofte imod små fortællinger. Vejledning. Budskaber og ord, som jeg på ingen måde har udtænkt på forhånd. Jeg kommer direkte ind fra morgenturen med hundene, tænder mit skrivelys og går i gang.

Og det er helt sandt, at det er en fordel lige at falde til ro og indstille sig selv på en modtagelig kanal. Her hjælper ritualerne mig. Skrivelyset. Kortene, som pejler mig på vej ind i dagens energi og det budskab, der er til mig. Hvad inviteres jeg til i dag? For er hver ny morgen ikke en invitation til at danse og leve? Og skrive naturligvis!

Men det er jo bare et stearinlys. En tændstik. Og en hånd, som stryger tændstikken og antænder lyset. Og du er bare en kvinde. Men ser du, den slags er ikke bare og det øjeblik, hvor det går op for dig, at ordene rummer både kraft og energi og at du ved at tune ind og anvende særlige ord som ingredienser i dit livs fortælling, forvandles du. Du træder ind i fortællerskens sfære.

Skrivelyset symboliserer døren til mit magiske rum. Og når jeg tænder det, siger jeg ja.

Hvis du spørger mig, er det essentielt at have nogle gode ritualer i skriveprocessen, især hvis vi ønsker at bruge skriverejsen som en del af vores spirituelle vej og måde. Vi forbinder os via vores ritualer og husker vores intention.

Mine ritualer giver mig håb. Når jeg udfører dem, gentager dem og gentager dem igen, øver jeg på at blive mere åben for livet og alt det, jeg ellers ville haste forbi. Jeg siger ja. Ja til livet mellem linjerne og et liv, der rækker dybere og har rødder i noget, jeg ikke altid helt forstår, men som jeg ønsker at ånde og leve. Mysteriet.

Det er gentagelsen, der gør det

Og et ritual er ikke bare noget, man udfører en enkelt gang. Det er noget, man gentager og gør igen og igen. Jeg kalder det gentagelsens magi og efterhånden som vi gentager de ritualer, der er gode for os, tuner vi ind og gør os åbne.

Kreativitet, skriveglæde og bogen, du gerne vil skrive

Og noget helt essentielt ved skriverejsen er kunsten at rejse via ord og fortællinger. Det er et kreativt anliggende, hvor du skaber og genskaber dig selv indefra.

Ser du, ofte opstår dér både ideer til bogmanuskripter, noveller og andre skriveprojekter i processen, men bogen er ofte dig selv. Du er den bog, der længes efter at blive skrevet, du er produktet. Og det er i den kreative proces og gerne i pagt med årshjulet, at du lærer dig selv at kende og får øje på alt det, der før forhindrede dig at skrive og folde dig ud. Du opdager, at din kreativitet er nøglen til din skaberkraft.

Kreativiteten hjælper os med at være levende og at leve fuldt ud på alle niveauer. Den er godgørende, og det er den uanset hvilken form, den tager.

Det skriver Sharon Blackie så fint om i sin bog ”If Women Rose Rooted”

Creativity is pleasing to women on a very deep level whatever form it might take. Whether it is the feel of clay in our hands, the colours that work on us when we knit or sew, the meaning that we find in the words that we write or the energizing feel of movement as we dace and the music moves through our bodies.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN – nyt hold starter den 5. marts
For kvinder med skrivelyst og længsel

Hvis du har tid og lyst til at give din egen indre fortællerske ordet, lytte, skærpe din intuition og blive god til at skrive og fortælle på helt din egen måde, så kom med på holdet, når vi starter den 5. marts. Der er endnu ledige pladser.

Her får du rig lejlighed til at opleve magien i fortællingens kraft og booste din skriveglæde. Du får ideer til, hvordan du selv kan skabe gode ritualer i dit liv og i din skriveproces og gennem de 4 måneder, forløbet varer, lærer du den kreative proces at kende i mange af dens facetter. Du bliver bekendt med mange af stationerne på skriverejsen, du lærer at sætte ord på og åbne et indre rum af fortællerkraft og eventyr.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage på. Forløbet er flydende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din rytme. 

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med. Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Du skriverejser med din intention i hjertet  og inviterer fortællingens kraft med på rejsen. Din skriveglæde vil vokse og det samme vil forundringen over, hvad vi kan få kontakt til via vores ord og ved at skrive os ind.

Du møder dit særlige fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig gennem hele forløbet.

Fortællersken forløbet vil være givende for dig, hvis du

 • har skrivelyst og længsel
 • vil opleve en anderledes tilgang til det at skrive
 • har lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • oplever skriveblokering og har brug for at få løsnet op og sat fri
 • længes efter at finde din egen fortællerstemme og høre dens særlige lyd og toner
 • gerne vil lære at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse
 • ønsker at skrive i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • gerne vil give din indre fortællerske ordet
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • oplever, at dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • er introvert og har brug for at skabe rum til skrivende fordybelse.
 • ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • gerne vil opleve en flydende overgang fra vinter til forår og få en inderlig fornemmelse af, hvad dette tidspunkt på året tilbyder os
 • ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • hænger fast i gamle historier og har brug at skrive nye, der passer til den, du er nu
 • har brug for eventyr og magi i dit liv
 • vil give dig selv en ganske særlig gave

Nyt hold starter den 5. marts 2019

Pris DKK 1950,- inkl. moms

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Jeg skal være med i FORTÆLLERSKEN!
Tilmeld mig holdet med start den 5. marts

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med.

Tilmelding sker pr. e-mail til skrivehuset@gmail.com eller via tilmeldingslinket herover.


Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive❤️✍️
– Karoline Hedegaard Brander –


Andre siger – læs, hvad andre har sagt om at være i skriveforløb hos mig

Til inspiration, læs også gerne

Fortællerskens vej
Kriger med pen
Skrivevejen hjem
Døren til hende

fishing on the lake in a beautiful autumn forest
Fisker, væverske, fortællerske

 

One thought on “Fisker, væverske, fortællerske

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: